Evleniceim kii ve Ailesi, ksaca yardm Arkadalar :(

akılsız başın cezasını keşke sadece ayaklar çekse
ama yok illa evlenicem, görücem günümü, çocuk da yapıcam, aynı evde de oturucam
hayatımı kendi ellerimle mahvedicem diyen bir genç kardeşimize ne denebilir ki...

hayırlı olsun canım... inşallah 2. hayat diye bir şey vardır a.s.

canım kusura bakma ama ben senin annen yaşında sayılırım sakın söyleyeceklerime alınma, ben annenin yerinde olsam aklını başına getirmek için seni bir güzel döver, kapıyı da bir güzel üstüne kitlerim ki, bir daha o adamın yanına gitme diye, bu ne ya sen bu söylediklerinde ciddimisin, bu adamın neresi güzel, neresi yapıcı sadece evine hizmetçi arıyor, ve sen hala sevdiğini söylüyorsun, canım sevgi dediğin bir iki günde geçiyor ondan sonra başlıyor herşey, insan yeri gelince kendi çocuğuna bile tahammül edemezken sen nasıl 3 tane erkek kardeş olan bir evde oturacaksın, sadece hizmetçilik, onun annesi kıymetliyse, senin de annen kıymetli, sen ağaç kovuğundan çıkmadın ya ne demek bu, canım anneni dinle, anneler ne söylüyorsa doğru söyler bunu sakın unutma, daha sonrada başını çok vurursun, seni seven insan yüzüne bile bakmaz o zaman, biraz ağır oldu kusura bakma ama perşembenin gelişi çarşamba dan belli zaten.

canım yaa boşa konuşuyoruz olumsuzlukları biliyor ama aptal şeylerle olumlu göstermeye çalışıyor. sadece üzülüyorum o kadar. haksızmıyım betty ?

haklısın ama...
herzamanki gibi...ben kararımı verdim konu açtım...
herkes beni desteklesin...desteklemiyorsanız bir anlamı yok durumu...
işine gelene cevap verme durumu...
benim fikrim kalmamıştır konuda...
bebek değil 19 yaşında, eline ekmeğini almış...
ben onun yaşındayken oooo...
hayırlısı herşeyin...

arkadaşlarım ablalarım biliyorum bir kaç gün sonra buraya gelip pişmanlığımı görmeyi istemiyorsunuz bende istemiyorum pişman olmayı mutsuz olmayı ama ne varki ben bu durumu değiştiremiyorum ama bugün değiştiricem artık karar verdim ya ayrı ev ya da ayrılık bu düşüncelerle daha fazla yaşayamam.. ama kimbilir ev ayrı olsada mutsuz olabilirz bunu bilemiyorum ama kararlıyım ve sizleri dinlicem emin olabilrsiniz benneyaptımki

Arkadaşlar herşeyi yazmış tüm ayrıntısı ile
ama tatmin olmamışsın daha doğrusu olmak istememişsin,
nedeni;yaşın çok küçük,sevginin her sorunu halledebileceğini düşünüyorsun,
ama olmaz güzelim
en başta gözüken belli gerçekler varken ve daha evli değilken
ne diye bile bile ateşe gidersinki,
oturup düşün her yazılanda bi tecrübe bi yaşanmışlık var bunuda unutma,
öyle kararını ver,sonra üzülen kimse değil sen olursun
o dediğim dedik sevgiline hiiçç bişeycik olmaz:1closedeyes:

Nokta............

sayfaları birer birer okurken "ben evlenmezsem evleneceği başka bir kız hazır" yazan yerde bıraktım. Daha da okumaya gerek yok bence. bu adam hem seni seviyor hem de sen hemen onunla evlenmezsen evleneceği başka bir kız hazır. Vay beee bu ne büyük aşkmış bravo. Sen de bu adam için oturup ağlıyosun. Çok yazık ediyosun kendine çooooooook

arkadaşım sana şunu diyim
benim eşimin kardeşi evlendi,1 ay oldu.kızda nereye geldi biliyormusun? babasının yanına..yani oğlan kızı babasının,annesinin,abisinin,abisinin karsının ve onların 3 çocuğunun olduğu eve getirdi.o da 19 yaşında.1 tane oda verdiler.o kadar.9 kişi bir evde kalıyor.bunların inan sizden hiçbir farkı yok..abisinin 1 yaşında çocuğu var.kayınvalide zaten yaşlı.ee kızda 19 yaşında genç olunca bütün işler ona kaldı. xxxx çayyyyyyyyyyyyyyyyy , xxxxx yemekkkkkkkkkkkk,xxxx sofyarı topla..gelen gidende çok olur.kız akşama kadar temizlik,çay yemek sofra bunlarla uğraşıyor..sabah eşini yolcu ediyor.yani kalkıyor 7 de..akşam 12 olana kadar ayakta...
davulun sesi uzaktan hoş gelir güzelim

Bu ne ya..

Arkadaşım herşeyin farkındasın ve hala ewlenmeyi düşünebiliosun..

Başkasıyla ewlendirirmiş annesi..Walla o kızı bulsam bu anlattıklarını gidip onada anlatırımda hayatını mahvetmesine yinede göz yummam..

Bu söylediklerin ewlendikten sonra 100 katı kötü olarak dönecek sana emin ol..

