'Evlenince Anlarsın'

Valla ben adet düzensizliği ile ilgili bir soru sormuştum bana evli misin dediler. Benim medeni durumumda rahimimin ne alakası var? Sevgilimle düzenli bir cinsel hayatımız olamaz mı?
Yok olamazmış.
Bu sadece bir nokta tabii ki...
Cinsellik yanı sıra, cinsel terimleri bilmen cinsel isteğinin olması zaten toplumda kadınımızca pis olarak sayılıyor.
Cinselliği çok istekli olmaya 'azgın' yaftası yapıştırılan bir kadın zaten bu tarz konularda fikrini ne derece özgür savunabilir? :26:
Diğer pek çok konuda da öyle...
Bu hayatın ta kendisi... Hepimizin yaşadığı...
Evlilikle gerçekliğe dönmüyor kimse, ısrarla anlatamıyoruz bazı kadınlarımıza ...

Sevgili ayla dediklerine hak vermekle beraber toplumda kadına verilen rol evlenip çocuk doğurmakla sınırlıdır.
Mesela bir kadın kariyer yapsın yaşı topluma göre ileri bir yaş olsun ve bekar olsun...
Söylenenler, direkt evde kaldı üzerinden oluyor.
Ne kadar gelişmiş yerde olursak olalım bu böyle.
Çok şahit oldum...
Bunu kadınlarımız da kabullenmiş durumda, erkeklere avlanılacak balık muamelesi yapmaktan asla vazgeçmiyorlar...

Haklısın ama kadın doğum uzmanının bunu sormasındaki amaç olayı 'genel Türk toplumu üzerinden giderek' sonuca ulaşmak yüzündendir...

şimdide bekarlar evlileri deli ediyormuş yoruma bakıp kahkaha attım
valla kızlar beni deli etmiyosunuz deli olanda bi zahmet bekarların konusuna girmesin
kendileri konu açarkende başlıklarında antiparantez olarak BEKARLAR YORUM YAPMASIN desinler
hiç olmazsa değerli vakitlerini boşa harcamamış olurlar

Evlenince,anlıyoruz zaten anyayı konyayı değil mi

Bunun kısmen doğru olduğuna inanıyorum...
Sırf erkeklere mana bulmak da saçma.
Biz kadınlar, sevgilimizle buluşurken gösterdiğimiz özeni evin içinde kaçta kaç yapıyoruz ki?
Biz de çoğu zaman aynı şekildeyiz.
Sonra erkekler söylenince, adı 'beğenecekse böyle beğensin'e çıkıyor.
Çok gördüm böyle kadın örneği...
Aslında işin özü şunda, biz kadınlar evliliğe çok anlam yüklüyoruz.
Zannediyoruz çok toz pembe hayat. Evlenince de olamayan bunu göremeyen asıl büyük yüzde, ben böyle olacağını tahmin etmemiştim oluyor.
Herkesin hayalleri güzeldir iyidir hoştur ama çok uçmak da iyi değil.
Bunun acısını sana yardım eli uzatan hemncinslerinden çıkarmak hiç iyi değil...

Bazilari evlenince de anlamiyor:) Onlari ne yapicaz. Demek ki keramet evlilikte degil kisilikte. Empati kurmayi bilen birinin ayni seyleri yasamasina gerek yok.

O kısım çok vahim london... Ona değinmeyeceğim bile.

Evli misin demesin, cinsel hayatın var mı desin buradaki kadinlar sonuçta birbirimizi tanımıyoruz evli misin biraz komik geliyor, ama jinekolog bakire misin demişti bana :) evli misin dese ciddi dalga geçerdim

Redvelvet Olayın aşağılayıcı taraflarından güzel ve değinilmemiş kısımlara değinmişsin.
Çok güzel devamı gelecektir umarım

