Evleniceim kii ve Ailesi, ksaca yardm Arkadalar :(

Müstakbel eşinizi atlı falan mı kovalıyor acaba?
Bence isteklerinizde ısrarcı olun,aynı onun yaptığı gibi.
Sonradan pişman olacaksanız da kendi hatalarınızdan pişman olursunuz hiç değilse.

Yapılan yorumları ve cevaplarını okumadım ama Canım benim daha çok küçüksün. İnan bana bundan 5 sene sonra fikirlerin tamamen değişecek. şimdi seviyorum dediğin kişi bir bakmışsın aslında senin hayat arkadaşın olabileceğin kişi değil. yani aldığın karar tamamen duygusal bence. yıllar geçtikçe mantığın daha ağır basacak. ve verdiğin kararın yani evlenme kararının ne kadar yanlış oduğunu göreceksin. bundan emin ol.

yani hadi evlendiniz ama şimdiden çocuk düşünmek niye? buna evlendiğiniz zaman karar vermelisiniz. bu konuda sana baskı yapması filan. çok saçma.

ikincisi aynı evde yaşamak. sen o eve 1 kere girdinmi ayrı evi unut. ilk gelin olacaksan bide tamamen unut. diğer gelinler muhtemelen ayrı olur ama her türlü zorluğu çekecek sen olursun. untma evlilik kararı bu kısacık hayatımızda verdiğimiz en önemli karar. ya hayatımızı cennete çevirir yada cehenneme. o yüzden bu kadar erken evlenme lütfen.

biraz uzun oldu kusura bakma..

ya benim merak ettigim birsey var
kendi evinde annene ne kadar yardmci oluyorsun?
geldiginde bu soruyu samimiyetle cevap verir misin lutfen..

canım benim daha küçüksün diyenlere eminim kızıyorsundur ama daha küçüksün.şu an toz pembe sana hayat.bir arkadaşın dediği gibi evlilik soru işaretlerini kaldırmaz.şimdi acaba dediklerin emin olki evlendikten sonra tokat gibi çarpar,işte o zaman anlarsın.
ilk gelin olmak zordur heleki evde 3 bekar genç varken aynı evde oturmak çok çok zordur.
ilk gelin ilk heyecandır ,çok fazla beklenti içinde olunur.yaşın küçük belliki aşk gözünü miyop etmiş:)
ya bide annesi yanına yardımcı istiyor demişsin, zaten bu cümle tam bi fiyasko.iyi gelin olmak için ne denilirse yapacaksın ama sonunda bi gün patlayacaksın ne yaptım ben sevdiğimle mutlu olmak içinmi evlendim,yoksa sevdiğimi ve ailesini memnun etmek içinmi evlendim diyeceksin.
ne derdim vardı erken yaşta evlendim diyeceksin,ama iş işten geçmiş olacak.muhtemelen ilk zorlukları sen çekecek sefasını diğer eltilerin sürecek ,bu genelde böyle olur.
şimdi sevdiğine şartlar koysan bekle desen başkasıyla evlenir diye korkuyorsun.kimseyi o kadar sevemem kimsede beni o kadar sevemez diyorsundur hepimiz böyle dedik zamanında..
unutursun daha iyileriyle tanışırsın diyenlere ASLAA! diye haykırmışızdır hep.aradan bi süre geçtikten sonrada iyiki ayrılmışım denir hep.
neyse çok uzattım son olarak diyeyimki.
bu yaşta hayatını heba etme sevdiğim dediğin seni seviyorsa bekler ,beklemiyorsada seni gerçekten seven ve değer veren birini bulursun iyiki ayrılmışım dersin eminim.anneni dinle sen anneni...
Allah yardımcın olsun...

adam seni gerçekten sevse o cümleyi kurmaz ne demek o öyle bi düşün bakalım. onlar kendine hizmetçi arıyorlar aslında şanslısın daha evlenmeden niyetini belli etmiş lütfen iyi oku düşün yazdıklarımızı

bence evlilik için acele etme yaşın küçük eşinin ailesiyle oturmak kolay bir şey değil kendi evinize çıkabilcek imkanınız oluncaya kadar bekle derim
evliliğinin ilk günlerini yalnız başbaşa geçirin başkasının hayatınıza müdahale etmesine izin verme ilerde çok üzülür pişman olursun

