Evleniceim kii ve Ailesi, ksaca yardm Arkadalar :(

Ahh ahh siz bekar arkadaşlarıma söyleyecek çok şeyim var ama bi yerde kilitleniyorum işte...

Yaşın genç canım ilerde ahlanmamak vahlanmamak için bir kere daha düşün derim...

Diyelim ki evlendin aynı evdesin sevgin yetecek mi herşeyi sineye çekmeye kabullenmeye....

Yanlış anlama seni caydırmak için değil söylediklerim hayat ve karar senin ama bu dayatmalar altında olabilecek evliliği bir kez daha gözden geçir...

Hakkında hayırlısı olsun canım... Sevgilerimle....

canım haklısın olabilir ama ben şu an zaten çalışıyorum muhasebeciyim ve çok zorluklar gördüm ama sonuçta öğrendim mesleğimi elime aldım..

ve sevdiğim kesinlikle çalışmamı istemiyor 1 ekmeğe muhtaç kalana kadar sen çalışmıcaksın kalsak bile ben çalışıp bakarım diyor yani öyle bir insan değil o yüzden seviyorum onu yukarıdada söyledim ben onun gibi birini tanımadım

ve ayrıca bir çikolata istedim almadı sonra yüzüne vurdum gitti iki tane aldı ama aynısını bulamamış iki gün önce bi baktım almış yani düşünceli ama bazı konularda böyle davranıyor mafoldumben

valla sizin savunma olarak yazdıklarınız bence birbirinden de kötü şeyler.
amiyane tabirle siz konuştukça sevgiliniz batıyor.
evlenilmemesi gerek insanlar kategorisindeki puanı tavan yapıyor.

annesi istedi diye çocuk diye sevgilisine baskı yapan erkek gözümde sıfırdır.
sevgilisini kuluçka makinesi olarak görüyordur.
annesi mutlu olsun gerisi mühim değil..
onun annesi kolay kolay mutlu olmaz, sizden istenilenlerinde sonu gelmez..

hizmetleriniz tam zamanlı olsun part time olmasın diye çalışmanızı istemiyor olmasın...
gözlükleriniz çok pembe malesef...yazık etmeyin kendinize...lütfen annenizi dinleyin....

işte bunların hepsini düşünüyorum ve düşündükçe içinden çıkılmaz bi hale geliyor hayat benim hayatım haklısın ama bile bilede hayatımı mahvetmek istemiyorum bir yol arıyorum mantıklı ama yok galiba mafoldumben

kadının çalışmasını kesinlikle istemiyor; bu gurur verici birşey mi?
bence çok feci.
mesleğinizi elinize almışsınız, kocanızdan para beklemek için mi?
evde oturup hemencik hamile kalıp kayınvalide hizmeti yapmak için mi?
sevgiliniz bayağı düşünüyor canım sizi aman nazarlar değmesin..

bir de birşeyi yüzüne vura vura istedikten sonra değil iki tane ikibin tane alsa ne önemi var?
benim için hiç..

yavrum daha yasın 19
böyle planlar bile yapma
ne evliliği ne cocuğu
hem sert bi insan hemde aile yanına evlenicen
aslaa kaynana yanına evlenme
sonra basını cok vurursun bak bizden demesi

haklısınız hemde hepiniz haklısınız ama şu bir gerçek ki sizin düşündüklerinizi bende düşünüyorum ve uzun zamandır düşünüyorum..

ve sürekli allaha dua ediyorum hayırlı olacaksa olsun diye..

ben bugün daha ayrıntılı konuşucam sevdiğimle bakalım neler diyecek bana :s olmazsa sevdiğimle annem konuşsun bi belki anlaşırlar... ne dersiniz CADIARZU

oooo...sen menopoz dönemine girdin hala bizim zaman dersin...
neysem 2. koceni ben seçecem korkma canımıniçi...

2. sen bulacan..
3. esmeralda bulacak..:lepi:
Zeyno'dan hayır yok:umursamaz:

Ahhh ya o kadar küçüksün ki..
2 paket çikolata ile adamın kişiliğini analiz ettiğini düşünüyorsun..:çok üzgünüm:
Ne diye kendini bile bie ateşe atarsın ki?
Çalışma
evde otur
anneme yardım et
hee bebe yap
bebeye bak
evdeki diğer kardeşlerin hizmetlerini gör..
Daha neler çıkacak acaba?

biliyorum bir hiçti ama yüzüne bir kez vurdum aldı getirdi sonra bi daha konu açılmadı hiç beklemediğim anda getirdi yani aklımda hep bir soru insan hani toz konduramıyor ya benimkide o misal :1no2:

hizmetleriniz tam zamanlı olsun part time olmasın diye çalışmanızı istemiyor olmasın...
gözlükleriniz çok pembe malesef...yazık etmeyin kendinize...lütfen annenizi dinleyin....

