'Evlenince Anlarsın'

bu konustuklarına katılıyorum cok güzel acıklamıssın. ben bu sitede yapılan hataların bir çare aramak yerıne konu acıldıgında dalga gecıldıgını görüyorum hata yapabılır özellikle bakirelik konusunda daha oncekı sayfadada yazdım namus beyindedir. kadınlarımız kendilerini ck degersız hissediyorlar erkeklere begendırmek zorunda hissediyorlar. o yüzden de bu devran böyle sürüp gidiyor.

Kocası için benle ilgilenmiyor diyene bile 'boşan, bırak o adamı' diyecek kadar empatiden yoksun davranabiliyoruz...
Bu da ayrı bir forum konusu olmalı aslında...

evet bu ayrı bır forum konusu insanların duygularını bılmeden konusabılen cok malesef

Benim anlamadığım nokta şu aslında. Ben de cinselliği kısmen tabu olarak gören bir aileden geliyorum. Bekaret benim ailem için de çok önemli. Kuzenlerim ailemin kafasına uygun tarzda yetişmiş kızlar ve ne yazık ki çalışan, kendi ayaklarının üzerine gayet sağlam basabilen kişiler olmalarına rağmen şu aralar çok gündemde olan "kezban tipi türk kızı"ndan farklı değiller. Düşünüyorum onlar öyleyken ben neden böyleyim? Yani benimki gibi bir ailede kendini geliştirmek, okumak, araştırmak, ufkunu açmak mümkünken onlar için neden olmasın? Neden bunu yapmıyorlar üstüne yapanı da şiddetle dışlıyorlar?

Güzel bir bakış açısı daha lake
Ben erkeklerin % 90 ağırlıkta olduğu bir ortamda çalışıyorum.
Klasik erkek muhabbetlerine maruz kalıyorum çoğu zaman...
Tabii edep dozunda...
Onlara hak verdiğim öyle yerler var ki...
En basitinden bir abimiz işyerinden, kadınlarımızın evliliğe bakış açısını şöyle özetledi:
'Biz erkekler hayatımızda çok farklı alanlarda kendimize hedefler, başarılar çizerken; siz kadınlar evliliği kendinize hedef ve başarı olarak sayıyorsunuz.
Bu yüzden evlendiğinizde pek çoğunuz hayal kırıklıkları ve üzüntüler yaşıyorsunuz.'
demişti.
Bu söz kulağıma küpe oldu... Gerçekten çok doğru...

Benim düşüncem bakirelik konusunda asla katı kurallarım yok dıyorum fakat ben katı kuralları olan bır aileden geldim ki hala düşüncem kendim için öyle ama henüz olmayan kızımı düşünce fikrim bir anda değişiyor , diyorumki ya evlilik ne ki daha büyük sorumluluklar var dıyorum içime korku düşüyor. Bizim kadınlarımız kendilerini bilerek bu şekile soktular. Biriyle konusurken bıle gorülsek hemen arkamızdan laf cıkartan büyüklerimiz olmadımı oldu tabikide . hala da olmakda. yapılan yanlısların haddi hesabı yok hatadır yapılabilir insan ruhu yırtılınca dikilmez sadece hadi her seyı yerıne getırebılırız gerek gizli gerek acıktan fakat kadınların bu kadar kendılerını degersızlestırdıgı bır ülkede biz tek basımıza bir sey yapamıyoruz bu konuda baskı görüyoruz bılıyorsunuz.

evet erkeklerın o kadar cok haklı noktası var kadınlar hayal kırıklıgına ugradıkları zaman onları sucluyor fakat yanlış bu davranış o tür kadınlar yüzünden genelleme altına giriyoruz. halbukı genc kızlarımız evlerınde oturmak yerıne calısmak ıstese calısmak ıcın cabalasa kadın erkek ılıskısı bu sekılde olmaz asla. gözlerini acarlar cunku erkeklerınde bazıları bılerek calıstırmıyorkı gözlerı acılmasın uyanık olmak lazım

Ama önce toplumumuzda bunu aşacak kapasitenin sağlanması lazım. Bu yüzden bekaret ve kadın özgürlüğü konularının tartışıldığı topikler kapatılmamalı diye düşünüyorum. Tartışmaya dönüşünce ya da konu açılınca direkt kilit. Halbuki yanlış. Bırakın konuşup tartışalım bunları, buna siyaset ve din konusu da dahil. Kulaklarımızı başka düşüncelere tıkayarak nereye varabiliriz? Başka görüşleri, başka hayatları öğrenmeli insanlar. Öğrenmeli ki kendi yollarını başkalarının çizdiği şekilde değil, kendi çizdikleri şekilde sürdürebilsinler. Bunun için biraz asi olmak gerekiyor sanırım, biraz da inatçı. Kendi hayatını birine muhtaç olmadan, bir erkeğin himayesi altına girmeden sürdürebileceğini bilebilmeli bu ülkenin kadını. Bunun için okumaksa okumak, çalışmaksa çalışmak lazım. Baskılara göğüs gerebilecek imkanı biz kendimiz yaratabiliriz. Bu da maddi güçle ve eğitimle mümkün.

