'Evlenince Anlarsın'

Burada ısrarla kavga çıkarmaya çalışan tek üye...
Neden ve niçin? Ben konuda tartışma istemiyorum.
Kaldı ki, tartışılacak bir mevzu da yok.
Herkes kendi fikrinden mes'uldür.
Kimsenin kimseye bir şey dayatmaya hakkı yok.
Amonra zaten böyle bir şey yapmıyor da sizi pek uzlaşmacı göremedim...
Her yazılanı acaba bana mı diyerek saçma diyerek itham edemezsiniz.
Gene de fikriniz için teşekkürler.
Bu kadar tartışma ortamı kafi...

Bu tarz konuların gayet müdavimiyim acemicadı
Gül geçlik konular...
Ayy canım kıyamam haklısın deyip geçeceksiniz.

Aksine... Evlilik ile sınırlandırmayın.
Hayat ayrı bir dünya. Sırf ne evlilik ne başka şey ile sınırlandırılabilir...

Umarım denk gelmezsin ne burada ne gerçek yaşamında... Hoş olmuyor çünkü

Düş düş düş....
Yaklaşık kaç sayfadır yazıp yazıp duruyorum keşke senin yazını alıp ilk sayfaya kopyalasam...
Anlatmak istediğim budur.
Alın desem...
Özet desem ya da geniş hali desem.
Desem işte. Desem de anlamazsın hanyayı konyayı, ediyi büdüyü, damı camı diyenlere göstersem...
Anlarlar mı?
Peki derler mi artık...

Evet erkekler bu konuda daha gerçekçi düşünüyorlar.
Evlilik 2 insanın birbirine tahammül gösterip birbirini sevmesi dahiinde yaşanılabilir olan kurumdur.
Bu gözle bakıyorlar
Bir de bizim dünyamıza bak.
Hala anlarsın anlamazsın ayrı dünya farklı dünya harikalar diyarı, cefakarlar sultanı modundayız.
Dünyayı kurtaran kadın modunda gezen kadınlarımıza o forumları tavsiye ediyorum.

Nedense ben de öyle düşünüyorum. Tüm kaynanalar kötü, tüm eltiler fesat, tüm görümceler de fitneci, kayınbabalar da paragöz olmaz ki canımmm

Bekarlığımda da evliliğimde de düşüncem değişmedi böyle konulara..Hiç lafı evirip çevirmeden boşan diyenlerdenim ben............

Çünkü sağlam kişilikteki sağlam düşünce rutubetli ortamda çürümez...

Hanya konyayı nasıl algıladığımızla alakalı...
Eminim öyle görmeyenler de çoğunluktadır.
Ben şimdi bile kendi ilişkimde uzlaşmacı, küslükten uzak bir insanım...
Bir meseleyi küslük ile değil, konuşarak halletmekten yanayım...
İlişkim de bunun üstüne kurulu. Onu anladığım hak verdiğim zamanlar ve onun bana hak verdiği zamanlar ile yani anlayış çerçevesinde bir ilişki yaşıyoruz.
Evlenince de böyle olmasından yanayım kaldı ki kimse tamamen kendini düşünmez...
Evliliği başarı olarak görmüyorum. Karşılıklı dayanışma işi...
Zor bir iş. Kesinlikle kolay değil...
Ama bunu yaşamayana da damdan düşmedin tepelerdesin daha bulutlardasın diyemeyiz.
B

Ben ne görümce adayımın ne kayın valide adayımın ne diğerlerinin mükemmel huyları olduğuna inanmıyorum.
İnanmak budalalıktır zaten.
Olduğu gibi kabul etmekte fayda var herkesi.
Çocuğu olmayanlara gerçekten üzülüyorum. Kolay bir şey değil, en yakınımdaki insanlardan biri bunun için 2 sene uğraştı.
Ne sıkıntılar yaşadı gözümün önünde.
Şimdi ben bunları görmeme rağmen ısrarla, hayır ben bilmem diyebilir miyim?
Biz de hisseden gören düşünen canlılarız.
İlla sizin yaşadıklarınızı yaşamamız gerekmez.
Ya da şöyle söyleyeyim...
Siz o acıyı ancak sizin durumuzu yaşayan birinin hissedeceğini düşünüyorsunuz, çünkü kendiniz vaktiyle hissetmemişsiniz.
Oysaki bizim hangi kalp ve düşünceyle yorum yaptığımızı nereden bilebilirsiniz?
Ben ve pek çok arkadaşım biliyorum ki öyle içtenlikle yazıyor ki bunu yazıdan bile hissettiriyor...
Sonra evli bir arkadaş geliyor, hiç yokmuş gibi davranıp geçiyor o yazılana...

