Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Etkili Eleman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
1.734
7.244
158
Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun

Bence yeni olması şart değil
Siz çift olarak nasıl rahat ediyorsanız normal odur
Ben evlenirken en az 5 yıllık saç kurutma makinem gelmişti mesela
Eşim saçlarını kullanılmış makinede kurutuyor
Sorun olmadı

Elektronik aletleri de denemek isterdim mesela ama annemle yaşıyorduk
Türk annesi buna uygun değil malum

Hayır. Önce temel şeyler alınıp zamanla yavaş yavaş evin eşyaları düzülebilir. Kullanılmış salon takımı sorusu da o zaman ki maddi durumumuza göre değişir. Bir elim yağda bir elim balda ise kullanılmış koltuk elbet ki istemem. Ama şu zamanda bizi maddi olarak sıkıştıracak ise bir süre kullanılmış bir koltukta kullanabilirim. Ama bunlar benim şahsi fikrim elbet.

bana erkek arkadaşınız tepkisi "şaka gibi" geldi

yani erkekler kullanalım derler kadınlar özenir genelde

bu arada yeni evlendiğimde evimde kullanılan çaydanlık görümcemin ilk atandığında gittiği şehirde kullandığı çaydanlıktı

bu arada hala benim evde 15 yıllık evliyim

hiç bir sakınca görmedim

yani bir de siz o eşyaları başkası ile kullanmayacak kendiniz kullanacaksınız

tv mesela eski olduğu nereden anlaşılıyormuş

yani babaannemin 60 yıllık evinden eşya getireyim demişsiniz gibi tavırları ilginç

bu arada evlenmeden sevgilim ile birlikte yaşadık evlenince de o evin eşyaları ile devam ettik

beyaz eşyaları atıp yenisini mi alacaktık 10 yıl daha kullandık

sanki başkasının kullandığını mı kullanacaksınız allah aşkına. yine kendi kullandığınızı kullanmaya devam edeceksiniz. Klasik Türk aile kafa yapısını bırakın artık. bir düğün yapıp, bir daha mı geleceğiz dünyaya kafasına girip 5 yıl o düğünün borcunu ödeme işleri tarihte kalmalı artık. boşa harcanan o paralarla gezin tozun ev alın araba alın. aslolan şekil değildir.

Biz salonu ve yatak odasini yeni aldk. Geriye kalan odalar,tv,bulasik,camasr makinalari,buzdolabi, hatta bicok odanin halisi hep bekarliktan gelen esyalardi. Hatta 1 odamz bostu. Oraya zamnla bi kitaplik ve koltuk aldk vs..bnce olani kullanip zamnla ortak zevklerle ihtyclarla dayayip dosemk daha guzel. Kap kacakta bile bu senin miydi bnm miydi dedklermz oluyor :) tabi yeniler de var eskiler is goruyosa neden kullanlmasn ki?! Mutluluklar diliyorum :)

Bence yeni olmak zorunda değil. Ama evlenen çiftlerin bu konuda görüşü ortak olmalı. İleride o evde ikiniz yaşayacaksınız bu yüzden onun bu konudaki fikrini de onemsemelisiniz. Konudan anladığım kadarıyla uzun yıllar beklemeyeceksiniz, ufukta evlilik planları var. Bulaşık makinesi, TV gibi şeyleri şimdi yenilemeyin. Ortak zevkinize göre alırsınız. Çeyiz konusuna gelince zaten tek yasiyorsunuz, pandemi döneminde gelen giden de olmuyordur. Bütün çeyizi açmak yerine sevdiğiniz cicili bicili diyeceğiniz birkaç parça şey alabilirsiniz kendi evinizde kullanmak için. Ama caydanlik vs gibi şeyleri de kullanmak sorun olmaz diye düşünüyorum, ne olacak ki, bı bulaşık makinesi, TV gibi değil.

