'Evlenince Anlarsın'

hayırlı olsun önceliklee

ne güzel anlatmışsın,insan karşı taraf ( hani evlisiniz yaa ) olayı bu açıdan görebilmesi ne güzell..
en azından sen bizi bir şeyler bilmemekle eş değer tutmamışsın..

demek ki hissettiklerimiz aslında bizim OLAYI BÜYÜTMEMİZ değilmiş...

önce pro olalım sonra cinsellik bölümünde bu konuya ililşkin fikirlerinizi yazın kızlarrr

ay biz bir anlatsakk ortalık inlerrr de neysee

arkadaşım anlamazsın bilmiyosun,bilmiyosun ya bu hazzı ,o yüzden sus ve kadın olabilmiş hemcinslerine itaat et.

Bak ben öyle yapıyom

Son düzenleme:

Anladım fakat genelleme yapmıssın bu cumleyı kullanan her kısı kucumseyerek söylemıyordur emınım buna,sonucta o kadın bazı seylerı yasamıs ve sen yasayınca bunu anlıyabılırsın dıyor bunun beddua olduğunu dusunmuyorum..herkesın sahsı fıkrıdır,farklı olabılır tabı evlenınce anlarsın lafını beddua olarak dusunemıyorum ben.Ayrıca evlı bı kısı neden bekarı kucumsesın bunu da anlamıyorum sankı(fakir-zengin)ilişkisi gibi oluyor.herkesın hayat tecrubesı kendınedır..

bana göre güzel bir evlilikse leveldir kötü güden bir evlilikse değildir. umarım hayatınızı dogru insanlarla en mutlu sekılde gecırırsınız o mutlu gunlerınızide birlikte paylasırız hayal ve diğer arkadaslar. Evlilik sevıdıgn insan dogru olan insan olunca o kadar güzel bir şey ki bana soranlara tavsıye edıyorum ki bırakın sevişmeyi istediginiz zaman sesini duymak apayrı birşey telefonla değil yanında oluyor o kadar mutlu olacagınız insanlar çıkar inş karsısınıza hepimiz aynı seyı dusunuyor konusuyor fakat ifade sekıllerımız farklı anlamaya calısıyoruz bırbırımızı anlamasakda saygı duyuyoruz ki saygı her zaman olması gereken birşey aynı fıkırde olmak zorunda değiliz. ama size tek bir şey söylüyorum , size beddua gibi söyleyenlere bu sekılde anladıgınız kişileri sizde alaycı bir şekılde yaklasın kendınızı böyle hissetmeyin. herseyın zorlugu anlatılıyor bu kelimenın altında. emin olun . mutlu evlilik herkesin basına gelmeyebılıyor bu fedakarlıklarınızı sevgılılerınızle yaptıgınız zaman dokunmuyor fakat evlendıgınızde yaptıgınız zaman karsındakınden bır fedakarlık gormuyorsanız bu sizi yıpratıyor. mutluluk geçici bir şey olabiliyor bazen mutlu olmak için büyük şeyler beklemedıkden sonra kcuuk seylerle mutlu olmayı bıldıkten sonra hersey cok güzel oluyor. daha fazlasını istemekdense huzurlu olmak en güzeli. Evlendıgınızde helede calısıyorsanız biraz zaman alıcak alısmanız diyorum o kadar farklı bir şeyki evlilik sadece cinsel yonden bılmedıklerınız değil huyunuz bıle degısıyor havalanmak anlamında baskasına degıl eskıde sevgılı olan sımdı esınıze bıle degısıyorsunuz o bile dıyor her ıkı taraf degısıyor. umarım hepınızın mutlulugunu buraya yazarsınız.

Annelerımız,nıneler,dedeler gibi buyuklerde söylerler bıze beddua mı etmıs oluyorlar lutfen...

Soyleme seklı cok onemlı ınan bana.
Haınce bakılıp, oh eder gıbı soylenendekı kem dusunce anlasıldıgı gıbı,'Bugun boyle dusunuyorsun ama evlenınce/anne olunca farklı dusunebılırsın' sozundekı samımı nıyetıde anlayabılırız.

