Evleniceim kii ve Ailesi, ksaca yardm Arkadalar :(

Ben sana snu soyliyim Allahin sansli kullarindan birisin.
Bir cok erkek evlenene kadar bunlara he he der gecer evlendikten sonra nasilsa is isten gecti diye bu dediklerini zorla yapar.
Ama senin onunde bir sansin var bu adam kartlarini acik oynamis ben buuyum demis sartlarini siralamis.
Eger kabul edersen omur boyu kabul edeceksin.
Sansin varken iyi dusun derim, evlendikten sonra dusunmenin sana hicbir faydasi yok.

Ayrica bu yasta bu strese giriyorsun kendine cok yazik ediyorsun demeden gecemiycem..

cnm zaten sen niye annesiyle konuşucaksınki
madem evlenmeyi düşünüyorsunuz
insan gibi ailesi gelicek ve senin ailenle konuşucak

Canım benim, annesiyle ben hiç görüşmedim bi kez görmek istiyor
zaten aynı mahallede oturuyoruz onlar bizim üst sokakta oturuyor
aslında annemde annesiyle görüşmek istiyor
ama başka şekilde bizim eve erkekle birlikte gelmeleri olmaz
çünkü zaten benim babam yok...

ya onların aile kültürü farklı canım annemde diyor o kadar erk arasında olmaz diye söylüyor
bende ona söylüyorum ama anlamıyor
yoksa ayrılalım derse ayrılıcaz ben artık yoruldum mucize

adamdaki zihniyete bak yaa fisfisfisonun için sen önemli değilsin varsa yoksa kendisi çok bencil çok.:1no2:ben senin yerinde olsaydım orda işi bitirirdim düşünecek bişey yok. adam nuh diyo peygamber demiyo böyle insanlarla geçim olmaz.hangi zamanda yaşıyoruz yaa ne lafıymış millete göremi yaşayacaksınız.bunu aklınızdan çıkarın.millete yaranılmaz.bi kere ayrı ev bile olsa olmaz çünkü en başta bu adam sorun çok bencil milleti kaale alıyo ama seni almıyo nasıl iş bu nasıl sevgi:uhm: kendine değerin yokmu senin insan önce kendini değerli bulacakki başkalarıda bulsun.sen kendine o önemi vermedikçe kimse vermez.senin ne mecburiyetin var bu adama yaşın genç üstelik ortalıkta dolu adam var senin layığın bumu lütfen kendine gel

cnm benden sana tavsiye sen sakın gitme
madem seni görmek istiyorlarr çook
gelsinler size sadece bayanlar
anladığım kadarıyla sen kafana takmışsın o çocuğu

cnm bence kesınlıkle aynı eve gtmemelısın eger kayınvalıdenlerın sıze zorunlu bı ıhtaycı yoksa kendılerı gecınebılıyo elı ayakları tutuyosa ayrı eve gtmelısın bu şekılde ne evlılıgı anlayabılırsın ne esınle vakt gecırebılırsın bıde ardından cocukta oldumu artık yorucu bı hayat baslar evlenıcegn kısıyle konus ya ayrı eve cıkın yada çıkmadan cocuk yapmayın aynı evde oturdgn surede cocugunda olursa o cocuga hıcbıs sozun gecmez dınletemezsın terbıye veremezsın ıstedgn gıbı yetıstremezsın bence ıyı dusun bıevın tek kadını olmalı :gitme:

buda nedemek madem ole alsınlar baskasını senn degerın yok demektır senı o eve yardımcı olarakmı dusunylar kendını bukadar ezdırme

ya onların aile kültürü farklı canım annemde diyor o kadar erk arasında olmaz diye söylüyor
bende ona söylüyorum ama anlamıyor
yoksa ayrılalım derse ayrılıcaz ben artık yoruldum mucize

Umarım öyledir Canım...

Kapılıp gitmez, rüzgarıyla savrulmazsın dilerim...

cnm benden sana tavsiye sen sakın gitme
madem seni görmek istiyorlarr çook
gelsinler size sadece bayanlar
anladığım kadarıyla sen kafana takmışsın o çocuğu

kafaya takmak değil ben onu çocukluğumdan beri seviyorum
ilk aşkım o benim neredeyse 5 sene oldu geçiyor bile..

bugün herşeyi en ince ayrıntısına kadar konuşucam ne olacaksa olsun
hayırlısı dicem..

assu4 haklısın canım çocukta da hiçbir terbiye veremiyeceğim her dediğime karışılcak
ilk gelin ilk çocuk onlar acemi ben acemi kavgalar tartışmalar

oooo bir sürü şey mübarek say say bitmiyor ya

canım arkadaşlar ayzmış zaten ama o adamla zaten ayrı bir evde olsan bile çooook zor olur evlilik

annesine yardımcı lazım diye seninle evlenmek isteyen adamla ne işin var allah aşkına zaten sorunlu bir ilişkiniz varmış zamanında da artı sen bu adamı demek ki 14 yaşından beri seviyorsun o yaşta beğendiğin her şeyi halen beğeniyor musun ben 20 yaşında flört ettiğim arkadaşımı düşünüyorum mümkün değil şu anda yüzüne bile bakmazdım

seni hiçbir şekilde dinlemeyen fikirlerine saygı duymayan adamla evlenmeyi nasıl düşünürsün bu adam evlendiğinde de böyle yapacak ömrün boyunca kararları eşinin almasını nasıl kabul edeceksin

ayrıca babam yok diyorsun annecin seni bir evde oturasın insanlara hizmetçilik edesin hiçbir şeyde söz hakkın olmasın diye mi binbir zorlukla okuttu büyüttü hiç bişi düşünmüyorsan onları düşün annecine sor bakayım maddi manevi tek başına bir çocuğu o yaşa getirmek kolay mı annenin üzerindeki hakkı için olsa evlenmemen lazım bu adamla

Bu lafın üstüne diyecek birşey bulamıyorum aynen katılıyorum size.

