Evlenince kiymete binen esim

genel olarak kız aileleri aman kızımı mutlu etsin yeterki diye damadın üzerine düşerler hep iyi olmaya çalışırlar..tabiki kız ailelerindede çirkef vardır ama yüzdesi gerçekten düşük.
erkek aileleri daha doğrusu anneleri gelinle resmen kapışma haline giriyor,,oğlum gitti gibilerden..çok çok iyi kayınvalidelerde var imrenerek bakıyorum türünün son örneği diye..ama gerçek bu...resmen kıs-ka-nı-yor-laaaaaaar kaçarı göçeri yok.

en basitinden bişey anlatacağaım browninin anlattığı meyve suyu hadisesi gibi bişey buda

geçen yıl kurban kesmedik memleketelerede gidemedik..eşimde bende kavurmayı çok severz.
telde şakayla karışık anne birazcık ayırırsın artık bize dedim..neyse 3 ay sonra geldi bize.dondurucuya koymuş getirmiş saolsun..hemen mutfağa girdi ısıttı onu..bende mutfaktayım pasta yapıyorum.eşimi çağırdı,masay bir tabak koydu..oğluşummmmm hadi bi yede göreyim içim rahat etsin dedi..pardon ben neyim orda eşek başımı..çok mu zor benide çağırmak..
onu benim ailem asla yapmaz..önce dmadı çağırır,hatta annem onun sevdiklerini yapar hep,aman aç kalmasın çok dikkat eder...
neyse kayınvalidem bunu dedi bende dayanamadım bu ayrımcılığa,bana göre terbiyesizliğe..
saol anne benide çağırdığın için yemiş kadar oldum dedim..eşim ondan daha çok utandı hayatım gel hadi vs bir sürü dil döktü..istemiyorum sana afiyet olsun dedim
ne kadar gereksiz manasız bi davranış bu yaptığı çok terbiyesizlik..yol yoprdam bilmemek

Kayınvalidem hep iyiliğimizi düşünür
Evine giderim elimi bi işe sürdürmez.iyi bi kadın yani.ama tabi bazen sölediği en ufak şey bile batabiliyor psikolojime göre.
bence bi tek onlar diil bizde bazen onlara zırhlı bi tutuma giriyoruz
yanlışmıyım?

kayınvalidem yeme içme konusunda düşünür benide, hatta tabağıma öyle bir yemek koyarki tepeleme, bu konuda iyidir kendisi, hakkını yemiyim

kötü değil ama bence çok abartıyorlar benim öyle huylarım yoktur yani aramazlarsa bile ay niye aramadılar demem. belkide herşeyi kutlamaya dönüştürmelerinden kaynaklı artık bana çok abartı geliyor.. bayram olur hediye beklenir yılbaşı olur hediye beklenir kutlama beklenir. muhakkak herdoğum günü kutlancak ve toplanılacak. yav 2 yıldır kocişimle doğum gününde dışarı çıkamadık hep anasıylayız. ya bi seferde sadece ara sor veya sadece görüşek. misafirler çağırılıp pastalar kesilmesi tuhaf kaçıyor.

yılbaşı kutluyorsun kes pastanıda işte yooook 1 ocak günü akşamında kesilecek o pasta
2 gün sonra pastasını kestiğin adamın erkek kardeşi (amca) nin doğum günü beraber kesin işte pastayı yooook oda gününde haydee toplaşıyoz 2 gün sonra tekrar ayrıca adamın karısı var çoluğu çocuğu var kimse yapmıyor bu zamana kadar yapılmamış. bizim kaynana alır pastayı gider yav sana ne karısı çocuğu düşünmüyor sen hersene pastaya 30-40 tl verir her seferinde ama elektiriği borçtan kapanır böylede bir abzürtlük var onunda etkisi var tabi biraz bu kadar eğlence düşükünü olmalarına karşı soğumamın

doğru söylüyorsun sende annesinin babasınınkine yada kendinizinkini o gün beraber kutlayın ertesi gün kutlayın cnm orta yol bulmaya çalışın.
amcaya teyzeye gelince onların d.gününe gitmene gerek yokki.tabiki saçma o kadarı:)

