evlenince çalışmak istememek

Ben de buna karşıyım tam olarak.

Kadınlar kendilerini erkeğe denk görmüyor, denk olma gayreti de yok zaten.

Toplumda yer bulma, eşit saygı görme , birey olma, bağımsız olma, beriki beyin karısı olarak değil kendi yaptığı işle anılma, bir şeyler başarma gayesi yok. Kadınlar hırssız, amaçsız , odaksız yaşıyor.

Erkek ille de çalışsın eyyyh kadına da zaten bakan bir erkek bulunuyor kafası kadını birey değil süs biblosu yapıyor. Kadınlar kendilerini ille de birey olmak zorunda olmayan canlılar olarak görüyorlar, toplumun 2. cinsi olarak.

Sonra da

allah allah işverenler neden kadınları beceriksiz,aptal sanıyor
Neden kadın amir yok, hep erkekler seçiliyor
Neden devlette kadınları düşünen yasayapıcılar yok
Neden kadınlar trafikte beceriksiz, aptal olarak damgalı, erkekler kadınların arkasından araba kullanmayı beceremiyor olarak atıp tutuyor
Hoca kahvesini neden hep benden istiyor
.
.
.
Biz kendimizi adam yerine koymazsak toplum niye koysun?

Son düzenleme:
Evlenip ev hanımı olmak istiyorsan okulun bitmesini neden bekliyorsun şimdiye kadar bırakıp evlenseydin evlenmek de zor okuldaki kadar olmasa ona da para harcamak gerekiyor günümüzde. Ama tek avantajı ilerde Allah korusu eşinin başına bir şey geldiğinde kimseye muhtaç olmadan çocuklarına bakabilirsin belki .Bende okudum ama evlenince çocuklarımı kendim yetiştirmek istiyorum çok düzenli çalışma hayatım olmaz heralde hakkımızda hayırlısı :/

Canım her işyerinde bu sorunları yaşıcaksın diye bişey yok şartlarından memnun olursan çalışıp devam edersin memnun kalmazsan evinde oturursun şimdiden neden canını sıkıyosun ki

size katılmıyorum insanlar sadece bir işi olsun diye okumamalı, ev hanımı olmayı isteyen kadınlarımız da yüksek öğrenim görmeli."Evleneceksen git okulu bırak evlen" anlaşışı bitmeli artık.

Oğlum 4 yasındayken tek bir cümlesi ile işi bıraktım.. "Anne sana işten ne kadar para veriyorlarsa soyle o kadar para biriktirip sana veriyim, sende işe gitme" o kadar dokundu ki bana bu söz.. oğlumla ve kızımla vakit gecirmeye basladım.. Ve inanın, ben işe gittiğimde dinleniyormuşum meger :) hani şu çocuksuz olanlar amaaan evde ne yorulması ne yapıyolarda yoruluyolar diyolar ya ben burda ayar oluyorum :) pestilimiz çıkıyo bee ne yorulması... Ama kuzularımın yuzunde ki o tatlı gülümseme her seye deger.. Esim iyidir hoştur ama yapı olarak ev işlerine yardım etmeyen, bi çöpün ucundan tutmayan biri.. Anası öyle yetiştirmiş.. Ben çalışırken de oyleydi.. Ben bu esek kadar adamı nasıl değiştireyim? Gonul isterdi ki bu adam Ahhh karıcıgım sende calışıp eve katkıda bulunuyosun, eee ne de olsa hayat müşterek iş bölümü yapalım. Yoksa ikimizde calışıyoruz eve adım atar atmaz ben tv karsına geciyorum sen işe girişiyosun ama bu adaletsizlik desin.. Ama demez, demedi.. Valla hiiiiç kusura bakmıcak artık.. Çocuklarım buyudu istersem iş hayatıma geri dönerim ama döndüğüm an ben benlikten çıkarım yani.. Bi destek yok çünkü kocadan... Ev, iş, çocuklar hepsi senin sorumluluğunda.. Bana derse ki işe basladıgın gün ev işlerini de ortak yapacagız, amenna.. Amaa calışsan da çalışmasan da ben elimi bi işe surmem diyen adam var karşımda ve ben dünyaya bi kere geliyorum.. Hiiiç kendimi yıpratamam para kazanacağım diye... Boyle düşünen bi erkek de paşa paşa calışıp gecindirecek ailesini.. Yoksa olan kadına oluyo.. Hayat müşterekliği kavramı puffff diye sönüyo yani

size katılmıyorum insanlar sadece bir işi olsun diye okumamalı, ev hanımı olmayı isteyen kadınlarımız da yüksek öğrenim görmeli."Evleneceksen git okulu bırak evlen" anlaşışı bitmeli artık.
Üniversite okumadan da pekala kendini geliştirebilir ücretsiz devletin ev hanımlarına düzenlediği kurslar var iş garantili veya hobi amaçlı onları yapabilirler. Durumu varsa üniversite okusun ama durumu olmayanlar evlenmek de zor parayı farklı şekilde değerlendirebilirlerdi bende size katılmıyorum.

sizde pek duygusalmissiniz. artik çalışan da calismayanda uc yasinda krese veriyor. uzmanlarda bunu tavsiye ediyor zaten. ilerde çocuğunuz onun icin isinizi biraktiniz diye size minnet duymayacak emin olun. siz evde yiprandiginizla onun intiyac ve isteklerini karsilamaya çalışmakla ve tek emeklilik maasiyla kalacaksiniz.

