Ne kadar haklısın HayyaL.
Bılhassa 'beddua degıl de, nedır?' kısmında.
Evlı ve henuz cıcegı burnunda bır anne olarak yazıyorum sana.
Gercekten bıktırıcı dereceye ulasabılıyor; '..... olunca anlarsın' ıle bıten cumleler.
Ah eder gıbı, basa gelse sevınılecekmıs gıbı.
Dedım ya, henuz yenı bır anneyım.
Hamılelıgım suresınce kayınvalıdemden sıkca su sozu duydum; 'anne ol bak, anlarsın'
Bebegım oldu, ne vakıt aglasa, ne vakıt ben zorlansam 'yaaaa anne olmak kolay degıl' dedı bu kez.
Sımdı ıse 'bunlar senın ıyı gunlerın, buyuyunce goreceksın' denılıyor.
Herhalde ınsanlar bır baskasının hüznünü gormekten haz alır hale geldı ki, dıllerıne pelesenk olmus gıbı bu kalıptakı cumlelerı kullanıyorlar.
önce pro olalım sonra cinsellik bölümünde bu konuya ililşkin fikirlerinizi yazın kızlarrr
ay biz bir anlatsakk ortalık inlerrr de neysee
Hayyal[B .!.:Annenin ve anneannenin söyleyiş tarzı eminim ki 'seni de göreceğiz, bakalım öyle rahat konuşacak mısın, ne bilirsin ne anlarsın' lafları ile aynı değildir...
Bu çok çok farklı...
Bahsetmeye çalıştığım küçümseyici konuşmak...[/B]
anlatsan senı el birliğiyle taşlarız
anllatamazsın ne demek bakayım hııı
Annelerımız,nıneler,dedeler gibi buyuklerde söylerler bıze beddua mı etmıs oluyorlar lutfen...
arkadaşım anlamazsın bilmiyosun,bilmiyosun ya bu hazzı ,o yüzden sus ve kadın olabilmiş hemcinslerine itaat et.
Bak ben öyle yapıyom
ama ben sizin yorumlarınızda o saygıyı göremedim ...şuan ki üslubunuzla bir öncekiler arasında dağlar kadar fark olduğunu sadece ben değil diğer arkadaşlarımda farkedecektir eminim ki..siz bu olayı kendini geliştirmek olarak algılayıp benim üzerimden yorumu bu şekilde ele alırsanız benim aklıma da bundan başka bir benzetme gelemez ki teşbihte hata olmaz..zorma giden bir durum yok açıkçası...kaç sayfa olmuş gayet güzel cümleler kurmuşum ki arkadaşlarımında beğenisini kazanmış bu durum ve içlerinde pek çoğu da evlii..
çok da bir şey demiyeceğim...zaten aradaki farkı görecek göz ve nizam bütün arkadaşlarımda mevcut..
hayırlı olsun önceliklee
ne güzel anlatmışsın,insan karşı taraf ( hani evlisiniz yaa) olayı bu açıdan görebilmesi ne güzell..
en azından sen bizi bir şeyler bilmemekle eş değer tutmamışsın..
demek ki hissettiklerimiz aslında bizim OLAYI BÜYÜTMEMİZ değilmiş...
bütün gün bile beraber geçirmiş olsan gece
AYRI evlere gidiyorsunuz
AYRI yataklarda yatıyorsunuz
AYRI televizyonu seyrediyorsunuz
AYRI mutfaklarda yemek yiyorsunuz
AYRI tuvaleti kullanıyorsunuz
havlunuz, kanepeniz, kaşığınız, kapılarınız, ev terlikleriniz, musluklarınız, anne babalarınız, sülaleniz, düğünleriniz, cenazeleriniz
herşeyiniz ayrı
evliyle bekar aynı değil olamaz
bekar bi insan evli bi insanın psikolojisini bilemez
o kadar kolay dönüp arkasına gidemez
düşünmeden hareket edemez
evet evlenince anlarsın başka bi laf yok anlatabilecek
Ne kadar haklısın HayyaL.
Bılhassa 'beddua degıl de, nedır?' kısmında.
