Evleneyim mi okuyum mu?

Ailenin okuman yerine evlenmeni istedigine inanamiyorum:1shok:
Evlilik herzaman olur ama ya okul?
Acik ogretim desen, yarin birgun coluk cocukta olur hic okuyamazsin.
Okursan elini open alir guzelim, hem 25 yas evlilik icin neden gec olsun, 20 yasinda evlenmekten cok cok daha iyi.
Emin ol 25 yasinda olsaydin ve bir tercih yapmak zorunda kalsaydin kesinlikle okumayi tercih ederdin.
Okumazsan maddi acidan esine surekli bagli olarak yasamak zorunda kalirsin. Allah korusun yarin birgun anlasmazliklar olur aranizda, ayrilmak istersin ama maddi yetersizlik ayrilamamana sebep olabilir.
Once kendi hayatini kurtar, oku meslek sahibi ol, kendi ayaklarinin uzerinde dur, ondan sonra evlen.
Bu seni isteyen kisi eger cok istiyorsa beklesin ozaman seni, biraz fedakarlik yapsin.

Hadi sen okul ve evlilik mevzusunun arasinda kaldin, buna birsey demiyorumda, ailenin sana okuma evlen demesini cok tuhaf buldum dogrusu.
Annem ve babam okulum bitmeden evlenmeme asla razi olmazlardi, ki son derecede haklilar bu konuda.

Kendi hayatini kurtar canim,kimseden kimseye fayda yok unutma. Hele hele bir erkek icin okumamayi goze almak.. yapma bu hatayi derim.

tabıkı hıc dusunmeden oku evlılık fırsatı onune yuz kere gelır yas mas onemlı deılllll ama okulllllll gelmezzzzzzzzzzzz aklını kullannnnnnnnnnn

Soruyor musun bi de ,oku tabi ki,bir an bile tereddüt etme bu konuda.
O çocukla da- seviyorsan eğer- sözlen,nişanlan falan,okulun bitmesine yakın evlenirsin.

okucan tabikii canım yaaa düşündüğün şeye bak..okulu bitirdikten sonra tabiki evlilik olcak ama şimdi çok erken..hem ünv gidince bunu daha ii anlıcan..

tabiki de oku cnm zaten eninde sonun da evlenecksin tahsilini yap toplum da daha saygın olursun çocukların öğrtmen çocuğu olur eğitim li olurr yani avantajıın herdaim olur ama yok evlenyiim dersen haytın biter ona göre

karar senin bak o kadar kişi ne yazmış
bu yazanlar boşuna değil

TECRÜBE

bence istikbalin vede kendi ayaklarının üstünde durman evlenmekten daha önemli. kendi paranı kazanıcan sonra öğretmen olacaksın düşünsene bundan büyük gurur olabilirmi nice insanlar giriyo kazanamıo sen bu fırsatı tepme bence

Canım öncelikle hayırlı olsun, çok güzel bir bölümü kazanmışsın, tebrik ederim Evlilik kaçmıyo canım benim ama bi daha böyle bi bölümü kazanamayabilirsin, ailen çok yanlış düşünüyor. sakın aileni dinleme derim ben. bana annem de dahil çevremdeki her bayan diyo ki kızım evlen ama daha önce işini gücünü eline al, kocandan hariç paran olsun kenarında. erkeklere güven olmaz. belki buna katılmayanlar olabilir ama ne kadar da sevsen bi erkeği güvensen de, sağları solları belli olmaz canım. kendini garantiye al en önce.. Hem daha çok küçüksün tatlım sen evlenmek için. aceleye gerek yok, güzelce oku üniversiteni ,işin olsun ondan sonra rahat rahat evlen canım benim..a.s

bu konu tartışılmaz bile. tabii ki okumalısın. ama evlenip bi yandan da okumanı ben kendi adıma tavsiye etmiyorum. çünkü evlenmek demek sorumluluk demek bi açıdan. yani hem okucan, hem de evi çekip çevircen. yok yemek yap, yok temizlik yap, yok o yok bu. çok zorlanırsın kanımca. neden insanlar evlenmek için bu kadar acele ediyo anlamıyorum... hele ısrar eden aileleri hiç anlamıyorum.

kesinlikle okumaktan vazgeçme başka hiç bir yorum yapma gereği bile duymuyorum. ayakalrın sağlam yere bastıktan sonra inan evlenecek insan zaten o kadar çok bulursun ki.seçilmez seçersin o zaman kimi neyi istediğini daha iyi bilerek hem de.daha yaşın çok küçük. ailenle çok büyük sorunlar yaşamazsın ve isteğini anlayışla karşılarlar umarım. tabi tercihin okumaktan yana olursa.

kesinlikle okumalısın.artık hangi çağdayız,lütfen.ne güzel kazanmışsın işte daha neyi bekliyorsun.senin yerinde olmak isteyenleri bi düşün istersen.koca kaçmıyo ya.sonradan çok pişman olursun.çevremdeki insanlardan biliyorum.ileride ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI OKURDUM dememek için bu fırsatı kaçırma derim.aileni de anlamış değilim açıkçası.onlara da bu durumu kabul ettirmelisin bence...

okucam kızlar okucam..

hangı unıyı tercıh etsem dıye arastırıyorum:lepi:

herkesıde opuyorum cooooook tesekkur ederıma.s.a.s.a.s.