Bu nedemek yahu? Bu nasıl ilişki?
1. Adam sert, dediğim dedik;
2.Senin 9 ay taşıyıp doğuracağın, annelik edeceğin çocuk hakkında sana söz hakkı bile tanımıyor;
3.En az üç dört sene annesi ile kalacaksınız ve o evde 3 bekar erkek daha var (yanlış anlaşılmasın ben 5 erkeğin yaşadığı evin işi bitmez anlamında söylüyorum);
4. Annesinni gelin isteme nedeni mürüvet görmek değil, işlere yardımcı lazım olması;
5. Daha 19 yaşındasın;
6. Koşulları kabul etmezsen yedeğin var;
7. Ve şimdi okuduğuma göre seni çalıştırmayacakmış. ( Bence bir bayan mutlaka çalışmalı elinden ne iş geliyorsa; çünkü bu kadının sosyal hayatıdır, kendine güvenidir ve hayat güvencesidir. Gene de kendi çalışmamayı seçen bayanlara birşey diyemem. Ama çalıştırmamak ne demek? Kim oluyor da senin hayatın hakkında karar veriyor. Bu senin sandığın gibi pozitif bir özlelik değil negatif bir özellik.)
Bu saydıklarımın her biri ayrı ayrı evlilikten vazgeçemek için yeterli sebep ki senni durumunda hepsi bir arada.
Emin misin sen evlenmek istediğinden? Evlilik kaçmıyor ya. Kocaların köküne kıran girmedi tatlım. Sen annene kulak ver biraz, o da söylemiş aynı evde oturma konusunda mantıklı olanı. Çok iyi düşün, yazık gençliğine. Daha açıkçası bence bu evliliği yapma. Karar senin tabi, bu sadece benim fikrim.

Son düzenleme:
selam canım
öncelikle yaşın çok genç
+eşim 4 erkek kardeş en büyüğü siyorsun 3 bekar erkekle aynı evi paylaşacaksın bence ben olsam bunu kabul etmem bende erk.ark. ailesi ile bir oturacağım ama onun bir annesi ve babası var, ki aramızda böyle bir konu geçtiğinde ben ona eğer bekar bi erkek kardeşin olsaydı kesinlikle yanı evde oturmak istmezidm dedim oda beni onayladı.Bu durum hiç hoş değil hem sürkeli tetikte olacaksın hem onların her işini yapacaksın bide üstüne çocuk bilmiyorum ama zaten çok kalabalık bir aile belli siz nereye sığacaksınız çok merak ettim açıkcası

cnm sana sonuna kadar katılıyorum ark. birkere daha uzun uzun düşünmeli önünde çok senelerin var cnm iyi düşün

Çok gençsin daha be canım. Seviyorum sevgi herşeyi halleder modundasın. Sen dün için görüşeceğim burdaki yazılanları bir bir soracağım demişsin. Adam yerini yapmış be gülüm, sana evet aynı sorunları yaşayacağız mı diyecek. Elbetteki hayır diyecek, olmaz öyle şey ben seni seviyorum asla ezdirmem seni diyecek. Bu genelde söylenir zaten. ılk evliliğimde annemin, kızım yapma evlenme demelerini dinlemeyen biri olarak sana tavsiyem ANNENı DıNLE. Yanılmaları çok çok çok az bir ihtimaldir. Asla evladının kötü olmasını istemez anneler. Emin olabilirsin. Ve o kadar gençsin ki... Kimbilir karşına neler çıkar daha. Analar ne yiğitler doğurmuştur bilemezsin. Ben evlenmezsem başka kız hazır bile demişsin ya, inan bunu okurken acı acı gülümsedim. Umarım aklını başına alırsında, evlendiğin gün pişman olmazsın. Çünki bu adamla evlenirsen, evlendiğin gün gözlerinin açılıp eyvah diyeceğine eminim ben... Kal sağlıcakla canım...

canım tüm yazılanlara katlıyorum daha çok gençsin ve kusura bakma bu aile kendilerine hizmetçi arıyor. kaç erkek olucak evde. yaşın küçük olduğu için kendi eşinin işlerini yapmak zor gelicekki birde diğer işleri yapasın. bekle biraz daha, ölç biç tart. bak sonra çok pişman olursun. evlenceğin kişide şimdiden yüzünü göstermiş sana. lütfen iyi düşün. gençliğine yazık olur. koca nasılsa bulunur valla. kısmet bu işler.

merhaba arkadaşlar,

Yazdıklarınızı dikkatle okudum.
Sizin söylediklerinizi bende zamanında çok düşünüp bir türlü karar veremediğim için hayırlısı olsun kaderimde o varsa istemesemde evlenirim diyordum..Tabi ki bizlerin kararı da var ama benim onla ilişkimiz sürekli değişik şekilde başlayıp bitti ve 1 senedir görüşmüyorduk ve şu bir aydır görüşüyoruz.

Biz onunla çok sorunlar yaşadık o askerdeyken askere gitmeden önce..
Ve ben onunla ayrıldıktan sonra onun asker arkadaşından teklif aldım ve beni çok seviyor gibiydi hala bana sevdiğini söylüyor ama sözünün eri olmadığı için sevdiğine inanmadım..Ve ayrıldık..