Yaa nasıl olurda siz bu lafı gayet normal bişeymiş gibi yazabiliyorsunuz pes doğrusu...
Neymiş kadın kendine bir gelin yardımcı istiyormuş..... Ne güzel kendilerine bir yardımcı kadın tutsunlar o zaman....
Aaa ama pardon, yardımcı kadın tutarlarsa para vermeleri gerekir dimi... Ne gerek var... Oğlanı evlendirsin bi kızla hem evin işlerini yapar hem oğlanın başı bağlanır, bir de torun olur vakit geçer torun severken.. vee sıfır masraf.....

Çok relax gördüm seni.... Sen evlenmezsen evlenecek başka bi kız var yani...
Yani adam senleseni sevdiği için sana aşık olduğu için hayatının geri kalanını seninle paylaşmak için evlenmiyor....
Evlenmesi gerekiyor... Kendi hormonları duvara tırmandırıyor, anasına evde yardımcı lazım... Eee tabii adamın evlenmesi lazım... Sen olmazsan başkası, o olmazsa birbaşkası.....

Sen de o başka kız agitmesin diye adamın bütün şartlarını kabul et.... Aynı evde de otur kaynanaya hizmetçilik de yap çcuk da doğur, aman haa dikkat et bu görevlerinden birini aksatırsan evlenmeye haır ve nazır başka kızlar da var ya seni boşar onlardan birini alır, yada her neyse.....

şaşıyorum valll... bune rahatlık, bu ne umursamazlık, bu ne kendine değer vermemezlik... Yazık....
İnsan eşşekliği kabul ederse sırtına semer vuran çok olurmuş diye boşa dememişler....

Vaaay bee ne delikanlı adam, karısını çalıştırmamak için bir ekmeğe muhtaç kalmaya razı... Allah göstermesin sürünseniz ekmeğe muhtaçbile kalsanız çalıştırmayacak sizi...
Çalıştırmaz tabiiii anasının babasının kardeşlerinin çamaşırlarını bulaşıklarını kim yıkayacak ütüleri kim yapacak, ev işlerini kim yaapacak....
Sen çalışsan anacığı çoook yorulur...çalışmaman lazım.. Yeri gelir ekmeğe muhtaç kalırsınız ama sen çalışmamalı anneciğine kardeşlerine ve kocana bedave amelelik yapmalısın.....

alkisalkisalkisvereliniortak

siz zaten annesine yardımcı olmayı kabul etmekle yolubnuzu ve evliliğinizin gidişatını belirlemişsiniz. ben kaynanası melek olan insanlardan bile hiç sorunum yok diyen görmedim olmasıda imkansız. insan kendi ailesi ile bi ters düştüğü yanlar olurken kaynanayla olmaması mümkün değil.
ayrıca daha ortada fol yok yumurta yok ki karşınızdaki insanla korunmaya kadar konuşmuşsunuz.
hadi konuştunuz neden fikir alıyorsunuz bi karar varsa iki kişini kararı olmalı. ne demek biraz sinirli siz zaten kabul etmişsiniz onun huyunu.
Rahatım demişsiniz görürsünüz kaynananızın yanında rahatı.
ayrıca yukardaki arkadaşın sizin 5 sene sonraki senaryosu bana göre çok basit kalmış. arkadaş fasla iyi niyetli bi senaryo yazmış emin olun bırakın 5 seneyi 3 5 ay sonra çok daha fazlasını söyleyeceksiniz.

'' bu akşam konuşacağız bakalım sonuç ne olacak'' deyişinin ikinci günü...

dün akşam konuştunuz adam sana şartlarını sıraladı kabul edersen et etmezsen şimdiden ayrılalım dedi

inan adamı alkışlıyorum bu açıklığından dolayı

ya evlendikten sonra bu şartları sıralasaydı ne yapacaktın ??

Kader diye bir şey vardır evet ama o kaderi çizmekde bizim elimizde
Allah bize akıl vermiş

senin de aklın var ve önünde iki yol :
ya evlenip mutsuz olmanın çok yüksek ihtimal olduğu bu hayatı yaşayacaksın

ya da bu adamı unutup kendi yolunu kendin çizeceksin

her akşam bu kez son kez konuşacağız deyip de ertesi sabah bize gelip '' yine aynı şey oldu '' deme

herkes burada hemfikir bu adamdan uzak durman konusunda

sen hala bir ihtimalden bahsediyorsun ama biliyorsun ki çok çok küçük bir ihtimal o neredeyse imkansız !!

yaşın çok genç önüne daha neler çıkar kimbilir

neden kendini ağırdan satıp önündeki seçenekleri değerlendirmek varken sonu karanlık olan bir ilişkiye hemde resmiyetle adım atmak istiyorsun ???

neden önüne koşulan ''şartları'' değerlendirmek istiyorsun

sen çok genç ve aklı başında bir kızsın

seçici ol seçilen değil !!!

yaş 19 daha evlenmenize çok var peki neden bunları düşünüyorsun. başta ailesiyle yaşamayı neden kabul ettin anlayamadım madem rahat olamıyacam diyorsun evlenince ayrı evlerde yaşayın. dediğim dediklikte ne demekmiş sonuçta aile olacaksınız bu aşamada seninde söz hakkın var. o kadar gençsinki herşeye kanabilecek yaştasın. sakın inanma sakın ben 27 yaşında evlendim güzel bir işim var ama beni bile ezmeye çalıştılar düşün artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…