- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Merhaba kızlar...
Erkek arkadasimla evlenince nerde kalacağımız konusunda bir karara varamadik. Onlarin köyde evleri var üstte ailesi oturuyor alt kat da boş. Bir de merkezde evleri var ama o evin içi cok masraflı cok eski bir ev. Her yeri bastan aşağı yapılmalı. Orada kalamayacagiz cunku yaptiracak paramiz yok. Koyde kalmamiza da annem izin vermez. Zaten annem bize sıcak bakmıyor. Bende köyde yapabilir miyim bilmiyorum. Her ne kadar erkek arkadasim köy isi yapmayiz dese de, ailesi erkek arkadasimi çalıştırır ve sinirlerim bozulur. Ona da söylüyorum. Haklısın diyor. Kirada da kalamayız durumumuz musait olmayacak. Öneriniz var mı bu konuda?
iki kişi çalışıp nasıl kira ödeyemiyorsunuz?
zaten çalışıp inek bakamazsınız, neden buna takılıyorsunuz. ineklerin bakılma saatleri vardır zaten, size uymaz o da.
Paranizi biriktirin, sende ise gir ne aceleniz var evlenmek icin ? Annende muhtemelen bu sorunlar yuzunden sicak bakmiyordur. Kv ile ayni /yakin evlerde yasayanlari okumuyormusun burda ? Ne kadar uzak o kadar iyi. Ayrica durumumuz yok diye herseye razi olmak zorundamisin ? Durumu yoksa durumu duzelene kadar evlenme isine girmesin erkek arkadasin.
Ailesi iş çıkartır yine oda hayır diyemiyor, bu sebepten endiseleniyorum. Evlenmeden fettan gelin oldum.Kirada oturursak hic birikimimiz olmayacak.
erkek arkadaşınızın bir işi yok mu?
köyde köy işlerine yardım etmeyecekse ne iş yapacak ?
merkezde ev tutun. ikinizde çalışın.. kimseye yük olmadan, kimseye ihtiyaç duymadan bir hayat kurun
söz nişan olmadan bu meselelere nasıl geliyorsunuz. nasıl fettah gelin olabiliyorsunuz cidden merak ediyorum
Haklisiniz bundan da korkuyorum. Kesin annesi erkek arkadasimi her işe koşar. O yuzden duzenimizi kurup,paramizi biriktirip evlenmeliyiz. Bu konulari açıyor, haliyle aklıma takılıyor.
Yanlış anlamazsan 'annem köyde oturmama izin vermez' demişsiniz. Annesine 'gezdi yemek yapmadı' demişsiniz.
Benim anladığım kadarıyla sevgilinizi seviyorsunuz lakin ailesini küçük görüyorsunuz gibi geldi. Annenizin etkisinde kalıyor olabilirmisiniz?
Eğer ev harabe olarak söylenen bir yer değilse 10.000TL ye içine oturulur hale gelir. Kiraya çıkmaktan 10 kat iyidir. Evinizde 1 mutfak 1salon 1 yatak odası alın uygun fiyatlı evi toparlayın derim.
Çalışıyordu bir hafta sonu vardı. Annesi gezmeye gidiyordu. Erkek arkadasim is yapiyordu. Annesi yemek bile yapmiyordu eve kadinin isi gucu gezme. Simdi askere gitti. Beni arıyor sikayet ediyor tüm is bana kaldi diye. Icimden oh olsun diyorum. Gencecik kadin cok genc evlenmis ama cok rahat hani yasli olsa neyse.Erkek arkadasim ev yemeklerine hasret. Zeytin yagli fasulyeni adini dahi duymamış.
Yaşlar kaç acaba evliliği bu kadar baside alıyorsunuz merak ettim.
O zaman derhal sen de boşanBen de bilmiyorum mesela ama annemin köyüne yaz tatiline gezmeye diye giderdim kendimi ya tarlada soğan toplarken yada tarladan gelecekler için yemek yaparken bulurdum. Anlamasan bile herkes çalışırken boş duran insan göze batar köyde, sevilmez yani. İlla ki bi laf sokma dokundurma olur.
Ailesini kucuk gormuyorum ama yildizimiz uyusmadi derler ya oyle iste. Erkek arkadasimin zor kosullarda calismasindan da biktim. Kadinin bana yaptığı kiskancliklardan da biktim. Demek ki içten ice biriktim. 10.000 bulunmayacak para değil bir senede birikir. Haklisiniz kiraya cikmaktan iyidir. Bakalim zamana birakacagim.
Hem senin içn hem müstakbel kayın validen için şehirde oturman bence daha hayırlı. Ama şunu söylemeliyim eşini sık sık ailesiyle görüşmesine laf söz etme
Aklıma takılan 2 soru var. Anneniz nerede oturuyor ve sevgilinizin kardeşi varmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?