Evleneyim mi okuyum mu?

canim bence okulunu bitirmeden evlenirsen ilerde pisman olabilirsin ,kendi ayaklarinin üstünde durman senin icin büyük avantaj
hem evlenip hem okuyabilirim diyorsan evlen
ben evliyim üc yasinda bir oglum var ve hamileyim ....okuyorum sinavlarim yaklastigi zaman stresse giriyorum oglumla ilgilenmekten cogu zaman derslerime zaman ayiramiyor sabahlara kadar ders calisiyorum zor oluyor ama mutluyum okuluma devam ediyorum sonuna kadarda okumaya devam etcem
acelen yok canim bekle bence ...... daha rahat edersiniz evlendiginizde
okumazda evde oturursan ilerde cook basini etini yiyecek "yaaa ben calistim eve benim param geliyor ben olmasam sen ne yapcaksin" gibi bircok sey
her erkek tabiki böyle degil ama ya öyle bi konusma olursa ....cok kirilirsin üzülürsün .......
okumak gibisi yok cnm ..

evlendiginizde nerde yasiyacaksiniz ???
bir aydir tanidigi kisiyle niye hemen evlenmek istiyor almanyaya gelmek icin olmasin ???
türkiyede maasi iyi olabilir ama almanyaya geldiginde o issiz kalacak ,cünki....
ausbildung yok yani meslek egitimi ,almancasi yoktur tahminim cok yabancilik cekecek o issiz kalip senin calisman gerekecek

üniverste okumani pek istemiyor yada korkuyor cünki ilerde bu sorun olablir .. sen okumazsan o senden daha alt seviyede olucak yan kendisi daha yüksek olmak istiyor kötükedihüso

sen burda meslek egitimi yapmissin anaokulu ögretmenligi icin almanyada üniverstite okunmuyor acaba türkiyeye giderseniz meslegin orda gecerli olcakmi ??? sende türkiyede cok yabancilik cekeceksin , seviyorsun belki ama mantiginla düsün bir aydir taniyorsun sen bu kisiyi . ailenin tanimasi yetmez onlar evlenmiyecek onunla kaydirigubbakcemile
ailene hos gelir o cocuk türkiyeden oldugu icin ama acele edipte basini yakma cnm
ben cok kisi gördüm almanyaya gelmek icin evlenen
yazik etme kendine okulunu bitir bence daha iyi kisiler cikacak karsina
:1no2:

:1hug:

bu arada almanyada üniversite okumak zordur !!!! eline ne güzel bi sans gecmis bunu tepmek cok büyük enayilik
yapma arkadasim yapmaaaaaaa
bende okuyorum esimden daha üst seviyede olmak icin kendimi yirtiyorum doktor yardimcisi olmayi düsünüyorum ambulansda can kurtaran olmak istedim cok ama esim onu istemedi gececi olcaksin devamli yoldasin ,kendini yipratma ........ doktor yardimciligi yap dedi
üc yil öncesinde esim bana calismani istemiyorum demisti tamam ayrilalim ama ben calismak istiyorum dedim bak simdi o bana diyor sen ders calis iyi bir meslegin olsun ben yemek yapar evi temizlerim diye ...................................
ya öyle olmasaydi ya hayla inatla calisma deseydi ayrilcaktm bir cocukla ortada kalcaktim
umarim kesin ve düzgün bi karar verirsin tatlimm

bencede kesinlikle oku..erkeklerin hayata bakış açıısyla kadınlareın bakış açısı aynı değil.. bizer duygusal yaratılmışız o nedenle herşeyden fedakarlık etmek gerek gibi göüyoruz..evlilik okumaktan sonra gelir, sen erkeğine diyebilirmisin çalışma evede otur, hemen olumsuz tepki veriri değil mi, kadınında okuma ve meslek edinme hakkı var.. bu hakkını sen kullanmazsan kocan senin için yırtınmak zorunda değil.. asla okumaktan vazgeçme okuluna devam et..

sevimli bi karar verebildin mi cnm ?
kimse sana iliskini bitir demiyor ama evlenip de okul yasantini bitirme
inan bana senin yerinde olupta okumak isteyen okadar cok insan varki .... aklim ermiyor gercekten türkiyede ,baska ülkelerde üniverste okuyup ta burda tekrar üniversiteye gitmek icin yüzlerce insan caba gösteriyor
cevabini bekliyorum ama nolur akillica karar ver cnm

merhaba aslinda tam olarak karar verebilmis degilim
ama sanirim evlilik uzak benim icin hic hazir bile degilim böyle birseye hem ne kadar taniyabilecegim ki, ben okuyacagim...

okuyun kizlar okumak gibisi yok:lepi:

merhaba aslinda tam olarak karar verebilmis degilim
ama sanirim evlilik uzak benim icin hic hazir bile degilim böyle birseye hem ne kadar taniyabilecegim ki, ben okuyacagim...

okuyun kizlar okumak gibisi yok:lepi:

tebrik ederim seni arkadasim :1hug: en dogru karar vermissin :1hug: a.s.

bende 20 yasındayım iss ye girdim bi ksç defa...istediğim bölüm gelmedi baska 2 yıllık bi bölüme gittim.gecen yıl yani 1. sınıftan 2.sınıfa gectiğim yaz nişanlandım.şimdi nişanlım askerde.. 2009 agustosta gelecek inşallah.. evlencem ben.. sevdiğin birisiyse seviyosan evlen bence :) yada hem oku hem evlen zor olmazsa...

