- 23 Ağustos 2012
- 51.453
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.577
- 898
- Konu Sahibi homesweethome3
-
Ev hanımıysan bir güzel yükleniliyor sırta.
Mishatuncan , sen bir evlen , kısa bir sürede çocuklu ev hanımlığını dene..
O zaman en nankör meslek deyip kaçarsın mesailere :)
Güzelim daha çok gencsin hele bir evlen,gözünün icine bakan evlatlarin olsun o zaman konusalim.Ben de universite mezunuyum ama kendi istegimle calismiyorum.Evlatlarimi tanimadigim kadinlar buyutsun istemiyorum.Hayatim boyunca sürekli oradan oraya kosturmak istemiyorum.Etrafimda o kadar ćok calisan hanim var ki inanin hepsi evlatlarinin yüzüne hasret kaliyor.Ne ev hanimlari var öyle el magrifetleri var ki insan hayran kaliyor.Ev işini herkes yapabiliyor diyorlar defalarca konu acildi buraya calisan bayanim ev islerine yetisemiyorum, bir haftasonum var kayinvalidemle geciriyorum diye.Yan komsum yeni isten cikarildi isyan ediyor evde is bitmiyor,cocuk bakmak ne zormus diye.Ayrica ev isi yapanlari begenmiyorsunuz ama evinizin isini yapsin diye yardimci bayan cagiriyorsunuz.O hanimlar ütunuzu yapip bulasiginizi yikamasa evleriniz kokar...Aşağılamıyorum asla yaptığınızı.Çalışanlar da çocuk yetiştiriyor.Çocuklarınızla yaptıklarınız sadece anne ile yapılabilecek şeyler değil.Zorluk olarak değil ancak yapılabilirlik olarak herkesin yapabileceği şeyler.Ama işte herkes çalışıp iş hayatında başarılı olamıyor.
İyi de siz ev hanımı değilsiniz ki sadece çocuğunuzun bakımı için bir süre ara verdiniz .
Ben ev hanımlarına saygı duyuyorum sonuçta herkesin şartları farklı. İlkokul mezunu olunabilir , yapabileceği bir mesleği yoktur vs. vs .
Ama üniversite okumuş meslek sahibi insanların kocam bana bakmak zorunda ben evcimenim falan demesi bana uymuyor.
Benim günümün 3 saati sadece meteye yemek hazırla ve yedirmeye uğraşla geçiyo
Beğenmediğimiz için biz yapmıyoruz, yardımcı alıyoruz işte o mantıkla.Edim karşılığı hizmet görümü.Güzelim daha çok gencsin hele bir evlen,gözünün icine bakan evlatlarin olsun o zaman konusalim.Ben de universite mezunuyum ama kendi istegimle calismiyorum.Evlatlarimi tanimadigim kadinlar buyutsun istemiyorum.Hayatim boyunca sürekli oradan oraya kosturmak istemiyorum.Etrafimda o kadar ćok calisan hanim var ki inanin hepsi evlatlarinin yüzüne hasret kaliyor.Ne ev hanimlari var öyle el magrifetleri var ki insan hayran kaliyor.Ev işini herkes yapabiliyor diyorlar defalarca konu acildi buraya calisan bayanim ev islerine yetisemiyorum, bir haftasonum var kayinvalidemle geciriyorum diye.Yan komsum yeni isten cikarildi isyan ediyor evde is bitmiyor,cocuk bakmak ne zormus diye.Ayrica ev isi yapanlari begenmiyorsunuz ama evinizin isini yapsin diye yardimci bayan cagiriyorsunuz.O hanimlar ütunuzu yapip bulasiginizi yikamasa evleriniz kokar...