Benımde komık buldugum bu zaten.
Koca ınsanların dogum gunu kutlanmasa ne olur.
Anneler gunu ve babalar gunu yıne bır nebze belkı.
Benım kendı aılemde dogum gunu kutlar.
Fakat bu sadece telefonda soylenen bır kac ıyı dılekle sınırlı kalır.
Kucucuk yegenlerıme dahı bu sekılde bır kutlama yaparız bız.
Bence bu sekılde olması daha manalı, ınsanları bır kulfet altına sokmuyor en azından.

kayınvalidem yeme içme konusunda düşünür benide, hatta tabağıma öyle bir yemek koyarki tepeleme, bu konuda iyidir kendisi, hakkını yemiyim

Bende hakkını yemeyeyım, yemek konusunda benı dusunur kayınvalıdem.
Hatta kımı zaman ben gıtmesem, esım gıtse onunla gonderır bana bırseyler.
Kımı zaman sırf ben sevıyorum dıye zeytınyaglı sarma bıle yapar.
Aslında bakarsanız, onun her yemegını cok sevmeme ragmen sarmasının lezzetını begenmıyorum.
Fakat sırf benım ıcın yaptıgını soyledıgı ıcın 'cok guzel olmus' dıyorum.

benim kayinvaldem böyle olmadığı için bişey diyemiceğim
herzaman düşünceli bir annedir sağolsun
herdaim önce evlatları gelir onun için bir anne olarakda normali budur zaten

manevi destek her zaman guzeldir
buyuklerin nasihati, tatli sozleri
ilgilenmeleri simartmalari hatta bazi elestirmeleri
ve hatta kizmalari bile iyidir..
ben kayinvalidemin hakkini yemeden anlatmaya calistim
belki yalnizliktan belki ne cektigimi esimle (bunada sukur)
bildigimden.. boyle tatsiz sorulari hos gorebilirim
esimin ailesi tarafindan

hele arkadaslarin anlattiklarina bakiyorumda
gercekten hos olmayan durumlar yasaniyor
herkesin es ailesi ayni seviyede olmayabiliyor..
fitne sokmadiklari muddetce
canlari sagolsun..

bu arada baska bir sey var
o'da tuhafima gittiginden
bazi akrabalar esime
"baban senden cok memnun maddi olarak cok yardimci oluyormussun
hep seni soyler over.. bir dediklerini iki etmiyormussun"
yada bir araba markasi soyleyip "hayirli olsun aldinmi arabani" diye sorarlar
biz saskin kaliyoruz yalan cikiyoruz
cunku buyuk bir miktar sayilmayacak bir para gonderdik
bir kere
ve araba almak gibi bir planimiz yok simdilik..
tabii esim sinirleniyor "ne yapmaya calisiyor babam" diye
bu'da yine cozemedigim seyler..
aslinda direk kotu niyetle yorabilirim
ama daha istemiyorum bunu yapmayi :)

Seninki de brownimin olayına benziyor hakikaten..:26:
Çok kötü bir durum, çok düşüncesizlik..
Ama sanırım bu k.validelere normal geliyor yaptıkları..
Bizim toplum olarak hani şöyle bir kabulümüz vardır ya, erkek yalnız kalamaz, yemek yapamaz, aç kalır, ne yer ne içer.. gibi..
HErhalde o yüzden hem siz, hem k.valideniz ortak bir şekilde eşinizi beslemek ve ona iyi bakamk zorundasınız.
Sadece size özel değil, çoğunlukla böyle bu durum.
Mesela ben annemlerde olurum, eşim mesaiden gelir. Annem de hemen telaş, çabuk kocana yemek hazırla, çıkar. Yani zaten hazırlayacağım.
Ama mesela ben işten gelsem, annem veya k.validemde tesadüf orada olsalar eşime "çabuk karına yemek hazırla oğlum" demezler..
Toplumun kadına ve erkeğe yüklediği anlamalr böyle işte..:26:

ay güzelmiş ya, niye şikayet ediyosun uyum sağla gitsin, tam arayıp bulamadığım şey