Kesinlikle Ayşen!
İnsan yeri geliyor anne-babasıyla sorun yaşıyor.
Nerede kaldı eşiyle yaşamayacak?
Sonuçta ne kadar beraber olursak olalım 24 saat yeri gelecek beraber olacağız onunla...
Ayrı kültür ve yetişmeden gelen 2 insan ve 2 ayrı cinsiyet.
Süper uyum beklemek, elmanın 2 yarısı gibi birbirini hayal etmek ahmaklık gibi...
Ben asla böyle düşünmedim.
Hayalim de kırmadan incitmemeye çalışarak anlaışla bir evliliği sürdürmek.
Çok yükseklerden ne uçtum ne başkasına attım tuttum, buna rağmen yargılandım ben ve benim gibiler...
Senin için sevindim bu düşünceni koruduğun için.
Teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:

banada sordu doktor evli misin yok diyorum sormak zorundayım cinsel ilişki yaşıyor musun felan diyor yok yok diyorum artık daha başka soru soracak diye bıktım en başından diyorum öle bir duurmum yok kan testi yapıyor ultrasona sokuyor her defasında bana inanmıyor:) benimde adet düzensizliğim oldu karnım hamile kadınlar gibi şişti 5 aydır adet görmüyorum doğum kontrol hapı verdi adet düzenlemesi için ilk progestan sonrada yazz diye birşey verdi haplar bitti olmadım 5 aydır napacam ben ya erken menapozamı giriyorum bu yaşta acaba kısırmı olucam çok korkuyorum.

Ayla ve redvelvet, ikinize de aynı anda yazmak istedim...
Dediklerinize katılmakla beraber şunu da eklemek isterim:
Burada ne zaman bir cinsellikle alakalı konu açılsa, kesin hep aynı cevap gelir:
'Bir kadın cinselliği bu kadar açıklıkla konuşmaz. Sen kesin erkeksin!'
Çünkü cinsellik = erkek hobisi(!)

Sevgili Mihriban, senin yaşadıklarını da okudum KK da. Kolay şeyler yaşamadın biliyorum.
Seni birebir anlayamam... Ben çalışan çalışması gerektiğini bilen, evlenirsem de kendi ayaklarımın üstünde duran bir bireyim...
Senin bu hayata katlanman gerektiğinin farkındayım.
Bu yüzden hiçbir zaman böyle yap şöyle yap diyemem...
Sen istisnai bir durumsun...
Allah yardımcın olsun.
Kötü temenniyi sen ve senin gibi insanlar edemez tekrar ettiğim gibi, ama çoğunluk bu yönde.
Anlamazsın bilmezsin keyif sana diye süzdürürler sürekli...

Ayşencim yazdıkça klavyenden inciler dökülmüş.
Durum bu aslında, eş de olsa ana baba da olsa sürekli anlayış merhamet hoş görü olmadan kimseye ne naz ne caz ne saz çektiriliyor.
Genel hatlarıyla bir insanı tanımak mümkün ama içine girmek için önce aynı evi paylaşmak lazım tabii...

Zeboşcum... Ben gibi pek çok evlilik mertebesine erişmemişlerin (!) savunucusu oldun bu cevapla.
Dediklerine katılıyor ve 'kendini kocasına saklayan' kadınlarımıza şu nasihati de ben veriyorum:
Biz kendimizi kimseye saklamıyoruz. Armağan da etmeyeceğiz.
Hediyelik eşyası değiliz!

evet ben buna gülerim hayat buymuş:)çok güzel anlatmışsın tamda böyle oluyor onlar için.

Kesinlikle. Klavyene sağlık!
Biz hayata nasıl bakarsak o da bize öyle bakar.

Bütün evliliklerde illa ki kafamızdaki ile birebir örtüşen şeyler olmaz.
Bir deneyde bile teorik fark ve deneysel fark karşılaştırılır.
Hayalimdeki evlilik saygı ve sevgi üzerine.
Ne toz pembe hayallerim var ne de 2 kişilik hayal ettiğim bir dünyam.
Bunu böyle kabul edenlerin zaten mutlu olduğunu düşünüyorum.

Dimi?
Burada bile rütbe kısmına 'kocişin balı' 'kocişin dalı' 'kocişinin bilmem nesi' yazan insanların hem evliliklerini üstün gösterme çabası olmasına rağmen, sonra kalkıp Zeyna savaşçısı kesilip ne güçlükler yaşadığını belli ederek 'sen ne anlarsın' demesi de ayrı bir ironidir.

