evlenince çalışmak istememek

bu ne demek ya, ne yazdığınıza biraz dikkat edin sınırı aşmayın
ben de çalışan bir annenin kızıyım
MALUM GENELDE...... tabirine girecek bişe yaşamadım şükürler olsun
burada laf ettiğiniz o annelerden biri benim ve asla laf ettirmem
onun kesip attığı tırnak olamaz çoğu insan benim gözümde
hem çalıştı hem bize baktı bizi hayata hazırladı verilebilecek en büyük sevgiyi verdi, ve o çalışmalarının neticesinde şu anda bi de torununa yetişiyor
kimse ev hanımlarına ev hanımlığına laf etmiyor etmez de siz de çalışan kadınlara edemezsiniz

Biri sana laf etti, çocuk gibi gittin şikayet ettin, sonra müdür denen adam öğretmen gibi gitti özür diletti sana.. Eee sonra???
Sonra sen evlenince çalışmak istemediğin sonucuna vardın.
Sen iş hayatında böyle olursan zaten seni barındırmazlar. Senin gibiler de olmasın mümkünse ortamda, iş hayatı sonuçta bazen insanın dilinin ayarı olmayabilir yoğunluktan her defasında sulu göz birinin teselli edilmesi ortamı bozar.
Bence de sen çalışma.

Nereden biliyorsunuz çalışan annelerin çocuklarının ne halde olduğunu. Yok kreşte büyür,yok yemekleri geçişirilir. Çok anne tanıyorum,işe gitmeden bebeğinin meyvesine kadar hazır edip,beslenmesine dikkat eden. Kreş demişsiniz,kreş kötü bir yermi sizce? Kötü olsa konuşmayan,iletişimi iyi olmayan çocuklara pedagoglar tarafından önerilmezdi değilmi? Ben çalışmıyorum şu an ama kızım kreşe gidiyor,ben kötü anneyim sizin fikrinizce bu durumda zira sabah kahvaltı ve öğle yemeğini okulda yiyor kızım,bir yemek bile yapamamış oluyorum. Ama unuttuğunuz şeyler var ,çocuk gelişimi,eğitimi sadece yemekten ibaret değil. Çocukların paylasmayı öğrenmesi,uyum sağlaması, yaşına uygun etkinliklerle becerilerini geliştirmesi gerekiyor ,bunlar ve daha sayamayacağım kadar fazlası için önerileriniz nedir merak ettim.
Kendinizce doğru bir yere değiniyorsunuz muhakkak ama kadın kadının düşmanı derler ya o hesap olmuş biraz. Hangi kadın ister 1 pazar gününde sizin tabirinizle evi takla attırmak suretiyle temizlik yapmayı? Çocukların imanına kadar girmişsiniz,açık görüşlülüklerine kadar saydırmışsınız da,bunların çalışmakla ilgisi yok.
Kimse burda çalısmayan insanlara laf etmiyor,sizde bu kadar ağır ithamlarda bulunmayın bence. Siz kimsenin evinde ne yaşadığını,işe ne şartlarda gittiğini bilemezsiniz.

Evdeyim ya normalde 11de uyanmam lazım dimi
Sen şimdi sonuna kadar ev hanimlarini savunuyorsun ya . Çok ağır is yapıyorlar falan diyorsun .
O senin ücretsiz izin bitip de calismaya başladığında yine yaz tamam mı buraya.
İş ev çocuk çok rahatım ay ev hanimlari çok ağır işte çalışıyorlar yazacaksın buraya .
Tmm mi bekliyorum. ..

Allahım yıl olmuş 2015
Ve cehalet bak. Bikere kreş çocuğun sosyal ve bilişsel gelişimi için çok cok onemli dir hanımefendi. . Buradan saçma sapan şeyler söyleyip okul öncesi eğitimi karalayamazsiniz.
İşte sonra sizin gibi olmasınlar diye okumalı çalışmalı kadınlarımız. ..

İşyerinde biri bi laf etti diye 2 gün ağlanmaz
Ama sen hem fazla duygusal hemde tecrübesiz olduğundan fazla takmışsın
Bu ve benzeri olaylar her zaman olacak, küstüm gidiyorumla çözülmez inan
Sorunların üstüne gitmen lazım, sorun kişiyse o kişiye karşı da kendini savunman lazım. İşyeri onun babasının değilse çıkman çok anlamsız ve komik olur. Sende onun gibi personelsin aynı haklara sahipsin, o küsüp gidiyo mu

Diğer konuda nişanlın bişey der mi demez mi ilerde bilemem ama istersen açık açık sor
Evlenince anlarım diye bekleme, hayatı birlikte paylaşacaksınız madem kartlarınız açık olsun
Benim fikrim çalışman yönünde, hayatta herşey biz insanlar için. Kendini geliştirmen her zaman her yaşta sana artı getirir.

konu sahibi evlenince lütfen faunus içinde yaşa,kaynana,görümce,kayın kısaca eş ailesi ile,hatta hatta annen dışında kimse ile görüşme,malum evlilik küstüm çıkıyorum denecek bir kurum değil.
ayrıca dua et de nişanlın evlenince de aynı ihtimamı göstersin.zira evlilik sorumluluk almaktır.bu sorumluluklar erkeğe de zor gelip farklı davranabilir.