Bu arkadaşimiz okumaz mümkün değil burayada yazarsa okursunuz zaten. Tercihin umarim canini çok acitmaz arkadaşim bole bi oru sormuş olman ile fikrinin ne olduğunu ortaya koyuyor

sakın evlenme ben evlendimde ne oldu
koca her zaman bulunuyor elinde maddi imkanların ve arkanda dayanağın olacak bi meslegin olsun
evleniyosun 1 sene sonra sıkılırsın çok pişman olursun çooook
kesinlikle oku derim hem yaşın çok genç

mrb bende 25 yaşindayım 3. kez öss ye girdim! zaten 2 yıllık muhasebe istiyordum fakat sehir dışı olmaz dedilerdi bana 1 ay sonra erkek arkadasım askerden gelecek ve yüzük takacaz inş fakat ailem neden se şehir dişina çıkış izni verdi ve ben ek kontenjanla puanımın yettiği her yeri yazacağım erkek arkadaşim ilk başta tepki versede şimdi kararlı olduğumu gördü ve bana destek olacağını söylüyor 15 ay ben onu bekledim şimdi de o beni bekleyecek ama ben okuyacağım inş! bu sene olmasa da şehir dişi izni çıktı ya ailemden seneye daha çok çalişacağim ve seneye yeniden öss ye gireceğim belki de 4 yıllık olur! ama ben derim ki oku daha yaşin çok küçük bence eger evleneceğin kişi de seni seviyorsa sana destek olacaktır

bır defa okuyummu degıl okuyayım mı yazılır? en azından baslık açarken daha dıkkatlı olabılırdın. okumayı ıstemedıgın bellı cunku soruyorsun, bu konuya evvelden de cevap vermıstım ama hala karar veremedıysen zorla okumanı desteklıyor gıbı oluyoruz, o yuzden okuma bence artık evlen sen yaşın gelmiş ne dıyeyım, okumak ıstemeyenı de zorla okutamayız ya!

canim bu soruyu sorman bile bana cok garip geldi!!! ben de evliyim ama ayni zamanda okuyorum da, hic bir zaman okulumdan vazgecmedim. 19 yasinda evlendim ben, suan 21 yasindayim. evlilik cok zor bisy, yani simdiki aklim olsa 19 yasinda evlenmezdim asla. insan bu kadar kucuk yasta evlilik yukunu kaldirmakta zorlaniyor ama nedense evlenmeden once herkes bu kurumu bir cocuk oyuncagi gibi goruyor. once okulunu bitir, sonra evlenecek erkek suruyle bulursun hayatim!!! once oku!!! inan bana, diyelim ki bir ay sonra evlendin mi, evliliginin ustunden bir yil gecsin ben ne salakmisim neden okumadim diye kafani duvarlara vurursun ama is isten gecmis olur!!! once oku tatlim, bak tecrube eden biri konusuyo dinle beniopuyorumnanaktan

ayrica esin isterse dunyanin en iyi esi olsun ama yine de once okulunu bitirip ve meslegini eline alman cok cok daha mantikli. ya da imkanin varsa benim gibi hem okuyup hem evliligini de yurutebilirsin ama bu da zor oluyor benden soylemesi...hem hayatin boyunca ev hanimi olup eve tikilip kalmak mi istiyorsun??? sakin kimse ev hanimlarini kucumsedigimi sanmasin, demek istedigim ev hanimlarinin hayatlarindan genelde pek memnun olmadiklari. benim karsimda en buyuk ornek annem var mesela, en hanimi ve yillarca evliliginden stres cekti, panik atak hastasi oldu annecigim...bazen konusuyoruz, bana ''bir isim olsaydi kimsenin kahrini cekmezdim, bosanirdim. sakin okulunu bitirmezlik etme yoksa hakkimi helal etmem, benim gibi kahir cekme'' diyor. ama okumak istemezsen, ev hanimi olursan ve esinle sorunlarin olursa hic uzulme, bosanirsin ben sana bakarim ezdirmem seni diyor...annemi cok seviyorum ona tapiyorum...hayatimdaki en degerli varliksin annem!!!

şaka mı bu? ben 17imde össye girdim hala okuyorum 7 sene oldu.:tomato: babam beni evlendirme fikrine hiç sıcak bakmıyo kıyametleri koparıyo. 25ine gelince kimle evlenceksin nası bi laf ya? hayır deseydin ki ben ev kızıyım bişi demezdim ama senin össye girmene hem de 3 defa izin veren bi aile 25inde evlenmene böle mi bakıyo?

aksine benim ailemde evlendirmiyo :S
bence oku ya 25 yasında evlensen sanki gecmi kalcan tam yası walla

kaçıyor mu evlilik anlamadım ben? sormak bile mantıksız, okumayı tercih etmelisin tabiki. 20 yaşında evlenip napıcaksın? üstelik ingilizce öğretmenliği bölümünü kazanmışsın, ne güzel işte.

kesinlikle oku neden 25 yaşından sonra evlenemeyesin ki
hem evlenmek okumaktan daha mı değerli senin için
önce hangisini daha çok istediğine karar ver hangisinin yapsan mutlu olursun

oku sonra nasılsa evlenirsin.. önce eğitim ve ayaklarının üstünde durman lazım tabi evlenmek için acelen yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…