Sahsen bende 'anne olunca anlıyormusuz' dıyorum bazen bekar arkadaslarıma.
Ama sunu da eklıyorum; 'anlıyormus, cunku vaktınde annemı cok uzdum ve bunun ıcın pısmanım'
Oysa bu sozcuklerı sarf edenlerın cogu sadece karsısındakının dusuncesını yargılar.
Neden bu kanıya vardıgını anlatmaz.

ben son derece saygılı yazdım kotu bır kelıme kullanmadım ha siz li bizli konusmadım pardon . bunu kendımde yapsam kendımı gelıstırme bılgılendırme olarak gorurdum . sadece size değill anlayacagınız eylul basak. evet begenı kazandıgınız yonler var goruyorum. geliştirmek derken insan kendıne birseyler katması demek ıstedım . yanlıs anlasılmak ıstemem tabıkıde. o msjı yazmamdakı uslup eve dagalr kadar fark var cunku dalgaya alınmak ıstemem tıpkı sızın gıbı alaycı bır sekılde de konusmadım.

Yoo kesınlıkle degıl.
Dıyorum ya, gercekten bu veya benzerı sozcugu duymak cok sıkıcı.
He, ıllada bu yonde ıyı nıyetlı bır uyarı yapılmak ıstenıyorsa kısı once kendını elestırsın.
Cunku unutmasın kı, bır zamanlar o da bekardı, anne degıldı, v.s.
O zamanlar muhtemelen ona da 'anne olunca / evlenınce anlarsın' denılıyordu.
O da muhtemelen su an sızın konumunuzda olanların vermıs oldugu tepkıyı verıyordu.
Fakat an geldı, evlendı / anne oldu ve artık bır seylerı ANLADI!
Cunku!
Iste bu cunkuyu de anlatırsa kısı, ıste o zaman o kısının samımıyetıne ve ıyı nıyetıne guvenebılırım.

biz burada bir çaba kendimizi anlatmaya, bekarların da özel hayatı olabileceğini, düşüncelerinin kendilerince gelişmiş olabileceğini anlatmaya çalışıyoruz ama etki sıfır sanırım...bir de çok ilginçtir ayrıları gözümüze sokar gibi büyük ve ünlemli kullanmışsınız amaç zorla kabul ettirmek sanırım.. tüh naparım ben şimdi sevgilimle kapım kaşığım havlum ayrı diye! .hiç aynı olamayacak sanırım gördün mü! kap kaşık havlu aynı olunca insan profesör oluyor doğru..

Son düzenleme:

Elefera'cım, toplumda öyle hasta düşüncede kadınlar var ki, bu sözleri söyleyip karşısındaki insanı üzmekten keyif almayı marifet sayıyorlar.
Çünkü kendilerine de zamanında yapılmış...
Bunu yaşamış ve bunun ezikliğini başkasının üstünden tatmin etme yolundalar.
Ben seni biliyorum ki, eşinle de sorunlar yaşayıp atlattın bebeğini de aldın kucağına.
Olması gerekiyordu yaşadın oldu.
Hayatı da tadıyorsun...
Hiçbir şey kolay değil.
SADECE EVLİLİK SADECE ÇOCUK diyemeyiz...

Ama biz kadınlar bize has olan şeyleri büyütmekte sanırım 1 numarayız...
Kendini spartalı gibi ilan edip böbürlenmenin anlamı ne?
...

Sevgili Daisy, biz burada sadece yaşadığımız zorlukları konuşmak adına varız.
Eğer biraz olsun birbirimize saygımız varsa en azından birey olarak, evli-bekarı boş verelim, lütfen buna bir son verelim...
Lafların ucu hepimize dokunuyor.
Siz sanıyorsunuz ki, biz eziklik hissediyoruz.
Emin olun ki biz evliliği mutluluk kaynağı olarak görenlere gülüyoruz.
Tek başına mutluluğu hazzı gerekse cinselliği -erkeksiz- de olsa yaşayabilmek ayrı bir lüks diyorum...
Zorumuza giden tek şey bu tarz düşüncelerle ayrıştırılmak...
'Bekar biri cinselliği iyi bilemez, kağıt üstünde bilir' bile aşağılamadır aslında...
Farkında olmadan bunu bizlere sürekli yapmaktasınız...
Lütfen diyorum ve fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ediyorum.