Ve biz sevdiğimle barıştıktan sonra bunu ona anlattım ve bana çok sinirlendi ama hiçbişey demedi dolu dolu gözlerle baktı..

Gece olunca aradı konuştuk ve bana bitmiyeceğini benim haksızlığımda onunda haksızlığını olduğunu söyledi ve belkide bu olay sayesinde benim seni ne kadar sevdiğimi anlarsın dedi

Eskisine göre bana daha iyi davranıyor daha ilgili oluyordu..
Mutsuz olmam diye düşünürken bu olay oldu..

ilk yazımda anlattığım bebek olayı var..

Arkadaşlara dün dediğim gibi konuştum dün akşam..

Bana ayrı eve çıkmamızın çocuk için korunmamızın mümkün olmadığını söyledi..

Birde, seneye evlenirmişiz ve bende anca 21 yaşında hamile kalmış olurmuşum...
Biz bu tartışmayı yaparken ben ona (sen beni hamile bırakırsın bende onu düşürürüm) dedim.
Benim o an elimi sıkıp sus diyordu ben o sinirle onu dinlemiyordum bile ve bi baktım ki
Arkamızdan onun erk kardeşi geçiyormuş
Ayrı ev açma konusuna gelince bu da mümkün değilmiş..
Olamazmış laf olurmuş..
Ve öbür kardeşi evlenirde bana yine ayrı ev açılmıyacağını söyledim..
Bana öyle birşey olamıyacağını söyledi
En fazla da 5 sene ailesinin yanında kalırmışız

Ben hala ısrarla ayrı ev istediğimi ve çocuk yapmak istemediğimi söyledim
Ayrıca sen git o kızı ara sen git o kızla evlen diye baya laf söyledim
bunun üzerine telefonu kapattı ve gece saat 2 de aradı beni
bana kesin bir karar vermem gerektiğini bunların değişmiyeceğini ve ileride mutsuz
olacağımıza şimdiden karar verip ona göre davranmamız gerektiğini söyledi..

saat geç olduğu için birde ben uykulu uykulu pek konuşamadığım için
bugün kararımı vericem ona...

Canım sen çocuğu bırakta aynı evi tak kafana.3 kardeş anne baba...Zor olacaktır.Ayrıca daha 1 yıl var zamana bırak.Sanki evlenmişinizde eşin senden çocuk istiyor.Şimdiden bunları düşünmek için erken abartmayın bence..

evet erken farkındayım ama herşeyi konuşmalıyız diye düşünüyorum

ve ayrıca ondan bi küçüğü ünv de okuyor izmirde o ne zaman evlenir bilmiyorum hatırladığım kadarıyla 22 yaşındaydı

evde yaşayacağım iki küçük erk kardeşlerde biri benle yaşıt biri 16 yaşında onlarında evlenmesi çoook zaman alır
ya ayrılık ya da hayatımın mahvolmasına göz yummak mafoldumben

Sence hangisi ?

Şu an ayrılık diye düşünüyorum bugün yüz yüze geldiğimizde ne diyecek görücez.. CADIARZU

İsteklerine lütfen boyun eğme...

Kendi isteklerini ve bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmediğini söyle... Aksi durumda ayrılmayı göze aldığını da belirt. Sevgi evliliğin devamı için yeterli olmayacak, bunları şimdiden görebiliyorum de. Kendini vazgeçilmez sanmasın.

Ki senin istediğin şeyler ikiniz için ve olması gereken şeyler... Onun istedikleri ailesi için !

Biliyorum ve bunu zamanında ben çok taviz vererek yaptım.
Zaten, kendiside diyor ya sevgin yetmezse bir yerde..
Bizde ayrılık olmaz o yüzden geri dönüşünde olamaz diyor..
onların apartmanında boş daire var ve başka bi semtte de var ama
ayrı bi ev istemiyor laf olur diye
anladığım kadarıyla da ailesi ayrı eve çıkmamıza pek bişey diyeceğini
zannetmiyorum ama akrabaları yüzünden öyle istiyor olabilir
ben en çok annesiyle görüşmek istiyorum ama bana bu konuyu annesiyle
konuşmama izin vermez bugün onla konuşacaklarım belli ama alacağım cevabı ve
sonucu kestiremiyorum ne olur diye..

cnm zaten sen niye annesiyle konuşucaksınki
madem evlenmeyi düşünüyorsunuz
insan gibi ailesi gelicek ve senin ailenle konuşucak

Anlamıyorum ne gibi bir laf söz edilecek ? ya da edilebilir ?

Asıl evi varken, aynı eve gelin getirdi diye yapılır laf söz yapılacaksa eğer.

Her iki durumda dışarıdan kimseyi ilgilendirmez, o aynı mevzu.

Her türlü sonuca razı mısın ? Yoksa ayrılalım derse isteklerinden vazgeçicek misin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…