evlenince çalışmak istememek

Bir kaç gündür izindeyim ee malum bebemde var,dedim ki calismak büyük nimet ben aslinda iş yerinde dinleniyormusum da haberim yokmus :) tam zamanli annelik zor ama,cocuktan onceki hayatimida düsünüyorum hiç yorgun olmadim aksine hep dinçtim,yani senin tabirinle civil civil

şöyle bi durumda var ben çocuk istemiyorum gibi bişey yani eşim çocuk düşünmüyorum dese kabul ederim gibi geliyor içimde öyle bir istek yok belki evlenince olur bilmiyorum evdede çok sıkılırım bi zamandan sonra kesin

Merak etme o heyecan zaten içinde olacak, plan yapmana gerek yok. Sen nişanlığın, sonra nasip olursa evliliğin de tadını çıkar .Bana düşmez belki, kendi tercihin ama çalış.İşinin inceliklerini öğrendikçe çalışmanın da zevkini alırsın, öyle iki kelime söyledi diye küsme, hayatta daha neler göreceksin kim bilir.( Ben de çok şey görmedim, senden de bir yaş büyüğüm ama sadece haberleri izlemek bile yetiyor.) Aile olmanın kıymeti demiş bazı arkadaşlar, evet aile kavramı çok önemli ama herkes aynı değil ki.Senin eşin sen para istediğinde aile olduğunun bilincinde ise sorun yok ama karısına s...g.. diyen adamların bulunduğu dünya da çok da pollyannacı olmak da saflık oluyor.

@homeostas sizin durumunuz cok farkli yalniz. Calisip calismamak degil hayatinizin her anlamini fazlasiyla etkileyecek olan bir durum. Konu cok sapti ama bence konuyu asil acma sebebinizi unutmayin ve hala israrla terapistle gorusmenizi tavsiye ediyorum.

Herseyin bir zamani var tabi ki bu sizin tercihiniz ama bu düsünce degisebilir de ileride :) )

O degil de bak sayfalarca yorum yazildi tercihin ne merak ettim caliscakmisin pes mi ediyorsun

evlenmeye yakın gitmeyi düşünüyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için

evlenmeye yakın gitmeyi düşünüyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için

Rica ederim. Dikkate almaniza cok sevindim cunku ben mutlu olmanin bazi insanlara bahsedilen bir sey oldugunu degil, bir secim oldugunu dusunuyorum. Mutsuz yasamak yerine kendine bir iyilik yapip mutlu olmayi secmek cok onemli.
Umarim ic huzurunuza kavusursunuz.
:)

Bazen öyle şeylerle karşılaşıp öyle cevaplar veriyorsun ki kendin bile sasiyorsun. Sadece biraz zaman... Korkma iş hayatından

Çalışan kadın çalışmayan kadının yaptığını da yapıyor diyorsun da , 400 lira verip ayda ev islerini başkasına mi yaptirarak mi yapıyor. Sorun çalışmak calismamak değil ki bu insanın kendi tercihi. Kimi çalışıp ev isini başkasına yaptırır , kimi çalışır ev işini dört dörtlük yapar kendini yipratir , kimi çalışmaz evinde çalışır ev hanımı olur. Sorun çalışmayan kadın verimli değildir ifadesinde. Ben su kadar para kazanıyorum ne ev işi yapcam veririm parasini yaparlar , benim icin ev hanimligi su kadar para diyen zihniyet benim gorusumce calissa da olur calismasa da.

Yapılan yorumlardan şunu farkettim ki kadınlar erkeklerle eşit olmayı zaten istemiyor.Tüm söylenenler lafta bence...Bunu kadınların hepsi çalışmak zorunda olduğu için söylemiyorum.Evet tercihe bağlı.Kadınlar,sadece isteğe bağlı olarak bile evde kalıp evle ilgili şeyler yaparken erkeklerin böyle bir hakkı yok.Neden ? Çünkü kadınlara göre erkekler yüzde yüz çalışıp para getirmek zorunda ama kendileri değil...Özellikle son günlerde çok gözüme batıyor bu durum.Çocuk,ev işi vs. falan bunlar erkeklerin de yapabileceği işler ama beynimize öyle kodlanmış ki sanki çocuk sadece annenin,evin bütün pisliği kadının...Çalışmayıp,ev işi yapacağım dese adam ona da hayır diyoruz.Bence burada yanlış olan bir şey var.

adam koltuga oturacak bizde dansoz elbiseleriyle kivirtacaz heralde. anmaladim ki

Sesli güldüm

Yeni gelin ve bekarlardaki evlilik algısı da gerçekten ayrı bir inceleme konusu yalnız.
Hayır annelerinde mi gördüler diye sorucam bi gülme geliyo
İşte bunlar hep fazla dizi izlemekten

O kadar haklısınız ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…