Şu da bir gerçek ki en çok BDV ilgi görüyor.
Bu yüzden arkadaşa hak vermemek elde değil.

O kavga modu bir başladı mı dersin amannn bu kadınlar avukat neym olmalı
Şaka gibi cidden.
Herkeste bir kendi dediğini dayatma merakı ki sormayın...

Bütün sayfaları okuyamadım ama ben de bir şeyler yazmak istedim.Burada ben de sinir oluyodum o ayrımcılığa,resmen evliler-bekarlar sınıfı var gibi görüyordum.Ama çevremde evlenenler arttıkça şunu daha iyi anladım; sadece bu forumda değil hayatta var böyle bir ayrım.Kimi evliliği üstünlük olarak görüp,sana çocukmuşsun gibi bakar..Sanki aynı yaşta değiliz,sanki sen 2 ay öncesinde benim gibi bekar değildin.Ne ara büyüdün??Ne ara aramızda bu kadar fark oldu??Bir de ayrı bir özgüven geliyor onlara,hemen hayatın şifresini çözmüş oluyorlar.Sen fikrini söylediğinde,onlar gibi evli olmadığın için,saçma geliyor,çünkü onların söyledikleri her zaman doğru.Yaşadı ya her şeyi..
Ha tabi böyle olmayanlar da var,sözüm onlara değil kesinlikle.

Alemsiniz kızlar ya Yorumlarınız çok güzel, güldüm ama yanlış anlamayın, dalga geçmek yada hafife almak değil gülmekdeki sebebim. Çok güzel, ince kıvrak zekalarınız var, hepiniz mükemmelsiniz Bir sürü kocaman öpüyorum sizi. Ve tespitleriniz çok doğru. Burası da esasında hayatın bir sayfası di mi? Her gün olan olaylar. En mantıklı, en doğru fikirleri sunsnız bile bekarsınız diye aklınır ermez di mi ? Gülüyorum artık bu yorumlara ben. Benim de konularım vardı, fikir yazan, destek olan herkes kıymetli. Hiç ama hiç aklıma gelmedi bu yazan acaba evli mi bekar mı, benden büyük mü küçük mü yada aynı sorunları yaşamış diye profiline bakmak. Benim için önemli bana ne anlatmak istediğidir. Çok tatlısınız, hepinizi kocaman öpüyorum

ben evli biri olarak size hak veriyorum.ama yalnız değilsiniz, bize de "çocuğun olsun anlarsın" diyorlarbunun bir üst seviyesi ne acaba?
"bir cocuk hic cocuk,iki tane olsunda anlarsin" bu sozu forum da degilde cevremden duyuyorum iki cocugu olanlarin yaninda cocugun zorluklarindan bahsedemiyorum hemen cevap hazir:benim gibi ikitane olsaydi napicaktin

ne kadar doyumsuz insanlarız zaten öyle olmaz mı elde ettikçe hep fazlasını isteriz bu şekilde davranmak karşılarındaki insanları mutsuz eder neden evlenmedin a nieye çocuğun yok kısır mısın niye bir tane yaptın olmuyor mu yoksa sonu yok ya insan bulunduğu durumdan hoşnut olmalı millet konuşur ve istekleri bitmez insanların.

Ben de bakmam ki,bekar ya da evli olup olmadığına..Sadece yaşadığı tecrübeyi merak ettiğimden,sadece evlilere sorduğum şeyler olmuştur belki(hem burada hem de çevremde),ama dediğim gibi sadece tecrübe ettiği için.Evli olmayıp da aynı şeyleri tecrübe eden pek tabi milyonlarca insan var şu hayatta.
Yani kısacası,o beni sinir eden evliler; siz farklı gezegende yaşamıyorsunuz.Sizin bir üstünlüğünüz yok,sizi seven kocanız varsa bizi de seven nişanlılarımız,erkek arkadaşlarımız olabilir.O ne özgüven o???

İnsan başına gelmeden bir yaranın nasıl acıttığını anlayamaz.
Aynı şekilde ağlayıp bağıramaz, feryat edemez.
Ama...
O acıyı çeken birini gördüğünde o yarayı almış birini gördüğünde, yara sahibi henüz telaşlı iken yapması gerekeni anlatabilir...
Tıpkı ilk yardım gibi.
Sanki bizim toplumumuzdaki kadınlar, dertlerini paylaşıp fikir almaktan çok, kendi gibi olanları görüp rahatlamak peşindeler.
Bunun için midir acaba 'anlamazsın' diyerek susturmak?
Ne yapılacağını o yaraya sahip olmamış ama çözüm yöntemini bilen insanlar konuya hakim olamazlar mı?
----------------------

Evliliği başarı olarak görmüyorum. Karşılıklı dayanışma işi...
Zor bir iş. Kesinlikle kolay değil...
Ama bunu yaşamayana da damdan düşmedin tepelerdesin daha bulutlardasın diyemeyiz

İyi ifade edemedim sanırım...