Yine çalışan çalışmayana; çalışmayan çalışana saydırmış.

İşin özü ve doğrusu ikisinin de kendine göre zorlukları, avantajları ve dezavantajları var.

Çalışan anne çocuğuyla ilgili pek çok konudan feragat edip işe gelirken belli bir para kazanır, hayat standardı yükselir.

Ama çalışmayan kadın çocuklarıyla olurken maddi olarak bazı şeyleri göze almalıdır.

Bu insanların bakış açısına göre değişir. Biri tek maaşa “çok şükür yetiyor gerek yok çalışmama” der.

Biri başka bir şey söyler.

Ancak şu da bir gerçek ki ülkemizde çalışma şartlarına paralel alınan paralar insanı mutlu etmediği için maalesef bıkkınlık oluşabiliyor. Bir çok okumuş, tonlarca mürekkep yalamış kadınlar bile kendince sebeplerinden dolayı zorla çalışıyorlar. Biri alışkanlık der, biri para der, biri okudum o kadar der, biri ekonomik özgürlük der. Der der der yani.

Kendi açımdan hepsinden birazcık var diyebilirim.

Değil mi sonuçta o da insan,o da gördüğü şeylerden dolayı iş hayatından soğuyabilir.O da çalışmasın o zaman değil mi ama

konu sahibinin çalışmak istememesinden dolayı yapılan sayfalarca yorumdan çıkan sonuç :
çalışan kadınların kızları üniversitede kötü yola düşer!!!

şimdi herkes takkesini önüne alıp düşünsün .. kızlarınızın kötü yola düşmesini istemiyorsanız evinizde oturun..
yalnız benim kızım yok 2 oğlum var onlarda kötü yola düşer mi bilemedim .. bilge kişiye soruyorum ben ne yapmalıyım evde mi oturmalıyım yoksa kızım olmadığı için çalışabilir miyim?

arkadaşımın kızı çalışırken evlendi.eşinin de maddi durumu iyi olduğu için çalışmasını istemedi.arkadaşım dedi ki;
sen akşama kadar çalışıp yorgun geleceksin,x akşama kadar evde sıkılacak,gezip tozmak eğlenmek isteyecek.her gün her gün bu durumu kaldırabilecek misin,dedi.tabii ne olacak karı koca akşamları gezer tozar eğleniriz dedi damat.ama 2 ay dayanabildiler.2 ay sonra kız çalışmaya başladı.

Yanlış konuya mı yorum yazdım dedim bi an
Konu başka yorumlar bambaşka
Üşenmeden göz attım bir de
Ohooo gruplaşmalardan gruplaşma beğen Çekirge dedim sen hangi kısımdansın acaba ?

Bence her şey gibi bu da kişiden kişiye değişir
Ben yıllardır çalışan biriyim, doğum iznimde 6 ay evde kalınca bebeğim olmasına rağmen bocaladım
Sadece ev ve bebek olunca daha çok strese girdim, eski hayatımdan eser yok ve olamaz gibi de karamsarlığa düştüm
Ha gün oldu yemek bile yapmadım bebeğin gaz gelince bir cırrrrlaması vardır Allah'ım o ses bile yeterince strese soktu beni
Yalnızdım genelde, evimin işi de kaldı yemeksiz de gün geçirdik. Pasaklı mı beceriksiz mi alın size bir gruplandırma daha çıkardım

6 ay sonra işe başladım oh be dedim çayım soğumadı, içebildim. Bencil anne de der kimisi mesela bana şimdi, şaşırmam
Ama ben kendimi böyle daha iyi hissediyorum
Kızıma annem baktığı için de içim bi nebze daha rahat, akşama kadar başka şeylerle uğraşıyorum kafam dağılıyor
Akşamda kızım burnumda tüte tüte yola koyuluyorum sonrası vuslat ( :
İzin günlerimizde de kıyağız kızım bugün tam gün beraberiz diyorum, anlıyor mu bilmem
Ev işi mi ? Hala eksiklikler var ama çalışınca eşim de yardım ediyor en azından.

Ama bir başkası da çalışmayı sevmiyorsa, ev hanımlığı ona daha iyi geliyorsa
O mu daha zor bu mu diye şey yarıştırmanın alemi yok kızlar ?
Hepimiz insanız, kadınız, anneyiz. En önemli amacımız bizim ve çocuklarımız için neyin en iyi en doğru olduğu olmalı.
Erkeklerin hepsi çalışıyor diye mi bilmem en iyi baba savaşına girdiklerini görmedim, hoş onlar en iyi adam kavgasına da girmez. Mikemmel kadınlar, mikemmelseniz de bırakın bunu başkaları söylesin böylesi daha güzel inanın.