Hiçte kendini kandırıp iyi olur diye düşünme..

bak canim..
cok seviyor olabilirsin..oda seni cok seviyor olabilir..
ama sevgilinin istekleri sizi mutsuz huzursuz ve zamanla sevginizi koreltmeye yeticek seyler...ben asla kayinvalideye saygisizlik etmeni tavsiye etmem.. ama hepimiz insaniz.. iyi gunun olucak kotu gunun olucak..onlarla ayni evde oturunca herzaman saygili iyi davranmayi goze alabilecekmisn??onlarin hizmetinde kosmayi, sana kizdiklari zaman (ki bu illaki olucak cunki ayni evde kendi annemizle bile yasarken kavgalar oluyor) onlara hic tepki vermeden dediklerini kabul edebilecekmisin??
sana haksizlik yaptiklari zaman esine anlaticaksin, oda yok onlar yasli annem babam sen sus bosver dediginde (ki buda bi esin soyleyebilecegi en olumlu cumle) bunuda gayet dogal bir sekilde kabul edebilecekmisin?? benim su yazdiklarim inanki en masumca yasanilacak olan seyler...bide esinin sert bi insan oldugunu ve calismana izin vermedigini soyluyorsun..19yasindasin.. hayatin zorluklarinin bircogunu bilmiyorsun...
uzulerek sunu soyluyorum.. ASKIN GOZUNU KOR ETMESINE IZIN VERME..lmaz:

Ayrı evde olsa mutsuz olabilirsin, evet...

Bunun kimse garantisini veremez kimseye.

Ama risklerini azaltabilirsin. En azından yaşadıklarınız genel olarak kişisel sorunlarınız olacak, başkalarının yarattığı, başkalarından kaynaklı sorunlar olma riski azalacak. Herşeyden önce evliliğini doysıya yaşama şansın olacak...

Sen ona bu şartı koy, seni seviyorsa, seni soyasıya yaşamak istiyorsa kabul eder... Etmiyosa kendi sorunu... Birini sevdin, onu unutup başkasını sevemezsin diye bir kural yok. Kendini sabitleme. Dünyanın merkezi o değil. Senin için dünyanın merkezi sen olmalısın.

evet uzaktan davulun sesi hoş geliyor ve ben bunların farkındayım ama vazgeçemiyorum ama bugün kararlıym konuşucam yoksa yok ve tecrübeye inanırım ben MuCizE ablamın dediklerini ben bir bir okudum ve sorucamda sevdiğim kişiye unutmamak için yazıcıdan bile çıkardım çok teşekkür ediyorum hepinize allah razı olsun ama sizden tek istediğim bana dua etmeniz ihtiyacım var gerçekten benneyaptımki

mucize çok haklısın senin düşündüklerini bende çok düşündüm ama işte iyi olur diye ümit ediyorum ama galiba olmayacakta bugünkü konuşma herşeyi belli edecek

Ahh canımm söylenecek çok şey var ama herşeyde söylenmiyor burda maalesef

daha çok gençsinn konuşmalrın da bile çok fazla karamsarlık var buradan arkadaşlar ilişkiniz hakkında eleştiri yapınca sen bunu lehine çevirmek isterken aranızda geçen laflar daha da körüklüyo vahim durumu.Ama sen bunu göremiyosun lmaz: seni suçlayamam hepimiz belirli dönemlerden geçtik ahh oo pembe gözlüklerrrr diyorumm bennn..

daha evlenmediğin birinin laflarını dinleyip tamam diyorsun,neden hayır ben evlenemem bu şekilde ben ayrı eve ayrı hanem olmasını istiyorum iyiyken kimseyle kötü olmak istemem demiyorsun,kaynanan olacak kişi seni tam bir hizmetçi yapacak,sana laflar söyleyecek bunları kaldırabilecekmisin ? , hergünün birbirinden ızdırap geçicek,pişmanlıkla,eşin annesine hiç karışamıyacak,işten güçtende elini eteğini çektiriyolar yok çalışmamı istemiyor beni düşünüyor diyosun ne kadar yanlış düşünüyosun.Daha çok şey söylemek istiyorum canım ama fazla uzatmak istemiyorum herkes aynı fikirde lütfennnnn aç gözünü ilerde pişman olacaksınn.Bukadar insan akıl birliğiyle bunları söylüyoruz çünkü her birimiz hemen hemen bir kısım bir şeyler yaşadık gördük.Çok iyii düşün canımm :umursamaz:

niyeeee ki?belkide ayrı eve çıkabilecek kadar para alıyor ve sen yada siz boşuna sıkıntı çekecektiniz?insan sormaz mı?

canım benim zaten apartmanda oturuyorlar ve evlerine uzak bir yerde yeni aldıkları ev var yarısını ödemişler bile.. ama işte sorun annesine yardımcı olmam...

düşüne düşüne kafayı yedim ve yicemde gerçekten bugün sizin söylediklerinizle tam anlamıyla konuşucam bakalım herşeyin hayırlısı ve yine sizden hepinizden ricam bana dua edin lütfen (

canım benim zaten apartmanda oturuyorlar ve evlerine uzak bir yerde yeni aldıkları ev var yarısını ödemişler bile.. ama işte sorun annesine yardımcı olmam...

güzelim işte anahtar kelimelrden birisi de bu..sorunun annesine yardımcı olman..onun seninle neden evlenmek istediğini ve neden o evde yaşamanız gerektiğini o sana söylemiş,sende duymuşsun ama tam idrak edememişsin sanırım..madem eve yardımcı arıyorlar o zaman gitsinler para ile hizmetçi tutsunlar.tabii ki o da senin bir annen,gerektiğinde yardım edeceksin ama bu , ancak bu kadar kötü bir cümle ile ifade edilebilirdi..
benim eşimin arkadaşı da yıllar önce evlendi..sadece gelin anneme yardımcı olsun diye.abisi vardı ama birtakım sebeplerden dolayı o evlenmedi ve küçüğü yani eşimin arkadaşı evlendi.gelinide eve getirdi.hemde akraba idi ve sırf annesine yardımcı olsun diye..ama sonrasında sevdi mi bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…