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar,Nasrettin Hoca'nın bir fıkrasından türemiştir.
Hani damdan düşmüş,doktor çağıralım demişler.İstemem,bana damdan düşen birini getirin demiş.

Teşbihte hata olmaz demiştim.
Kişinin,içinde bulunmadığı durumda,dışarıdan konuşması kolay oluyor.Aynı durumdaki kişiler,birbirlerini daha iyi anlayabiliyor.
Yani bekarlar damda,evliler düşmüş anlamında değil :)

Aslında,senin en üstte yazdığınla aynı anlama geliyor.

Sadece evlilikle alakalı değil.Mesela kilolu birisine,zayıf olan birisi, "ee diyet yap o zaman" diyebilir.
Oysa diyet listelerini herkes az çok biliyor,yapabilse zaten yapar.
Kilo vermeye çalışan 2 kişi ise,daha çok şey paylaşabiliyor.

Benim 2 tane panik atak hastası arkadaşım var.Biraraya gelince,sıkıntılarını anlatıyorlar.
Ben yol göstermeye çalışınca,yok sen anlamıyorsun,öyle olmuyor,yaşayan bilir diyorlar.Dışlanmış hissetmiyor değilim gerçi:)

Son düzenleme:

Empati yaparak evliliği, empati yaparak çocuğu empati yaparak uykusuz geceleri, empati yaparak anneliği anlayamayız.
Haklısın buraya kadar kesinlikle haklısın...
Ama yanıldığın nokta şu ki, empati yaparak çekilen sıkıntıları bir KADIN gözüyle değerlendirebiliriz.
Bir bebeği gördüğümde bile annelik duygularım kabarırken, o bebeğin benim yavrum olduğunu düşünmek hayalime sığdırabilmek mükemmel bir şey.
Evliliği kocamla aynı yatakta uyumak, sarılıp kalakalmak olarak görmedim ben...
Şimdiki sevgilimi babalığa uygun, davranışlarıyla olgun ve bir aileyi taşımaya gerek manevi gerek maddi olarak uygun gördüğüm için evlenmek istiyorum. Beni sevdiğine inandığım için, benim sevgimi hak ettiği için... Dahası ona bakmaktan mutluluk duyduğum için...
Beyaz atlı prens değil benim gözümde. Mükemmel adam hiç değil. Haklı yan göremiyorum çünkü söyleyiş tarzları bana bunu hissettirmiyor...
'Evlenince herşey farklı olacak, şunlar bunlar böyle olacak' diyen annemin üslubuyla benim sözümona dert olarak anlattığımın arasında dünya kadar fark var.
Ya siz bunu görmek istemiyorsunuz ya offf bekar sıkıntısı gene hangi boş şeyi kendine dert edindi diye basite indirgiyorsunuz...

Öyle düşündüklerini anlasak şu an bunca insan bundan müzdarip olmazdı üzgünüm.

London bu cümleyi etmeyen kimseye sözümüz yok elbette kendi durumunda olmayanı neden kendi durumuna düşürmek ister ki bir insan?
Bu konuda egoistlikte tavan yapan bir toplum muyuz acaba?
Ya da sadistlik eğilimleri mi gösteriyoruz kimi zaman?
Bana mı öyle geliyor yoksa...

Benim pembe gözlüklerim olmadığı için hiç böyle algılayamadım...
Hayat sırf evlilik ve çocuk ile gelişmeyecek kadar derin bir girdap. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey olacak...
Bunun bilincine varalım yeter.

valla bencede evlenince anlarsın bana da hep öle derlerdi evlendim şimdide çocuğun olunca sonra ele karış anlarsın var sonra torunun olsun anlarsın bu böyle devam eden bi süreç yapacak bişey yok

Siz sanırım evlenince anlamışsınız birşeyleri bu durumda bizler evlenmeden anlayanlar kısmında ödül almalıyız
Bu bir süreç evet devam edecek... Umarım bizim çocuklarımıza kadar sarkmaz bu saçma döngü...