çünkü eziliyorlar onlar kaynana koca ona itaat buna hizmet derken aslında memnun değiller bekarlıktaki gibi özgür değiller bekar zamanlarındaki gibi anneleri önüne yemek koymuyor anneleri hizmet etmiyor çünkü sen hizmet edicisin çünkü eşlerinin boyundurluğunda yinede böbürlenmeden edemiyorlar aa ben şu bekardan önce evlendim demek ben daha güzelim evlenebildim o evlenmeyenin birşeyleri eksik ben başardım çocuk sahibide oldum ben başardım diyede bir yandan evliykenki olumsuzluklarını saklayıp bu sahip oldukları şeylerle daha üstün görülmeyi istedikleri için ve evlenince anlarsın diyerek evlenince yaşadıkları mutsuzlukları aslında birer tecrübe misali olgun insanlar olduk diye o olumsuzlukları kapatmaya çalışıyorlar

Son düzenleme:
Bence kimse kimseyi tam olarak anlayamaz sadece derdine ortak olup çözüm bulmaya çalışır. Sorun bence bazılarının çözüm adı altında kendini övmeye çalışması ve hemen asıp kesmesinden kaynaklanıyor. Karşı tarafta evlenince anlarsın diyor o anda ya da çocuk sahibi olunca anlarsın bunlar kötü niyetli olmayan klasik cevaplar. Ama olay evlilik veya çocuk sahibi olma vb.meseleler değil. Asıl verilecek cevap benim yerimde değilsin, benim yaşadıklarımı yaşamıyorsun aynı duygu ve düşüncelere sahip olamazsın olmalı. Beni annem bile anlamıyor.

hayyalcim gerçekten insanlar evlenirken herşeyi tozpembe görmese beklentileri bu denli yüksek olmasa hep mükemmelliği aramasa
kadınlarımızın çoğunun evlendikten sonra anlarsın lafını söyleyeceğini düşünmüyorum
evet tecrübe çok ayrı bir konu ama dediğim gibi o zamanda ben ayşendim yaşayışım hayata bakış açımda aynıydı şimdide aynı o zamanda haklıyı haksızı ayırt edebilecek seviyedeydim sorumluluklarımın artması dışında değiştirdiğim birşeyim yok :)
evlenince ortak bir yaşam alanı oluşturuluyor iki farklı insan, beğenileri, zevkleri, arkadaşlıkları, ortamları, yaşam biçimleri, kültürleri, inançları, hassasiyetleri, tutumları vs. bambaşka iki insan bu iki insanı bir araya getiren ise aşk sevgi.ama o kadar tılsımı büyük ki bütün bu engelleri ve farklılıkları gözardı etmesine olanak sağlıyor.
sonra taraflar birbirlerinin yaşam alanlarını boğmaya daraltmaya başlayınca değişim yaşanıyor. herkes karşısındakini kendine yontuyor. kendinden olması için sanıyorki karşısındakinin de kendisi gibi olması gerekir.halbuki karşısındaki insanın kendisinden klonlanamayacağını bir anlasa herşey değişecek neyse çok uzattım galiba
bu arada hayyalcim polislik alakan nedir merak ettim doğrusu :)

Canım çok teşekkür ederim. Sen de iyi ki varsın. Daha hem yaşça hem de yaşanmışlıkla yolun çok başındayız.
Şu sözü kendime yol edindim.
Mevlana'nın dediği gibi, 'hamdım, piştim, yandım.' ile yola çıktım.
Henüz hamım...
Çok bildiğini iddia edenler, feleğin çemberinden geçtiğini iddia edenler dahil öyle.
Pişebilsek keşke...
Allah hepimize bunu nasip etsin.
Ben ve pek çok arkadaşım da bu durum kabul edilsin istiyoruz aslında.
Durum bundan ibaret. :18:

Aslın da [/COLOR][/B]konu güzel ilerliyordu ama eşleriyle yaşadıkları ilk deneyimi olanlar neden bu kadar taşlandı anlamıyorum iyi ve güzel olan budur zaten:S[/I][/B]

İlk deneyimi olmak ya da olmamak, en güzelinin bu olması veya olmaması insanların seçimine bağlı.
Önemli olan yaptığına inanmak ve bunun arkasında olmak.
Bir de konumun ana çıkış noktası; 'herksin fikrine saygılı olarak kendi fikrini uygulamak.'

