hiç kimse anasından evli doğmadı kızlar
he ben evli doğdum diyen varsa gerçekten farklıdır kabul ederim.
ben evlendim boyum uzadı size de tavsiye ediyorum.
şaka bi yana hayatlarında ciddi anlamda başarısı becerisi olmayan insanlar
tek sahip oldukları evlilik cüzdanı olunca buldumcuk olabiliyo
var böyle tipler kabul ediyorum
çünkü anlatacak övünecek başka bi şeyi yok napsın gariban
evlenmek sınıf atlamak değil
hele insana nitelik nicelik katan bi şey hiç değil
onun için takmayın böyle şeyleri
siz değerlisiniz...
hepinize tez vakitte çok yakışıklı, sadık ve zengin koceler diliyorum
bu forumda hiç bu kadar saçma bir yorum okumamıştım.
evlenince anlarsın demenin aşağılamakla buldumcuk olmakla sınıf atlamakla ne alakası var.
neden tek sahip olduğumuz şey evlilik cüzdanı olsun.
gerçekten inanamıyorum. şaka mı bu.
bunu yazan arkadaş, tez vakitte dilediği koca terifine bakılırsa, asıl kendisi, evliliği, sözde eleştiriyor gibi yaptığı şekilde görüyor.
ve gerçek bir gariban olacak kendisi. yazık.
Valla ben adet düzensizliği ile ilgili bir soru sormuştum bana evli misin dediler. Benim medeni durumumda rahimimin ne alakası var? Sevgilimle düzenli bir cinsel hayatımız olamaz mı?
Yok olamazmış.
ben şu kocasına "kocişim " diyenleri anlamıyorum ne itici bir tabirdir yahu)
ne yalan söyleyim hele de çocuklu kadınları görünce evlilikten daha bir soğuyorum vıcık vıcık çocuk sesleri...
hekesin bir tahammül sınırı var işte ben iki dk lık çocuk sesine bile dayanamıyorum
anne olunca anlarsın dediğinizi duyar gibiyim
aslında arkadaşa katıldım ben..herkes için diyemesem de bazı insanlar hayatta birşey başaramayınca e napsınlar evlilikleriyle övünüyorlar
hatta bi tanıdık kocasının 25 takım elbisesiyle övünüyordu bir ara..var böyle tipler malesef....
Ben de oglumdan sonra bir boş gebelik geçirdim.
Kürtaj olmam gerekti.
Doktorun odasından çıktık eşimle,
evrakları verdik tahlil yapılacak,
sonra geçtik oturduk.
Bankonun karşısında hemşirelerin masası var. Bizi işaret ederek konuşuyorlar.
Zaten beni gören şimdi bile 2 çocuga ragmen hala lise ögrencisi sanar :)
Sebilden su almak için kalktım biraz yakınlarına geldim ki anında o itici soru
Evli misiniz?
Size ne dedim :))))))))))))
Hayır desem ne olacaktı acaba?
Yanılmıyorsam öğretmensiniz,ve öğrenciniz olabilmeyi çooooook isterdim.
Haklısınız şekerler. Sizin yaşlarınızda ve hiç evlenmemiş olsaydım dışlanma psikolojisi ile hiddetlenirdim.
Yıllar, yıllar önce, bekar bir kız olduğum dönemlerde evlilikle ilgili kesin ve katı kurallarım vardı.
Eşim şunu yapsa, böyle davransa, öyle söylese, ben olsam kesin boşanırım gibi söylemlerim olurdu.
Lakin evlenince anladım ki, durum hiç te öyle karşıdan atıp tutmaya benzemiyormuş.
Yıllar, yaşamadan bilinmeyeceğini öğretti sonunda. ''Bekara karı boşamak kolay'' sözü çok doğruymuş.
Konumuz evlilik olduğu için bu örneği verdim arkadaşlar. Yaşamadan isabetli yorum yapılamayacağı her konu
için geçerli. (Eğitim almış uzmanları tenzih ederim.)
Gözlem yeteneği gelişmiş kişilerin, çevrelerini analiz ederek isabetli yorum yapabilmeleri de mümkün elbette.
Geçmişimde asla yapamam, dayanamam sandığım çoğu duruma kayıtsız kalabildiğim için şahsi tecrübemi
paylaşmak istedim.
Altını çizmek istediğim diğer konu ise '' Evlenince Anlarsın'' sözünün asla negatif amaçla kullanılmadığıdır.
