aaa öyle olur mu bekarlar kıskanıyordur
kendini evlenmeden geliştirmen iyi olmuş. sadece hazzı değil zevk noktasını değil daha ilerisini bilmek gerekıyor madem konu cinsellik daha fazla acmayalım istersenız konuyu . evlilik bekarlık ikisi ayrı uç noktalar.
bir bekar arkadaş vardı parmagına yüzüğü takıp nişanlananın tavrı değişiyor diyordu bu konu aynı oraya geldi bakın tavır bile değişiyormuş demekki bekarların bakış açıları bu
evet kimisi koca buldum aa ne kadar da havalıyım edalarında oluyor
bir tane bir arkadaşım vardı hatta arkadaş bile değil ama neyse işte kız düğünü yaklaştı 10 yıla yakın olan arkadaşlığımızı bir kalemde sildi nerdeyse davetiye bile vermicekti düğününe
şimdi ne mi oldu onun yüzünden hiç bir arkadaşıma güvenemiyorum ve ondan öyle bir nefret ediyorum ki elimden gelse bir kaşık suda boğarım lafını tam anlamıyla kullanabilirim yani
olur mu canım benim kesin sen kıskanmışsındır onu.Sonuçta level atlamış kadın, her gece kocişiyle yatağa giriyor ya,düşünsene o yüce insanı.
uuuu beybi ufak bi hareketlenme oldu bende
ay sormasende kendini evlenmeden önce geliştirenlerdensin yaniii
ama daha çooook bilmemiz gereken şey var biliyorsun değil mi?
laycı bakmıyorum demişssiniz fakat alaycı bır yaklasım olmus gelişmedir bilmemek değil öğrenmemek ayıp . bu yaşa gelipte. merak edıp baktıgınıza göre anlataılanları dınlendıgınıze okudugunuza göre kendınızı bılgılendırmek ıstemıssınız demek ıstedım ama anlamamıssınız kas olayına dönüştürmüşsünğz kas geliştirmesi olarak nitelendirilen bir cinsellikde robotluga dönüştürür.daha ilerisinin sonu yok bu duyguyu bılmıyorsunuz aynı seylerı konusup başa dönemk çok sacma. Siz kafanızda yer edinmişsiniz evliyle aramızda hiç bir fark yok her seyı bılıyoruz diye vede evlenınce anlarsın lafı da cok zorunuza gidiyor anladık kk olarak[B]bu bir gelişim değil sayın DaisyB
tıpkı erkekler gibi ergenlikle birlikte kadınların da hormonal değişiklikle birlikte farklı istekleri olur artık..
siz bunu kas yapıp geliştirmek olarak nitelendiriyorsanız sonradan keşfettiğinizi varsayıyorum..
biri bana cinsellikte daha ileriyi nasıl ifade eder?? sonu yok kii..şuan birebirr yaşadığımla evlendikten
sonra eşimle yaşadığım tabiki farklı olucak ,her iki kişinin bedensel hazzından bahsedersek...olaya sığ ve alaycı bakmıyorum anlayacağınız..
[/B]
ben bazı haz ve mutlulukları sonradan yaşadığınızı düşünüyorum açıkçası...burada pek çok evli kadın ile -üstelik içlerinde bazılarının 20 li yaşlarda çocukları var-
rahatça,ön yargısız,karşılıklı fikir alış verişinin üst noktada olduğu bir şekilde konuşup payalaşabildiysek ve arada bir iki kişi düşüncesinin farkılığını konuda da belittriğimiz gibi
aşağılayıcı bir tavırla dile getiriyorsa aklıma başka bir şey gelmedi üzgünüm..daha doğrusu siz bu bakış açıma davetiye yolladınız..
ay sorma
bilmemiz gereken sey ne Allah askına yaaaaa, her sey ortada işte
sen anne babanın evliliğinin aynısını yaşayacağını söylemişsin ya
peki eşinin anne babasını evliliği??????
senin annen baban var
eşinin olacak mı? bilemiyoruz.
senin ananen babannen dedelerin var belki peki ya eşinin olacak mı?
senin baban belki sigara içiyor eşinin babası içiyormu?
baban belki özel günlerde içiyor eşinin babası içecek mi?
siz belki bayramlarda evinizde oluyorsunuz?
belki eşinizin köyü var ve oraya gidiyorlar?
hiçbirşeyi bilemiyoruz bekarken
evlenince yaşayarak öğreniyorsun!!!
