evlenince çalışmak istememek

Günaydın kız, ne ara uyandın, dün akşam buradaydın?
Bu arada ben de çalışan anne çocuğuyum ve de üniversite öğrencisiyim. Gittiğim yol ise iyi sanırım, kötüsüne düşmedim
Bir klasik olacak ama bilenler bilir, dengesi şaşmış dilim haricinde kötü bir şeyim yok. İçkim yok, sigaram yok, oğlan-herif yok, kumarım yok daha ne olsun?

Çalışmayan annedir o, çalışan olsa denk duramazsınız

daha dur bismillah !
eski calistigim yerdeki bolum sefi beni yegenine begenmisti bende o sira simdiki esimle gorusuyodum yegeniyle gorusmeyi reddettim kibarca. beni haftalar boyunca ali cengiz oyunlari yaparak aglatti gene de sogumadim
bi densizin lafi icin gelecegini emeklerini yakma

ben de başta öyle kırılgan ve eziktim öyle bi alışıyosun ki iş hayatoına birkaç seney ekalmaz herkese kendini savunursun ve kaşarlanırsın merak etme:) ayrıca bu kadar basit bir şeyden vazgeçecek kadar zayıf karakterli isen evliliği nasıl yapacaksın? hem çalışan hem de evli bi insan olarak, evlilik çok daha zor diyorum.

Ben calismiyorum.
Kadinin calismak zorunda oldugunu da düşünmüyorum.
Fakat sen calismalisin bence, o densizlerden 2 3 tane daha gorunce ayaklarin yere daha saglam basar.
Kendin icin.
Erkek çalışmak zorundaysa kadın da çalışmak zorunda! Yok öyle geçinmek.Sonra niye erkeklerin kölesiyiz, değer görmüyoruz.
Kadın niye çalışmak zorunda olmasın ya.

Evdeyim ya normalde 11de uyanmam lazım dimi

Bende senin gibiydim ama hiç bir zaman bu yüzden çalışmaktan vazgeçmeyi düşünmedim.Dokuz sene oldu Şuan o eski halimden eser yok.Çünkü zamanla pisiyorsun :) Sakin çalışmaktan vazgeçme.Unutma hayatta her an herşeyolabilir bubyuzden eekonomik ozgurlugumu eline alma imkânını asla bırakma.

günaydın gerçek hayata hoşgeldiniz:):)
siz bu kadar narin ve kırılgan nasıl oluyorsunuz bilemiyorum,hiç mi korunaklı yuvanızdan burnunuzu çıkarmadınız dışarı?

Oğlum 7.30 da kalkıyor :)

Kahvaltı yapıyoruz
Allah bağışlasın. Tabi benim oğlum yok, bir başıma her gün kahvaltımı hazırlıyorum.
Ev hanımlığı zor mu kolay mı bilemem ama bana göre zevkli değil ya, valla odamı b.k götürüyor Toplamak da hiç zevkli gelmiyor açıkçası. Çok da dert etmiyorum açıkçası, arada bir annem bağırır, toplarım falan. Evlensem nolur merak ediyorum aslında. Ev yani oda benim için, dinlenme, inzivaya çekilme, kabuğuma girme yerim. Komple yaşam alanı olarak görmüyorum, hayatın büyük bir kısmı dışarıda akıyor çünkü. Bu konuya yaptığım yorumlarımın temelinde de bu var aslında.

Neden tartışıyoruz hanımlar? Bırakın.. Bırakın herkes kendi istediği hayatı yaşasın. Hayat nasılsa bir gün bizi seçimimizle yüzleştirecek. Ben bunu yapıyorum, herkes benim gibi olmalı ısrarının anlamı yok.

PS: Ben çalışan bir kadınım. Allah sağlık verirse yaş haddinden emekli olana kadar çalışırım. Başka türlü nasıl yaşanır bilmiyorum, bilmek de istemiyorum.