canım yaa boşa konuşuyoruz olumsuzlukları biliyor ama aptal şeylerle olumlu göstermeye çalışıyor. sadece üzülüyorum o kadar. haksızmıyım betty ?

aslında herşey gözünün önünde
pembe gözlüklerini çıkartsan daha net görüceksin bazı şeylerişakkıdı
19 yaşındasın:1no2:
baskıcı bir sevgili daha ortada hiç birşey yokken
çocuk yapma baskısı
istemediğin yada razı oldugun halde kaynanayla aynı evde oturma
(ona bişey deiyemem tabiki oturursun ama 3 -4 sene sonra cıkarım hayali kurma ilerde hayal kırıklığı olabilir)mafoldumben
bak kendinde diyorsun öbür kardeşi 3-4 sene sonra evlenirse o yeni eve cıkar diye o zamanki muhabeet bence şu şekilde olcak biz zaten kac yıldır evliyoz onlar evlilğinin tadını cıkartsın ayrı eve cıksınlar hem sende alıstın buraya denilecekkaydirigubbakcemile5
hee bide ortada başka kız muhabbetide varsengözlerimebaksanab
eğer sevdiğin insanda seni seviyorsa zaten emin ol o kişiyle evlenmez nasıl
o zaman geri cevirdiyse şimdide geri cevirrşakkıdı
bence bunları konusmak için erken illede evlenelim diyosa
kesin kararı koy ayrı ev ve birkac sene sonra hamilelik

şunlarıda eklim;
artık annesi gelin istiyo yardım için
yorum bile yapılmaz buna ne demek yardım için
tamam illaki yardım edilir ama yardım için gelin istemek farklı
kurdugun cümlelere bakılırsada
''ben evliliğimi yaşamak istiyorum''
kaptırmıssın kendini sen hemde çok...

Son düzenleme:

sakın...ne münasebet annen karışacak...
onu küçültmeyin...

yok o sadece arkadaşıma bir örnekti zaten yaşım küçük doğru bir karar veremem diye buralardayım bu yaşta evlenipte pişman olan çok gördüm ama mutlu olanıda gördüm aklımda binbirtane soru nasıl çözeceğimi bilmiyorum klava:

Şimdi sana ne kadar yol göstersek, deneyimlerimiz paylaşsak sen yinede kendi kararların doğrultusunda hareket edeceksin bundan eminim canım...

Çabamız ileride pişman olup "bir derdim var" bölümünde kötü şeyler dinlememek...

Daha dün gece sabaha kadar, burda aşk yüzünde yıkılan birini ayağa kaldırdım ben neyseki evlenmemişti henüz kaybı yoktu...

İnşallah seninde kayıpların olmaz....

güzelim daha çokkkkkkkkkk gençsin.birisini sevebilirsin,evlenmek istemeden de dopal ama bu kadar erken olması bence iyi değil.gençliğin verdiği heyecan ile evlilikte insanlar çok hatalar yapıyorlar.sende hata yapabilirsin.bir insanın hayatta evlenmekten ve çocuk sahibi olmaktan başka amaçları da olmalı.daha çok gençsin.neden eğitimine devam etmişyorsun?
ayrıca onun ailesi ile de oturman sorun olabilir.davulun sesi uzaktan hoş gelir.eşinle kavga edemeyeceksin.belki misafir gelecek ama sen istemeyeceksin.kayınvaliden ile çekişmelerin olacak.bu seferde eşim annesini tutuyor beni tutmuyor diyecekin surat yapacaksın.yada tam tersi olacak.)
ne bu acele ne bu telaş..bizde eşimle ben 18 yaşındayken tanıştık.8 yıl sonra evlendik..hata mı ettik şimdi?bende ailesi ile yaşabilirdim?bende hemen çocuk doğururdum, ama ne okula devam edebilirdim nede şimdiki gibi rahat olabilirdim.şimdi evliyiz,okulumuzda bittti,onlardan ayrı da yaşıyoruz?
kimse sana evlenme demiyor ama birkaç yıl geçsin,gerçekten sevdiğinden emin ol ,sende o da..okulunu oku.mesleğin olsun,evlenirsiniz..evlilik kaçmıyor yaaa.
birde evlenir evlenmez ne çocuğu allah aşkına..insanların çocuk sevgisini anlarım ama evlenir evlenmez de hayatlarını bir çocuğa adamalarını anlayamam.biraz hayatı yaşamak lazım,hayatı görmek lazım ..
ve son olarak:bir evlenen pişman birde evlenmeyen:))

Bütün soruları cevapladık diye düşünüyordum...
Neden tatmin edemedik acaba?

peki canım şimdi ayrı oturacak durumunuz yoksa 2-3 yıl sonra nasıl olacak
ev ev üstüne kurulmaz.
yaşın çok genç canım evlilik için çok acele etme derim

Bak güzelim,

Evlilik, sevgililik dönemine benzemiyor. Ne yaparsan yap, olmuyor işte.

