Evlenince nerde yaşayacağız sorunsalı

Paranizi biriktirin, sende ise gir ne aceleniz var evlenmek icin ? Annende muhtemelen bu sorunlar yuzunden sicak bakmiyordur. Kv ile ayni /yakin evlerde yasayanlari okumuyormusun burda ? Ne kadar uzak o kadar iyi. Ayrica durumumuz yok diye herseye razi olmak zorundamisin ? Durumu yoksa durumu duzelene kadar evlenme isine girmesin erkek arkadasin.

Eski meski yapcak bişey yok kaynananla altlı üstlü oturmaktansa eski evde otur huzurun olsun paranız oldukça içini yaptırırsınız.. ama tabi sen her şeyden önce anneni dinle istemiyorsa haklı bi sebebi vardır anne o!

iki kişi çalışıp nasıl kira ödeyemiyorsunuz?
zaten çalışıp inek bakamazsınız, neden buna takılıyorsunuz. ineklerin bakılma saatleri vardır zaten, size uymaz o da.

Ailesi iş çıkartır yine oda hayır diyemiyor, bu sebepten endiseleniyorum. Evlenmeden fettan gelin oldum. Kirada oturursak hic birikimimiz olmayacak.

erkek arkadaşınızın bir işi yok mu?
köyde köy işlerine yardım etmeyecekse ne iş yapacak ?
merkezde ev tutun. ikinizde çalışın.. kimseye yük olmadan, kimseye ihtiyaç duymadan bir hayat kurun

Haklisiniz bundan da korkuyorum. Kesin annesi erkek arkadasimi her işe koşar. O yuzden duzenimizi kurup,paramizi biriktirip evlenmeliyiz. Bu konulari açıyor, haliyle aklıma takılıyor.

Ailesi iş çıkartır yine oda hayır diyemiyor, bu sebepten endiseleniyorum. Evlenmeden fettan gelin oldum. Kirada oturursak hic birikimimiz olmayacak.

söz nişan olmadan bu meselelere nasıl geliyorsunuz. nasıl fettah gelin olabiliyorsunuz cidden merak ediyorum

Yanlış anlamazsan 'annem köyde oturmama izin vermez' demişsiniz. Annesine 'gezdi yemek yapmadı' demişsiniz.

Benim anladığım kadarıyla sevgilinizi seviyorsunuz lakin ailesini küçük görüyorsunuz gibi geldi. Annenizin etkisinde kalıyor olabilirmisiniz?

Eğer ev harabe olarak söylenen bir yer değilse 10.000TL ye içine oturulur hale gelir. Kiraya çıkmaktan 10 kat iyidir. Evinizde 1 mutfak 1salon 1 yatak odası alın uygun fiyatlı evi toparlayın derim.

erkek arkadaşınızın bir işi yok mu?
köyde köy işlerine yardım etmeyecekse ne iş yapacak ?
merkezde ev tutun. ikinizde çalışın.. kimseye yük olmadan, kimseye ihtiyaç duymadan bir hayat kurun

Çalışıyordu bir hafta sonu vardı. Annesi gezmeye gidiyordu. Erkek arkadasim is yapiyordu. Annesi yemek bile yapmiyordu eve kadinin isi gucu gezme. Simdi askere gitti. Beni arıyor sikayet ediyor tüm is bana kaldi diye. Icimden oh olsun diyorum. Gencecik kadin cok genc evlenmis ama cok rahat hani yasli olsa neyse.Erkek arkadasim ev yemeklerine hasret. Zeytin yagli fasulyeni adini dahi duymamış.

Yaşlar kaç acaba evliliği bu kadar baside alıyorsunuz merak ettim.

Evlenme ne bir iki sene var ve nerde yaşayacağız derdine mi düştün? ??

Haklisiniz bundan da korkuyorum. Kesin annesi erkek arkadasimi her işe koşar. O yuzden duzenimizi kurup,paramizi biriktirip evlenmeliyiz. Bu konulari açıyor, haliyle aklıma takılıyor.