Seninle yaşıtız ve bende bekarım.
Ben "evlenince anlarsın"repliğini "beddua"olarak nitelendirdiklerini düşünümüyorum.
Bu annelerimizin bize "anne olunca anlarsın" demesi gibi birşey bana göre..
tamam o zaman arkadaşım zavallı evde kalmış kız kuruları olarak bir daha yorum yapmayalım cinsellik konularına.Biz kimiz canım nerden bileceğiz.evlilerin hepsi sex profesörü.
Sevgili Hayyal,
sana ve sen gibi düşünen arkadaşlara burdan nacizane fikirlerimi iletmek istedim.
evli biri olarak; bekarken evlenince anlarsın lafını hiç bir zaman beddua olarak algılamadım. hayatta insanın başına gelmediğinde karşısındaki insanı tam olarak anlayabildiğini düşünmüyorum. Bana göre yaşamayan çok iyi bilemez. sadece seni anlamaya çalışır. kimisi az anlar, kimisi çok anlar, kimisi hiç anlamaz.
evliliğin çevremdeki evli insanlardan çok farklı birşey olduğunu, yaşanmadan bilinemeyeceğini duymuştum. evlendiğimde de bunu kendi içimde tescillemiş oldum.hayal ettiğin gibi, planladığın gibi olmuyor çoğu zaman.
evlilik malesef bekarlık gibi olmuyor. ben bekarken bile üzerimde ev geçindirmek, evine karşı diğer bekar insalara göre sorumluluğu daha fazla olan bir insan olarak, evlendiğimde almış olduğum sorumluluğun çok çok daha fazla olduğunu gördüm.dolayısıyla alınan sorumluluk arttıkça insanın yaşam tarzı da değişiyor.
bekarken aklına eser çıkar gidersin, canın sıkılır kalkıp birşey yapmazsın, çok moralin bozulur gider iki insanla sohbet edersin. imkanların daha fazla ve rahattır.çünkü özünde teksindir.
ama evlenince yaptığın veya yapacaklarında zararı veya karı sadece sen görmediğin için daha farklı düşünüyorsun.
çünkü sorumluluğun önce ve sadece kendine olmuyor. Eşin ve evin senden daha önce geliyor.insan bekarken şöyle yaparım böyle yaparım diye konuştuğu konuya, evlendiğinde o konuyu yaşarsa çok daha farklı bakıyor, bakmak zorunda oluyor.
bekarken aslında sadece sana ait bir hayatı yaşıyorsun, ama evlendiğinde ortak bir hayatı iki kişi paylaşıyor.işte asıl farklılık burda olduğu içinde bence "evlenince anlarsın" cümlesinin özüde burdan geliyor.
Ortak derdin varsa biri ile o insan sana daha yakın gelir.bekarsan da evliysen de bu kural değişmez.
