- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
- Konu Sahibi Etkili Eleman
-
Bu bir zaruret degil tercih.Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
B Bulaşık makinesi, TV gibi şeyleri şimdi yenilemeyin. Ortak zevkinize göre alırsınız.
, ne olacak ki, bı bulaşık makinesi, TV gibi değil.
Evlilik planının üzerinden 1 yıl geçti ve hala önümüzü göremiyoruz. Ne kadar bekleyeceğimiz de belli olmadığı için, ihtiyacım olduğu için çıkarıp kullandımMadrm evlenecektiniz neden yeni takımı çıkarıp kullandınız orasını anlamadım. Yeni eşya almak şart değil ama nişanlınıza da hak verdim, yeni istemek de normal
Onlar da daha sonra sorun olacak muhtemelenSorsaydın ya paşazadeye kullanılmamış salon takımını kendi mi alacakmış ? Borçsuz harçsız birikimiyle alacak ama.
Estağfurullah, açıkçası yorumdan sonra kendi yorumuma bakınca bulaşık makinesi kısmını okuyunca kendi yorumuma ben de güldümgülümsedim yorumunuza
tv yi anladım da bulaşık makinesinde ne zevk var
yani evdeki bulaşık makinem dün bozuldu sandım bayağı dövündüm ama yeni alınacak pahalı olur diye
hiç zevkime uygunu olur mu diye düşünmedim
Tv nin büyüklüğü vs olur belki de bulaşık makinesinin zevke uygunu nasıl oluyor
ben mi çok yaşlandım ya
yv yahut bulaşık makinesi önceden kullanılırsa ne olur ki
hani çaydanlık belki kullanılıp eskir de bu makinede sen daha önce kendi kirli tabağını yıkadın şimdi ikimizin kirlisi kullanılmaz mı denir
keza tv izleniyor işte
daha önce izlenmiş olması bir yıl sonra izlenilebilirliğini ortadan kaldırıyor mu
gıcırlığı mı gidiyor
yanlış anlamayın, konu sahibinin nişanlısı da sizin gibi düşünüyor, böyle düşünen kişiler çoktur
yorumunuz hoşuma gitti, ama cidden eşyaya bu kadar anlam yüklemek, zevke göre seçmek vs bana çok uzak geldi
tüm yorumu gülümseyerek yazdım, kırılmayın bana ne olur
Evet tabi sonuçta ortak kullanacağımız şeyler. Onun da sevmesi, beğenmesi lazım. En azından bazı mutfak eşyalarını kullanayım diyorum. Aslında acil ihtiyaçlar değil belki. Ama ben de neden gözümde kalsın diyorum. Hiçbir şeyin garantisi yok birazcık anı yaşayayım tadını çıkarayım diyorumBence yeni olmak zorunda değil. Ama evlenen çiftlerin bu konuda görüşü ortak olmalı. İleride o evde ikiniz yaşayacaksınız bu yüzden onun bu konudaki fikrini de onemsemelisiniz. Konudan anladığım kadarıyla uzun yıllar beklemeyeceksiniz, ufukta evlilik planları var. Bulaşık makinesi, TV gibi şeyleri şimdi yenilemeyin. Ortak zevkinize göre alırsınız. Çeyiz konusuna gelince zaten tek yasiyorsunuz, pandemi döneminde gelen giden de olmuyordur. Bütün çeyizi açmak yerine sevdiğiniz cicili bicili diyeceğiniz birkaç parça şey alabilirsiniz kendi evinizde kullanmak için. Ama caydanlik vs gibi şeyleri de kullanmak sorun olmaz diye düşünüyorum, ne olacak ki, bı bulaşık makinesi, TV gibi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?