'Evlenince Anlarsın'

evlilik dogru ınsanı buldugunda hayırlı ınsan oldugunda ondan güzel şey yoktur. Allah herkesın gonlune gore versın dogru kişiyi versin inş(amin) ama evlenmek ıstemıyorum diyen insanlarada evlennınce anlarsın ne kadar güzel bırsey oldugunu deniyor fakat bu konulara takınılmıyorda diğer konulara neden takılınıyor onu anlamıs degılım

vallahi bu forumda evli olduğu halde(cinsel yaşantısı olduğunu düşündüğüm için 'halde' kelimesini kullandım) orgazm ne demek diye soranlar var.Ama bakire olup orgazmın ne olduğunu bilen insanlar vardır.

güzel bir nokta

aşağıda arkadaşım biraz farklı algılamış ama burada bahsedilen kelime
anlamından çok hissedilen...yoksa adı orgamz,tatmin,doyum olmuş çok önemli değil..
elbet evli olan kadın bunlardan bir haberdardır yaşamasa bile..ama görüyoruz kii
pek çok sadece kocasının altında komutlara uyan robot misali ki buınları kendileri de
dile getiriyor..:26:

o namus bekcısı gıbı davranan kadınlar için söyluorum insan karsısındakını kendi gibi bılırmıs dıyorum o kadar bu cümle yeterli sanırım

Birebir anlayacağımı düşünmüyorum ama yorum yapma hakkına sahibim diye düşünüyorum :26:
Yanlış saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir dimi...

Evet bir de o sorun var.
Bekar kız cinsellik ne bilir
Cinsellik dediğin kocadan öğrenilir.
Adam, koca değil erkek değil, öğretmen mübarek.

Teşekkürler gerçekten güzel bir özetti.

Gerçekten büyük bir lüks ama ısrarla aynı pencereden bakmakta diretiyoruz.
Öyle değişik bakış açıları var ki oysa...

Konunun olması gereken müdavimlerinden biri Zeboşşş
Geldin kız sonunda.
O kadını salla bacım, kadının evlilikten kastı, kendini geliştirmekten kastı herüfün koynuna girmek.
Bunla bitse iyiydi, yarın koşuyorum nikah dairesine...
Bakış açımı geliştireceğim çekilin ayol.

Olay zaten hassasiyetten çok, onu anlayan kadınlara da bekar olsun evli olsun, ayrım yapıp farklı cevap vermek...
Hatta çoğu zaman umursamamak...
Nerede kaldı saygı anlayış?

Ben açarım ikimizin yerine
Senin konu benim konu.

orada anlatılmak istenilen dediğin değil ,kadın yaşadıgı halde ismini bilmiyıor fakat bekar biri yaşamadıgı halde biliyor diyor ki yaşamadıgı halde ismini bilip bilmemesi de önemli değil. Tecrübe katmıyor bir yaşanmışlık ve bu konuda yorum yapsa bile hangi tecrübeyle yorum yapabılır o mantık dışı. Bekar birisi yaşamıssa biliyorsa ona birsey dıyemem insanlar kendilerini geliştirir terim konularında

[sıze=3]kısa ve öz
ne kadar iyi tanımladın tatlım yaa
[/sıze]

valla öyle ben yaşamıssam yaşamısımdır kımseyı ılgılendırmez. Içi fesat olan insanların yaptıgı seyler bunlar kı arkadasa msj atmıs benım kocam yanımda dıye senın kocan yanındaysa yanında ama psikolojın ne kadar yerinde orası tartısılır Namus beyindedir orada değil savunucusuyum. Tabiki bu değildirki herkesle birsey yasasın kimin eli kimin cebinde olsun degıl ama kişi kendinden sorumludur.

hayyalcım cok guzel bır konuya degınmıssın ama ,bunu kendıne dert etmek yerıne sen de onlar gıbı tiye almayı dene :)

evet ilk baslar da yapılan yorumlar verılen dalga gecer gıbı cevaplar ınsanın canını sıkmıyor degıl ama ,sonra

kk'da her turlu kadının oldugunu dusununce de gulup gecıyorsun sadece

herkesle aynı fıkrı savunuyor olamayız elbette,her turden farklı kulturlerden kadınların olusturdugu bı platform burası .

dıkkatını cekerım kadınların olusturdugu bı platform kadınların oldugu yer de hersey olabılır :)

o yuzden cok fazla can sıkmaya gerek yok dıye dusunuyorum .