Bu bir zaruret degil tercih.
Hatta durumu olmayanlar 2.el bile tercih edebiliyor zaman zaman,gormuslugum var.
Bunlarin sizin evliliginizde cok buyuk bir etkisi olacagini dusunmuyorum.Sonuc olarak arac sadece,materyal..
Yani "1 yil kullanmissin bu tv'yi hemde biz evlenmeden,kesinlikle ayrilmaliyiz,bunu bana nasil yaptin!!" diyenine rastlamadim hic :)

B Bulaşık makinesi, TV gibi şeyleri şimdi yenilemeyin. Ortak zevkinize göre alırsınız.

gülümsedim yorumunuza

tv yi anladım da bulaşık makinesinde ne zevk var

yani evdeki bulaşık makinem dün bozuldu sandım bayağı dövündüm ama yeni alınacak pahalı olur diye

hiç zevkime uygunu olur mu diye düşünmedim

Tv nin büyüklüğü vs olur belki de bulaşık makinesinin zevke uygunu nasıl oluyor

, ne olacak ki, bı bulaşık makinesi, TV gibi değil.

ben mi çok yaşlandım ya

yv yahut bulaşık makinesi önceden kullanılırsa ne olur ki

hani çaydanlık belki kullanılıp eskir de bu makinede sen daha önce kendi kirli tabağını yıkadın şimdi ikimizin kirlisi kullanılmaz mı denir

keza tv izleniyor işte

daha önce izlenmiş olması bir yıl sonra izlenilebilirliğini ortadan kaldırıyor mu

gıcırlığı mı gidiyor

yanlış anlamayın, konu sahibinin nişanlısı da sizin gibi düşünüyor, böyle düşünen kişiler çoktur

yorumunuz hoşuma gitti, ama cidden eşyaya bu kadar anlam yüklemek, zevke göre seçmek vs bana çok uzak geldi

tüm yorumu gülümseyerek yazdım, kırılmayın bana ne olur

Madrm evlenecektiniz neden yeni takımı çıkarıp kullandınız orasını anlamadım. Yeni eşya almak şart değil ama nişanlınıza da hak verdim, yeni istemek de normal
Evlilik planının üzerinden 1 yıl geçti ve hala önümüzü göremiyoruz. Ne kadar bekleyeceğimiz de belli olmadığı için, ihtiyacım olduğu için çıkarıp kullandım

Estağfurullah, açıkçası yorumdan sonra kendi yorumuma bakınca bulaşık makinesi kısmını okuyunca kendi yorumuma ben de güldüm Ben onu genel olarak ev eşyalarında anlamında kullanmak istedim ama iki kez bulaşık makinesi yazmışım. Sonra konuya tekrar baktım orada da bulaşık makinesi gecmiş. Haklısınız elbette, altı üstü bulaşık makinesi, klasiktir genelde. Yorumu yapmadan önce çalışıyordum yorgundum, odaklanamadim ara verip buraya bakarken gördüm konuyu ama hâlâ yorgunum demek ki, neyse en azından guldurmus oldum :)
Açıkçası benim görüşüm nişanlı ile tamamen zıt. Evin tüm eşyalarını a dan z ye kadar sadece nişanlımin kullanmış olması koşulu ile eski dahi olsa kabul ederdim. Eşyanin konforlu ve temiz olması dışında yeni veya eski, rengi gibi şeylere takılmam. Konu sahibinin yorumundan anladigim kadarıyla sadece pandemi, yasaklar vs nedeniyle ertelenmiş evlilikleri, yani bir alti ay içinde bir şeyler olur diye düşündum i yüzden bekleyebilirsiniz demiştim. Yoksa önünde iki yıl gibi bir süreç olsa beklemek pek mantıklı gelmezdi bana da.

Bizde evlenirken eşim tek yaşıyordu saç kurutma makinesini ve bazı eşyalarını getirdi gayette güzel kullanıyoruz sonuçta evlenirken o kadar masraf oluyor ki bunları almayıp kullanmak bence mantıklı başka şeye harcarsınız o parayı tabi bazı insanlar herşeyim yeni olsun diye düşünebilir bütçeniz varsa sıkıntı olmuyor

Evet tabi sonuçta ortak kullanacağımız şeyler. Onun da sevmesi, beğenmesi lazım. En azından bazı mutfak eşyalarını kullanayım diyorum. Aslında acil ihtiyaçlar değil belki. Ama ben de neden gözümde kalsın diyorum. Hiçbir şeyin garantisi yok birazcık anı yaşayayım tadını çıkarayım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…