Bunca sayfadır onca insan yazmış demek ki, bir bul ki bendeki gibi bela da gör tarzı yaklaşıma maruz kalmış ben ve ben gibiler...
Bu forumda nasıl ki, biz bekarlar sıkıntılarımızı sizle paylaşıyoruz, fikir alıyoruz, sizlerin de bizlerden kapacakları birşeyler olacaktır illa ki...
Siz kocanıza yeri geliyor bir derdinizi anlatıp kadın olsaydın anlardın diyor musunuz?
Bunun gibi birşey... İlla ki sizi anlaması için 'durumunuzda' olması gerekmez.
Kimsenin alınganlık yaptığı yok, sadece iyi niyetimize karşılık bu laf ve bu gibi pek çok edilen laf ağır diyoruz...

Farkında olan kişi % sini % 10luk dilimden yüksek tutmuyorum maalesef...
Anneliği anlamam tabii ki mümkün değil...
Yarı yeğenim olan, kuzenimin bebeği, ki kuzenimle kardeş gibi büyüdük, doğumuna gittiğimde çok heyecanlıydım.
İnanılmaz duygulandım o minicik şeyi görünce.
Kuzenime dönüp 'anne olmak nasıl bir duygu' demiştim sevinçle.
Bana harika, mükemmel demesini beklerken; 'anlayamazsın ki ama değişik tarifi yok' demişti.
Zaten anlayamayacağımı biliyordum ama özellikle 'sen ne bilirsin' tarzı küstahça konuşmasının o anda anlamı yoktu...
Bu sadece bir örnek. Her daim üstün görerek konuşmak sürekli level atlamak.
Mübarek kadın değil çekirgeyiz.

Mutlu son ancak bitmemiş hikayelerde olur. Her yeni rütbe edindiğimizde bu hayatta, yeni sorumluluklar ediniyoruz.
Önemli olan hakkını verebilmek.

Değil zaten adunul'cum...
Sadece ısrarla bir telkin söz konusu...
Hepimiz kaç yaşında insanlarız sonuç itibariyle... Beynimiz de çalışıyor algımız da...
Anlaşılmayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Anlamamakta ısrar edersek anlamayız tabii o ayrı.

Akan deniz, pek çok defa forumda seninle karşılaşıyoruz. Ben de sen gibi evli olsun bekar olsun BDV deki konulara yazıyorum.
Evlilerde de beğendiğin yorumlarım oluyor tıpkı senin de yorumlarını beğendiğim gibi...
Demek ki bekar olmama rağmen, siz evlilerin penceresinden bakabiliyorum ki, sen benim veya ben senin yorumlarını mantıklı buluyorum.
Bu noktada zaten anlayamazsın bilemezsin denilen bütün tezler çürümüş olmuyor mu?

Ayrıma karşı değilim... Ayrım tabii ki var yaşanmışlıklar hissedilenler gelişecek daima.
Senin hala savunduğun üzerine ekleyip söylediğin yorumlar yok mu?
Hayattaki önceliklerin illa ki değişti ama SEN AYNI KADINSIN hala.
Kişiliğin aynı...
Ayşeyken İpek olmadın...

Bu imza olayını biz kadınların daha çok önemsediğini pek çok söyledim...
Gene de söylüyorum adunul. Gereğinden fazla önemsiyoruz.
5 ay ayrı kaldığında aşkından ölen bu kadın, Allah göstermesin ayrılabilir de. O zaman aşkından intiharlık olur herhalde.

:13:

Çünkü kocişin sözü kandır candır.
Hayatının erkeği, kocasının meleği balı canıdır o.
Israrla bunu sürekli vurgular.
Çünkü hayattaki tek edindiği başarı budur.
Kocasının canı olmak.

Beni yetiştiren anneme bile pek çok konuda şey katıyorum ben... Bana gelip danıştığı oluyor.
52 yaşındaki kadın bunu yaparken, ben onu dinleyip olayları yorumlarken annemden 30-35 yaş kadınların ısrarla 'hayır sen bilmezsin bilemezsin anlamazsın' demesi çok tuhaf geliyor...

Anlamak istemeyen de bir zahmet bir silkelensin...

Eksik olan biri kendini tamamlamak için evlenir haklısınız.
Ayrıca bir kadın mutlu olmayan hayatına, mutluluk katmak için de evlenir.
Evlendiğinde kendini tamamlanmış sayar, mutluluğu kocasında bulmuştur çünkü.
Ben kendimi asla eksik yarım yetersiz ya da mutsuz görmedim bekar halimle.
Dolu dolu yaşımdayım... İlla ki yalnız hissettiğim oluyor.
Ama sırf bu anlattığınız sebeplerle evlenenlerin mütamadiyen sonlarının 'evlenince damdan düşme durumu' yaşamalarını hiç tuhaf karşılamıyorum.
Onsuz kalabilirsiniz özleyebilirsiniz, ama onsuz o yatağa girmemek vs vs abes...
Gerçekten çok abes şeylerden bahsediyorsunuz...
Şimdi benim bekar olup bir yatağa zaten yalnız yattığım için anlayamadığımdan dem vurursunuz.
Ama kazın ayağı burada da öyle değil... Bu durumu senelerdir iç içe yaşadığımdan gayet iyi farkındayım.
Benim babam da yeri geliyor uzun süre yurtdışında şehir dışında oluyor.
Anneme bakıyorum evet onu özlemiş belli.
Ama hayatı babamdan ibaret değil. Hayatı gayeleri var onlarla uğraşırken günlerini geçiriyor.
Önemli olan kocişsiz bir birey olmak.