haklısın sn ayla92 fakat bunu destekleyecek kadınlarımız cogunlukta değil malesef. Evet konuların kilitlenmesine bende karsıyım son zamanlarda kadınlarımızın beden konusunda aşagılandıgı düşüncesindeyim oyle bır konu acılmıstı kapandı o yuzden ayrıntıya girmek istemıyorum

Valla ben adet düzensizliği ile ilgili bir soru sormuştum bana evli misin dediler. Benim medeni durumumda rahimimin ne alakası var? Sevgilimle düzenli bir cinsel hayatımız olamaz mı?
Yok olamazmış.

Anladım ne demek istediğinizi. Aslında bazen de sinirlenmiyor değilim benim üzüldüğüm, çözüm aradığım, çaba harcadığım insanlar bana saygı duymuyor, direkt çeşitli yaftaları yapıştırmayı hak görüyorlar diye. Diyorum kim ne yaparsa yapsın, ne kadar zor duruma düşerse düşsün ama onlar kalkıp bana ve benim gibilere laf ettiklerinde kopuyor mesele. İronik olan da bu zaten. Sen onları düşünürsün, onlar sana hakaret eder. Hayat işte.

valla ben adet düzensizliği ile ilgili bir soru sormuştum bana evli misin dediler. Benim medeni durumumda rahimimin ne alakası var? Sevgilimle düzenli bir cinsel hayatımız olamaz mı?
Yok olamazmış.

tabıkı buna sen karar verırsınde bakire misin diye soramadıkları için evli misin diye soruyorlar. Sormalarının sebebi de alttan muane etceği için . Bana da sormuslardı ve bana inanmayıp gebelik testi yapmıstı gerizeklı mecburen yaptırmıstım bu kadar saygısızlar işte kadına

Valla ben adet düzensizliği ile ilgili bir soru sormuştum bana evli misin dediler. Benim medeni durumumda rahimimin ne alakası var? Sevgilimle düzenli bir cinsel hayatımız olamaz mı?
Yok olamazmış.

Evlenmeden önce cinsel hayatın olursa illa ki senin kullanıldığını ve ileride evlenemeyeceğini düşünüyorlar. Burada iki durum var:

1.) Cinsellik erkeğe özgü müdür, kadın zevk almaz mı? Kadın kendisi için cinsellik isteyemez mi? Bu kadın fizyolojisine aykırı bir durum mudur ya da ahlaka neden aykırıdır? Kadın için istekli olmak ahlaksızlıkken erkeğe neden haktır?

2.) Evlenememek ne demektir? Hakikaten evlenmek için mi yaşıyoruz? Evlenmek neden önemlidir? Evlenememekten neden korkulur? Neden hayatımızı birinin nikahlı karısı olmak adına kendimizi kısıtlamakla, zorlamakla, bastırmakla geçmelidir? Bu doğru mudur?

ben artık o yobaz insanlardan bana ne kadar yakın olsalarda uzak durmayı yeğledim kendime ve de duruyorum hayatımın ortasında ben eşim ve ailemiz var huzurumuz var aynı fıkırlerı paylastıgımız mantıklı gelebilen seylrı yapabılcegımız. Bır gun bir komsuya gıttık kız benımle aynı yasta evli bir cocugu var 1yasında bana yakın oturuyormus dedımkı yalnızsn orada numaranı verde gorusuruz arkadas oluruz dedim direk eşine baktı eşi numarasını verdırtmedı bu bana mı yoksa karısına mı hakaret bence ıkımızede hakaret ben de evlıyım yanımda eşim var eşimden numarasını ıstedı biz ararız siz konusursunuz dendi yani kızın kocası verdırtmedı numarasını . Annesıne gondermıyor cam fılan silemez . Burnunu dısarı cıkartmaz ve sessız bır kız 9 aylıkdı o zaman bebegı bebegı tutmasını bılmıyor cok uzuldum aynı yastayız neden boyle diye .

Yok olamazmış.

redvelvetcake, elbette olabilir bu herkesin kendi tercihidir fakat söyle bir durum var, medeni durum demeyelim de cinsel hayatin rahimle ilgisi var. Disarda ki insanlarda senin cinsel hayatini bilmedikleri icin (tanisalar dahi kimsenin cinsel yasami kimseyi ilgilendirmez) böyle bir soru sormalari cok normaldir..