özellıkle dıkkat ettım evlı olanlar cınsellıkle ılgılı bır konu actı ıse ve sen bekar olarak o konuya yorum yaptıysan aldıgımız cevaplar bellıdır ;

"sen evlı degılsın nereden bılırsın benım sorunumu ,bılmedıgın seyler hakkın da fazla konusma "tarzın da komık komık cevaplardır :)

cınsellıgı bılmek ıcın ılla evlı olmak gerekıyor(muş) gıbı bır durum olusuyor

elımızın altın da artık ınternet gıbı bılgı alacagımız bı teknolojı varken ,okullar da bıle artık neredeyse cınsellıgın egıtımı ustu kapalı da olsa

verılırken ,bu komık yorumları yapanların nerede yasadıgını merak etmemek olanaksız oluyor tabı :)

Seninle yaşıtız ve bende bekarım.

Ben "evlenince anlarsın"repliğini "beddua"olarak nitelendirdiklerini düşünümüyorum.

Bu annelerimizin bize "anne olunca anlarsın" demesi gibi birşey bana göre..

valla evli bekar farketmemeli insanda mantık olmalı
zebos un yazdıgı mesajın sokundayım hala kadının bırı ben yataga kocamla gırıyorum en azından felan yazmıs yaa zeboş a ,şokkk yanı şaka gıbı bu kadar düşüklük olamaz yanı tek amacı o herhalde hayatında

tamam o zaman arkadaşım zavallı evde kalmış kız kuruları olarak bir daha yorum yapmayalım cinsellik konularına.Biz kimiz canım nerden bileceğiz.evlilerin hepsi sex profesörü.

seninle yaşıtız ve bende bekarım.

Ben "evlenince anlarsın"repliğini "beddua"olarak nitelendirdiklerini düşünümüyorum.

Bu annelerimizin bize "anne olunca anlarsın" demesi gibi birşey bana göre..

sorumlulugu anlatma repliği sadece çok mantıklı düşünmüşsün

şekerim sen açarsıda gelmez miyim kknın kadrolu bekarlarındanım bende

tabi ki takmadım ama bize artık hayatı başaramamış, hiçbir şey eldee edememiş gözüyle bakmasınlar... bu sadece kkda değil her yerde böyle

ben zaten nikahtan gitcem. ne nişan ne de düğün.bu yaştan sonra ergen kız kaprisi yapmam herüfüme

Son düzenleme:
tamam o zaman arkadaşım zavallı evde kalmış kız kuruları olarak bir daha yorum yapmayalım cinsellik konularına.biz kimiz canım nerden bileceğiz.evlilerin hepsi sex profesörü.

abarttın yorumu arkadaşım.cinsellikse konu yasamamısssan bır yere kadar yorum yapabılırsın demek ıstedım . buyuk harfle yanlıslıkla yazdım sımdı duzelttım evlı olanlara gelınce sadece evlı olanlar degıl YAŞAYANLAR dıyorum ustune basa basa bekar olupda yasamıs olabılır onu demek ıstedım

Son düzenleme:

Sevgili Hayyal,

sana ve sen gibi düşünen arkadaşlara burdan nacizane fikirlerimi iletmek istedim.

evli biri olarak; bekarken evlenince anlarsın lafını hiç bir zaman beddua olarak algılamadım. hayatta insanın başına gelmediğinde karşısındaki insanı tam olarak anlayabildiğini düşünmüyorum. Bana göre yaşamayan çok iyi bilemez. sadece seni anlamaya çalışır. kimisi az anlar, kimisi çok anlar, kimisi hiç anlamaz.

evliliğin çevremdeki evli insanlardan çok farklı birşey olduğunu, yaşanmadan bilinemeyeceğini duymuştum. evlendiğimde de bunu kendi içimde tescillemiş oldum.hayal ettiğin gibi, planladığın gibi olmuyor çoğu zaman.
evlilik malesef bekarlık gibi olmuyor. ben bekarken bile üzerimde ev geçindirmek, evine karşı diğer bekar insalara göre sorumluluğu daha fazla olan bir insan olarak, evlendiğimde almış olduğum sorumluluğun çok çok daha fazla olduğunu gördüm.dolayısıyla alınan sorumluluk arttıkça insanın yaşam tarzı da değişiyor.