Seni seviyorum svdsvd
İşe bizlere böyle yorumlar lazım...
Yapıcı yıkıcı değil...
'18 yaşında,aşktan ölen hemen bi koşu gidip evllenip toz pembe hayaller kuran kişiler için evet " evlenince anlarsın "
ama belli olgunluğa gelmiş,evlenmeyi sadece koca koynuna girmek olarak görmeyen ,aşk yanında biraz da mantıklı düşünen,aman evlenince değişir diye düşünmeyen kişiler için " asıl evlenince mutluluğu görürsün" demek bana göre'

Hayır illa ki artacak tersi mümkün değil, evlenince anlarsıncıların kocası öyle yaptı seninki de öyle yapacak.

Belki bu dediklerinizin hiçbirini yaşamayacak?
Belki çok iyi bir hayata kavuşacak?
Neden hep madalyonun karanlık yüzü?
Siz onu yaşadınız diye, herkes her evlenen bu hayatı yaşayıp 'evlenince anladık' diyecekler siz de mutlu filan mı olacaksınız?
Israrla hep kötüyü düşündürtmeye çalışıyorsunuz.
Tepki koyunca da, kırıldım bozuldum daraldım diyorsunuz.
Kusura bakmayın ama niyetinizin besbelli 'bağcıyı dövmek' olduğu aşikar...

Çünkü sen birey olarak kendine yeten bir kadınsın adunul. Tek açıklaması bu.
Mutluluğu kocanda değil, kendi içinde buluyorsun.
Bu yüzden de mutlusun ve mutlu da olacaksın. Böyle kadınlara bayılıyorum ya

Bahsettiğimiz Meltem karakteri de sorunluydu.
Dışarıdaki güzel hayatı ile özel hayatı çarpışıyordu.
Bun rağmen kocasındaki güzelliklerin farkına varıp onu asıl sevmesi gereken tarafın sürekli şiirler okuyan romantik olan adamın değil; kendi haline bıraktığında ortaya çıkan ilgili sevecen olduğunu anladı...
Oradaki mesaj her zaman aklımdadır.

o dizidedeki kadın işinde başarılı harika bir ev hanımı vs vs hiç gerçekçi değil .pınar altuğ zaten öle alalade bir kadın değil .onu örnek alma ence .kadın türkiye güzeli sonuçta .

Şimdi ailemiz karşı sorumluluklarımız var?
Onlar bitecek. Yerine başka sorumluluklar gelecek.
Ama bu sefer, çalışmadığımız yerden sorunlar getirecek hayat onlarla baş ederken ben bunları nasıl halledeceğim ya deyip bocalayacağız.
Ama o sorunların çözümünü bulana kadar...
Hayat böyle çünkü... Bu asla zorluk demek değil olması gereken bu.
Hamama giren terler.
Evlilik sorumluluksa bunun farkında olanlar evlensin zaten.
Kaldı ki, şu hayatta bu sorumluluğu almadan evlenen öyle fütursuz insanlar görüyorum ki, küstahlık olarak algılamayın ama onlar yapabiliyorsa bu halleriyle, ben hayli hayli diyorum.
İnanın onları gördükçe güvenim artıyor kendime.

Nerede satılıyor pembe gözlükler getir bacım.

Önemli olan hayallerini gerçek de olmasa olası imkanlara sığdırmak.
Evet benim gelecek planım bu...
Şimdiden bir ev sahibi olmak için girişimlere başladık...
Evimizi almak için, dizmek için birşeyleri yoluna koymak için.

Güçlü kadının gücü adına
Çift kişilik yatakta kurulma keyfi

Madem kafa yorulmayacak ne biliyorsunuz rica ederim artık, bu evlenince anlarsın a anlamazsın a kafa yormayın...
Rica edeceğim...
Çünkü yaptığınız her yorum bir başka üyenin cevap hakkını kışkırtıcı şekilde gerektirir şekilde.
Ve de ben kavga istemiyorum...