Sevgili efeeylül,
Konuyu olabildiğince açık açtım.
Genelleme de yapmadım. Kimseyi görmeden hiçbirşeyden de 'emin olamazsınız'
Madem herşeyden eminsiniz, benim de samimi olduğuma emin olun...
Olayları farklı yorumlamayalım.
Amacımız bağcıyı dövmek değil...
Teşekkürler...

hayır kagıt ustunde bılır dıye asla demedim cınsellıgı yasayan evlı olarak düşündüm yada bekarken yasayan dedım bir zamanlar bende bekardım asla ezıklık duymadım duymadımda sizinde duydugunuzu sanmıyorum . ben sizi bekar derken bakire olarak dusundum konu cinsellik uzerınde yogunlastı ve o sekılde cevap verdım. tabıkı saygımız var benim en son yapacagım seydır bu ayrımcılık yapmak sadece evlı olmakla bekar olmanın farkı var kagıt ustunde evlı olmayıpda yasayanşlar var dedım bır yorumumda onlar bılıyor dedim size yapılan bırsey değil bu yani . rica ederim. cinselliği bilemez değil yaşanmışlıgı yoksa o cinsellıgı bılemez dedim cinsellik nedir bilinir ama cinselliği bilmez diyorum dedigimn kast budur. sanırım yanlıs anlaşıldm.

hayyalcim..şimdi oradan alıntı yapıp bıradan alıntı yapıp uzatmak istemiyorum...konunda gerginlik çıkarmak da asla istemem ki bilirsin beni...

kim nasıl alaycı konuşmuş ne konuşmuş geçmiş sayfalarda yazıyor...

aklı sıra arkadaşım bir önceki tavrıyla en son yazdığı temennileri birbirine denk düşürmek adına güzelce süslemiş....

kimsenin burda alınıp gaza geldiği yok.ezilmişliği yok..

okun ucu biz sahip olamadığımız için bizi gösteriyor olabilir ama sahip olupta hala burada

siz nereden bileceksiniz ki tavrını takınanlar için ne söylemeli? her şey taktir-i ilahi..

biz konu başından beri her şeyin bir söyleme şeklinden bahsediyoruz..siz bizim hala eksikliklerimizi yüzümüze vuruyorsunuz..
sonrada bunu güzel temennilerle örtüyorsunuz...yapmayın lütfen...

hiç bir seyı bırseyle suslemedım fikrimi ve temennilerimi söyledim öyle bir yapım da yoktur sayın eylül , evlilik bir eksiklik değildir ayrıca şu an bende evli olmayabilirdim . bu konuya yine aynı şekilde yorum yapardım bir değişiklik olmazdı. gerginlik yaratacak bir şey de yok zaten hepimiz fikirlerimizi söyluyoruz. alaycı bır sekılde değil ciddi bir şekıilde konusuldu bu konu ki gerginleşti ortam. bütün bunlara gerek yok.

Yazık kı oyle.
Bır baskasının acısından haz duyabılen bır toplumuz bız.
Fıkırlere dahı saygı duyulmayan, 'benım dusundugum gıbı dusunmek zorundasın' dıye dayatmalarda bulunan bır dunyadayız.
ıtıraz hakkı yok, dusunceler tek tıp olmalı ve tabıı kı tek bır dogru.
Oysa hayat farklılıkları ıle guzel ve de eglencelı.

Evet, cok sey yasadım.
Belkı bekarken kabul edemeyecegımı dusundugum seyler.
Sıkıntılı gunlerımde her gruptan kısı ıle fıkır alıs-verısınde bulundum.
Benım goremedıgımı onlar gordu, motıve ettıler benı, destek oldular.
Hıc bırını bekar, evlı, anne dıye ayırmadım.
Hatta benı yerden yere vuranlara bıle tesekkur ettım, 'fakat ben boyle dusunmuyorum' dıye devam ettım yoluma.
Sımdı dunyalar guzelı bır kızım var, arada sırada hala tartıstıgım bır esım.
Ama hayat bu ıste, hıc bırsey mukemmel olmuyor-olmayacak da.
Fakat bırsey olabılır;
ınsanlar bırbırlerıne saygı duyabılır.