Ev hanimligi yapmak icin okumaya ihtiyac yok ama keyif meselesi yani okuyan okur ki ben de universite mezunu bir ev hanimiyim.Bu ne ise mi yariyor?Oglumun derslerine yardimci olabiliyorum özel kursa ya da hocaya gerek kalmiyor.Benim annem ilkokul mezunuydu garibim haliyle yardim edemezdi derslerime.Ama okuldan gelince hep kapimi annem acardi,yemegim hazir olurdu orasi ayri.Halkla iliskiler mezunuyum gündelik hayatta çok isime yariyor insanlarla iletisimim iyidir.Ayrica okumaya bayiliyorum hatta cocuklarim biraz daha buyurse yeniden universite okumak istiyorum sirf zevkine...

Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın fakat, akvaryumda yaşamıyoruz,her halükarda karşınıza bu tip insanlar çıkacaktır/çıkıyordur. Yeri gelecek eşinizle,eşinizin ailesiyle,komşunuzla,arkadaşinızla yaşayacaksınız bu tip sürtüşmeleri,her defasında uzaklaşamayacaksınız,bunuda göz önünde bulundurun derim.
Zaten iş yerinizdeki sorun çözülmüş,yöneticiniz müdahil olmuş,gereği yapılmış,bunu hala sorun olarak görmeniz tuhaf. Sonuçta size laf eden kişi özür dilemiş. Kafanıza takıp,içinizde büyütmeyin,ha başka etkenler vardır,işi sevmiyorsunuzdur,ortamı beğenmiyorsunuzdur,anlarım ama şu an işe gitmemenizi gerektirecek bir durum yok.
Çalışma konusunda,nişanlınızda kabul etmiş,gerekirse bir süre çalışmayıp duruma bakın,ona göre karar verirsiniz tekrar ama bahsettiğiniz sebeple havlu atmak olmaz.

Tuhh rezilllikkk...calismayacakmissiniz nasil bir zihniyetteseniz calismadan olur mu, calismazsaniz nefes almaya bile hakkiniz yok sizin, bide okulu işgal etmissniz gidip...o diplomanizi satin ya da verin hayriniza, siz onu hak etmiyorsunuz...okumamaniz lazimdi, dünyaya dar bi bakis aciniz olmaliydi, her turlu insani kucaklamamaliydiniz...siğ bi şekilde kalmaniz lazimdi birileri gibi...lise yeterdi size hatta zorunlu egitim bitse tamamdi...yani sen diplomayi al evde otur, olacak is degil..diplomayi sadece calisacak insanlar hak eder, çocukları annesiz kreslerde olmali, yemekler geciştirme olmali, pazar günü ev takla attirilip temizlik yapilmali...annesiz buyur cocuklar sonra üniversiteye gelince malum genelde..ama onada zaten razidirlar calisiyorlar ya acik görüşlülük sonuna kadar...calismalilar mecburlar çocuklarına verecek imandan yyapacakları arkadaslikdsn daha önemlidir herkesin onlari calisiyor görmesi ee okudular ya...bide üretim yapıyorlar büyük onur, ev hanimi zaten hic birsey yapmaz öyle kös kös...tabi ekonomiyi canlandiriyorlar makyaj ggiyim eksik olmamali..biz npiyoruz yüzümüze salatalik koyup pijamayla oturuyoruz...

Onu bilemem ki, dediğin gibi beyan, az çok burdan anneligini bildiğim takdir ettiğim feyz aldığım kadınlar var, ama iş hayatında da bu böyle, neticede iki durumda da insan faktörü devrede, özelde çok duydum patronuyla gönül ilişkisine girmeye çalışan/giren kadınlar,birbirinin ayağını kaydırmaya çalışan rezil iftiralar atan insanlar,keza devlet dairesinde tığ işi yapıp fasulye ayıklayan...Bu insanlar da çalışıyo, namusu ile hakederek mi? Bence hayır, anne de böyle evde olup bebelerden bihaber anneler de var elbette

Özetle ne yaparsan yap aşk ile yap diyorum :)

Ben calismiyorum.
Kadinin calismak zorunda oldugunu da düşünmüyorum.
Fakat sen calismalisin bence, o densizlerden 2 3 tane daha gorunce ayaklarin yere daha saglam basar.
Kendin icin.

"annesiz buyur cocuklar sonra üniversiteye gelince malum genelde..ama onada zaten razidirlar calisiyorlar ya acik görüşlülük sonuna kadar.."

Ne demek istedin Violet Life ?
Annesi çalışan çocuklar üniversitede ne yapıyorlar, annesi çalışmayan çocuklar ne yapıyorlar? Düşündüğüm yere gelecekse konu binlerce örnek veririm burda

Tamam burda kimse ev hanımı diyip aşağılama işine girmesin ama senin yaptığın da aynı şey ne fark etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…