Evet açılan konular sorunları yansıtıyor. Çünkü; dertli, stresli, kafamız karışık olduğu zamanlarda başkalarının
fikrine ihtiyaç duyarız. ''Kızlar kocamla öyle mutluyuz ki! Boğuluyorum.'' - ''Kızlar kaynanamı çok seviyorum bu anormal bir şey mi?''
''Çocuğum okulda çok başarılı, bu beni sinir ediyor.'' gibi paylaşımlar olamayacağı için, sanki tüm evlilikler sorunlu, tüm kaynanalar
cadı, tüm çocuklar problemli gibi bir yansıma oluyor.
Elbette ki, mutlu - mesut yaşayan büyük bir sessiz çoğunluk var. İnşaallah hep mutlu - mesut ve sessiz kalırlar.
bu forumda hiç bu kadar saçma bir yorum okumamıştım.
evlenince anlarsın demenin aşağılamakla buldumcuk olmakla sınıf atlamakla ne alakası var.
neden tek sahip olduğumuz şey evlilik cüzdanı olsun.
gerçekten inanamıyorum. şaka mı bu.
bunu yazan arkadaş, tez vakitte dilediği koca terifine bakılırsa, asıl kendisi, evliliği, sözde eleştiriyor gibi yaptığı şekilde görüyor.
Ben de oglumdan sonra bir boş gebelik geçirdim.
Kürtaj olmam gerekti.
Doktorun odasından çıktık eşimle,
evrakları verdik tahlil yapılacak,
sonra geçtik oturduk.
Bankonun karşısında hemşirelerin masası var. Bizi işaret ederek konuşuyorlar.
Zaten beni gören şimdi bile 2 çocuga ragmen hala lise ögrencisi sanar :)
Sebilden su almak için kalktım biraz yakınlarına geldim ki anında o itici soru
Evli misiniz?
Size ne dedim :))))))))))))
Hayır desem ne olacaktı acaba?
Yanılmıyorsam öğretmensiniz,ve öğrenciniz olabilmeyi çooooook isterdim.
Evet :)
En basitinden bir abimiz işyerinden, kadınlarımızın evliliğe bakış açısını şöyle özetledi:
'Biz erkekler hayatımızda çok farklı alanlarda kendimize hedefler, başarılar çizerken; siz kadınlar evliliği kendinize hedef ve başarı olarak sayıyorsunuz.
Bu yüzden evlendiğinizde pek çoğunuz hayal kırıklıkları ve üzüntüler yaşıyorsunuz.'
demişti.
Bu söz kulağıma küpe oldu... Gerçekten çok doğru...
benimki şakaydııı şükür heniz seviyem o kadar düşmedi
aa canım lutfen kk nın imla klavuzu bu kociş bebiş hamiş göbüş memiş eciş bücüş.............ben şu kocasına "kocişim " diyenleri anlamıyorum ne itici bir tabirdir yahu)
ne yalan söyleyim hele de çocuklu kadınları görünce evlilikten daha bir soğuyorum vıcık vıcık çocuk sesleri...
hekesin bir tahammül sınırı var işte ben iki dk lık çocuk sesine bile dayanamıyorum
anne olunca anlarsın dediğinizi duyar gibiyim
Bense şunu görüyorum ki bazı kızlarımız,evliliği düğüne kadar düşünüyor.
Masallardaki gibi,evlenene kadar...Onlar ermiş muradına,biz çıkalım kerevetine.Sonrası yok.Düşünülmüyor.
Bakıyorsunuz erkek arkadaşı-nişanlısı ile ilgili bir sürü konu açmış.Yazdığı kadarıyla hepsi ciddi sorunlar.
Ama öte yandan,düğün,gelinlik modelleri,mobilya,alyansla ilgili konuları var.Ve diğer konularla eş zamanlı ilerliyor.
Düğün ve gelinlik hevesi,nişanlısı ve onun ailesiyle yaşadığı sorunların bile önüne geçiyor.
Evlilik bir final,beklenen son gibi.3 yıllık ilişkim-5 yıllık ilişkim deyip ayrılmıyorlar,ite kaka finale ulaşıyorlar.
Oysa evlilik (mutlu) son değil,başlangıç.Asıl evlendikten sonra mutlu olmak önemli.
Konudan uzaklaştım biliyorum ama yazmak istedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?