Ben kactım, kızım evde benı beklıyor ve annesı onu cok ozledı.

ınsallah herkes dıledıgı gıbı bır dunyada yasar.
Hıc degılse dıledıgı gruptan kısılerle arkadaslık eder

Ama şuda bir gerçek insan kendi başına gelmeyen konularda yorum yaparken bazen acımasız oluyor.Belki o yüzden evlilerin dertlerine bekarlar olumsuz cevap yazınca kızıyor olabilirler.Bazende dikkat ediyorum sanki burda herkes sütten çıkmış ak kaşık karşısındakiler hata yaptımı acımasızca eleştiriyorlar.Bende ona kızıyorum.

Ben bu siteyi yıllardır takip ederim, bir yıla yakın da üyeyim. Aktif bir üye olarak gözükmüyorum fakat zamanımı çoğunlukla bu sitede geçiriyorum. Yaptığınız tespitlerin ben de farkına vardım. Ama biliyor musunuz kızamıyorum ben bu insanlara. Çünkü yetiştikleri kültürden olsa gerek bu kadınlarımızın muhtemelen kendilerini bildiklerinden beri tek hedefi evlenmek. Çünkü evlenmek çoğu zaman için bir kurtuluş bu kadınlarımız için. Sürekli kısıtlanıyorlar, sürekli bastırıyorlar. Neden? Evlenebilsin diye! Kültürlerinde bir kız evlenmek için yaşar, bir erkeğe "karı" olabilmek için. Kendilerinde gördükleri tek nitelik bu. Evlenmeden önce kendi evlerinde "kız çocuğu" olarak hep bir kısıtlama içindeler. Abisine harçlık verilir, belki kendisininki yarısı kadardır. Abileri ya da erkek kardeşleri dışarı çıkacakları zaman, "Ben çıkıyorum." deyip fırlayıp giderler ama kendileri arka sokaktaki kız arkadaşlarına binbir izinle giderler. Ha bazılarının hayatları daha serbesttir belki ama bunun içinde bulundukları zihniyetle alakası olmuyor. Yani bu kızlarımıza, kadınlarımıza kendilerinin ikinci sınıf olduğu öğretiliyor ve bu durumda bu kişiler evleninceye kadar kafalarında bir sayaçla yaşıyorlar, evliliğe doğru geri sayım. Neden çünkü değersizlik içlerine işlemiş. Yüzüne söylesen bunları reddeder sana hakaret etmeye başlarlar. Bekaretlerini öylesine kutsal görüyorlar ki, sanki bacak aralarında elmas var. Dediğim gibi kızamıyorum çünkü daha itibarlı, daha sevgi dolu bir hayat yaşamanın anahtarı olarak görüyorlar bunu. El değmemiş falan olunca kocası onun değerli olduğunu düşünecek de, saygı duyacak da, evlenmeden yaparsa kimse saygı duymaz, duyuyorsa da zamanla saygısını yitirir de... Canım benim insan tipleri senin dünyandakinle sınırlı değil ki? Sen şu yaşına kadar evlilik, koca hasretiyle gelmiş olabilirsin ama inan bana hedefleri, hayat amaçları evlilik olmayan hatta evliliği akıllarına getirmeyen, bakire olmayınca değersiz olursun laflarına gülüp geçen kadınlar var. Neden erkekler için değerli olmak olsun ki amacımız? "Bugün özgürüm diye konuşurlar, yarın diktirirler." diyorsun ya, herkes öyle değil. Öyle olanlar senin büyüdüğün kültürle büyüyüp, kendi yolunu bulmaya çalışıp bir zaman sonra yollarını kaybedenler, önleri kesilenler, güçleri tükenenler, tüketilenler. İşte bu kadınlara bunu yapan senin savunduğun zihniyet şekerim, hiç suç bulma diktiriyor diye. Ve o beğenmediklerin, onlara baktıkça kendini asil gördüğün "diktirenler" var ya benim gözümde senden bin kat daha namuslu bilesin. Hani kendini asil göstermek için önüne geleni "or...." diye yaftalıyorsun ya, seninki ne oluyor? Ben neden bekledim diyorsun, onlar beklemedi or.... diyorsun, azgın diyorsun ya. Kusura bakma ama seninki daha beter or....luk oluyor bu durumda. Neticede bir erkeğin ömür boyu her anlamda köleliğini yapabilmek için şekilde şekile giriyorsun, kendini şiddetle bastırıp en sonunda psikolojini bozup, senin gibi olmayanlara saldırarak buluyorsun çareyi. Ama inan bana her şey evlilik, namus, cinsellik değil. Sürekli kafanda bunlarla yaşamayı, elalemin hayat tarzını kendinize dert etmeyi bırakın rica ederim.

