Evlenememekten çok korkuyorum

Annem hep üniversitede buldun buldun sonra çok zor derdi
Anneler de insan yüzde yüz haklı olcaklar diye bir şey yok.
Valla konunu okuyunca ben utandım. Kardeşim de 21 yaşında böyle bir şey tutup bana anlatsa valla canını yakardım sinirimden.
Saçmalama lütfen birincisi yaşın bunu düşünmek için erkenden de erken. İkincisi evlenmek ebedi saadet garantisi vermiyor.

21 yaşında nasıl bir çevreniz var ki insanlar sizi garipsiyor?

30 larımda böyle muamele hiç görmedim.
Evlenemedin evde kaldın demiyolar ama üniversitede bulmak önemli iş hayatında zor olur diyorlar çoğu arkadaşımın ciddi ilişkileri var evlilik olmasa bile ilerde yollarının kesişebileceği birileri var yani benim hiç yok belli bi yaştan sonra herkes evlenip barklanıp işine bakar ben yapayalnız kalırım gibi geliyo

Ben hep arkadaşlarımın ilişkilerinde dert dinleyen akıl veren taraf oldum doğru düzgün sevilmeyi hiç tatmadım belki de o yüzden korkuyorum 17 yaşında değilim üniversite bitecek nerdeyse en azından bir aday olması fena olmazdı

Bak canım, buralarda takılıyorsan hiç mi konuları okumuyorsun?

Evlilik ile hayatının upgrade olacak diye kesin bişey yok ki. Evet daha iyi olabilir, ama getirdiği sıkıntılar, sorumluluklar, başka bir insanın ve onun senden beklentilerinin hayatına dahil olmasıyla gelen kısıtlamalar derken, çok daha zor bir hayatın da olabilir.

Mutluluğunu asla bir başka insana endekslememelisin. O senin içinden gelmeli. Zaten sağlıklı evliliklerde çiftlere bak, ikiside yalnız da olsalar birey olarak mutlu olabilmeyi becerebilen insanlar oluyor hep. i.e. seven, sevilen eş varsa ne ala, yoksa da bu hayatın sonu değil.

Bizimde zamaninda güllük gülistanlik iliskilerimiz olmadi ama,
Emin ol evlencegin insan karsina cikar cikmaz hissediyorsun ve hersey biranda oluveriyor.

Bende ümidimi kaybetmistim, yaşim 26
Esimle tanistim 1 sene dolmadan soz, nişan, dugun oldu, Ve onceki iliskilerim icin iyikide kotuymuş ayrilmisimda, esimle tanisip evlenmisim diyorum.

Daha dedigin gibi yaşin kucuk, o yuzden beklemedigin anda oluyor hersey, zamani wardir. Sen bunlari dusunupte uzme kendini canim
Hayatin tadini cikar :)))

en guzel yaslariniz sevgisiz mi geciyor ?

bakin bu tamamen size hissettirilen bir sey arkadaslariniz tarafindan,
sanirim herkesin sevgilisi oldugu icin sizde boyle bir his olusmus.

ya yeni arkadaslar edinin, ya da mevcut arkadaslarinizla sevgilileri dahil olmdan planlar yapin.

boyle dusunmek cok cok gereksiz, hem de cok negatif.

20'li yaşların başında karşına sorumluluk sahibi tiplerin çıkması tuhaf olurdu zaten. Genç onlar tabi ki sorumsuz olacaklar.

Şimdiden böyleysen 30'lu yaşlarını düşünemiyorum. Öyle bekleyip, isteyip arayınca olmaz bu işler.

Şimdi hayatinizda biri olsa onunla evleneceğinizinde garantisi yokki.İnsanlar 5-6 yil ilişki yaşadiktan sonra ayrilabiliyor.Yada biriyle tanişip 3 ay içinde evlenebiliyor.
Belki o sevgilisi olan arkadaşlarinizdan daha önce evlenirsiniz siz,bu işler hiç belli olmaz.

Daha olmamiş seyler için şimdiden endişelenmek saçma.Bunlari düşünürken bu günü de yaşayamiyorsunuz...Şimdi okula,işe,kariyere odaklanin.

21’den sonrasını okumadım, yani ciddiye alamadım. Onu belirtmeye geldim, gidiyorum şimdi de.

Sanırım benim sıkıntım eskiye oranla hiç çevremin kalmamış olması okulda da böyle o yüzden çok bunalıyorum ne okula ne başka şeye odaklanamıyorum

ben 21 yaşında ünv den mezun olmuşum.. evlenme derdim yoktu.. :)
ilişkim vardi.. adam evlenme derdindeydi.. hemen istiyordu. bende kabul etmedim ayrıldık. iki ay sürdü...
evlenmeye gerek yok sen önce işini al.. güzelce ihtiyaçlarin al.. istediğini yaşa. yazin tatil bileti alip bodruma git gel:)
bekar olsaydim her türlüsünü yapardim..
evlendim kafama göre hiç olmuyor.

Evlilik başarılması gereken bir amaç değil, hayatın akışında gerçekleşen bir durum. Bakış açınızı değiştirin öncelikle. Yaşınız çok genç, hayatın bir yerinde karşınıza birlikte mutlu olacağınız birileri çıkar elbet. Şimdiden evlenemeyeceğim diye korkmak kendinizi yok yere yormaktan başka şeye yaramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…