Haklısın ıpek.
Eskı kulturlerde alenı bır sekılde erkege deger verılıyormus.
Sımdı ımalı oldugu ıcın pek fark edılmıyor.
Fakat gorunen o kı, duzen hıc degısmemıs.
Erkek daıma ustun olarak nıtelendırılıyor.
Ve en acısı; bunu yapanın annelerımızın olusu.

kiymete binmezmi canim bizim sirtimizdan kayiriyorlar zaten baskada yaptiklari hicbirsey yok...benim esim arabayla turkiyeye geldi biz önceden vardiydik....daha adamin yorgunlugu cikmadan hoppppaaaa piknik kayninvalidem yesin icsin gezsin okadar...en ufak birsey olsa aman oglum yorgun dinlensin...eee simdi ne anladim...ilk gunden basladiydi oglumun parasini yedim yiyorum yiyecegim sen kimsinki dedi bana...hic sevmiyorum hatta nefret ediyorum kendilerinden sagolsun bunu basardi...esimi sömururler yollarlar;(((

artik hic bir sey umrumda degil
esime dedim bastan beri
evimizi arabamizi borcumuzu hal etmeden
ölüm kalim olmadigi muddetce
hic bir maddi yardimda bulunmayacagiz kimseye
zaten oyle olacak der
bellki icimizden gelir hediye gondeririz
belki bir harclik o'da tamamen bize kalmis

ihtiyaclarinin olmadigini cok guzel
sekilde anladik zaten
israrla aradilar bu hafta ust uste bikip usanmadan
ben avukatla gorusmedeydim hacizlik bir durumumuz oldu
sonra aramalarini istedim ve nedenini anlattigimda
citlari cikmadi :) bir ay ne onlar arar ne biz arariz
nasilki sorunumuzu hal ederiz o zaman
"naptiniz hal edebildinizmi" derler yalandan :)
en cokta canim baska seye sikildi
Buyuk gorumcem bebegimin cinsiyetini ogrendigimde
ailesinden once kendisine soylememi istemisti
mujdeyi ben verecem onlara demisti
peki dedim bende
bir kac hafta once gorumcemi aradik
aramizdaki konusma aynen su
- cinsiyeti ogrendik
- nedir
- kizimiz olacak
- haaa ama biz oglan sanmistik
- yok kizimiz olacak!
- sen kizmi isterdin oglanmi
- hayirlisini istemistim!
- olsun canim hayirli olsun anneme veriyom gorusuruz

kayinvalidem
- kizmi olacakmis
- evet
- haa oglan bekliyorduk allah allah
- ..............
- ben patiklerini hirkalarini yetistiririm artik

moralimi bozmuyorum ama dusundukcede batiyor iyice

ahahah çok güldüm yaa vallahi bunların hepsi aynı benim kayınvaldede oğlum evde kahvaltı ediyomu sabahları diye kaç kere soruyodu bana bende yok iişyerinde yapıyo dedim o da onu sormuyom evde yapmıyomu diiyo.ulan sanki bekarken evde kahvaltı yapıyomuş gbi.anasının evindede evde kahvaltı yapmıyomuş.ki evlendkten sonra baya kilo aldı benm kocam yemeklerimi çok sever ama ne zamn makarna olsa evde kaynana denkgeliyo makarnada yememesi lazım diyoo hey Allahım yarabbm yaaa hepsi aynı şekerim hepsii

valla canim moralini bozma polyanacilik oynarsan hayat guzel gidiyor demekki oglan sandilarkiz cocugu cok onemli canim hic moralini bozma bu tur cahil insanlarin laflarina sen kulturlusun onlarin seviyesine inme...sonucta peygamber efendimizin soyu kizi hz. fatimadan turemistir bunu anlatirsin erkek evlatlari vefat etmis canim kizimin olmasini isterdim ama hayirlisi buymus oglum oldu kiz cocuklarini suslemek cok gusel....caniiim benim Allah bagislasin yavrunu...

aramizdaki konusma aynen su
- cinsiyeti ogrendik
- nedir
- kizimiz olacak
- haaa ama biz oglan sanmistik
- yok kizimiz olacak!
- sen kizmi isterdin oglanmi
- hayirlisini istemistim!
- olsun canim hayirli olsun anneme veriyom gorusuruz

kayinvalidem
- kizmi olacakmis
- evet
- haa oglan bekliyorduk allah allah
- ..............
- ben patiklerini hirkalarini yetistiririm artik

moralimi bozmuyorum ama dusundukcede batiyor iyice [/COLOR][/B][/QUOTE]

