Evleniceim kii ve Ailesi, ksaca yardm Arkadalar :(

Annenin yerinde olsam seni zorlada olsa bu işten vazgeçiririm. Senin düşüncelerine zerre önem vermeyen bir adamla evlilik düşünmen hata. Şimdi yaşın çok genç başında kavak yelleri esiyor ama iş işten geçtikten sonra o başını vuracak taş aramaya başlarsın.
Canım, sevgilinin sana karşı saygısı olduğunu sanmıyorum, senin hiçbir düşünceni fikrini kabul etmemiş bir adamla bir ömrü nasıl geçireceksin bilmiyorum.

söyledi biliyorumda :S ama bi şekilde kabullendim nesrincim arkadaşlar sağolsun bana biraz akıl verdiler ve ben birazdan gidip konuşucam onla evde net yok yarın size bütün herşeyi anlatıcam

sizleri çok seviyorum :enbuyukkk:

Siz herşeyi kabul etmişsiniz.. Neden nişanlının her dediği oluyor onuda anlamadım.
Nişanlınızın ailesiyle yaşarsanız sizi zor günler bekliyor birde 4 kardeşlermiş kayınvaliden oturur köşeye.. Gelin su getir gelin şurda tozmu var aslında silmişsinizdir gelinn baban geldi koş yemek getir. gelin kaynın geldi oyyyy ben hayatta kaldıramam ki bunlar yaşayacağınz şeyler, Çünkü nişanlınız annesine gönüllü hizmetci alıyor. Ben kaldırırım yaparım üstesinden gelirim diyorsanız kolay gelsin yok istemiyorsanız nişanlınıza biraz sözünüzü geçirinde ayrı eve çıkın derim...

Ailesiyle beraber oturmanızı sevgilinden çok sevgilinin ailesi istemiştir bence. Sevgilin de babasının yanında çalışıp ondan para aldığı için hayır diyemiyodur. ılerde ayrı eve çıkmanız bence imkansız çünkü ne kadar sevgilim çalışıyo desende babasının eline bakıyor ve bu sebeple babasına karşı çıkamaz. işin çok zorrrrrrrr

arkadasım yok boyle olmaz.hayat hep baskalarının yonlendırmesıyle gecmez..off offf daha sımdıden evın hızmetcısı olmaya adysın.ben senın yerınde olsam ne ısımı bırakırım ne aynı evde otururum nede cocuk yaparım.bu kadar acelecı olma.hayata atılacagın ve yoruldum dıyecegın gunlerde gelecek.sımdıden kendını ezdırme..

Allah sabır versin valla oturduğum yerde gözlerimi kapadım 5 erkek 2 kadın toplamda 7 kişi yemeğiydi çamaşırıydı bulaşık temızlık vay haline olan senle yazık annene olur bunlar kendilerine parasız hizmetçi arıyorlar Yazık etme kendıne daha çok gençsin deymez

Ahh gençlik......

Kavak yelleri eser başında..

Bulutların üzerinde keklik gibi sekersin..

Toz pembe düşler sarar etrafını.. Ahh ahhhh..

------------------

19 yaş evlilik için çok erken bir yaş..

Nişanlın dediğim dedik.

Kayınvalide yanında yaşamak her babayiğin harcı değildir, ki senin kayınvaliden kendisine artık bir yardımcı olsun diye oğlunu biran önce evlendirmek peşindeymiş. Ev işlerinden kafanı kaşıyamıycaksın 19 yaşında..Ayy..

Ben olmazsam başka kız hazır demişsin? Yani sen olmazsan nişanlın başkasına hemen ok dicek? ilginç.

Hemen hamile kalırsan yandın..

Bu filmin sonunu gri tonlarda görüyorum ben, tecrübelerime dayanarak..

Ailen nasıl izin veriyor bu işe onu da anlamadım ama neyse..

Klasik cümleyi kullanalım ve hayırlısı olsun diyelim barii..

canım benim bak 20 yasındayım ve bir kızım var 1 yasında ailemi dinlemeyerek evlendimm yemin edeim sana suan öle pişmanımkii ana babanın sevgisi hiçbişeyle kıyaslanamaz bile.daha yasın küçük ertele derim ben yasadım biliyorum birde eşinde biraz sert biri aynen eşim gibi ilerde cok catısma yasarsınız beni yanlıs anlama ben üzüldüm kimse üzülsünn istemem be canım birazz zaman ver bence bilirimm aşk insanın beyninni tatilee cıkarıyo anlayamıyo insan göremiyo ama haytın gercekleri okadar acıkii kimse gözünün yasına bile bakmıyoo canım benimm ah annem diyosunn ((

hemen ertele evliliğini hele beraber oturma sakınyasakkelimelmaz:sonra pişman olursun çok bende aynı evdeyim tecrübeliyim bende yapmadım çocuk hiçte pişman değilim.bi süre beraber oturacağına geç evlen yaşında küçük ayrıca öyle söz veriyolar ama bi oturdunmu çıkarmıyolar ayrı eve söyleyim bende 19 da evlendim aynı sayılırız.ayrıca dediğim dedik insanlarla geçimde olmaz iyi düşün hemde çok iyi düşün