Ve ayrıca, sağlıkçı olmadan da bunları bilebiliriz...
İnsanız biz uzaylı değil.
Bunlar da hayatın gerçekleri.

Erkek demek level atlamak çünkü....
Mesela adamı buldun level 1, adamı evliliğe ikna ettin level 2, adamla nişanlandın level 3, adamla evlendin level 4, çocuğun oldu level 5.
Böyle uzar gider.
Bekarsın, sevgilin yoksa sus.
Yaşamadan bilemezsin.
Sen çünkü bir ailenin çocuğu değilsin, hiçbir şey yaşamadın.
Bu yaşa da uzayda geldin
Muamele bu...

Aynen... Kimin ne olup olmadığını kimse bilemez...
Bizim Türk toplumunda bu var ama...
Bir örnek anlatayım:
Bizim işyerinde çalışan Rus bir kadın eleman var.
Kadın 2 evlilik geçirmiş. 2 sinde de severek evlenip, genel olarak 'şiddetsiz, aldatmasız' sadece anlaşamamaktan ayrılmışlar.
Ben onunla evlilik çocuklar hakkında konuştuğumda anlaşamayanlar boşansın diyor.
Ne güzel... Açık ve net...
Bizlerden biri (bekar) bunu önerse, sen ne anlarsın bekara karı boşaması kolay deyip susturuyorlar.
Onlara böle öğretilmiş çünkü, gelinlikle girdiğin evden kefenle çıkarsın mantığı...

ayrı bir konu olmuş ama cevap vermek istedim
menapoza girdiğinide nerden çıkardın eğer aklında soru işareti varsa gidip bi hormon tahlili yaptır fsh ı na felan baktır kafan rahatlasın
progestan yumurtalıkları güçlendirir hamileysen düşük riskini azaltır hap bitti ve 10 günü geçtiyse tekrar git doktora 5 ay çok uzun bir süre tabiki şişlik olur stres sıkıntı yapar

5 ay oldu olmadım hala ilk defa oluyor böyle adetim hep düzenliydi bekarım sıkıntı yapıyor ya fiziğim bozuldu heray şişerdi karnım olunca inerdi ama bu sefer şiş hala spor felan yapıyorum ama kan birikti heralde karnımda.umarım olurum ya bir sorun yoktur.

sen bunu anlatınca benimde 1 2 hafta önce başımdan geçen bi olay geldi aklıma
ortanca kaynım eşini aldatıyor 2 çocuğu var eşiyle severek evlenmiş tabi birde akraba
5 yıldır bırakmadığı sevgilisiyle artık birleşmek istemişler adam evden gitti tabi bir sürü olaylar kısa keseyim eltim boşanmıycam evlenemesinler diyor tabi karşı taraf istemeyince mahkeme 5 yıl sonunda anca boşuyormuş
geçen gün kaynanamla konuşurken neden boşanmayacak anlayamıyorum bu saatten sonra adam dönse bile o evlilikten ne hayır gelecek çocukların psikolojisinide bozmadan bitirselerdi eltimde kendi ayaklarının üstüne bassa çocuklarına baksa (eşimin babası bakıyor onlarada) kimseye muhtaç olmasa daha iyi değilmi
dönse bile daha ne olur o evlilikten dedim
kaynanamda bana senin çocuğun olsun anlarsın dedi bende dedim büyük konuşmayayım ama evet mücadele ederim ama adamın aklı orda dini nikah felan yapmış evi ayırmış sorumsuz,çocuklarım olsa bile benim için hiç önemi olmazdı salarım ipini gider kendi hayatıma bakarım dedim..ama ben onların gözünde çok bilmiş yaşamadan atan tutan biri oldum sanırım ki ben 3 yıldır çocuk olmadığı için tedaviler gören evlat hasreti çeken biriyim
bu hayata bir adam için gelmedim hiç kimsenin hayatımı karartmasına izin veremem

anladığım kadar sen bekarları anlıyorsun asıl onlar bizi anlamıyor çocuğun umarım olur işte biz bekarların evlenince anlarsın sözü ne kadar incitici olduğunu çocuğun olsun anlarsın sözüyle anlamışsın inşallah çocuğun olur bizlerde hem evleniriz hemde bebişlerimiz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…