'Evlenince Anlarsın'

bız evlendık totomuz atmosfere degdı sızde evlenın degsın

5 senedır bu forumdayım hıc kımsye oyle bı yorum yapmadım,

ben bekarkende, evlıykende degısmedım evlılege bakış açım degısmedı

bekarden kocam benı aldatırsa hakaret ederse vs dk durmam yol verırım gıder derdım, hala aynı dusuncedeyım 8. senemıze gırecez öbür ay..

sen bekarsın ben evlıyım anlamazsın. evlende gör vs saçma, ınsanların hayata bakış tarzaları karakterlerı asıl olandır..

ben şu kocasına "kocişim " diyenleri anlamıyorum ne itici bir tabirdir yahu )

ne yalan söyleyim hele de çocuklu kadınları görünce evlilikten daha bir soğuyorum vıcık vıcık çocuk sesleri...

hekesin bir tahammül sınırı var işte ben iki dk lık çocuk sesine bile dayanamıyorum

anne olunca anlarsın dediğinizi duyar gibiyim

bu forumda hiç bu kadar saçma bir yorum okumamıştım.

evlenince anlarsın demenin aşağılamakla buldumcuk olmakla sınıf atlamakla ne alakası var.
neden tek sahip olduğumuz şey evlilik cüzdanı olsun.
gerçekten inanamıyorum. şaka mı bu.
bunu yazan arkadaş, tez vakitte dilediği koca terifine bakılırsa, asıl kendisi, evliliği, sözde eleştiriyor gibi yaptığı şekilde görüyor.

Son düzenleme:

aslında arkadaşa katıldım ben..herkes için diyemesem de bazı insanlar hayatta birşey başaramayınca e napsınlar evlilikleriyle övünüyorlar
hatta bi tanıdık kocasının 25 takım elbisesiyle övünüyordu bir ara..var böyle tipler malesef....

Valla ben adet düzensizliği ile ilgili bir soru sormuştum bana evli misin dediler. Benim medeni durumumda rahimimin ne alakası var? Sevgilimle düzenli bir cinsel hayatımız olamaz mı?
Yok olamazmış.

Ben de oglumdan sonra bir boş gebelik geçirdim.
Kürtaj olmam gerekti.
Doktorun odasından çıktık eşimle,
evrakları verdik tahlil yapılacak,
sonra geçtik oturduk.

Bankonun karşısında hemşirelerin masası var. Bizi işaret ederek konuşuyorlar.
Zaten beni gören şimdi bile 2 çocuga ragmen hala lise ögrencisi sanar :)
Sebilden su almak için kalktım biraz yakınlarına geldim ki anında o itici soru
Evli misiniz?
Size ne dedim :))))))))))))

Hayır desem ne olacaktı acaba?

Bunu söyletmek için yazdın degil mi? :)

Son düzenleme:

böyle tipler var tabiki.
ama o kocasının 25 takım elbisesiyle övünen dangalak,
bekarken de pek anlamlı biri değildi eminim.
bekarken de kendisi dışında övünecek bişeyler buluyordu muhakkak.
insan neyse odur.

evlenince hayat tecrübenize ve sahip olduğunuz sorumluluklarınıza
bir yenisini ekliyorsunuz.
yaşınız ilerledikçe, yaşadıklarınız da ilerliyor doğal olarak.

hiç yemediğiniz, sadece vitrinde gördüğünüz
yada yapılışını seyrettiğiniz bir yemeğin tadını tarif etmek gibi oluyor bazı yorumlar.
evlenince anlarsın lafını o yüzden telaffuz ediliyor olsa gerek.

bazi konularda bekarlar anlamaz evli insanin halinden

anne olmayanlar annelerin derdi konusunda tam empati yapamayacagi gibi mesela

bekar bir kiz forumda "evli kadinlar kendilerine bakmiyorlar kocalari kizlara bakinca kiziyorlar" gibisinden

bir konu acmisti

cokta tepki almisti cunku o kadar yuzeysel dusunuyorduki

genc kizlar mesela evlenmeden once sevdiklerinin ailesiyle yasamayi neden kabul ediyorlar?

cunku evlilik nasil bilmiyorlar !

evlendikten sonra neden kabul ettim diye konu aciyorlar!

bu neyi gosterir? bekarken evlilik muessesini nasil isledigini birebir bilmiyorlar!

bazi evli arkadaslarin haksizlik ettigi konular var mesela aldatiliyorlar dayak yiyorlar

bosan diyenler bekarsa "bekara kari bosamak kolaydir" diye cevap veriyorlar

onlara bende katilmiyorum

ama bekarlar bekarliginizin tadini cikartin yada sevgilinizin

nedenmi soyluyorum

eh EVLENINCE ANLARSINIZ )))