Allah senden razı olsun eeesss bende tam şimdi dicektim bi arkadaş yazıyor 20 yaşında çocuğuda var onun konularına bak biraz ders al dicektim sen yazmışsın.ne yazsam nerden başlasam övündüğün şeyler aslında sonuna kadar yerilesi meziyetler be canım.annesine yardım için evlilik evklenmezsem başkasıyla evlencek çalışıyorum çalışmamı istemiyor çocuk istemiyorum çocuk istiyor offfffffff daraldım ha.canım nşişanlşı kal yaşım küçük 3 sene sonra eve çıkacağımıza 3 sene daha nişanlı kalalım ev btitnce evlenelim de.nişanlınında yaşı büyük değilki 27 yalşında evlense ne olur yani.şimdi söz geçiremezsen yarın başına gelenlere şaşarsın burada Allah korusun hergün ne "ne yapmalıyım,lütfen yardımedin,bıktım artık" diye konularını okuruz.iyi düşün

19 yaşında evlilik niye? Niye bu kadar acele ediliyor anlamıyorum.. Madem o kadar çok seviyorsunuz birbirinizi bekleyin o zaman.. Büyüyün biraz, sorumluluk alabilecek yaşa gelin, ev kurabilecek, ayaklarınızın üzerinde durabilecek, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek duruma gelin.. Nedir bu acele?

Bir 'aşkın gözü kör' filmi daha. Artık bekar arkadaşlar ders almalı ve kendilerine dışardan bakıp benim şu yaptığımda bir mantık var mı demeliler.
Allahtan burada yazmışsın da arkadaşlar gözünü açmışlar. Ya ayrı ev ya ayrılık bundan başka çaren yok. Beyefendi de ne çok seviyormuş ki sen olmazsan hazırda bekletiyormuş. Merak etme cümbür cemaat eve hiçbir aklı başında kız gitmeeez.
Ayrı evde de mutlu olacaksın mutlaka diye bir garanti yok ama aile içinde yaşamak uçurum, ayrı ev düz yol. Bile bile uçuruma gitme diyorlar sana. Düz yolda da insan tökezler ama hiç olmazsa ben dikkatli olamamışım dersin düzeltmeye çalışırsın. İpler elindedir ve evin hanımı sensin.
Hiç bir zaman saraylarda da yaşasan bir elin balda yağda da olsa işini asla asla bırakma.
O senin güvencendir, özgüvenindir. Buna razı olma.:1no2:
Burada söylenenlerin hepsi çok değerli hepsini kulağına küpe yap.
Evlilik bu şaka değil denerim olmazsa olmaz deme hiç kolay değil.
Burada tekrar dert yazmak istemiyorsan kararlı ol ve kararının arkasında kesinlikle dur.a.s

canım ben sadece baştaki kısmı okumuştum diğerlerini değil ben bi kişinin daha mutsuz olmasını istemiyorum inan:1no2: adam rengini belli etmiş sen çok ezilmişsin seni hizmetçi diye alıyolar nişanlın seni hiç önemsemiyor.onun için varsa yoksa kendisi sen onunla evlenmeye mecbur değilsin neden kabul ediyorsun.daha çok gençsin açık konuşacam hemen vazgeç bu işten hemen herşey o kadar açıkki ama senin gözün kör olmuş görmek istemiyosun annen hiç razı değil bu işe üstelik ben annenin yerinde olsam kesinlikle evlendirmem bu adamlalmaz: gerekirse eve kapatırım seni zorlarım ama bu adamla evlendirmem. bak ben evde kayın görümce yok ona rağmen neler oluyo ne kadar mutsuzum sen 4 tane kayın bi kayınpeder bi kaynana anla artık. kaynanan oturacak bi köşeye kılı kıpırdamayacak olacakları söylüyorum.lütfen dinle beni

aynen katılıyorum bacım :umursamaz:

konu sahibi genç kardeşim ;

aklını başına topla,kayınvalidene yardımcı olmak için mi evleniyorsun... sen bu kadar değersiz misin? kendi hayatını değil,kayınvalidenin hayatını yaşamak üzere mi evleneceksin...
yapma güzelim yapma,yazık sana,daha taze 19 yaşındasın.ezdirme kendini...

sana da harfiyyen katılıyorum kardeş... kaydirigubbakcemile5

doğmamış çocuğa don dikmek diye buna derler işte.
daha ortada fol yok yumurta yok
her şey gönlünce olsun inşallah.

Canım siz daha farzı kılmadan sünnete geçmişiniz.....

Ayrıca, Benden sana nacizane abla tavsiyesi hem 19 yaş evlilik için çok erken, hem de ömrünün en güzel 2-3 senesini ailenle geçirmek yerine kayınvalidenle mi geçireceksin...kararını ona göre ver...

biliyorum insan sevdiğiyle bir arada olmak istiyor ama hiç yalnız kalamayacaksınız ki, evlenince de monako prensesi olmuyorsun canım, inan hayaller bir süre sonra yerini gerçekliğe ve türlü soruna bırakıyor...

sana şu gerçekleri söyleyebilirim.
diyelim evlendin ve beraber oturuyosun,
ilk günler güllük gülüstanlık olsada zamanla babaevindeki rahatlığını aramaya başlıyacaksın.
istediğinde istediğin gbi bekarken olduğu gbi rahat edemiyeceksin.
evleneceğin kişinin aile yapısını bilemem ama genelde bu beraber oturmalarda erkek ailesi daha tutucu olurlar.yani kız bekarken daha rahat bi aileden gelmiş olarak evlendiğinde çok sorun yaşar.
eğer bunların üzerine birde bebek yaparsan o evden ayrılmadan birde bebeği eşinin özellikle anne ve babası çooook severlerse senin o evden ayrılman çok ama çok zorlaşır.
bir tavsiye daha; ne kadar beraber otursanda asla yüzgöz olma ama mesafeni herzaman koru.
tecrübe konuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…