Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Koltuk falan belki kullanılmaz ama beyaz eşya televizyon sağlamsa ve iyiyse neden kullanılmasın. Ben geçen sene evlendim. Eşimin bekarlıktan kalan televizyonunu ve tv ünitesini kullanıyorum. Eşimde 2 yıl önce almış.

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Genellikle erkekler sizin gibi kadınlar da erkek arkadaşınız gibi düşünür ama 😂

İlk atandığım zaman tek yaşadığım için oturma grubu, tv, beyaz eşyalar, halı, yemek takımı... vs ne varsa almış yeni gelin evi gibi ev düzmüştüm. İki yıl sonra evlendim ve sadece yatak odası takımı ile bulaşık makinesi aldık😅 4 yıl sonra, çoluk çocuğa karışınca yenilerini aldım hiç de pişman değilim. Ne kadar eskimiş olabilir ki kullandıklarınız, bunların hiç bir önemi yok bence birbirinize karşı sevgi ve anlayış olduktan sonra. Her şeyin başı huzur☺️

yani o eşyalarda herhangi bir uyumsuzluk yoksa kullanılır neden olmasın?
zaten bazı ürünlerin işlevi bellidir.
çamaşır makinesi çamaşır yıkar, sizdekinde 20 program var ama nişanlınıza 50 program mı lazım :D
veya bulaşık makinesi, ne var yani bunlar çalıştığı sürece bozulana dek kullanılır.
kullanışsız eşyalar ayrı mesele. atıyorum buzdolabınız küçüktür, büyütmek gerekirse değiştirirsiniz.
koltuk takımı, zevkinize uymazsa veya rahat değilse değiştirirsiniz.
tv'deki mesele de büyüklük ve teknoloji ile alakalı. eski tip lcd'lerdense 4k falan değilse değiştirme kısmını anlarım.
ya da evlenince eldeki tv salona küçük kalacaksa yenisini almak gerekebilir.
kap kacak konusuna zaten girmiyorum hani çaydanlık eski olsa ne olur yeni olsa ne olur?
tabak çanak kırılmadığı sürece kullanılır.

Erkek arkadaşınızın neden TV nin bir sene kullanılmasına takıyor anlamadım. Özellikle kendi eviniz değil kirada yaşayacaksınız yeniye kaçmayın. Çünki taşınınca maalesef eşyalar yıpranıyor.

Yorumları okuyunca aklıma geliyor. Biz de daha eşimin bekar evinden gelme saçkurutma makinasını kullanıyoruz. Çok iyi çalışıyor hem de. Kase bardak filan ne varsa getirmişti, kullanılıyor evde. Bunlar eski diye sorun etmek hiç aklıma gelmemiş )

Son düzenleme:
Bir de şöyle bir şey var ben evlenirken yeni aldıklarımı hala kullanıyorum haftaya on yıl olacak. Ama eşimin bekarlıktan kalma televizyonu bozuldu, lojmanın ikinci el buzdolabı bozuldu... yani eskileri yenilemek zorunda kaldık ama yeni koltuklarımızı düdüklü tencereyi hala kullanıyoruz. Yani bütçeniz elveriyorsa yeni alabilirsiniz, bu sizi zarara sokmaz

Nişanşlın böyle dedikten sonra bize fikir vermek düşmez ki kullanacak olan sizsiniz
Ayrıca bir süre daha beklesen birşey olmaz yani

Hanımlar ayrıca tüm eşyalarımı çok titiz kullandığımı da belirtmek isterim :) ayrıca ikimizin de geliri iyi. İstesek her şeyi sıfırdan alabilecek durumumuz da var. İhtiyacım varken geçici, kalitesiz şeyler almaktansa iyisini alıp evlenince de kullanırım diye düşünüyorum. Bu kadar eşyayı bırakıp yenisini almak bence müsriflik

Yeni olması şart değil bnce

Bekar evimden kalan buzdolabı ve çamaşır mak. kullanıyorum hala. Eşim yenileyelim daha büyüklerini alalım diyor çok gereksiz diyorum, 2 kişiyiz yetiyor bize. Hatta yemek takımım tencere setim yoktu annemden kalan tencereleri kullandım 5 sene. Bu sene yeniledim heves ettim. Eşyaya gereksiz anlam yüklemek mantıksız geliyor, iş görsün hayatımızı kolaylaştırsın tamam.

Back
X