Bekar oldugum dönemde benimde adet düzensizliklerim vardi, aslinda hala var ama eskiye nazaran simdi cok daha iyi.. Kadin dogum uzmanina gittigim zaman ayni soruyu doktor hanimda bana sormustu :)) sasirmamak lazim yani :))

Yazık işte bu mudur namuslu, temiz yaşam? Bunu mu arzuluyor onu bunu yaftalayan insanlar. O kız burada konu açsa, "ay benim kocam çiçek gibidir, beni üzmez, kısıtlamaz, ay hiç böyle değil canım yaa" diyecek olan yine aynı insanlar. Hasta bir toplumuz ne yazık ki. Kendimizi daha değerli, daha üstün mertebeden göstermek dışında bir bildiğimiz yok. Bir de din allah kitap derler. Keşke dinlerinin emrettiği gibi bir insan olsalar da bahsettiğin zavallı kızcağız gibi hayat sürenlerin önüne geçseler, kurtulmalarını sağlasalar.Bu anlayışın yok edilmesine destek olsalar. Ama yok. Ne desem boş işte. Kötüyüm ben, ahlaksızlık istiyorum.

cinsellık erkege özgü değildir aslında kadında ister tabıkı . Ama erkek özgürce davranır kıstasları yoktur kadının bir zarı vardır o engeller hani o akmaması gereken kan var ya o kadar önemlıdır onlar ıcın evlenmek için yasayan insanlara tek lafım yanlıs yoldalar. Sevdıgı ıcın evlenır bır ınsan evlenmek ıcın degıl. Korku yasıyorsa oyle bır yıne onun eksıklıgıdır. Evlılık yasanılır bır sekılde . Kadında zevk alır ama erkekler kendılerını düşünürler bu yıne kadının kendısını savunmayısının hatasıdır.

Erkeklere de bu anlayışı oturtan yine biz kadınlarız. Ve mükemmel özetlemişsiniz tebrik ederim. Birileri ona, "sus sen hatalısın!" deyince sorgusuz sualsiz kabul etmek asıl en büyük hataları. Halbuki yaptığının, savunduğunun arkasında dursana be kadın.

Evlenınce anlarsın lafının alınmıssın sana hakverıyorum ama kotu bır nıyetle soylendıgını sanmıyorum sımdı sole bırsey var bız bayanlar evlenmeden evvel evlılıgı cok farklı hayal edıyoruz bır cogumuz severek ne hayallerle evlenıyoruz evlenınce hersey aynı flort donemındekı gıbı kalıcak zannedıyoruz fakat kopruden gecınce prensımız sandıgımız erkekler bır ayıya donuyor Evlenene kadar asık asık bakmalara doyamayan adam:86: Aynı evın ıcıne gırınce cızgılı pıcamalarıyla tv karsısından yada pc basından kakmayan saatlerce yuzunuze bakmayan bır varlıga dondugu ıcın bız bayanların hayallerı yıkılıyor erkekler evlendıkten sonra cok degısıyor atıyorum evlenmeden evvel kocam bana sunu yaparsa bosarım dıyosun ama ısın ıcıne gırınce kocan neler neler yapıyo ole kolay kolay bosayamıyosun evlenmeden evvelde anlasılması ımkansız sanırım onu anlatmaya calısıyor arkadaslar

aslında bilmezler o kanın gurur kaynagı zannederler ama akmaması normal olandır akmayınca direk sen oylesın derler allahım bu gıbı ınsanlarla karsılastırmasın kimseyi . O yuzden kadınlar korkuyor evlenememekden degıl evlenmekden korkuyorlar bazende cunku etrafdakı ınsanlar saglıyor bu korkuyu bu bir gercek. Kadınlar her zaman kendılerını yatakdada savunmayı bılecek tartısırkende konusurkende kım olursa olsun karsındakı kendını savunacaksn bıleceksın savunmayı . O kdar cok konu varki konusulacak erkek doguramıyor dıye ezılenlermı kadının kendısı erkek dogmadı dıye 3 4 5 i getırıp yıne kız olunca aglayanlarmı cahil insanımız çok eğitim şart yetiştirilme şartı degısmesı şart gercekten

akmayınca sen öylesin derler de, "öyle olmak" kavramı yine işte sorun. aslında bakarsanız bu kavramı bitirmek ya da devam ettirmek tamamen kadınların elinde. ama sürdürmeyi tercih ediyorlar sırf daha değerli olduklarını sandıkları için. keşke bu değer meselesinin buna indirgenemeyeceğini anlasalar artık. kendi egoları yüzünden aldıkları canların haddi hesabı yok. eğitim desen gün geçtikçe zorlaşıyor. ne olacağımız belli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…