Elbette zevkli değil nankör bir kere, ben temizlik yapmıyorum haftaiçi, haftasonu eşimle yapıyoruz genelde, arada gaza gelirsem bi gayret girisiyorum eve sonra sıkılıp bırakıyorum

Erkek çalışmak zorundaysa kadın da çalışmak zorunda! Yok öyle geçinmek.Sonra niye erkeklerin kölesiyiz, değer görmüyoruz.
Kadın niye çalışmak zorunda olmasın ya.

Hayirdir unlem falan? Yazdigim seyi keyfinize gore mi yazacagim?
Siz boyle konusunca ben de "ooh kocamdan gordugum degeri kimseden gormuyorum oooh azicik da suralarima" falan mi yazmaliyim? Ahkam kesmeye ne bayiliyorsunuz ya, evet her seyin en iyisini siz biliyorsunuz. Ayni fikirde olmayinca ooov ne kotu.
Ben calismak kotu mu diyorum sizce, evet erkek adam calisacak evet o evi gecindirecek. Bunun a si b si yok.
Sizin niye keyfinizi kacirdim bilmiyorum ama her seyin iyi kotu ornekleri vardir. Hem ev isi yapip hem cocuguna bakan ustune de calisan kadin da koledir. Her sey dengeli olmali. Bu herkes calisacak ulan moduna kim nasil girdi bilmiyorum ama komple delirdik heralde.
Anlamadigim konu sahibine calis dedigim halde suclu olmusum

Ev hanımlarını Aşağılamadan ziyade çalışan annelere Kadınlara da demiyorum annelere hakarete döndü kondu..

Sonuncusu ve en ağırı da bu oldu.

Bi anlasam her bu tarz konu nasıl buraya geliyor.. Neden hakaret etmeden tecrübelerimizi paylaşamiyoruz? Neden birileri havadan nem kapıp alınıyor ?

Siz kendınızı en ufak bir olayda dıs dunyaya kapatacakmısınız.. Küsüp kacmak en kolayı, Bence mücadele etmeyı bırakmayın.. Calısmayan Maddı manevı esıne baglı olarak mecburı bı hayat surmek tercıh etmek yerıne, Kendıne guvenen her ısın ustesınden gelmeye cesaret edebılecek bı kadın olmanızı yeglerım...Takdır yıne sızın tabı..

tek tek bütün yorumları okuyamadım
ilk mesajına göre yorum yapmak istiyorum
ben de tabiri caizse prenses gibi büyüdüm babamdan tek bir tokat görmedim
bağıra çağıra bişe söylediğini bilmedim
kızdığında tepkisini koyardı ve çok üzülürdüm ama asla ne psikolojik ne fiziksel şiddet ne annemden ne babamdan gördüm
maddi olarak en zor zamanlarında bile hayır demediler bana
şimdi şimdi görüyorum ki sevginin en büyüğünü onlar verdi bana Allah başımdan eksik etmesin ikisini de
çok çok nazlı bi kızdım
çok çok kırılgan hassas sulugöz bi kızdım
yaklaşık 6-7 senedir iş hayatındayım
mezun olduğumda babamdan para istemek zoruma gittiği için şu anda da eşimden para istemek zor olacağı için ve maddi olarak sıkıntılarımız olduğu için çalışıyorum çalışmak zorundayım
ve iş hayatı beni gerçek hayata hazırladı inan
artık daha sertim, daha dik duruşluyum
bişe istediğimde kendi başıma becerebileceğim güveni var bende
evet hala kırılgan bi tarafım var ama eskiden olduğu gibi bu beni kolay kolay yıkamıyor
ben de en ufak şeyde hemen oturur ağlardım, günlerce hayatı kendime zindan ederdim
ve beni üzen insana ağzımı açıkp çat çat söyleyemezdim içime atardım
şimdi biri beni üzdüğünde evet yine ağlıyorum ama max 1 saat sonra geçiyor gidiyor içimdeki üzüntü çünkü beni üzen insana gerekli cevabı verebiliyorum artık hatta gerekirse kavga da ediyorum
çok uzun yazdım biliyorum kusura bakma
ama demem o ki bu kadar kolay pes etme
ve kimseye sonuna kadar güvenip adımlarını ona göre atma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…