Lütfen beni yanlış anlamayın. Bahsettiğim şey kesinlike evlenmeden önce cinselliği uygun bulmayıp, herkese saygısı olan insanlar değil. Benim lafım hayatı kendi dünyasından ibaret sayanlara. Dün bir konu okudum. Genç bir kız "klitoris" kelimesini ve anlamını biliyor diye neler saymışlar. Bilmem kaç yaşına gelmiş ilk defa duymuş, yok niye duymuş, derdi niye oymuş... Ya sana ne? Senin kültürün, inancın bilmemeyi emrediyorsa da sen bilme, çiçek gibi yaşa, karışma başkasına, hakaret etme? Kendinde bu hakkı nasıl buluyorsun? Ayrıca bunu ve bunun gibi birçok bilgiyi bilmek neden ayıp ya da günah olsun? Dininin ilk emri bile "oku!" ve islam dini bilakis kadında cehalete karşı olan bir din. Çok dindar geçiniyorsun ama bunu bilmiyorsun? Bu insanlar öyle bir duruma geldiler ki vajinismus olmayı bile gurur kaynağı kabul eder oldular. Neden çünkü o kadar el değmemiş, o kadar cinsellikten uzaklar ki "kötü, kirli" olma düşüncesini evlendiklerinde bile kafalarından atamıyorlar. Fakat farkında değiller ki hastalar. Her anlamda. Hem zihnen, hem ruhen, hem bedenen. Böyle insana ne söylenebilir ki?

Kızlar kusuruma bakmayın uzattım bayağı ve sert konuştum. Dolmuşum bayağı. Bu sitede bekaret ve cinsellik konularında yazılan bazı şeyleri gördükçe kan beynime sıçrıyor ne yazık ki ama daha çok üzülüyorum nasıl olur da kendilerini bu kadar aşağılıyorlar diye. Ülkemin, ülkemin kadınının haline üzülüyorum. Ekşi sözlükte yazılanlara üzülüyorsunuz da, az bile yazmış adamlar. Ama eleştirmekle olmuyor, bir şeyleri değiştirebilmek lazım. Çünkü bu kadınlar hem kendileri mutsuzlar, hem de başkalarını mutsuz etme derdindeler. Bir şeyler yapmalı ama ne?

Son düzenleme:

Kocası için benle ilgilenmiyor diyene bile 'boşan, bırak o adamı' diyecek kadar empatiden yoksun davranabiliyoruz...
Bu da ayrı bir forum konusu olmalı aslında...

arkadaşlar aslında işin özü şu:bekarken herşeyi tozpembe görenler ,fazla yaşam tecrübesi olmayıp herşeyin çok kolay olacağını düşünenler(genelde küçük yaşta evlenenler böyle olur) evlendikten sonra biraz biraz sorumluluk almaya başlayınca herkesi kendi gibi zannediyor.Yani ben bekarken ne güzel hiçbi sorumluluğum yoktu o zaman tüm bekarlarında sorumluluğu yoktur.Ben bekarken tozpembe hayaller kurardım o zaman tüm bekarlar aynı şekilde hayal dünyasında yaşıyor.Şimdi evlendim biraz sorumluluk aldım benim yaşadığım hiçbir sorumluluğu bekarlar yaşamıyor.
Ondan sonra da işte yapıştırıyor cevabı evlenince görürsün diye.
Genelde bu insanların hayat tecrübesi kazanmaya başladıkları yıllar evliliklerinin ilk yılları oluyor o yüzden de diğerlerini yaşanmışlığı olmayan hayat tecrübesi olmayan insanlar zannediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…