evlenince çalışmak istememek

söyledim kendisine istiyosan nişanı bozabilirsin iki tarafında çalışmasını istediğini bir evlilik hayal ediyordun bu en doğal hakkın düşüncem çalışmamak yönünde dedim oda sıkıntı yok istiyosan evde durursun dedi şimdilik bu şekilde kapandı konu

Şu mesaja dikkat etmenizi öneririm
yanlış anlamışsınız onu bidaha açıklayayım,ailesi zaten evi veriyor ama ben kabul etmiyodum biraz şehir dışında kalıyor diye bende çalışırsam merkezde kiralar pahalı ama iki maaşla öderiz diyodum nişanlım hep o evi istiyodu çalışmak istemediğimi söyleyince tamam o evde otururuz kira derdimiz olmaz diyor yani ailesi tanıdığım kadarıyla öyle insanlar değiller eğer laf ederlerse benden önce nişanlım istemez zaten o evi

Yaşadığınız olayda haklısınızdır, ona hiçbir sözüm yok, ama size fırsat doğmuş gibi, hemen üstüne atlamışsınız mazeret olarak. Zaten bu isteksizlikle çalışmayın , gereksiz kalabalık yaratırsınız. Hemen devlete kapak atma hayalleri başlamış 'devlette eyvallahım olmaz' falan. Önce hep bu kafada kadınları ikna etmeye çalışırdım, ama iş hayatına girince hata olduğunu anlıyor insan, sizin yapmak için çok hassas kırılgan olduğunuz işler de bizim üstümüze kalıyor, biz afedersiniz öküz gibi olduğumuz için hastalık, hamilelik, sorunlu meslektaş, iş yükü vs etkilemiyor bizi. Açıkçası daha işe başlamadan istemiyoraaamm nışanlamı nasıl ikna ediceeaamm diyen biri ne bir çocuğa öğretmen olsun, ne mühendis , ne hemşire, ne temizlik görevlisi, hiçbir yaptığı işten hayır gelmez. Çalışmaya bu kadar negatif bakan toplumların hangileri olduğu ve durumları ortada. Umarım çalışmazsınız hem siz mutlu olursunuz, hem de gerçekten isteyen birinin yerini işgal etmemiş olursunuz.

helal olsun sana bu yaşta bu azim keşke biraz üslubunda yumuşak olsaydı hani herkes ''farklıdır'' ya o konuda

O zaman evlenınce calısmamak degıl; ozel sektorde calısmak ıstemıyorsun. Baba parası sonrasında koca parası koreltır ınsanı. Onca emegı kısır gunlerınde heba etmek sacmalık. Devletı de ozelı de hepsı zor bu kırılganlıgı atmadıktan sonra. Fabrıkada ıscı de olsan, devlette genel mudur de olsan hep mesaı arkadasın ya da senın ustun bırılerı ılla kı olacak. Illa kı canın sıkılacak.

sizde yanlış anlayanlardansınız benim kimseye bi saygısızlığım olmamış işimi doğru düzgün yaparken karşılaştığım saldırı beni herşeyden soğuttu ben işi yapmam demedimki herşeyi yaparım sevdirmeye çalışırım kendimi müdüre bağlı çalışırken başkasının laf etmesi üzdü özür diletti müdür sağolsun ama ben daha bisüre yüzyüze bakıcam o insanlarla

şöyle düşündüm evlenince hem evliliğe alışıp hemde dersaneye gidip kpssye hazırlanayım en azından 1 yıl çalışmamış olurum devlet için zorlarım şansımı

helal olsun sana bu yaşta bu azim keşke biraz üslubunda yumuşak olsaydı hani herkes ''farklıdır'' ya o konuda
Üslubum gayet normal. Sen sert görmemişsin hakikaten.
Lütfen biraz dirayetli ol ya, değil çalışmak yaşamak zor gelir bu kadar hassasiyetle.
Kimsenin hayatı kolay değil, herkes aşıyor bir şekilde. Senin onlardan eksiğin ne, ne gibi bir fark buna sebep olabilir? Kendini küçümsediğinin farkında mısın? Esas kendinin kendine gösterdiğin üsluba bak bence.