Şahsen ben kendime ait bir dam düşünüyorum. Kendime bir dam edineyim ki, mazallah evlenir evlenemem belli olmaz.
Damdan atarım kendimi belki o zaman anlarım damdan düşenin halini damdan düşen nasıl anlarmış.

E ben de sevdiğimi çok özlüyorum...
Annem hatta der benim içini sen bağlandım birisine sevdim mi tamam, hayat duruyor.
Söz filan da geçiremiyor kimse sana. Gözün gönlün ondan başkasını görmüyor der hep.
Evlilik illa ki ayrı bir yakınlık sağlar paylaştıkların açısından.
Ama aşk denilen sevgi denilen şeyin yerini evlilikle bağdaştıramazsınız...
En azndan aşkı ve sevgiyi bu kategoriye sokamazsınız 2 level 3 level atladı diye...

Öncelikle bütün yorumlara tek tek cevap verme sabrını göstermen çok güzel..
Çok sabırlısın.
Ama anlatmak istediğimizi anlarlarmı bilemiyorum...
Bazen anlamamakta direnen o kadar çok kişi oluyor ki... :)
Söylenen sözler yazılan yazılar birden havada kalıyor bazen yeterr ben ne diyorum siz ne diyorsunuz diye insanın çığlık atası geliyor :)

valla hayyalcim bende tebrik ediyorum seni herkese teker teker alıntı yapıp fikirlerini sunduğun için
özellikle nato kafa nato mermer deyimine uyan insanlara ustalıkla cevap verdiğin içinde ayrıca saygılarımı sunuyorum
şu level atlama olayını yarın eşim gelince sorayım bi ben kaçıncı leveldeymişim

Çk mantıklısınız, fikirleriniz çok güzel, çünkü bireysizsiniz, kişiliklisiniz, kendi değerinizi biliyorsunuz, kendinizi nasıl ifade edeceğinizi biliyorsunuz. Bir de şöyle grup var, benim yaşıma gel de anlarsın grubu Bir akrabımız var, görüştüğümüz zamanlarda yanına oturmamaya dikkat ederim. Konuşma sırasında oldu da hata ettim ve ağzımdan bir söz çıktı ise, bu teyze hemen dürter, sus bakayım sen daha küçüksün der. Ama yok öyle bir dürtme, parmak izi bacağıma çıkar , bu arada ben 39 yaşındayım ve hala küçüğüm, büyümek için kaç yaşına gelmem gerektiğini merak ediyorum ama korkuyorum sorarsam başıma geleceklerden

Bu da güzelmiş:) Gel de o dürten parmağını ısırma

Maalesef bazı kadınlar o dediğin hayata katlanmak zorunda da olabiliyor...
Onları da anlıyorum çevremde de çoklar.
Susmak zorunda olanlar...
Onlara da saygım sonsuz.
Çoğu zaman susarım onları gördükçe. Değil ben ne evli ne çalışan anlayabilir onları. Sözün bittiği yerler aslında.

Bir akrabamız vardı geçen sene evlendi...
Herşey harika.
Aileler uyumlu, aynı memleket üstelik -tesadüfen- tanıdık çıktılar. İki tarafın da etnik sorunu yok.
Geçimler kültürler aynı...
Süper bir düğün ile evlendiler.
Çocuk da kız da çok iyi bir işte çalışıyorlardı. Maddi sorunları yoktu.
Üstelik kızın ne kayınvalidesi hayattaydı ne de kayınbabası...
Bir tek görümcesi vardı, o da abla gibi... Ve de çok uzakta sadece sağlıklarına duacıydı.
Ve sonra noldu, 6 ay sonra boşanmaya karar verdiler.
Al sana yöre al sana köken al sana adet birliği.

Çok çirkin bir itham tarzınız var.
Tuhaf ki, tanımadığınız 50 sayfa yazı yazılan bir konuda benim 'kaba' olduğum hükmünü vermişsiniz...
Tanımadığınız birine özellikle çamur atar gibi kaba demeniz zaten asıl kabanın kim olduğunun göstergesi...
İçten içe tasarladığınız ve ettiğiniz sözünüz 'başına gelince karşındakini anlarsın'ı üstüme bile alınmıyorum...
Sizin derdiniz sanırım karşındakini küçük düşürmeye çalışmak ama yersiz bir çaba üzgünüm.
Benim çabamı onca insan anladı siz anlamak istemeseniz de olur.
İyi geceler.

Bunlar bekarlıkta da olan şeyler... Biz sadece evlenince değişeceklerini zannediyoruz kadın milleti olarak. Onlar zaten hep öyle.

