- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi homesweethome3
-
19 yaşındayım hukuk öğrencisiyim.ama 7/24 görmeme gerek olmaz heralde diye düşünüyorum.
Keşke annem başarılı biri olsaydı da 7/24 evde bana bakmasaydı.Noldu çok mu daha iyi büyüdüm? Aksine çalışan anneyle büyüyen arkadaşlarımı da görüyorum.Neyse dediğim gibi bu benim görüşüm.
Çocuk ağlayarak da büyür pamuklara sarılı da.Kalpsiz bir bakış açısı olarak görebilirsiniz ancak kadın kendi hayattaki gayesini vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek olarak görmemeli.Anneni başarılı görmüyorsun?
Ne acı inşallah yüzüne de söylemiyorsundur bunu, bir gün bebek sahibi olduğunda başlı başına bunun bile bir başarı olduğunu anlayacaksın
İşi gerçekten ağır olanları ayırdım tabiki. Bunu da dile getirdim. Bir kadın için yıpratıcı bir zaman aralığı senin ki.. Trafiği yoğun bir yerdeysen eğer o daha zor.
Evde iş bölümü vardır umarım..
@dansmarue , bu tepkimin bu şekilde oluşmasına sebep yine bazı çalışan kadınlar.
Hayatta her yerde bu geçerlidir ; kendi yaptığını çok görüp, başkasının yaşadığını hafif görmek hoş bir durum değil.
Bunu anlamak için yer değiştirmek gerekiyor.
Bazı ev hanımları çok rahat olabilir bazı çalışanlar gibi ama bunu genelleştirmemek lazım.
Hele ki aşağılamalara varınca iş insanın sinirleri tavan yapıyor.
Kendi paranı kazanmakla başlıyor bu (sözde sosyal mesaj) el açmayla, gurursuzlukla sonlanıyor.
Burada kaç defa açıldı bu konu ve kaç defa üretken mucitler, bu şekilde konuştu.
Herkesin hayat şartları ve şekillenmeleri çok farklı.
Çocuk ağlayarak da büyür pamuklara sarılı da.Kalpsiz bir bakış açısı olarak görebilirsiniz ancak kadın kendi hayattaki gayesini vatana millete hayırlı evlat yetiştirmek olarak görmemeli.
Biri de demişki sadece haftasonu misafir kabul eder.Bu o kadının kendi için yaşadığının göstergesi işte.Kendine değer veriyor.Başkaları gelicek pasta börek yiyecek diye kendini yıpratmıyor.Misafir ağırlamaktan önemli işleri var.
Haklısınız ne diyeyim.Ben anaç doğmamışım sanırım.Tek gayesi olarak onu da görebilir, ben kendi adıma çalışan kadınım bunu destekliyorum ama benim.gibi yaşamayanları başarısız olarak goemuyorum
Haklısınız ne diyeyim.Ben anaç doğmamışım sanırım.
Ama 1sencan ev hanımlığında zor, başarılması güç ne olabilir?
Yemek , bulaşık, çamaşır çalışan çalışmayan herkes bir şekilde hallediyor zaten. Ev hanımları da her gün cam silmiyor ki. Hızlıca girersen temizlik max 1 saat, yemek keza, geriye kalan saatlerde ne yapılır ki? TV izleme aktivitesi:)
Ev kadınlığı bir meslek,iş olamaz derim ben. Ayhh çok zor diyenlere de katılmıyorum, herkesin yapabileceği bir iş ne kadar zor olabilir ki?
Ama 1sencan ev hanımlığında zor, başarılması güç ne olabilir?
Yemek , bulaşık, çamaşır çalışan çalışmayan herkes bir şekilde hallediyor zaten. Ev hanımları da her gün cam silmiyor ki. Hızlıca girersen temizlik max 1 saat, yemek keza, geriye kalan saatlerde ne yapılır ki? TV izleme aktivitesi:)
Ev kadınlığı bir meslek,iş olamaz derim ben. Ayhh çok zor diyenlere de katılmıyorum, herkesin yapabileceği bir iş ne kadar zor olabilir ki?
Ancak ben asla evlenip de başkasının parasıyla yaşayamam.Çocuk doğurup ona bakarak ömrümü geçiremem.40 yaşıma geldiğimde de ne güzel çocuk yetiştirdim diyemem.
Siz haklısınıx ama bu da benim fıtratım, kırdıysam affola
:) Ben hala diyorum zor ve yıpratıcı.. İki hayatıda yaşamış biri olarak söylüyorum.
Ev hanımları sadece temizlik yapmıyor ki ; onlarda üretiyor :) gerektiğinde para kazanıyor, sosyal yaşamlarını sürdürüyor, çocuklar zaten çok büyük Bi kısmını alıyor vaktinin , üstünede çalışan kişilerin kaprisini çekiyor :)
Zor çok zor ..
:) Ben hala diyorum zor ve yıpratıcı.. İki hayatıda yaşamış biri olarak söylüyorum.
Ev hanımları sadece temizlik yapmıyor ki ; onlarda üretiyor :) gerektiğinde para kazanıyor, sosyal yaşamlarını sürdürüyor, çocuklar zaten çok büyük Bi kısmını alıyor vaktinin , üstünede çalışan kişilerin kaprisini çekiyor :)
Zor çok zor ..
Tek gayesi olarak onu da görebilir, ben kendi adıma çalışan kadınım bunu destekliyorum ama benim.gibi yaşamayanları başarısız olarak goemuyorum
Dikkat ben çocuk demedim:)
Küçük çocuk bakmaya asla kolay demem. Çocuk ağlaması ömürden ömür götürüyor.
Lakin onun da tamamen kadın sırtında olması bence iyi değil ya neyse.
19 yaşımda ben de böyleydim, şimdi bazen oğluma bakıp bunu ben mi yaptım diyorum, evlenmem derken bir de çocuk yaptım, çalışmayı istemen de hiçbir sıkıntı yok çok güzel, insanın idealleri olmalı her genç kız başta bunu hayal etmeli, lakinev hanımı ne üretiyor ki ne yapıyor ki deme, çünkü denemedin o hayatı, tecrübe etmedin, evde olup evi çekip çevirip bir de çocuk bakmadın
Çalışan adam tüm gün çalışıyor mu peki, özel sektör neyse de memurlar 8 saat bilfiil mesai yapmıyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?