Sen evliysen ve evlilik ile ilgili sıkıntıların varsa, bunu evli olup senle aynı sıkıntıyı yaşayan biri emin ol ki seni daha iyi anlar.
sevgiler
öyle bir şey ima bile etmedim siz otomatık olarak bu şekilde anlıyorsunuz . Bekarlıgınızla alakalı yoru yapmam tabıkı sacma olmaz çünkü bekarlıkdan geçtik yani aynı yollardan . medeni durumla level atlanıyor derken yaşanması gereken şeylerden biri oldugu için evet level atlanıyor. bir basamak daha yukarı cıkarak , bekarkende aynı sorumulugu aldıgımız halde evlendıgınde sorumlulugun bir kat daha arttıgını goruyorsun cocugun oluyor daha farklı oluyordur herhalde onuda ben bılmıyorum mesela yorum yapamam.VİRÜS
evlenınce annene benzersin inş. onlar gibi olabılırsin inş babana gelınce babanın dediği dogru annenın okumusu olacaksınız ki bizde oyle olduk üni okuduk yıne aynı okuduk evlendık evlilik hayatın basamaklarını cıkmaktır . evet level atladım çünkü çok sevdıgım bir eşim sımsıkı birbirimize sarıldıgımız çekirdek ailemiz var . eğer kotü bir evlik olsa level atlanmazdı hiç bir zaman. hayatın basamaklarıdır bunlar hepimizin bildigi gibi seviyeyi insanın kendisi belirler düşmesinide çıkmasınıda. evliliği seviye olarak değil tecrube olarak levele bagladım
bu konuda cok haklısın ne evlılık cocuk dogrurup ev temızlıgnden yemek yapmakdan ibaret nede evlilik aşk yuvasından ibaret her seyin bir ortası var.
evet anne ve babasında ne gördüyse uygular ama bekarlıgında farklı evlılıgınde farkı uygular tek kişilik hayat degıl ortak yaşam paylasıldıgı için. evet hayatın tam ortasındasınız bizim gibi .
cinselliği erkeklere has goren bir toplum değiliz bayanda da anlasılmasa durum eminim sırf onun korkusundan yapmak ısteyıpde yapamayan vardır.
(bu yoruma katılıyorum)
Hayal sen kendınce haklısın dıslanmak gibi hıssedıyorsun ama kesınlıkle bunu beddua olarak algılamanı anlıyamadım.Sonucta benım annem olsun anneannem olsun hep söyler cocuğun olunca anlarsın evlenınce anlarsın gibi vss nasıhat verıcı olduğunu dusunuyorum ve benden hayat tecrubesı olan kısılerı dınlemeyı yasamadan ders cıkarmayı tercıh edıyorum.Bu sıtede evlenınce anlarsın ya da evlıler yazsın gibi cumleler okudum onların kendı tercıhıne kalmıs sahsı olarak bana sorarsan ben bekar ya da evlı yorum yapmalarında sakınca yok kısıden kısıye değişir.Bende daha 9 aylık evlıyım bundan 9 ay önce bekardım herseydeğişiyor bazen yapmam dedıklerınızı yapıyorsunuz,yaparım dediklerinizi yapmıyorsunuz belkı dıyeceksınız tek imzamı,aynı evde kalmakmı,cınsellıkmı bunları bekarlarda yasıyorlar aynı evde bır erkekle kalıp cınsellığı yasıyorlar ama EVLILIK apayrı bırsey sorumluluk evlılığın getırdığı sorumluluk cok farklı ıs hayatın da sorumlulukları var hayat mucadelesı vermısde olabılırsın ama evlılık le kıyaslanamaz,kaldıkı ben daha yenı evlı sayılırım böyle dusunuyorum uzun suredır evlı olanlar coluk cocuğa karısanlar ne dusunur...
