evlenince çalışmak istememek

Ben kendi adıma böyle bir şey demedim ama ev işlerinin zor lanse edilmesine de karşıyım çünkü değil.

Çamaşır, bulaşık , toz çekme makine yapıyor.
Yemeği herkes az çok yapmak zorunda , yemek zorundayız çünkü.
Herkesin hayatta kalmak için yapmak zorunda olduğu işten meslek olamaz.

Annelik, bebe, bebenin elindeki tablet, çalışanlar sankim atomu mu parçalıypr , mesleğe/anneliğe laf etme vb. argümanlar safi belden aşağı vurma konuyu dağıtıyor.

Siz çocuğuma el kadını bakmasın demişsiniz buna kim ne diyebilir ki?

Lakin konu sahibesinin durumuyla sizin alakanız yok ki. Gencecik , diplomalı bir kız yazmış ki ayyy ben çok kırılganım ömür boyu evde oturayım eloğluna yaslanayım. Olmaz kardeşim. Hayatı görmeden, tanımadan , 1 gün olsun çalışmadan evde oturmak , hayattan saklanmak yanlış. Kadınların ekonomiye katılımı bu kafa yüzünden az, kadınlar erkekler çalışsın işte yaaa kafasında olduğu için toplumumuzda kadının yeri ileriye gitmiyor.

bence özgüvenini kazanmak, güçlü bir kadın olmak, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek, hayatını idare etmeyi öğrenmek için çalışmalısın, hassasım ama ben yapamıyorum demek çözüm değil. yarın eşinle, kv ile, komşunla, çocuğunun öğretmeniyle illa ki birileriyle sorunun olacak. hep kaçacak mısın? nereye kadar? sen öğren bunları da sonra yapmazsan yine yapma.

eşinin ailesinin evinde oturacaksan, diyelim kardeşi varsa evden hak isterse ya da ailesi bizim evimizde bedavadan oturdunuz derse, herhalde intihar edersin sen -ki şu devirde kimse kimseye ev vermek zorunda değil. "benim" demek istiyorsan çalışıp yapacaksın, değilse insanlara katlanmayı öğreneceksin. başka türlü bir alternatif yok, sadrazam torunu değilsen.

eşin iyi bile olsa sana çalışmadın diye sitem bile etmese çok çok iyi kazanmıyorsa standardınız düşecek ve eşin demese birileri bak sen de çalışsaydın şunu bunu yapardınız diyecek, o zaman onlarla görüşmeyecek misin? işten istifa ediliyor da sosyal ilişkilerden istifa edilmiyor işte.

çalışan bekar bir kadınım, kendi işim var, kendi evim var, kendi düzenim var. ailemi de çok severim sayarım ama kendi dünyama kimseyi karıştırmam. yaşın 30ları bulunca (benim gibi) daha da fazla kendine ait şeyler isteyeceksin. 40 olunca neler oluyor bilmiyorum, herhalde daha da artıyordur. "Birey" olmak istiyorsun, kendi hayatının kurucusu ve idarecisi olmak istiyorsun vs. Ev hanımı olarak birey olunmaz demiyorum ama daha zor diyorum. (keza çalışan her kadın da güçlü bireydir demiyorum ama oran daha fazladır diyorum). Çalışan kadın olduğunda çocukların kadın-erkek eşitliğini, annenin bir işi olduğunu, bunun modern dünyanın bir normali olduğunu, saat mefhumunu, disiplini daha fazla öğreniyorlar. Ev hanımı olup bunları kazandırmak imkansız değil ama daha az kadın yapıyor bunu. Çocuk psikiyatrisi uzmanı arkadaşlarım var, anne ev hanımı bile olsa 3 yaşından sonra kreşe gitsin çocuklarınız, sosyalleşsin, paylaşmayı öğrensin vb. diyorlar.

Üstelik bir kariyerin varsa her zaman bırakmak mümkün ama yoksa her zaman kariyer inşa etmek mümkün olmuyor, iş piyasasının çok zorlu olduğu bir ülkemiz var. Sırf hassasım diye kariyeri tepersen, atıyorum 35 yaşına geldiğinde burası benim evim diye gelip evine yerleşmiş bir kayınvaliden, 2 çocuğun, masraflara yetişmek için fazla mesai yapan ve yüzünü görmediğin bir eşin, evde giyilmekten dizi çıkmış esofmanlarla bütün gün koşturan ancak günün sonunda yemek-temizlik-çocuklara eşe kayınvalideye hizmet etmekten iyi de ben en son ne zaman kendime vakit ayırmıştım ki diye kendini sorgulayan bir kendin olabilir. Yok canım deme, aç oku buradaki konuları...

@homeostas , konunu dağıttık, kusura bakma.
Her zaman ki gibi bazı çalışanlar güç gösterisinde bulundu. Ve bunu karşı tarafı küçümseyerek yaptı.