bekarken aklına eser çıkar gidersin, canın sıkılır kalkıp birşey yapmazsın, çok moralin bozulur gider iki insanla sohbet edersin. imkanların daha fazla ve rahattır.çünkü özünde teksindir.

ama evlenince yaptığın veya yapacaklarında zararı veya karı sadece sen görmediğin için daha farklı düşünüyorsun.
çünkü sorumluluğun önce ve sadece kendine olmuyor. Eşin ve evin senden daha önce geliyor.insan bekarken şöyle yaparım böyle yaparım diye konuştuğu konuya, evlendiğinde o konuyu yaşarsa çok daha farklı bakıyor, bakmak zorunda oluyor.
bekarken aslında sadece sana ait bir hayatı yaşıyorsun, ama evlendiğinde ortak bir hayatı iki kişi paylaşıyor.işte asıl farklılık burda olduğu içinde bence "evlenince anlarsın" cümlesinin özüde burdan geliyor.

Ortak derdin varsa biri ile o insan sana daha yakın gelir.bekarsan da evliysen de bu kural değişmez.
Sen evliysen ve evlilik ile ilgili sıkıntıların varsa, bunu evli olup senle aynı sıkıntıyı yaşayan biri emin ol ki seni daha iyi anlar.
sevgiler

inanmıyor musun kız hürroş. Kazen abiye ilettim msjı banlandı küfürden. o msjı yazan kişiyi eski kkcılar bilir

Cinselliği bir erkek bakir olduğu halde bilebilirken bakire bir kız neden bilmesin?
Teorikten çok bizim duygularımız yok mu?
Bunda bile açık açık ayrım yapılıyor...
Biz bireyiz...
Evli olsak da bekar olsak da medeni durumla level atlamıyoruz.
Düşünceler değişir şekillenir ama bir nesne elmayken armut olmaz.
Bu durumda o zaman sizin bizim bekarlığımızla alakalı yorum yapmanız da saçma olmaz mı?
Siz ne anlarsınız gibilerinden?

Sanırım bizim de evli bireylerin çocukları olduğumuzu unutuyorsunuz...
Aslında her birimiz ana babalarımızın modelleriyiz...
Babam genelde böyle der bizim için:
Farklı mı olacak sanıyorsun, sen de kardeşin de annenin okumuşu olacaksınız...
Yani, bir çocuk ailede ne görmüşse onu evliliğinde de bekarlığında da fikirlerinde de az ama çok uygular...
Anlayamaz diyemezsiniz...
Biz fanusta yaşamıyoruz.
Hayatın tam da ortasındayız tıpkı siz gibi...

evet cinsel sorunları vardı. açıkça anlatmıştı tüm özel hayatını

'Yatmasak da kalkmasak da o kociş benim kocişimdir ' Zeboş

vallahi bu forumda evli olduğu halde(cinsel yaşantısı olduğunu düşündüğüm için 'halde' kelimesini kullandım) orgazm ne demek diye soranlar var.Ama bakire olup orgazmın ne olduğunu bilen insanlar vardır.

Hem de baya baya fazla.
Onu da geçtim, sevişmeyi bile noktalayarak yazan, bunla bir şey anlatırken ay utandım diyen evli kadınlarımız var...
Bu ayıp değil hayatın bir parçası.
Cinselliği erkeklere has gören bir toplumun kadınlarıyız.
Yoksa şansımızı zorlamamalı mıyız? :26:

Her şey flört zamanı gibi zaten olamaz...
Tıpkı evliliğin de çocuk doğurmaktan ev temizlemekten yemek yapmaktan ibaret sanan kadınlarımız gibi, evliliği aşk yuvasından ibaret sayan kızlarımız da haksız.

Ben annemle kendimi birebir kıyaslıyorum...
Evlenince model olarak da anneme benzeyeceğimi düşünüyorum.
Beni annem ve babam yetiştirdi.
Tabii örnek model onlar olacak bana...
Keşke onlar kadar iyi bir evliliğim olabilse...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…