Teşekkür ederim 1Sen.
Yorumun çok güzeldi.
Girişteki yazdığın gibi yorumlar beni de deli ediyor.
Kaynanamı kovardım gibi...
Gene de senin yorumlarında bir değişim göremedim... Görürsem de bu kendini daha tecrübeyle geliştirmiş bir kadının yorumları üzerine olur ki ben sevinç duyarım senin adına...
Hayırlı olsun evliliğin. Çok mutluluklar dilerim.
Umarım evlenince anlayacağın/anladığın bir şeyler olmaz ve hiç üzülmezsin...

Bebekkafa, konumun girişine göre yorum yapıyorsun anladığım kadarıyla.
Devamını da okursan KK ile sınırlandırmadım.
Gerçek hayattan ve diğer tepkilerden söylenenlerden de bahsettim.
İncelersen ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
Evlilik tabii kader kısmet.
Nasipten öteye köy yok.
Evliliği bir yerde kesilmemiş karpuz gibi görüyorum.
Ne kadar dışarıdan yoklayarak alsak da içinde istemediğimiz tadını sevmediğimiz yan illa ki olacak.
Kocaman karpuz nihayetinde.
Her yerinde anı tad olamaz ki.

Güzel düşünceler weiss, hak veriyorum.
Kimseyle aynı ortamı paylaşmadan iç yüzünü göremezsin evet.
Ben bunun farkındayım.
Peki...
Evlenmeden bir şeyin farkında olup, evlenip de hala farkında olmayanlara bunu anlattığımızda aldığımız 'sen ne anlarsın, bekarsın bekarlar yorum yapmasın bile.' tarzı yorumlara ne denebilir?
Benim tam da bahsetmek istediğim bu aslında.
Ben bekar halimle onların durumunu idrak edebilirken onlar evli ve anlamış (güya) halleriyle alakasız yerlerden dem vuruyorlarsa bu durumda benim ona katacak bir şeylerim hiç mi yoktur?

Evlenince anlarsınız :)
Evlenmeden de anladım.

evet gerçekten doğru evlenince anlarsın.bekarlar beni de deli ediyor maalesef millet haklı yani

Beni de böyle alakasız evli yorumları deli ediyor.
Allah'tan evde size yorum yapan çocuklarınıza bekar diye kızmıyorsunuz.

Bu gidişle sonunda o olacak kadesa

Bizim toplumumuzun genel sorunu bu.
Sürekli sen toysun sen yaşamadın sen bilmezsin.
Ben bilirim, ben söylerim sürekli bir minnet etsinler isteği.
Bir üstünlük taslama merakı.
...

Sen gel ayşen ya güzel oluyor valla anlaşılabilmek okşanmak ilgi alaka süper.
Bekarlar yorum yapmasın yazarlar şimdi valla haklısın.
Yakında o da olacak şaşırmam
Defolun leyn kız kuruları deyip bizi topikten atacaklar

Evlenince,anlıyoruz zaten anyayı konyayı değil mi

Ne konyaymış anacım anla anla bitmiyor.

Güldüm ama üzüldüm de başka doktora git bir an evvel geciktirme.
Doğum kontrol hapını da bırak bence :44:
Hiç sağlıklı değil melekcim... :26:

:13:
Zaten en büyük meziyet mutsuzlukları üstünden mutlu olanları baltalamak.
Hobi gibi bir şey.
Mutsuz evlilerde genelde bulunur.
Tükenmeden alın.

Zaten kimse kimseyi anlayamaz.
Ama empati denen bir şey var.
Yoksa böyle düşünürsek, birebir kimse kimsenin içindekini aynen anlayamaz.

Toz pembe hayallere kapılmasak zaten anlayacak çok aman aman bir şey olacağına ben de inanmıyorum ayşencim
Fikrim bu yönde.
Hayallerin de ipi sapı olmalı bir yerde.
Sevgilim polis. Şu an doğu Şark'ta 3 ay sonra İstanbul'a yaşadığım şehre yerleşecek kısmetse ve hayırlısıysa...

Allah hiç kimsenin çocuğunu o zorlukta büyümeyi nasip etmesin.
Zor işler...
O çocukların psikolojisi ne haldedir şimdi...
Allah yardımcıları olsun...
Sen haklısın. Ama eski kafalı düşünceler bunu 'çocuğun olmadan bilemezsin'e dönüştürüyorlar.
Şimdi o çocuklar o ortamda o zehirlenmiş psikolojilerle büyüyecekler bu çok zor...

Amin inşallah Melek

evlenince neyi anlıyoruz bunu söyleyebilirmisiniz?merak ettim doğrusu .yeni evlenicek genç bir kıza açıklama yapın lütfen .ha kötü birşeyse hiç evlenmeyelim :)

Hem anya hem konya

Henüz tapumuz yok
Rahatsızlık verici öğeleriz şu anda affet diyesim geldi.