Sen mutlaka çalışmalısın. Sakın yılma sakın vazgeçme.
Ne kadar süredir çalışıyorsun bilmiyorum ama evlenince en azından ilk seneler mutlaka çalışmalısın. Sonra eşinle ortak bir karar verip hareket edersin.
Çalışmazsan pişman olabilirsin gibi geliyor.

teşekkür ederim önerileriniz için inşallah hevesimi artıracak bişeyler yaşarımda saçma düşüncelerimden vazgeçerim

Ama sen ev işi yapmıyorsun ki , " sen benim neler çektiğimi nerden bileceksin , ey ey ey " .
Dur açıp dinleyeyim :)

:) sen bütün gün calisip aksam eve geldiğinde kocan sana masa kurup bekliyor olmayacak.
Oda yorgun argin gelecek, karsilikli oldugu kadar saaparsiniz artik. Verim olayi yani.

konunun hepsini okumadim ama sahsen kucumsedigim icin degil bence ev zor oldugu icin kadın calismali. ayrica anladigim kadarıyla ev hanimlari calisanlari kotu anne olmakla suçluyor.

O da yanliş tabi ki,kisilerin kendi tercihleridir ama bu konuda her iki tarafinda anneliklerine kadar laf gelmesi bana doğru gelmiyor.Annelik başka bir sey

Mesela benim eşim onu cıvıl cıvıl süslü karşılamam için çalışmama izin vermiyor bende ona saygı duyuyorum daha önce insan kaynakları uzmanıydım yoğun bir işim vardı bu konuda biraz eşlere uyum sağlamak gerektiğini düşünüyorum

eşin akşam yorgun argın eve geldiğinde sana karşı cıvıl cıvıl olmayacaksa senin cıvıl cıvıl olman pek bir işe yaramaz, o zaman da ben çabalıyorum ama eşm çabalamıyor diyebilirsin.Kendin gibi ol, yorgunsan yorgunsundur, kendine de yorulma hakkı tanı.

Ev hanımlığı icraatçıları tarafından söylenildiğine göre daha yorucu oluyormuş ..

O Yüzden o meseleye Önem veriyorsan ev Hanımı olma en iyisi çalış sen ki aksam dinç ol cıvıl cıvıl ol..

Tercihiniz olmasına kimse bir şey demiyor zaten, orasını anladık.
Çalışan kadın çalışmayan kadının yaptıklarını bırakıp sadece çalışıyor değil.
Çalışmayan kadın bir yapıyorsa çalışan kadın iki yapıyor.Kendi emeğiyle kazandığı parayı yardımcıya verir işi görülür, ev hanımının yaptığı işi de halletmiş olur.O işi de halleden kendisi aslında, kendi parasıyla o hizmeti satın aldı.O kadın gelip hayrına yapmadı.
Gündelikçiler sönürülüyor onlar da insan laflarına neden girdiniz ki?Her meslek grubunda vardır, kimse o hizmetten yararlanmasın mı? yok efendim 100 değil de 150 liraymış.herkes istediği serbestlikte sözleşme yapma hakkına sahip.o değil de ne alaka?

Yeri geliyor gunde 18 saat calisiyorum, yeri geliyor gunlerce evde olmuyorum. Ayni sekilde esim de boyle. Ikimiz de stresli isler yapiyoruz karsilikli anlayisla durumu cozuyoruz. Tek aksatmadigimiz 1.5-2 ayda 1 haftasonu 2 gunlugune bir yere kaciyoruz sadece ikimiz. Bize cok iyi geliyor:) Her iliskinin dinamigi farkli ama iliskideki tek sorumlu siz degilsiniz. Esiniz de ayni sorumlulugu hissetmeli size karsi. O zaman sorun yasamazsiniz.

O da yanliş tabi ki,kisilerin kendi tercihleridir ama bu konuda her iki tarafinda anneliklerine kadar laf gelmesi bana doğru gelmiyor.Annelik başka bir sey
Aslinda konu annelige gelmedi de ev hanimlarini kucuk gören yorumlara cevaplar keskin gelince o yorumlari yapan kişiler aaaa calisan anne kötü anne mi savunmasina geçti hepsi bu.Yoksa kimsenin isi kimseyi ilgilendirmedigi gibi kimsenin anneligi de kimseyi ilgilendirmez...

Temizlik yemek yapmak üzerinden niye tartışılıyor ?

Yok ben temizlik yapmak için dünyaya gelmedim falan demek saçma .
Haftada bir yardımcı gelmesi ile her iş halledilmiş olmuyor .

Sürekli hizmetçi bulunduran evlerde yaşamadığımıza göre evli bekar çalışan çalışmayan herkes yapıyor bunu zaten . Rutin hayatın bir parçası .

Peki adam senin için ne yapacak o seni cıvıııl cıvıl karşılayacak mı?

Evlilik bana göre kadının sırtlayıp götürdüğü, hizmet ettiği modern geyşalık değil, 50-50 olmak. İkimiz de birbirimizi karşılıklı mutlu etmeliyiz. Yani herif çoook kıymetli aman dışarı kaçmasın gönlünü edeyim kafası bence hoş bir ortaklık biçimi değil.

konu öyle bi dağıldıki şimdide aman dışarı kaçmasına geldi yok öyle demiyorum evliliğin ilk zamanları daha farklı olur ya heyecan olarak o yüzden danışmıştım yoksa kaçmasın diye değil :)

adam koltuga oturacak bizde dansoz elbiseleriyle kivirtacaz heralde. anmaladim ki

Verimli olup olamamayi da niyeyse sadece kadinlarimiz düşünüyor. Calisan kadinlar mi yoksa calismayanlar mi daha verimli. Evet bu da tartisilabilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…