Evlı ve henuz cıcegı burnunda bır anne olarak yazıyorum sana.
Gercekten bıktırıcı dereceye ulasabılıyor; '..... olunca anlarsın' ıle bıten cumleler.
Ah eder gıbı, basa gelse sevınılecekmıs gıbı.
Dedım ya, henuz yenı bır anneyım.
Hamılelıgım suresınce kayınvalıdemden sıkca su sozu duydum; 'anne ol bak, anlarsın'
Bebegım oldu, ne vakıt aglasa, ne vakıt ben zorlansam 'yaaaa anne olmak kolay degıl' dedı bu kez.
Sımdı ıse 'bunlar senın ıyı gunlerın, buyuyunce goreceksın' denılıyor.
Herhalde ınsanlar bır baskasının hüznünü gormekten haz alır hale geldı ki, dıllerıne pelesenk olmus gıbı bu kalıptakı cumlelerı kullanıyorlar.
laycı bakmıyorum demişssiniz fakat alaycı bır yaklasım olmus gelişmedir bilmemek değil öğrenmemek ayıp . bu yaşa gelipte. merak edıp baktıgınıza göre anlataılanları dınlendıgınıze okudugunuza göre kendınızı bılgılendırmek ıstemıssınız demek ıstedım ama anlamamıssınız kas olayına dönüştürmüşsünğz kas geliştirmesi olarak nitelendirilen bir cinsellikde robotluga dönüştürür.daha ilerisinin sonu yok bu duyguyu bılmıyorsunuz aynı seylerı konusup başa dönemk çok sacma. Siz kafanızda yer edinmişsiniz evliyle aramızda hiç bir fark yok her seyı bılıyoruz diye vede evlenınce anlarsın lafı da cok zorunuza gidiyor anladık kk olarak
siz kendiniz direk evlenıce anlarsınız lafına asagılayıcı olarak baktıgınız için herseyı asagılanmıs kelimesine sıgdırmanızı normal karsılıyorum. herkes fıkırlerını paylasabılır karsılık verebılir ama saygı sonsuzdur. ayrıca bazı mutluluk ve hazzı sonradan yaşayacak kadar büyük değilim sn eylul_başak yaşımın gerektirdiği gibi kendi isteğimle yaşanılan haz ve mutluluklardır neyi ne zaman yaşadıgım kimseyi ilgilendirmez. neden se sizin bu kadar zorunuza gitmiş ki evlilik direktif kelimelerle konusuyorsunuz . evet rahatca ön yargısız bir konusma olması dogru olan ki zaten birbirimize saygı duyarak düşüncelerimizi savunuyoruz.
Anladım fakat genelleme yapmıssın bu cumleyı kullanan her kısı kucumseyerek söylemıyordur emınım buna,sonucta o kadın bazı seylerı yasamıs ve sen yasayınca bunu anlıyabılırsın dıyor bunun beddua olduğunu dusunmuyorum..herkesın sahsı fıkrıdır,farklı olabılır tabı evlenınce anlarsın lafını beddua olarak dusunemıyorum ben.Ayrıca evlı bı kısı neden bekarı kucumsesın bunu da anlamıyorum sankı(fakir-zengin)ilişkisi gibi oluyor.herkesın hayat tecrubesı kendınedır..
Elefera'cım, toplumda öyle hasta düşüncede kadınlar var ki, bu sözleri söyleyip karşısındaki insanı üzmekten keyif almayı marifet sayıyorlar.
Çünkü kendilerine de zamanında yapılmış...
Bunu yaşamış ve bunun ezikliğini başkasının üstünden tatmin etme yolundalar.
Ben seni biliyorum ki, eşinle de sorunlar yaşayıp atlattın bebeğini de aldın kucağına.
Olması gerekiyordu yaşadın oldu.
Hayatı da tadıyorsun...
Hiçbir şey kolay değil.
SADECE EVLİLİK SADECE ÇOCUK diyemeyiz...
Ama biz kadınlar bize has olan şeyleri büyütmekte sanırım 1 numarayız...
Kendini spartalı gibi ilan edip böbürlenmenin anlamı ne?
...
Sevgili Daisy, biz burada sadece yaşadığımız zorlukları konuşmak adına varız.