??? bu konuşmalarda öyle çok can sıkacak bişey görmedim ben...düşündüm tekrar...yine göremedim.

yazılanları okudum bazıları gerçekten "düşündükçe" cansıkıcı bazılarının üstünde durmaya bile değmez.

ama ortak noktaları düşündükçe daha can sıkmaları. yani düşündükçe gereksiz yere içinizde büyümeleri.

anladığım kadarı ile bebek bekliyorsunuz ve bence onun etkisi ile iyice cansıkıntısı yapmışsınız. hayat bunları düşünecek kadar önemli değil emin olun. bebeğinizle birlikte hamileliğin keyfini çıkarın yaşamanıza bakın. ne alınıyorsunuz ki..............

(laf aramızda bu kadar çok aynı düşünen varken farklı şeyler yazınca tepkiler nasıl olacak diye merak etmiyor değilim, bu durumlarda genelde tepkiler pek hoş olmadığını gördüm:))))

Hamileyim can tasiyorum
zorlu bir hamilelik ve 30 yasimda ilk bebegimi doguracagim
uc dusuk yaptim ilk evliligimde
asi, bildigini okuyan, dogrusunu sonuna kadar savunan bir yapim var
bu yonlerim esim tarafindan sonuna kadar desteklensede
hamile bir kadin olmanin hassasiyetini tasiyorum sonuna kadar
yuz yillarca erkege verilen oncelik ve egemenlik benim nazarimda
toplumsal acidan buyuk bir haksizlik
cinsiyet soruldugunda bir kadina
ve cevap "kizim olacak" dendigi zaman
-"olsun" diye cevap verilmez! kiz bebekleriDE sevimli olur
denmez!
sayet oglum olacak deseydim
keyiflerine diyecek yoktu esimin ailesinin
cokmu umrumda kesinlikle hayir
hem bir kadinin mucizesidir dogurganligi!
can tasimak hayat vermek kendi benliginde bir CAN olusturmak
bir ihtiyactir kimi zaman kadin icin
bir ozlemdir cogumuz icin ziraa senelerce bunun mucedelesini veren hemcinslerimiz var
gelecek olan bebegin cinsiyeti onemli olmamasi gerekirken
bizim toplum icin hala onemli bir etken olabiliyor erkek cocuk olmasi
cokmu umrumda? dedim ya hayir!
ama bu sevincimi dunya alem paylasmasini beklemezken
sadece aileler aileye bir birey geliyor diye sevinmesi gerekirken
sadece ve sadece sagligi icin iyi niyetlerini dualarini sunmasi gerekirken
verilen cevap -haaa olsun kiz olsun!
hafif acir gibi
hafif teselli eder gibi
ustu kapali ama memnuniyetsizligini belli ederek..
hamilelik hassasiyetiyle canim sikildi
ailemde gormedim bir ayrimcilik
ama annemin yuzune vuranlar hatta
tanistigim insanlara - uc kiz kardesiz dedigimizde
ve avrupanin gobegindeki turkler hep bir saskinlikla baktilar
..
tepki alacak bir yorum yapmadiniz charlotte
dusuncenizi guzel bir sekilde ifade ettiniz
ama emin olun bu bahsettigim sikintilari hayatimin merkezine koymadim
sevgiler

Ben charlotteye katilmiyorum insanin canini acitan birsey olmazsa bunu dile getirmez...arkadasimiz gayet mantikli vede hakli belliki sevinciyle kaynanasinin vs...sevinmesini istemis sevincine ortak olmalarini istemis bu tarz birsey kim olsa insanin canini acitir bu cahilliktir tabiiki...biz arkadasimizin daha cok uzulmesi icin cabalamadik...onu anladigimizi belirttik...ayrica herkes dusuncesini söylemekte serbesttir demekki onlarda böyle gormusler bu sadece bir kadina özl bir durum degilki toplumda olan bir durum bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…