Çok ağır is yapıyorlar falan demedim ayrıca benim baştaki yorumlarımda kabak gibi duruyo burda, kaldı ki savunmak ne kime karşı savunucam savaşta mıyız? kadın çalışmalı evet, dünyanın bin türlü hali var ama çalışan hiçbir kadın ev hanımı ne yapıyor ki diyemez aşağılayamaz

Ne yazacağımı ne bildin, benim için ev iş çocuk üçlüsü daha denenmemis bi olay, tecrübe etmedim, çocuksux olarak iş hayatı çocuklu olarak ev hayatına aşinayım şimdilik, ben tecrübe etmediğim bu gibi durumlar hakkında ahkam kesmem

tüm yorumları okuyamadım.

ama şöyle örnekler sizin çevrenizde de vardır, benim çevremde şaşılacak derecede fazla.

İçine kapanık, hakkını aramayan bir kızcağız işe başlar.
sizin bahsettiğiniz tarzda olaylar günlük yaşamının bir parçası haline gelir.
hatta işten atılır, bir sürü mülakata girer, bir sürü işe girer çıkar.

Ve sonunda, o kızcağız içine kapanıklığını, çekingenliğini atar, kendine güveni artar,...

Çalışıp çalışmamak kimisi için bir tercihtir, kimisi için diğer türlüsü mümkün değildir. O konuya çok yorum yapmayacağım.
Ama en azından şimdi, çalışmaya devam etmelisiniz. Bu tarz olayların sizi geliştireceğini, sizin kendinize güveninizi artıracağını bilmelisiniz. İleride çalışmamayı seçerseniz, ya da o durumda kalırsanız iş hayatında edindiğiniz tecrübenin hayatın diğer alanlarında da nasıl işinize yarayacağını görmek sizi şaşırtacaktır.

Ve denemek gerekir hayatta bir çok şeyi, bence her ev hanımının ufak da olsa bir iş tecrübesi olmalıdır. Ve belki de her çalışan kadın hayatın bir döneminde ev hanımı olmalıdır sadece. Örneğin doğum izni kullandığım 9 ay benim için çok farklı bir tecrübeydi. Ev hanımlarına bakış açım değişti bile diyebilirim.

Son olarak farklılıklar güzeldir. Siz de böyle kırılgan bir insansınız. Ama iş hayatında size de yer var, evde olduğu gibi. Siz kendinize göre seçim yapın

@pumuckll

İster çalış, istersen de çalışma. Bu senin bileceğin iş. Senin hayatın. Ama bu düşüncelerini nişanlınla paylaş.. Bakalım nişanlın, çalışan bayan mı? çalışmayan bayan mı? istiyor. Biliyorsun, günümüzdeki bir çok erkek kadınların çalışmasından yana.. Bunu nişanlınla konuş, anlaş.. Birlikte bu konuda ortak bir payda buluşursunuz.
İş hayatına ile adım attığın, staj dönemin de bu tarz sıkıntılar yaşaman çok normal. Siz kendinizi savunmuşsunuz, hakkınızı da aramışsınız. Hiç de eziklik göstermemişsiniz. Sizin hassas kişiliğinizden çok, bence farklı sıkıntılarınız var gibi.. 2 gün boyunca ağlamalar filan.. Hadi kendini ifade edemesen, üstünde büyük bir psikolojik baskı olsa anlarım da.. Bence siz psikologdan randevu alın.. Psikolojik destek alın.. size iyi gelecektir.

ben hendim çalışmıyorum ama şimdi ki hayat şartları karı kocanın çalışmasını gerektiriyor.bizim zamanımızda cafe,sinema kültürü yoktu.bizler dört duvar arasında akraba arkadaşla yetinebiliyorduk ama şimdi gençler her akşam dışarıda.hiç bir şey yapmasalar 20-30 harcıyorlar.eee buna da tek maaş yeter mi.

O kadar guzel tercuman olmussun ki hislerime.. ben de resmen bunalima girmistim dogum izninde, simdi tekrar calisiyorum bazen sabahları ayrilmak zor gelse de iş bireysel bir rahatlama alani oluyor benim için. Aksam oglumla ilgilenme isini de birilerinin sandigi uzere calismaktan ona yeterli ilgi ayiramamaktan kaynaklanan vicdan azabini hafifletme aracisi olarak hic görmüyorum. Zaten hayat bu sekilde isliyor. Ebeveynlerin isleri vardir,cocuklarin okulu vs si. Ona da hep soyluyorum,anneler babalar işe gider, aksam olunca gelirler. Onemli olan cocuga dogru sekilde anlatabilmek her seyi. Annesi calisan her cocuk travmatize olacak diye bir kaide yok.

Ne güzel
İkinci de yolda maşallah
Anne kendini nasıl hissediyorsa onu tercih etmeli ki, evladına da daha verimli daha sabırlı olabilsin
Bir diğer insanda çalışma ve trafiğe gelemiyor daha strese giriyorsa ve eşi evin geçimini de sağlayabiliyorsa ev hanımlığını tercih edebilir
Çalışıyorum diye çalışmayan annelere tüü kaka demiyorum ama aynı saygıyı bende bekliyorum. Çalışan annelerin çocukları şöyle böyle diye saçmalamasınlar bir zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…