Cıdden merak edıyorum calısma hayatına kusecek kadar ne yasamıs olabılırsınız?

hassas olduğumu senden önce ben söyledim zaten memnunmuyum sanıyosun ama yapım bu böyleyim insanlar farklı farklıdır kabul edelim diyorum

Cıdden merak edıyorum calısma hayatına kusecek kadar ne yasamıs olabılırsınız?
ben işimle uğraşırken insanların içinde rencide edildim nasılsa stajyerim sesim çıkmaz diye dalga geçildim ama müdür çağırınca sürekli önüne baktı şaka yapmıştım yanlış anlaşıldım bıdı bıdı müdürde öyle şakamı olurmuş dedi bu kadarını anlatayım sadece

Yanı yas 25 mudurun karsı tarafa ozur dıletmesı sonra olayın mudure aktarılması yanlıs anlamayın bır nevı cocuk gıbı sıkayet edıp, ozur dılettırmıssınız. Ben egıtım sektorundeyım bır suru ogretmen arkadasla calısıyorum kendı aralarında hallemedıklerı bır sorunu ıdareye yansıtınca ıfrıt oluyorum. Kendı sorunlarını dahı cozemeyen bırı onca sınıfı ve ogrencıyı nasıl ıdare eder dıye dusunuyorum.

hassas olduğumu senden önce ben söyledim zaten memnunmuyum sanıyosun ama yapım bu böyleyim insanlar farklı farklıdır kabul edelim diyorum
İyi de mutlak olan tek bir şey vardır. Geri kalanı değişir, insan sürekli değişir hele.
Herkes ana kuzusu olarak doğuyor, herkes masumiyetin simgesi, hassasiyetin doruğunda oluyor başta. Kimisi acemilik der, kimisi çaylak, kimisi tecrübesiz. Zamanla gelişir, değişirsin. Bu senin elinde diyorum ben de. İlk tökezlediğinde yere yığılma diyorum, onun yerine o taşı sen tekmele, yolundan çek diyorum. Yoksa hep orada oturur kalırsın.

şöyle düşündüm evlenince hem evliliğe alışıp hemde dersaneye gidip kpssye hazırlanayım en azından 1 yıl çalışmamış olurum devlet için zorlarım şansımı

Devlette her şey bal,kaymak insanlar melek mi sanıyorsun? :)

İnsanın olduğu her yerde bu sorunları yaşayacaksın.

Haksızlık yapacaklar.
İftira atacaklar.
Canını yakacaklar.
Kalbini kıracaklar..

Bu kişi sana çok yabancı biri olduğunda bile halin buyken sana bunu yapan kocan olacak mesela.
Kayınvaliden, eltin belki görümcen olacak..

Mutsuzluktan ölecek misin?

Hemen boşanmayı, ömür boyu bekarlığı mı seçeceksin?

Bu kadar kırılgan, zayıf biriysen eğer sen hiç evlenip ele karışma arkadaşım.

Evlilik hayatı iş hayatından çok daha yıpratıcı çünkü.

Diyalogu yazmanız mümkün mü?
Hassasım diyorsunuz, siz yanlış anlayıp abartmış olabilir misiniz?
Belki diyalogu yazarsanız yorumlarımız farklı bir bakış açısı kazanmanızı sağlar.

işte bak şu yaptığın yorum yapıcı bişey beni düşündürüyo ama dalga geçildiği zaman başını okuyup devamını okumuyorum bile iş kendimde bitiyo haklısın

Bence sen çalışma . Ciddi söylüyorum .
Senin gibi uyaniklar devlete kapağı attığı an is te yapmıyor. Surekli ya rapor ya izin illallah ettiroyo. Bizim gibilere kalıyor hersey. . Allah aşkına ne çalış ne memur ol sen. Otur evinde . Otur oturdugun yerde bir ömür. . Sana yakışan o yani..
Senden hiçbişey olmaz kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…