Ben bu siteyi yıllardır takip ederim, bir yıla yakın da üyeyim. Aktif bir üye olarak gözükmüyorum fakat zamanımı çoğunlukla bu sitede geçiriyorum. Yaptığınız tespitlerin ben de farkına vardım. Ama biliyor musunuz kızamıyorum ben bu insanlara. Çünkü yetiştikleri kültürden olsa gerek bu kadınlarımızın muhtemelen kendilerini bildiklerinden beri tek hedefi evlenmek. Çünkü evlenmek çoğu zaman için bir kurtuluş bu kadınlarımız için. Sürekli kısıtlanıyorlar, sürekli bastırıyorlar. Neden? Evlenebilsin diye! Kültürlerinde bir kız evlenmek için yaşar, bir erkeğe "karı" olabilmek için. Kendilerinde gördükleri tek nitelik bu. Evlenmeden önce kendi evlerinde "kız çocuğu" olarak hep bir kısıtlama içindeler. Abisine harçlık verilir, belki kendisininki yarısı kadardır. Abileri ya da erkek kardeşleri dışarı çıkacakları zaman, "Ben çıkıyorum." deyip fırlayıp giderler ama kendileri arka sokaktaki kız arkadaşlarına binbir izinle giderler. Ha bazılarının hayatları daha serbesttir belki ama bunun içinde bulundukları zihniyetle alakası olmuyor. Yani bu kızlarımıza, kadınlarımıza kendilerinin ikinci sınıf olduğu öğretiliyor ve bu durumda bu kişiler evleninceye kadar kafalarında bir sayaçla yaşıyorlar, evliliğe doğru geri sayım. Neden çünkü değersizlik içlerine işlemiş. Yüzüne söylesen bunları reddeder sana hakaret etmeye başlarlar. Bekaretlerini öylesine kutsal görüyorlar ki, sanki bacak aralarında elmas var. Dediğim gibi kızamıyorum çünkü daha itibarlı, daha sevgi dolu bir hayat yaşamanın anahtarı olarak görüyorlar bunu. El değmemiş falan olunca kocası onun değerli olduğunu düşünecek de, saygı duyacak da, evlenmeden yaparsa kimse saygı duymaz, duyuyorsa da zamanla saygısını yitirir de... Canım benim insan tipleri senin dünyandakinle sınırlı değil ki? Sen şu yaşına kadar evlilik, koca hasretiyle gelmiş olabilirsin ama inan bana hedefleri, hayat amaçları evlilik olmayan hatta evliliği akıllarına getirmeyen, bakire olmayınca değersiz olursun laflarına gülüp geçen kadınlar var. Neden erkekler için değerli olmak olsun ki amacımız? "Bugün özgürüm diye konuşurlar, yarın diktirirler." diyorsun ya, herkes öyle değil. Öyle olanlar senin büyüdüğün kültürle büyüyüp, kendi yolunu bulmaya çalışıp bir zaman sonra yollarını kaybedenler, önleri kesilenler, güçleri tükenenler, tüketilenler. İşte bu kadınlara bunu yapan senin savunduğun zihniyet şekerim, hiç suç bulma diktiriyor diye. Ve o beğenmediklerin, onlara baktıkça kendini asil gördüğün "diktirenler" var ya benim gözümde senden bin kat daha namuslu bilesin. Hani kendini asil göstermek için önüne geleni "or...." diye yaftalıyorsun ya, seninki ne oluyor? Ben neden bekledim diyorsun, onlar beklemedi or.... diyorsun, azgın diyorsun ya. Kusura bakma ama seninki daha beter or....luk oluyor bu durumda. Neticede bir erkeğin ömür boyu her anlamda köleliğini yapabilmek için şekilde şekile giriyorsun, kendini şiddetle bastırıp en sonunda psikolojini bozup, senin gibi olmayanlara saldırarak buluyorsun çareyi. Ama inan bana her şey evlilik, namus, cinsellik değil. Sürekli kafanda bunlarla yaşamayı, elalemin hayat tarzını kendinize dert etmeyi bırakın rica ederim.
Lütfen beni yanlış anlamayın. Bahsettiğim şey kesinlike evlenmeden önce cinselliği uygun bulmayıp, herkese saygısı olan insanlar değil. Benim lafım hayatı kendi dünyasından ibaret sayanlara. Dün bir konu okudum. Genç bir kız "klitoris" kelimesini ve anlamını biliyor diye neler saymışlar. Bilmem kaç yaşına gelmiş ilk defa duymuş, yok niye duymuş, derdi niye oymuş... Ya sana ne? Senin kültürün, inancın bilmemeyi emrediyorsa da sen bilme, çiçek gibi yaşa, karışma başkasına, hakaret etme? Kendinde bu hakkı nasıl buluyorsun? Ayrıca bunu ve bunun gibi birçok bilgiyi bilmek neden ayıp ya da günah olsun? Dininin ilk emri bile "oku!" ve islam dini bilakis kadında cehalete karşı olan bir din. Çok dindar geçiniyorsun ama bunu bilmiyorsun? Bu insanlar öyle bir duruma geldiler ki vajinismus olmayı bile gurur kaynağı kabul eder oldular. Neden çünkü o kadar el değmemiş, o kadar cinsellikten uzaklar ki "kötü, kirli" olma düşüncesini evlendiklerinde bile kafalarından atamıyorlar. Fakat farkında değiller ki hastalar. Hem anlamda. Hem zihnen, hem ruhen, hem bedenen. Böyle insana ne söylenebilir ki?
Kızlar kusuruma bakmayın uzattım bayağı ve sert konuştum. Dolmuşum bayağı. Bu sitede bekaret ve cinsellik konularında yazılan bazı şeyleri gördükçe kan beynime sıçrıyor ne yazık ki ama daha çok üzülüyorum nasıl olur da kendilerini bu kadar aşağılarlar diye. Ülkemin, ülkemin kadınının haline üzülüyorum. Ekşi sözlükte yazılanlara üzülüyorsunuz da, az bile yazmış adamlar. Ama eleştirmekle olmuyor, bir şeyleri değiştirebilmek lazım. Çünkü bu kadınlar hem kendileri mutsuzlar, hem de başkalarını mutsuz etme derdindeler. Bir şeyler yapmalı ama ne?