Yahu su erkek arkadasini dusunmekten vazgec, kendine hic mi acimiyorsun, koyde yasam mi kaldi artik tovbe tovbe !!
aklini peynir ekmekle yemediysen kendi gencligine hayatina kastin yoksa gozun baka baka calisip parasini kazan bir genc kiz olarak evini gecindiremeyecek durumdaki bir adamla evlenmezsin, ik mik etti diye koye kv nin alt katina tasinmazsin.
Ayrica hem ikinizde calisip hemde kirayi odeyememeniz bana tuhaf geldi. Madem ciddisiniz oturun biriktirin paranizi, sen esyalar icin birikim yap sevgilinde evin tadilatina baslasin bir yandan para biriktirsin, hafta sonlari calismiyorsa 1 gun 2 gun her hafta calissin evin icini kendisi bile yapar (boyasini yapar camini takar, parke takabilir, fayans doseyebilir), bilmedigi seyleri sorar bilen arkadasini tanidigi bulur. Oyle tekrardan yikilip bastan yapilacak degilse illaki kendi de yapar. Bizim toplumda insanlar hazircidir, en ufak seye bile usta cagirmaya calisiriz, artik elinden ev isi gelen erkek kalmadi ortada resmen. Bence sevgilin isin kolayina kaciyor kabul etme sakin.

Ailesini kucuk gormuyorum ama yildizimiz uyusmadi derler ya oyle iste. Erkek arkadasimin zor kosullarda calismasindan da biktim. Kadinin bana yaptığı kiskancliklardan da biktim. Demek ki içten ice biriktim. 10.000 bulunmayacak para değil bir senede birikir. Haklisiniz kiraya cikmaktan iyidir. Bakalim zamana birakacagim.

Iyi bari size "bizde o ise buyukler karar verir" diyip nerde yasayacaginiz konusunda sizi safdisi birakmak isteyen bir kayinaile yok karsinizda...

Evlenmenize bir kac yil varmis zaten..
Sehirdeki ev nekadar buyuk kac oda ne kadar para eder bilmiyorum ama,
onu satip 2+1 bir ev alinabilir..
Yada ev gayet guzel ama ici tadilat istiyor diyorsaniz da bence bu yillar icerisinde ufaktan ufaktan evi toparlamaya bakin..
Nebilim mesela bi kac ay sevgiliniz mutfak fayanslari icin para biriktirsin,
bi kac ay laminat icin fln..camlar ve duvarlar sonra.. yani tek tuk eksigi kalsin mesela..
Evlendikten sonra da takilarla geri kalani tamamlarsiniz..
2 yilda gayet iyi toparlanabilir bence...

erkek arkadaşınızın annesini bu kadar iyi tanıyor musunuz da yorum yapıyorsunuz merak ettim.sizde mi o köyde yaşıyorsunuz?
askerden gelsin merkezde ev tutsun, sende çalışırsan olay kapanır gider..

sana abla tavsiyesi, büyük olduğumu düşünüyorum.. Ailesini bu kadar irdelemede kafana da takma.. kadın geziyorsa gezer seni ilgilendirmez bu. Bu kadar detaylara inersen üzülen sen olursun..

sen elini taşın altına hiç koymuyosunki...

madem köy istemiyosun o merkezdeki evi yaptıracaksınız.

herşeyin lüksünü yaptırmak zorunda değilsiniz.

benim oturduğum ev ahırdan beterdi fay hattı gibi açıktı odaların yerleri ( doğalgaz için boru döşemişler öylece açık bırakmışlar) kötü semtte oturmam iyi semtte otururum bu evide yaparım dedim.

parke, kapılar, banyo, boya badana, çelik kapı ıvır zıvır hepsi 12000 tuttu.
3 yıl önce bu semtte ev kiraları 2,5 3 ten başlıyodu ben 1,5a tuttum 1 yılda amırti etti kendini şimdi kardayım kira bazında

yap o evin içini orda otur hazır mutfak al bin lira , amerikan kapı desen montaj dahil 300e geliyo taş çstlasa 7 kapı vardır evde.

duşakabin alsan 200-2000 arası parkede tutsun 2000 oldu bitti

O zaman derhal sen de boşan Avatarı görünce tutamıyorum kendimi hala

Hem senin içn hem müstakbel kayın validen için şehirde oturman bence daha hayırlı. Ama şunu söylemeliyim eşini sık sık ailesiyle görüşmesine laf söz etme

Aklıma takılan 2 soru var. Anneniz nerede oturuyor ve sevgilinizin kardeşi varmı ?

Ailesiyle gorusmesine laf soz etmem ama annesi beni kiskaniyor. Ve buna üzülüyorum.
Ailem merkezde oturuyor. 3 kardeşi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…