Haklısınız şekerler. Sizin yaşlarınızda ve hiç evlenmemiş olsaydım dışlanma psikolojisi ile hiddetlenirdim.
Yıllar, yıllar önce, bekar bir kız olduğum dönemlerde evlilikle ilgili kesin ve katı kurallarım vardı.
Eşim şunu yapsa, böyle davransa, öyle söylese, ben olsam kesin boşanırım gibi söylemlerim olurdu.
Lakin evlenince anladım ki, durum hiç te öyle karşıdan atıp tutmaya benzemiyormuş.
Yıllar, yaşamadan bilinmeyeceğini öğretti sonunda. ''Bekara karı boşamak kolay'' sözü çok doğruymuş.
Konumuz evlilik olduğu için bu örneği verdim arkadaşlar. Yaşamadan isabetli yorum yapılamayacağı her konu
için geçerli. (Eğitim almış uzmanları tenzih ederim.)
Gözlem yeteneği gelişmiş kişilerin, çevrelerini analiz ederek isabetli yorum yapabilmeleri de mümkün elbette.
Geçmişimde asla yapamam, dayanamam sandığım çoğu duruma kayıtsız kalabildiğim için şahsi tecrübemi
paylaşmak istedim.
Altını çizmek istediğim diğer konu ise '' Evlenince Anlarsın'' sözünün asla negatif amaçla kullanılmadığıdır.
Evet açılan konular sorunları yansıtıyor. Çünkü; dertli, stresli, kafamız karışık olduğu zamanlarda başkalarının
fikrine ihtiyaç duyarız. ''Kızlar kocamla öyle mutluyuz ki! Boğuluyorum.'' - ''Kızlar kaynanamı çok seviyorum bu anormal bir şey mi?''
''Çocuğum okulda çok başarılı, bu beni sinir ediyor.'' gibi paylaşımlar olamayacağı için, sanki tüm evlilikler sorunlu, tüm kaynanalar
cadı, tüm çocuklar problemli gibi bir yansıma oluyor.
Elbette ki, mutlu - mesut yaşayan büyük bir sessiz çoğunluk var. İnşaallah hep mutlu - mesut ve sessiz kalırlar.

canım bu kadar basit düşünme .bunu nişanlı bir bayan olarak yazıyorum bekar sayılmam artık yani .hidddetlendi falan deme sonra .isteyen herkes evlenebilir önemli olan düzgün birinle evlenmek .üç kuruşa muhtaç eden erkekle evlenip ben mükemmelim siz evlenmemişsiniz diyen tipler komik .banda derlerdi gittim en iyisni uldum şimdide kıskançıklarından çatlıyolar işte.

İyi niyetle yapılan bir yorumu neden ters anladığınıza anlam veremedim..Ben mi yanlış anladım ? Espiri yapmış Amonra..Anlaşılmıyor mu bu yani ?? :44:

bu hep böyledir arkadşaımm

büyüüynce anlarsın

okulu bitir anlarsınn

işe başla elin işinde çalışmak ne kadar zor anlarsın

evlen analrsın

anne baba ol anlarsınn

hele dur bi büyüüsn dllensinler görürsün gününü

hele dur bi okula başlasınarr
vs vs vs

bu hiç bitmez

evlenmek hava atmak vs vs manasız konulara girmiyorum ben şu yüzden böyle bi konuyu hava atma konusu yapan zaten dengesiizn tekidir 6 yıllık evliyim hiç hava atma gereği duymadım çok saçma bu bi hayat seçimi bundan sonra hayatımı böyle sürdürmek isteedim evlilik cüzdanımda çekmecede durur önemli olan aşkımızz

ha bu arada kocaman 11 tane takım elbisesi varr

kısacası bu tarz sözlerde anlatılmak istenen yaşamayan bişeyi anlayamaz arkadşlar ben bunu çok deneidm gördümm

boşanmakta zor çocuk yapmakta zor ev geçindirmekte zorr evlenmekte zorr hepsi bambaşka yani bunlarınn

yani gerçekten evli olmayan insanlar evlilere bazen öyle akıl veriyorki mühendiisn dr yada çiçekçnin fotoğrafçıya fotoğrafla ilgili akıl vermesi gibi oluyor

Eşinin kılık kıyafet sayısı ile övünenler var mı cidden ? Yoksa mübalağa mı bu ??

Bense şunu görüyorum ki bazı kızlarımız,evliliği düğüne kadar düşünüyor.
Masallardaki gibi,evlenene kadar...Onlar ermiş muradına,biz çıkalım kerevetine.Sonrası yok.Düşünülmüyor.

Bakıyorsunuz erkek arkadaşı-nişanlısı ile ilgili bir sürü konu açmış.Yazdığı kadarıyla hepsi ciddi sorunlar.
Ama öte yandan,düğün,gelinlik modelleri,mobilya,alyansla ilgili konuları var.Ve diğer konularla eş zamanlı ilerliyor.
Düğün ve gelinlik hevesi,nişanlısı ve onun ailesiyle yaşadığı sorunların bile önüne geçiyor.

Evlilik bir final,beklenen son gibi.3 yıllık ilişkim-5 yıllık ilişkim deyip ayrılmıyorlar,ite kaka finale ulaşıyorlar.
Oysa evlilik (mutlu) son değil,başlangıç.Asıl evlendikten sonra mutlu olmak önemli.

Konudan uzaklaştım biliyorum ama yazmak istedim :)

aa canım lutfen kk nın imla klavuzu bu kociş bebiş hamiş göbüş memiş eciş bücüş.............

canım şöyle birşeyvar ama bir ilşki yaşıyorsun ve o insana bağlanıyorsun birşeyler yaşıyorsun ve bunun evlilikle sonuçlanmasını istiyorsun haklı olarak .yani 4-5 sene ilşki yaşayan birinin tak diye kesmesi zor .herkesin sorunu olabilir .ilişkilerde her zaman sorunlar vardır .herşeye rağmen ilşikini ayakta tutabilmek önemli dir benim için .

Burası Türkiye ve malesef kadının adı yok. Kadının hayatı boyunca yapabileceği en önemli ve güzel şey evlenmek. Kocasının işi konumu ile övünüp kendi benliğini hiçe sayan bir çok kadın tanıdım. Ve malesef ülkemizde evli bir kadın olmak çok önemli birşey:) . Bekar olmamız BAZI hemcinslerimiz tarafından statüsü evli bir kadından daha düşük olarak bile algılanabailiyor .Reel hayatta karşılaştığımız bu durumlar sanal alemde de karşımıza çıkabiliyor. Kısacası be hey cahil sen ne bilirsin evli bile değilsin düşüncesinde olan kadınlar bana artık garip gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…