- 6 Haziran 2007
- 279
- 46
- 643
- Konu Sahibi SessizveDerinden
-
25 yaş için evlilik düşüncesine ülkemizin her yerinde aynı bakılmıyor.
Düşünce tarzından düşünce tarzına farklılıklar gösteriyor...
Modern düşünce tarzına göre evet 25 erken olur.
Şuan içinde bulunduğum hayat tarzı gereğince evlenmem doğru olanBu demek değildirki sadece evlenme tarzından dolayı..
Seviyorum ve şuan ailemde bulamadığım huzuru kendi yuvamda yaratmak istiyorum.
Şuan beni kendi rahatı huzuru için beni boğan bir ailem olmasa, düzenli gelirimin olduğu bir işim ve sosyal çevrem olsa inanın 28 den aşağı evlenmem.Açık ve nettir bu.
Şimdi aklınıza şu gelebilir ''yahu manyak bu kız, yağmurdan kaçarken doluya tutulacak''
Öyle değil işte.O ıslandığım yağmurlar beni hasta edecek yakında.
Kısmet olursa eşi olacağım kişi ve gelinleri olacağım aile inanın kendi ailem kadar içimi acıtmaz.
Velev ki acıttı.Boşanır yolları ayırırım.Ama kendi ailenize diyemiyorsunuz ben gidicem veya sizi istemiyorum falan..
Uzun hikaye anlıyacağınız
25 yaş için evlilik düşüncesine ülkemizin her yerinde aynı bakılmıyor.
Düşünce tarzından düşünce tarzına farklılıklar gösteriyor...
Modern düşünce tarzına göre evet 25 erken olur.
Şuan içinde bulunduğum hayat tarzı gereğince evlenmem doğru olanBu demek değildirki sadece evlenme tarzından dolayı..
Seviyorum ve şuan ailemde bulamadığım huzuru kendi yuvamda yaratmak istiyorum.
Şuan beni kendi rahatı huzuru için beni boğan bir ailem olmasa, düzenli gelirimin olduğu bir işim ve sosyal çevrem olsa inanın 28 den aşağı evlenmem.Açık ve nettir bu.
Şimdi aklınıza şu gelebilir ''yahu manyak bu kız, yağmurdan kaçarken doluya tutulacak''
Öyle değil işte.O ıslandığım yağmurlar beni hasta edecek yakında.
Kısmet olursa eşi olacağım kişi ve gelinleri olacağım aile inanın kendi ailem kadar içimi acıtmaz.
Velev ki acıttı.Boşanır yolları ayırırım.Ama kendi ailenize diyemiyorsunuz ben gidicem veya sizi istemiyorum falan..
Uzun hikaye anlıyacağınız
Senin yaşında problem yok bir kız olarak tabi ki evlenmek istersin. Sorun erkek arkadaşının yaşında.
Sen, seni boğan ailenden kurtuluşu evlilik olarak görürken ve bu 23 yaşında bir genç adamı evliliğe götürürken sence ne derece etik.
Olmadı boşanırım demek ona da haksızlık olmaz mı ? O senin sevdiğin adam mı yoksa ailenden kaçış sigortan mı ?
Bende aynı evi paylaşma derken senin açından düşündüm ama iş bambaşkaymış. Hakkında hayırlısı derken, bir kat fazlasını erkek arkadaşın için diliyorum.
Kusura bakma ama bence kullanılıyor.
Tarafsız olamadım çünkü aynı yaşta yeğenimin sırf ailesinden bunaldığı için bir kızın kıskacına girmesini asla istemem ve asla onay vermem. Öldüm bittim dese de ona yanlışı anlatırdım, erkek arkadaşını yeğenimin yerine koydum ve çok sinirlendim.
O 2,5 yılı ayrı ev kurmak için nişanlı bekleseniz daha iyi. Kardeşim kv ile yaşıyor ve hayattan soğudu. Nefret ediyor. Evlenmeden önce aralarının iyi olduğunu belirteyim. Ayrı ev bence şart.Merhaba kızlar.
Derdim konu başlığımdan anlaşılıyordur.9 aylık bir birlikteliğim ve 1 ay sonra sözüm var.Kısmetse seneye yazında düğün.
Erkek arkadaşımın iyi kötü bir işi var.Eşini veya ailesini ele muhtaç etmeyecek karakterde biri.
Ama gelin görün ki evin en küçüğü ve en kıymetlisi.Buzamana kadar yaptığı hatalar (her erkek veya kız gençliğinde yapar) annesi,teyzesi ve ablası tarafından kapatılmış.Borcu harcı ödeyemeyince ailesi ödemiş.
Yani açıkçası hep arkasında bir ailesi var diye biraz rahat takılmış.(Dışarıdan görülen ve ailesinin anlattığı bu)
Annesi bana açık açık ''benim oğlum şuan ev geçindiricek sorumlulukta değil, alışana kadar (1-2 sene) bir otururuz hem o arada evinizi hazırlarız demişti.Diğer oğlu da yakın zamanda evlendiği için daha onun borçları tam olarak bitmediğinden anlayışla karşıladım.
Bu durumu yakın arkadaşlarıma anlattım çoğu 2 sene çabuk geçer hem eğer hemen evlenmek istiyosanız mecbursunuz falan dedi..
Bir arkadaşım (37 yaşında 2 cocuk annesi) bana ''Bak ablacım 2 kuru ekmek ye ama ayrı evin olsun nekadar da seversen sev kaynananı oda seni severse sevsin bir zorlanırsın, hem yeni evli olucaksın evde rahat dolaşmak istiyceksin kocana sırnaşıcaksın vs duşunu rahat alamıycaksın '' diye akıl verdi..Abla mecburum dedim.
Sonra aylar geçti.Şu sıralar yani.Düşünüyorum da nekadar müstakbel kaynanam ve ailesiyle aramda sorun olmasa da başta bizim ayrı ev kurmamız daha mantıklı.
Erkek arkadaşım ozaman sorumluluğun ne olduğunu anlayacaktır..Aksi halde gene rahata alışıcak ve bizim kendi evimizin olması başka baharlara kalacaktır..
Bu konuda sizlerin yorumu nedir, siz ne düşünüyorsunuz merak ettim
yaşamadan bazı şeyler anlaışılmazmış derler sende yaşayarak anlayacaksın sanırım..
çoğumuz yaşça büyüğüz senden ve hepimizin ortak fikri aynı eve gitme ve evlenmek için biraz daha bekle..artık gerisi sana kalmış,hayatını şekillendirecek olan sensin.
Çok içten ve samimi buldum duygularını, gerçek yaşanmışlıkların ve acından olsagerek
Benim tek korkum o zaten.Huyuna devam etmesi..Ben çocuk yaştan beri maddi manevi her zorluğu yaşadım yaşıyorum.
Çokta eli sıkı tasarruflu biriyimdir.Ama bunlar yetmez biliyorum.
Ayrıl diyorsun ama okadar bağlıyız kiTabii her acı zamanla unutulur.
Ama şöyle bir durumda var, benden önceki sevgilisi (ondan 5-6 yaş büyük) yaşı gereği hemen evlenmek istemiş ve bunu ailesi de biz hemen düğün vs. yapamayız diye istememiş (gerçi asıl neden kızın yaşı) ve kız terketmiş hemen başkasıyla nişanlanmış
Erkek arkadaşımda bu durumdan çok yaralı.Sırf maddiyat yüzünden terkedilmesi çok dokunmuş.Şimdi bende ona bu sebepten ya adam ol ayrı eve çıkıcaz yada ben yokum dersem siz düşünün gözünde nasıl biri olduğumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?