Bu da ayrı bir boyut tabii...
Kocan bile olsa karşındakine tüm mutluluğunu adamak niye?
Biz birey değil miyiz?
Bireysel mutluluğumuz da var...

Haklısın... Güzel açılardan oluşmuş bir pencere daha.
Sürekli kendini bir şekilde kıyaslıyor insanımız karşısındakiyle...
Sorma sevgilim de polis. Olur da evlenirsek... Bu durumlara maruz kalmak oldukça sıkıcı olmalı...

Hayyalim bence daha fazla yorma kendini.

Tabular yıkılmıyor.

Bir hayli yoruldum bugu-su. Ama madem bu konuyu açtım kamuoyuna.
Hakkını vermek istedim.

Hayır asıl şans böyle insanlarla evlenmeden bu yüzünü farkedebilmen.
Bak, sevgilimle ne zaman tartışsak ben fikrimi ısrarla ona sunsam bana dediği hep şu oluyor:
'İyi ki böyle fikrini hür şekilde kendini bana pasif görmeden savunuyorsun.
Kendi ayaklarının üstündesin. Dediklerini illa bana ispatlıyorsun.
Her ne kadar kızsam da bu halin çok hoşuma gidiyor.' diyor.
Bu çok önemli.
Bir erkek bunu diyorsa seninle evlenmeyi düşünüyordur.
Sen akıllı bir erkeği hak ediyorsun Zeboş...
Seni boyunduruğuna alacak egocu bir adamla zaten yapamazsın.
Bu yüzden şanslı ve akıllısın...

Herşey üslupta bitiyor işte...
Üslup üslup... Söyleme tarzı... Mimikler...
O arkadaşının muhakkak yanlışlarını söylemiş ve yanlış anlaşılmışsın.
Ama doğruymuşsun ki şimdiki hayatını yaşıyor şu an.
Herkes ektiğini biçer bu hayatta.

Teşekkür ederim kulittacım...
Saatlerdir dil döktüm ama herkese cevap vermeye çalıştım gönlümce.
En sevmediğim şeylerden biri konu sahibinin konuyu açıp kaçması.
Gerçekten çok yoruldum ama anlaşılabilmek isterim.
Tek temennim bu.

Büyük konuşma turşucum,evlenince anlayacağız.

Turşugiller

Statü var ya o evlilik cüzdanı o birden herşeyi değiştiriyor.
Hop kademe kaydediyosun...
Tüm sorun orada zaten.
Evliysen prof.sun.

Teşekkür ederiz edanazcığım...
Konularını biliyorum.
Kimseye üstünlük taslamadığını da biliyorum.
Bu yüzden asıl üstünlerden biri olduğunu da biliyorum.
Her fikri dikkate alan kişi yükselmeye gelişmeye açıktır.
Hep gel sen de anlat bir şeyler... Beyin fırtınası yapmaktayız zira.

"bir cocuk hic cocuk,iki tane olsunda anlarsin" bu sozu forum da degilde cevremden duyuyorum iki cocugu olanlarin yaninda cocugun zorluklarindan bahsedemiyorum hemen cevap hazir:benim gibi ikitane olsaydi napicaktin
Hiç bitmez hiççç

Bu neyin özgüveni ben de çözemedim ama sanırım kocişin özgüveni.
Bak benim kocam var sen yalnız yat gibi mesela...

Tabii ki birebir anlayamayız ama bu onlara sempati ve ilgiyle yaklaşamayacağımız anlamına gelmez...
Anladım seni teşekkür ederim tekrar tekrar yordum.

Hahah Sağol düşcüm.
Sadece her düşünceyi önemsediğim için yazıyorum.
Sabırlısın derler genelde gerçi son 1 senede yaşadıklarımı düşününce sabır kübü olmuşum ya neyse bu da ayrı bir forum konusu.
Anlamamakta direnen insanlara rağmen, sen gibi diğer bütün iyi niyetli arkadaşlarım gibi samimiyet dolu cevaplar geliyor.
E o zaman doğru şeyler konuşuyoruz diyorum.
Tüm isteğim de zaten bu aslında...

Yaptım yapabildiğim kadar valla ayşencim...
Bu akşamın hatta gecenin son yorumu sana
Yarına devam artık...
Nato mermer nato kaa dışında, çok güzel yorumlar aldım sizlerden...
Bunları duymak adına günlerce yazabilirim.
Eşine sor bakalım kaçıncı leveldesin oyun devam ediyor daha

Büyüdükçe güzelleşenlerdensin sen çünkü ruhun gençleşiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…