Öyle herşey toz pembe değil maalesef...

Geleceğinde yaşayabileceğin sorunları değerlendirirken çevrendeki örneklere bakabilirsin.

Evlenip birliğe giden ve evliliğini doyasıya yaşayan kaç kişi tanıyorsun ?

Ben söyleyeyim; Hiç tanımıyorum.

Ev içinde hiç sorun olmasa da, herkes iyi geçiniyor olsa da, büyüklü evde herşeyini ama herşeyini kısıtlı yaşamak zorundasın. Eşine her dileğinde naz yapamazsın, sokulamazsın, sarılamaz, öpemezsin içinden geldiğinde, tv. izleyemezsin koyun koyuna.

Duştan çıkıp evin içinde rahat rahat dolaşamazsın. Hep birilerinden kaçmak, aman görünmeyelim, aman duymasınlarla yaşamak zorundasın evin içinde hatta yatak odanda bile...

Üstelik birlikte yaşamayı kabul edersen sadece eşine karşı sorumlulukların olmayacak.

O evde yaşayan herkese karşı bir sorumluluk üstleneceksin.

Sadece eşine hazırlamayacaksın yemeklerini, sadece onun çamaşırları olmayacak yıkanması gereken, sadece sen çağırdığında ya da çatkapı senin misafirlerin gelmeyecek evine.

Hasta olduğunda seni sadece eşinin anlamasını beklemeyeceksin.

Hafta sonları eşinle koyun koyuna öğlene kadar uyuyamacaksın. Sorun olacak, laf edilecek.

Sen hafta sonu öğleden sonrası için eşinle gezme planı yapacaksın, kalktığında kayınvaliden temizliğe başlamış olacak. Bırakıp git gidebiliyorsan.

Eşin temizlik yapılan evde durmak istemeyecek, sen neden bensiz dışarı çıkıyor diye üzüleceksin. Sorun olacak.

Hayatım bugün de dışarda yiyelim, hayatım şuraya gidelim, hayatım şunu yapalımların olamayacak dilediğinde...

Evden eşinle çıkarken bile birilerinden izin almak, danışmak zorunda kalacaksın.
Dışarı çıkman sorun olacak. Annene gitmen ayrı bir dert !

Sadece eşinin döküntülerini toplamayacaksın.

Sadece size ait tabaklar, bardaklar yıkanmayacak...

Sen tam herşeyi temizlemiş kaldırmışken, bir bakıcaksın biri gelip herşeyi dağıtmış, kirletmiş, ama bu eşin olmayacak her zaman. O yüzden gittikçe tahammülsüzleşiceksin.

Kendi evinin hanımı değil, başkalarının evinin temizlikçisi olduğunu düşüneceksin bir zaman sonra.

Eşinle kahvaltıdayken bir çatal peynir uzatamayacaksın senin elinden yesin diye.
Ya da akşam yemeğinde bir kaşık pilav...

Her an ilgiye muhtaç olacaksın, ama göremeyeceksin ortam müsait değil diye... Düşünsene evde !

Gel zaman git zaman; çatırdamalar başlayacak ayrı eve çıkalım diye..

Durumunuz olmayacak ya da aile müsade etmeyecek. Belki eşin istemeyecek herneyse....

Sonra................... sonrası hemen hemen her hikayede aynı.

Birlikte yaşamaktan kaynaklı Şiddetli geçimsizlik !

Şimdi söyle bakalım; Evliliğini sadece sana ve eşine ait bir evde yaşasan bu sorunların hangileri çıkar karşına ? Hangi durumda daha sağlıklı bir evlilik yapmış olursun?

Mutlu olma olasılığın hangi durumda sana daha yakın görünüyor ?

Reactions: anu

güzelim bak annen bile istemiyormuş.istemiyorssa kadının bir bildiği vardır değilmi?annen yaşamış görmüş bişileri.valla kimse sana ne istediğini sormamışki..burada yaşacaksın,hemen çocuk yapacaksın...baştan bencillik yapmış
birde nişanlın kaç yaşındaki hemen çocuk istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…