:sm_cool: yaşasın kızlarrrr sonunda başardık,şükürler olsun.:teytey:
kız herkez seferber oldu nerdeyse,oku oku diyenden gecilmiyo.bak ne çok seviliyormuşsun.allah herkezden razı olsun seni ikna edebildik.
catlıcaktım nerdeyse,hala ne düşünüyo diye Çok üzgünüm çoook

senin aklın hem iyice karışmış.bir yanda babanın istediği çocuk,bir yandan uğruna okulu kazandığın çocuk,bir yandada okumak.canıııımmmm şöyle bir düşün sakin sakin.
nasıl ve kiminle mutlu olacağını.hepimiz senin iyiliğini istiyoruz,bizlere kulak ver.okulunu bitirince o sevdiğin çocuklada evlene bilirsin,dört senede neler değişir neler.
sakın kararından dönme

Hayat öyle bir hayatki..Bazen insan keşkeler cekebiliyor...

Yazılanalrı okumadım sadece seninkini okudum...

Bence hayat eşi değil kendi kariyerini düşün derim.Evliliği mesleğini eline alınca bi bakmışın evlenmişin...
Şuan istediğim meslegin olucagını söyleseler bana koşar adımalrla giderim...arkama dahi bakmammmm senağlama

canım benim okuyunca yaş problem olmuyoki zaten okuduğun okulda mutlaka birini bulursun saaaakkkınnnnnnnnn aksini yapıp evlenme tahsiline devam et kendi ayaklarının üzerinde dur bende öğretmenliği kazandım ama bu aptal kafam varya ah ah kendime diyecek birşey bulamıyorum gitmedim evleneyim diye sanki başka adam kalmadı memlekette ben kendime söz geçiremedim sen sakın benim gibi yapma sakınnnn

canım öncelikle ailenin bu şekilde düşünmesine çok üzüldüm ben olsam okumayı tercih ederdim sonuçta senin eline üniversite gibi bir fırsat geçmiş ve bu fırsat senin elinden kaçabilecek cinsten ama evlilik her zaman olabilecek birşey kaldı ki elinde bir maaşın olduğu zaman çok daha iyi kısmetler bulabileceğine inanıyorum yani evde kalacağını pek sanmıyorum eğer sende evlenmeyi istemiyorsan ailenle bunu açık bir şekilde konuşmalısın bol şans ...

Tabii ki en doğru kararı sen vereceksin ama bence okumalısın.Mutlaka elinde mesleğin olmalı.Günümüz koşullarında tek maaşla geçinmek çok zor.Evlilik her zaman olur.Ama okumayı ertelememelisin.Sevgiler.

allah aşkına 25yaş çokmu geç bir yaş.sen kendi hayatın için oku ve kendi ayakların üzerinde dur.evlilik her yaşta olur

sevgili arkadaşım bikaç soru soracağım.yorumların hepsini okuyamadım kusura bakma belki içlerinde cevabı vardır...
evleneceğin kişiyi seviyormusun?evlenmek konusunda sen ne düşünüyorsun?o kaç yaşında ve ne iş yapıyor?o da mı üniversite okuyor?

geçenlerde bir tanıdığım 35 yaşında evlendi eşi de 40 yaşında...tabi bende sana 35inde evlen demiyorum...evlilik işine artık günümüzde daha dikkatli bakılıyor..eskisi gibi gezdim tozdum artık evlenmek lazım denmiyor..ki erkeklerin olgunlaşması çok geç oluyor ve o belli yaşa gelene kadar evde kavgalar eksik olmuyor...

bende üniversiteyi 3.senemde kazandım elimden olmayan nedenlerden dolayı..okuyor olmanın kıymetini bil lütfen ilerde çok işine yarayacak...kendi ayaklarının üzerinde dur..ayrıca evli olupta okuyabiliceğini zannetmiyorum.bizim sınıfta bir bayan var çocuğuda var çok zorlanıyor...resmen çökmüş...

ben ailenin senin evlenmeni neden istediğini anlamadım bir türlü..sırf ailem istiyor diye evlenme lütfen....baskılarından bunalırsan nişan tak canım ama evlilik bambaşka çok iyi düşünmen gerek.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…