- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
- 138
- Konu Sahibi homesweethome3
-
Tek bir soru...Geçen hafta oğlum hastaydı, yer yer 40a varan ateşle gezdi yemedi içmedi uyumadı adam akıllı, gece dahil saat başı kalkıp ateşine baktım, antibiyotik vermekle vermemek arasında gidip geldim sürekli, makaleler okudum fayda zarar tarttım kafamda, 2 kaşık yoğurt yesin diye 40 şekle girdim, oğlum daha 1.5 yaşında...insan 1.5 yaşını elbette hatırlamaz ama ben anne olunca anladım, ben de böyle mal etmişimdir annemi, uykusuz sefil, kimbilir kaç kere
Benim annem ilkokul mezunu hiç çalışmamış başarılı bir kadın
aynen ya. evde mizmiz çocuk sinir krizi geçiren bi anne. valla annelik 24 saat cocugun yaninda olmak olsaydi eski devirlerdekiler super olurdu. malum herkesin hali.Konu buna gelmis atom mu parcaliyor calisan kadinlar diye ben bilim insani olarak atom parcalamiyorum ama gercekten bir seyler uretiyorum, kanser uzerine arastirma yapiyorum. Ustune 1.5 yasinda bir kiz cocugu annesiyim. Cok yogun calisan bir annenin cocuguydum cok da guzel buyudum, calisan annelerin cocuklari hicbir seyden mahrum kalmiyor kimse merak etmesin. Evde yapamiyorum ben evde kizima verimli bir anne olamam. Hep yaziyorum bunu mutlu anne=mutlu cocuk. Denklem bu kadar basit. Kendi tercihlerinizi yasayin ama gidip kimsenin anneligine yorum yapmayin, is cirkinlesiyor.
Dip not: Hizmet sektoru de oldukca onemli. Neden sadece bir seyler uretmek olarak bakiliyor calismaya hic anlamiyorum. Butun hizmet sektoru 1 gunlugune dursun bakalim neler olacak hayatimizda. Sanki bir seyler ureten insanlar harici olanlar ne yapiyor kiye donmus olay.
belkide üzecek haklısınız aynı eve girmeden bilememSanki o sevdiğin adam evlendikten sonra seni üzmeyecek
iş hayatı onun yanında sıfır kalacak buna hazırlıklı ol bence
Demek istediklerim ama diyemediklerim.Ben şu "ev hanımlığı da çok zor, bildiğiniz gibi değil" teranesinden cidden çok sıkıldım.
Elektronik aletlerin olmadığı dönemlerde elde çamaşır yıkamak vb. hesaba katıldığında cidden çok zormuş, kabul. Ama şu devirde kimse lütfen ev hanımlığı zor demesin. Ev işini ve çocuk yetiştirmeyi çalışan kadın da yapıyor. "Çalışmayı tercih etmiyorum, yorulmak bana göre değil, oturuyorum evimde mutluyum" demek bu kadar zor olmasın. Kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz.
Ben çalışan insanı çok seviyorum. Teorisyenden, bilim adamından tut temizlik görevlisine, çaycıya kadar. Çalışan insanla çalışmayan asla bir olamaz gözümde, kimsenin gözünde de, toplumda da bir olmasın müsaadenizle.
Konu sahibi hanımefendiye çalışmayı övecek, iş hayatı böyledir katlanmak zorundasın diyecek değilim ama. Çünkü bu kadar hassas birinin hayatla işi çok zor, benim yazacağım 2 satırla değişeceğini sanmıyorum.
Konu buna gelmis atom mu parcaliyor calisan kadinlar diye ben bilim insani olarak atom parcalamiyorum ama gercekten bir seyler uretiyorum, kanser uzerine arastirma yapiyorum. Ustune 1.5 yasinda bir kiz cocugu annesiyim. Cok yogun calisan bir annenin cocuguydum cok da guzel buyudum, calisan annelerin cocuklari hicbir seyden mahrum kalmiyor kimse merak etmesin. Evde yapamiyorum ben evde kizima verimli bir anne olamam. Hep yaziyorum bunu mutlu anne=mutlu cocuk. Denklem bu kadar basit. Kendi tercihlerinizi yasayin ama gidip kimsenin anneligine yorum yapmayin, is cirkinlesiyor.