Eğer biraz olsun birbirimize saygımız varsa en azından birey olarak, evli-bekarı boş verelim, lütfen buna bir son verelim...
Lafların ucu hepimize dokunuyor.
Siz sanıyorsunuz ki, biz eziklik hissediyoruz.
Emin olun ki biz evliliği mutluluk kaynağı olarak görenlere gülüyoruz.
Tek başına mutluluğu hazzı gerekse cinselliği -erkeksiz- de olsa yaşayabilmek ayrı bir lüks diyorum...
Zorumuza giden tek şey bu tarz düşüncelerle ayrıştırılmak...
'Bekar biri cinselliği iyi bilemez, kağıt üstünde bilir' bile aşağılamadır aslında...
Farkında olmadan bunu bizlere sürekli yapmaktasınız...
Lütfen diyorum ve fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ediyorum.
hayyalcim..şimdi oradan alıntı yapıp bıradan alıntı yapıp uzatmak istemiyorum...konunda gerginlik çıkarmak da asla istemem ki bilirsin beni...
kim nasıl alaycı konuşmuş ne konuşmuş geçmiş sayfalarda yazıyor...
aklı sıra arkadaşım bir önceki tavrıyla en son yazdığı temennileri birbirine denk düşürmek adına güzelce süslemiş....
kimsenin burda alınıp gaza geldiği yok.ezilmişliği yok..
okun ucu biz sahip olamadığımız için bizi gösteriyor olabilir ama sahip olupta hala burada
siz nereden bileceksiniz ki tavrını takınanlar için ne söylemeli? her şey taktir-i ilahi..
biz konu başından beri her şeyin bir söyleme şeklinden bahsediyoruz..siz bizim hala eksikliklerimizi yüzümüze vuruyorsunuz..
sonrada bunu güzel temennilerle örtüyorsunuz...yapmayın lütfen...
Elefera'cım, toplumda öyle hasta düşüncede kadınlar var ki, bu sözleri söyleyip karşısındaki insanı üzmekten keyif almayı marifet sayıyorlar.
Çünkü kendilerine de zamanında yapılmış...
Bunu yaşamış ve bunun ezikliğini başkasının üstünden tatmin etme yolundalar.
Ben seni biliyorum ki, eşinle de sorunlar yaşayıp atlattın bebeğini de aldın kucağına.
Olması gerekiyordu yaşadın oldu.
Hayatı da tadıyorsun...
Hiçbir şey kolay değil.
SADECE EVLİLİK SADECE ÇOCUK diyemeyiz...
Ama biz kadınlar bize has olan şeyleri büyütmekte sanırım 1 numarayız...
Kendini spartalı gibi ilan edip böbürlenmenin anlamı ne?
...
Sevgili Daisy, biz burada sadece yaşadığımız zorlukları konuşmak adına varız.
Eğer biraz olsun birbirimize saygımız varsa en azından birey olarak, evli-bekarı boş verelim, lütfen buna bir son verelim...
Lafların ucu hepimize dokunuyor.
Siz sanıyorsunuz ki, biz eziklik hissediyoruz.
Emin olun ki biz evliliği mutluluk kaynağı olarak görenlere gülüyoruz.
Tek başına mutluluğu hazzı gerekse cinselliği -erkeksiz- de olsa yaşayabilmek ayrı bir lüks diyorum...
Zorumuza giden tek şey bu tarz düşüncelerle ayrıştırılmak...
'Bekar biri cinselliği iyi bilemez, kağıt üstünde bilir' bile aşağılamadır aslında...
Farkında olmadan bunu bizlere sürekli yapmaktasınız...
Lütfen diyorum ve fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ediyorum.
Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'
Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim...
Ama şuda bir gerçek insan kendi başına gelmeyen konularda yorum yaparken bazen acımasız oluyor.Belki o yüzden evlilerin dertlerine bekarlar olumsuz cevap yazınca kızıyor olabilirler.Bazende dikkat ediyorum sanki burda herkes sütten çıkmış ak kaşık karşısındakiler hata yaptımı acımasızca eleştiriyorlar.Bende ona kızıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?