Beğenmediğimiz için biz yapmıyoruz, yardımcı alıyoruz işte o mantıkla.Edim karşılığı hizmet görümü.
okuyup çalışmayınca herkes niye dalga gececekmiş, onu anlamadım ben? herkesin kendi tercihi, kimse okudu diye çalışmak zorunda değil.. kimi evinde daha cok olmak ister, kimi rahatına düşkündür, kimi bebegine bakmak ister bi kaç sene vs vs.. böyle konularda tek bi yol olmaz..İyi pazarlar herkese öncelikle,ben şuan 4.sınıftayım bu yıl mezun oluyorum inşallah,nişanlıyım yaza da düğün düşünüyoruz,şuanda okulla pek bağlantımız yok değişik yerlerde staj yapıyoruz cuma günü staj yaptığım yerde bağlantım olmayan bi kişi bana bi laf etti çalışma sırasında benimde acayip zoruma gitti müdüre gidip şikayet ettim müdürde uyardı özür diletti sağolsun müdürüm çok iyi ama bu olay beni o kadar sarstıki iki gündür ağlamaktan helak oldum..İş hayatıyla tanışmamla soğumam bir oldu nişanlımda çalışmamı isteyen birisi boşunamı okuyosun der hep, sağolsun iki gündür destek oluyo ogün hemen işyerime geldi çiçek getirmiş çalışmak istemediğimi söyledim kabul etti ama beni rahatlatmak içinmi yoksa gerçektenmi bilmiyorum bunu ancak evlenince anlayabilirim sanırım..Şimdi benim derdim kızlar gerçekten iş hayatından ben çok korktum herkes bana başına gelenleri anlatıyo ama ben çok kırılgan bi insanım dayanamam bu tip olaylara işi bırakır o an istifa ederim yoksa mutsuzluktan ölürüm yarın nasıl oraya tekrar gidicem diye uyuyamadım düşünmekten mahvoldum belkide çalışma hayatı bana göre değil ama herkes dalga geçer boşunamı okudun diye ve nişanlım kabul etti tamam evde durursun istiyosan dedi ama çalışmamı o kadar isteyen insan bi ağladım diye vazgeçermi
İş yürür de başkalarının işi yürür.Sizinki geri sayar.Çalışan anneler çocuk büyütmüyor mu sanki
Çalışan kadınları annelik ile vurmaya da geldi sıra. .
Vay be..
Valla dürüst konuşayım .Güzelim daha çok gencsin hele bir evlen,gözünün icine bakan evlatlarin olsun o zaman konusalim.Ben de universite mezunuyum ama kendi istegimle calismiyorum.Evlatlarimi tanimadigim kadinlar buyutsun istemiyorum.Hayatim boyunca sürekli oradan oraya kosturmak istemiyorum.Etrafimda o kadar ćok calisan hanim var ki inanin hepsi evlatlarinin yüzüne hasret kaliyor.Ne ev hanimlari var öyle el magrifetleri var ki insan hayran kaliyor.Ev işini herkes yapabiliyor diyorlar defalarca konu acildi buraya calisan bayanim ev islerine yetisemiyorum, bir haftasonum var kayinvalidemle geciriyorum diye.Yan komsum yeni isten cikarildi isyan ediyor evde is bitmiyor,cocuk bakmak ne zormus diye.Ayrica ev isi yapanlari begenmiyorsunuz ama evinizin isini yapsin diye yardimci bayan cagiriyorsunuz.O hanimlar ütunuzu yapip bulasiginizi yikamasa evleriniz kokar...
İşi gerçekten ağır olanları ayırdım tabiki. Bunu da dile getirdim. Bir kadın için yıpratıcı bir zaman aralığı senin ki.. Trafiği yoğun bir yerdeysen eğer o daha zor.
Evde iş bölümü vardır umarım..
ispanakliborek , bu tepkimin bu şekilde oluşmasına sebep yine bazı çalışan kadınlar.
Hayatta her yerde bu geçerlidir ; kendi yaptığını çok görüp, başkasının yaşadığını hafif görmek hoş bir durum değil.