laycı bakmıyorum demişssiniz fakat alaycı bır yaklasım olmus gelişmedir bilmemek değil öğrenmemek ayıp . bu yaşa gelipte. merak edıp baktıgınıza göre anlataılanları dınlendıgınıze okudugunuza göre kendınızı bılgılendırmek ıstemıssınız demek ıstedım ama anlamamıssınız kas olayına dönüştürmüşsünğz kas geliştirmesi olarak nitelendirilen bir cinsellikde robotluga dönüştürür.daha ilerisinin sonu yok bu duyguyu bılmıyorsunuz aynı seylerı konusup başa dönemk çok sacma. Siz kafanızda yer edinmişsiniz evliyle aramızda hiç bir fark yok her seyı bılıyoruz diye vede evlenınce anlarsın lafı da cok zorunuza gidiyor anladık kk olarak
siz kendiniz direk evlenıce anlarsınız lafına asagılayıcı olarak baktıgınız için herseyı asagılanmıs kelimesine sıgdırmanızı normal karsılıyorum. herkes fıkırlerını paylasabılır karsılık verebılir ama saygı sonsuzdur. ayrıca bazı mutluluk ve hazzı sonradan yaşayacak kadar büyük değilim sn eylul_başak yaşımın gerektirdiği gibi kendi isteğimle yaşanılan haz ve mutluluklardır neyi ne zaman yaşadıgım kimseyi ilgilendirmez. neden se sizin bu kadar zorunuza gitmiş ki evlilik direktif kelimelerle konusuyorsunuz . evet rahatca ön yargısız bir konusma olması dogru olan ki zaten birbirimize saygı duyarak düşüncelerimizi savunuyoruz.
bazı durumlar vardır ki zaten insanın karakterini oluşturur o düşünceler evlenince de değişmez
yoksa ufak tefek düşünceler,orta yolu bulmak için yapılan fedakarlıklar elbette vardır
:13:gerçekten evlenince neyi anlıyoruz birlikte yaşamanın verdiği zorluğumu veya sevdiğim adamla bir yastığa baş koymayımı
kimseye evlenince anlarsın demedim şurda 4 yıllık kk üyesiyim
evlenince değişen hiçbirşey olmuyor ki beyin aynı beyin..hee ama insanın düşünceleri evli ol veya olma zaten değişir bir önceki gün yaptığın şeyi bugünki aklım olsa yapmazdım deriz bununda evli olmakla hiç alakası yok
evet tecrübe çok başka bişey ama bunu bekarlara aaa siz ne anlarsınız veya yaşada gör gibi beddua tarzında şuursuzca söylenen sözlerede söyleyecek hiç bir sözüm yok
unutmayınki sizde bir zamanlar bekardınız ve o zamanda siz sizdiniz..
evet kimisi koca buldum aa ne kadar da havalıyım edalarında oluyor
bir tane bir arkadaşım vardı hatta arkadaş bile değil ama neyse işte kız düğünü yaklaştı 10 yıla yakın olan arkadaşlığımızı bir kalemde sildi nerdeyse davetiye bile vermicekti düğününe
şimdi ne mi oldu onun yüzünden hiç bir arkadaşıma güvenemiyorum ve ondan öyle bir nefret ediyorum ki elimden gelse bir kaşık suda boğarım lafını tam anlamıyla kullanabilirim yani
Ne kadar haklısın HayyaL.
Bılhassa 'beddua degıl de, nedır?' kısmında.
Evlı ve henuz cıcegı burnunda bır anne olarak yazıyorum sana.
Gercekten bıktırıcı dereceye ulasabılıyor; '..... olunca anlarsın' ıle bıten cumleler.
Ah eder gıbı, basa gelse sevınılecekmıs gıbı.
Dedım ya, henuz yenı bır anneyım.
Hamılelıgım suresınce kayınvalıdemden sıkca su sozu duydum; 'anne ol bak, anlarsın'
Bebegım oldu, ne vakıt aglasa, ne vakıt ben zorlansam 'yaaaa anne olmak kolay degıl' dedı bu kez.
Sımdı ıse 'bunlar senın ıyı gunlerın, buyuyunce goreceksın' denılıyor.
Herhalde ınsanlar bır baskasının hüznünü gormekten haz alır hale geldı ki, dıllerıne pelesenk olmus gıbı bu kalıptakı cumlelerı kullanıyorlar.
önce pro olalım sonra cinsellik bölümünde bu konuya ililşkin fikirlerinizi yazın kızlarrr
ay biz bir anlatsakk ortalık inlerrr de neysee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?