evet ..eş var eşinin ailesi var..burada da iletişim sanatı devreye girer..
öde hadi bana eyvallah diyemezsin..sevmesende ,hoşlanmasan da diyelim onlar (eşin ailesi)
saygı duymak gerekir..düğün olucak,cenaze olucak ve bir çok şey paylaşılcak...
adetler farklı olabilir ki bu öncesinden bilinir zaten..ben aynı yöreden insanlar biliyorum
yinede sorun yaşıyorlar...
işte o bahsettiğin türden bağımlı kadınlara sen kocana mecbur değilsin,istersen kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin dediğim de
işittiğim o laf oluyorben bunu izah etmeye çalışıyorumm
ya da iyi niyetle bile bir dostuma göreemdiği bir noktayı izah etsem aynı şeyleri duyuyorum...
yoksa kimsenin evliliğini falan çekememezlik yok ortada ,anlayışsızlık hiç yok...kendimi de ayrıca ifade etmek istemiyorum zaten..
anlayan anlıyor..
başına gelsinde gör demek...
"sen bekar olduğun için buna bizim gibi bakamazsın demek..
bu kadar basit bişeyin altında fesatlık aramaya gerek yok..
üstelik tanımayız etmeyiz ne alıp veremediğimiz olacakta beddua edeceğiz...
burda birilerine yardım etmek için uğraşan iyi niyetli insanlar sırf bekar diye neden beddua etsin..
bizene yani ister evlenirsin ister ömür boyu bekar kalırsın..
çooooooook muhteşem bişeymiki evlilik burada yazılan konuları görmüyomusunuz...
evlenince anlarsın demek "İNSANLARIN EVLENDİKTEN SONRA FİKİRLERİ DEĞİŞİYO VE SEN BUNU EVLENDİKTEN SONRA ANLAYACAKSIN BENDE SENİN GİBİYDİM BAK DEĞİŞTİ FİKİRLERİM" demek...
biz bekar kızlarımızın konularınada yazıyoruz..
tamam o zaman yazmayalım paylaşmayalım tecrübemizi....
ne lafmış anacım...
nerelere çekilmiş...
Niye beddua olsun ki ama cidden bu bir gercek evlenince anlarsiniz:)
evet gerçekten doğru evlenince anlarsın.bekarlar beni de deli ediyor maalesef millet haklı yani
bende katılıyorum ay sen evlenmemişsin hiç birşey yaşamamışsın sen ne bilirsin aşağılama tavrı çünkü kendinin evliliği örnek bir evlilik değil memnun değil herkesinkide aynı sorunları yaşayacak zannediyorlar ben daha hiçbirşey yaşamamışım demiyeceğim ben çünkü şuan bekarkenki yaşadıklarımdan kötü şeyler yaşacağımı düşünmüyorum ben zaten çocukluktan beri olgun bir kişiliğe sahiptim bence evlenen insanların yaşları çocuktu o yüzden hiçbir hayat tecrübeleri yoktu evlenince büyüyüp olgunlaştılar EVLENİNCE ANLARSIN dedikleride kendileri EVLENİNCE ANLADIKLARI için karşısındaki evlenmeyen bekarlarında anlayamayacaklarını düşünüyorlar.ama yanılıyorlar benim kuzenim 20 yaşında evlendi çocuk gibiydi 12 -13 yaşındakiler gibi evlenince olgunlaştı ama ben zaten olgundum çocukken bile diyorlardı 60-70 yaşındaki insan gibi tecrübeli hareketlerin halende öyleyim iyi gözlemlerim çocuk gibi davranmam ince eler sık dokurum olayları yaşamış gibi gözlemlerin yaşayınca anlayamassın tavırlarınada katılmıyorum bütün insanlar aynı değildir benim bakış açım değişebilir ama ben zaten ne olacağını anlayacam o olasıkları düşünüyorum benim aklım gayet iyi çalışıyor bırakta ben anlayıp anlayamacağım şeye ben karar vereyim sen cahilmişsin evlenince anlamışın ben cahil değilim ama kafam çalışıyor bırakta ne zaman evleip ne zaman anlayacağıma kendim karar vereyim istersen.zaten benim yaşım itibariyle kafam senden erken çalışıyor erken evlenmeseydin madem anlayamadın.Bence burada bahsedilen ne annelerimizin kullandığı saf masum kelimeler ne de beddua.Burada bahsedilen 'ay sen daha evlenememişsin bile sen ne anlarsın' tavrı.Yani aklı sıra bekarları aşağılama tavrı.Karşımızdaki insan neyi ne amaçla söylüyor anlıyoruz biz arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?