Bunu anlamak için yer değiştirmek gerekiyor.
Bazı ev hanımları çok rahat olabilir bazı çalışanlar gibi ama bunu genelleştirmemek lazım.
Hele ki aşağılamalara varınca iş insanın sinirleri tavan yapıyor.
Kendi paranı kazanmakla başlıyor bu (sözde sosyal mesaj) el açmayla, gurursuzlukla sonlanıyor.
Burada kaç defa açıldı bu konu ve kaç defa üretken mucitler, bu şekilde konuştu.
Herkesin hayat şartları ve şekillenmeleri çok farklı.
sanki çalışan herkes insanlık için bişey uretiyor.. kesinlikle katılıyorum.. ben de ögretmenim.. iki sene de calısmadım, iki durum da kendi içinde zorluklara sahip..Çalışan annelerin eğer eşi iş bölümü yapmıyorsa evet ev hanimlarina göre yükü ağır olur. Ama calisanlarin çoğuna eşleri yardim ediyor ama ev hanımları evde olduğu için tüm yuk onda. Bir de çalışmak bir marifet değil ki. Her çalışan ne üretiyor , sen ne uretiyorsun diye sorarlar adama.
Kariyer sahibi kadına daha saygı duyarim demissin ya. Ben öğretmenim ve karşıma kariyer sahibi ama çocuğunu tam egitememis bir kadın gelse asla saygı duymam ama ev hanımı olup edepli cocuk yetistirenin önünde egilirim. Her çalışan cocuk doguruyor evet zaten marifet bu değil ki. Marifet onu ilgiden sevgiden yoksun bırakmadan insan gibi yetistirmekte. Ve çalışan kadınlar bu noktada mecburen eksik kaliyorlar. O yüzden ev hanimligi neymis demen çok saygisizca.
Valla dürüst konuşayım .
Madem bu hale geldi konu .
100 tl den her hafta ni kadın geliyor ayda 400 tl ediyor ğer yer pırıl pırıl evimde
E çok şükür maaşım 3900 tl
Kendimi 400 tl için o kadar yormam . gereksiz yani.
Bi ev hanımı nin 1 ay boyunca yapacağı işin ederi bende 400 tl .
Bilmem anlatabildimmi.daha da konuşmaya gerek yok
Olur mu sadece temizlik degil güne gidip kisir yiyormusuz bir de evlilik programi izliyormusuz!Ha bir de bir elbise almak icin kocamiza minnet edip para istiyormusuz!Hayallere bak yari acik ceza evi sanki.Masallar,masallar...Aslında çok konuşacak şey var.. İşte tamda çalışmanın maaşın kibrini taşıyanlar için konuşuluyordu burada genelleme yapılmadan. Ev hanımlığı sadece temizlikten ibaret değil. O kişininde bir sürü çalışma alanı ve vaktine sığdıramadığı işleri var.
Tutturulmuş bir temizlik diye. 150 tl. ayrıca temizlik. Ve canını çıkarıyorlar çağırdıklarında. O kişi işe muhtaç olduğu için ne söylense yapıyor. Hakkı 100,ya da 150 olduğu için verilmiyor. Daha fazla olsa kimse çağırmaz diye piyasa o şekilde tutuluyor.
Ayrıca ev hanımıdır ama bir sarma yapar maaşı 3900 olan kişiye satar parasını kazanır.. Benim param senin paranı döver değilse mesele konuşacak çok şey var evet.
bence gerilmeyin hiç.. kim nasıl görmek istiyorsa öyle görüyor zaten.. eşinden para almaya minnet diyenler, aile kavramını anlamaya çalışsın önce..Olur mu sadece temizlik degil güne gidip kisir yiyormusuz bir de evlilik programi izliyormusuz!Ha bir de bir elbise almak icin kocamiza minnet edip para istiyormusuz!Hayallere bak yari acik ceza evi sanki.Masallar,masallar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?