Dip not: Hizmet sektoru de oldukca onemli. Neden sadece bir seyler uretmek olarak bakiliyor calismaya hic anlamiyorum. Butun hizmet sektoru 1 gunlugune dursun bakalim neler olacak hayatimizda. Sanki bir seyler ureten insanlar harici olanlar ne yapiyor kiye donmus olay.
aynen ya. evde mizmiz çocuk sinir krizi geçiren bi anne. valla annelik 24 saat cocugun yaninda olmak olsaydi eski devirlerdekiler super olurdu. malum herkesin hali.
Herkes diyor evde tüm gün çocuğumuz ile ilgileniyoruz , yetiştiriyoruz vs . ama şöyle bir çocuklara bakalım pek ortada süper bir sonuç görmüyorum genel olarak .
Çocuk da olsa bir genel kültür ya da anladığı şeyler olmalı kitaplar ile haşır neşir olmalı .
Ama çoğu çocuğun anladığı tablet ile oynamak .Ha bi de ukala cevaplar vermek o da zeka belirtisi oluyormuş.
İlgileneceğiz ayağına çocukların ödevi bile yapılıyor bu mu ilgilenmek ?
Hoca proje ödevi veriyor bütün veliler yarışa giriyor bizimki en iyi olacak diye .
Yani kimse burda çalışanlar çocuğu ile ilgilenmiyor, biz çocuğumuzu yetiştiriyoruz edebiyatı yapmasın.
Bakin siz calismayi seviyorum öyle tercih ediyorum diyorsunuz.Ev hanimlari da evinde calismayi tercih ediyor.Ben size saygi duyuyorum fakat bazi calisan hanimlar ev hanimlarini o kadar asagiliyor ki insanin siniri zipliyor.Ben kendi adima calismama nedenim olarak cocuklarimla ilgilenmek istememi gösterdim.Bence gayet dogal bir tercih.Yok bahaneymis,yok uretemiyormusuz,yok evde cocugun eline tablet verip tum gün oturuyormusuz...Kimse calisan anneler kötü annedir diyemez ama kimse de ev hanimlarini kültursuz,hazir yiyen,ezik bireyler olarak gösteremez.Konu buna gelmis atom mu parcaliyor calisan kadinlar diye ben bilim insani olarak atom parcalamiyorum ama gercekten bir seyler uretiyorum, kanser uzerine arastirma yapiyorum. Ustune 1.5 yasinda bir kiz cocugu annesiyim. Cok yogun calisan bir annenin cocuguydum cok da guzel buyudum, calisan annelerin cocuklari hicbir seyden mahrum kalmiyor kimse merak etmesin. Evde yapamiyorum ben evde kizima verimli bir anne olamam. Hep yaziyorum bunu mutlu anne=mutlu cocuk. Denklem bu kadar basit. Kendi tercihlerinizi yasayin ama gidip kimsenin anneligine yorum yapmayin, is cirkinlesiyor.
konunun hepsini okumadim ama sahsen kucumsedigim icin degil bence ev zor oldugu icin kadın calismali. ayrica anladigim kadarıyla ev hanimlari calisanlari kotu anne olmakla suçluyor.Ya hu anlayamadiğim ev hanimlarini neden bu kadar küçümsüyorsunuz ki ,herkesin kendi tercihidir çalişip çalismamak ,isi anneliklerine kadar getiren insanlar var gerçekten ayıp !
Bir kadinin çalişma hayati elbet olmali bunu sonuna kadar savunuyorum ama ,evde oturup çocuk büyütmek isteyenede saygi duyuyorum
Bunu başlatan çalıştığıyla dünya kurtardığını sanan kişiler.
Gerçekten üreten ve kendini tamamlamış kişi bir başkasına " ben üretiyorum sen üretemiyorsun, ev hanımlığı şöyle, çalışmak böyle demez.. Ben işi paramla yaptırıyorum da denmez.. Burada o işi yapan çok kişi var. Herşeyin bir adabı var.
Nasıl konuşursan oyle karşılık bulursun..
Bakin siz calismayi seviyorum öyle tercih ediyorum diyorsunuz.Ev hanimlari da evinde calismayi tercih ediyor.Ben size saygi duyuyorum fakat bazi calisan hanimlar ev hanimlarini o kadar asagiliyor ki insanin siniri zipliyor.Ben kendi adima calismama nedenim olarak cocuklarimla ilgilenmek istememi gösterdim.Bence gayet dogal bir tercih.Yok bahaneymis,yok uretemiyormusuz,yok evde cocugun eline tablet verip tum gün oturuyormusuz...Kimse calisan anneler kötü annedir diyemez ama kimse de ev hanimlarini kültursuz,hazir yiyen,ezik bireyler olarak gösteremez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?