Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Eşimin vardı buzdolabı çamaşır makinesi halılar tek kişilik yatak dolap nevresim pike çaydanlık tencere tabak vs kullaniyorum oğluma oda almadık babasının odasını kullaniyorum

Yani çeyizden gelen havlularda genelde annemizden kalanlar olmuyor mu ne farkı var . Benm beyaz esyam fln yeni başka kimse de yoktu önceden de ama kitaplığım Portmanto ayakkabılık yenge hnmın kullanmıyorum ben dedi aaa tamam o zaman dedim aldım . Bence fark etmez ama tabi siz bilirsiniz böyle seylrti genelde kadınlar takar:)

Kullanilmis derken sanki asırlarca kullanmışsınız.
İlla alinacaksa suan kullandiklarinizi goturup gunluk yemek takimi olarak kullanin, yeniden bir set alin.
Simdi boyleler evlenince herseyin ucret odemesi kendi sirtlarina binince iş değisiyor.

İmkanlarımız fazlasıyla var olmasına rağmen

buzdolabı
çamaşır makinesi
TV
Bilgisayar
Vr box
PlayStation
Balkon takımı

Bunlar eşimin üç yıllık bekarlık eşyaları ve bunları kullanıyoruz yenisini almadık

Sadece bebek olunca buzdolabını atacağız yenisini alacağız çünkü çok minnoş dolap 🤷

Bence israfa gerek yok
Nasıl ki evlendik diye tüm dolabimizdaki kıyafetleri atıp yenilerini doldurmuyosak halen giymeye devam edebiliyorsak aynen öyle eşyalar içinde gecerli

Bu tür şeyleri genelde kadınlar sorun eder erkekler umursamaz.
Tuhaf geldi o yüzden. Atacak misiniz o eşyaları yani?
Eşimin dolabi yatagi halısı vs vardi 4sene kullandığı. Onları ben evlendikten sonra da kullandım bi zararını görmedim 😁

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Erkek arkadasiniz sacmalamis. Beyaz esya dayanikli ev aletidir. Ekonominin bu kadar berbat oldugu bir donemde calisani kullanmayip yeni almak musriflik. Ben de esimin evlenmeden once 5 yil kullandigi tv, camasir, bulasik makinesi, utu, buzdolabini kullaniyorum. Bozuldukca yenileriz dedik. 10. Yillarini tamamladilar, simdiye kadar bir tek buzdolabini yeniledik, o da bozuldugu icin degil yetmedigi icin. Niye calisan makineyi atalim?

Ne yapalım yani evleniyorum diye buzdolabı, çamaşır makinesi koltuk takımını çöpe mi atalım??

2 yıllık eşya da yeni sayılır, üstelik senin eşya ablacım 2.el getirmiyorsun kendi eşyanı getiriyorsun. Çalışıyorsa, iyi durumdaysa alıp kullanırım paraya yazık israf hem de milli servete yazık.

Eşyaya bu kadar anlam yüklemek ayrıca acaip altı üstü koltuk poponu üstüne koyacaksın hayatın merkezi değil ya

Nişanlım kocişimle quahvaltı keyfi paylaşan yeni gelinler gibi ne yapacak yeni eşyayı yani deli mi ne

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Bu adamla evlenme bence 🤐

İlk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Babamın evinden gittim. O zaman herşeyi sıfır aldık. Durumumuz iyi olunca ilerleyen yıllarda salon takımımızı yenilemiş, stor perde yaptırmıştık. Boşandığımda o eşyaları ihtiyaç sahiplerine dağıttım.
2. evliliğimi 38 yaşında yaptım. Boşandıktan sonra 4 sene bekar hayatım oldu. O esnada kendime yeni eşyalar aldım. 2. Evliliğimde de bekarken aldığım eşyaları kullanmaya devam ettim. Sonuçta eskimemişlerdi, hala çalışıyorlar ve maddi olarak sıfırdan alabilecek kadar gücümüz yok. Eşim hazır kurulu eve geldiği için halinden aşırı memnun.
çeyiz için aldığınızı açmasaydınız keşke. Gündeliğe daha uygun fiyatlı ürünler kullanabilirsiniz. Çeyiz kültürü saklayıp, evlenince kullanma mantığında.

Nasıl ki evlendik diye tüm dolabimizdaki kıyafetleri atıp yenilerini doldurmuyosak halen giymeye devam edebiliyorsak aynen öyle eşyalar içinde gecerli

yorumunuzu okuyunca aklıma geldi

burada bir çok konu oluyor ya

yeni evliyim ama üstüme başıma bir şey alamadım, hep borç var kış geldi montum bile yok diye

ben o konulara yazıyorum geçen yılkine ne oldu diye

bir çok yeni gelin kızımız kocası alır diye eski kıyafetlerini de getirmiyor

hatta birisi bekarlık pijamalarını artık giyemeyeceğini, çeyizdekilerin de günlük kullanıma uygun olmadığını bu nedenle yeni pijama alması gerektiğini anlatmıştı uzun uzun

benim üniversiteden kalan pijamam var yaklaşık 20 yaşında :))))

Ben eşimin bekarken aldığı beyaz esyalari kullanıyorum.Kendisi iki yil kullanmış sadece . 4.yillarini tamamlayacaklar bu yıl .Benim gözümde yepyeni hepsi .Hatta fırın favorim ki kendisi ekmek yapmış iyi temizlememis içini boyatacagim .Aynı fırın 3bin kusur lira . Yenisini de alırsam eskisini ne yapacağım .
Erkek arkadaşınızın düşüncesi çok tuhaf .Koltuk takımı profesyonel yıkama yaptirilir. Kaplama ile Rengi değiştirilir .İki yılda yipranmaz ki. Bunlar hep maddiyat meselesi ben villada oturup ,masif mobilya yaptiracagim diyorsaniz o zaman başka ...

Daha ucuz yollu bir şeyle değiştirip eskiyenleri çeyiz için olanları kullanmayabilirsin sonuçta.

Ben sana yeni koltuk takımı alacaksam, sen de çeyizinde el değmemiş TV, Bulaşık makinesi getirmelisin mi dedi şimdi bu adam?

Böyle demeye getirdiyse gerçekten tuhaf bir koca adayı... ya aşırı titiz, huysuz, ya da çıkar hesabı var, her türlü çirkin.
Sanki titizlikten değil gibi, konu sahibesinin kendi kullandığı bulaşık makinesi için titizlik yapılmaz bence, 2.el değil ki kadın sıfır almış kendi kullanıyor, tv desek senin evinde kim bilir kimlerin gözü değdi o ekrana mı diyecek 🙄
Yapılacak harcamalar açısından söylemiş gibi, yarın öbür gün kadının yüzüne vuracak hep, ben evlenirken şu kadar harcama yaptım sen evinden kullanılmış eşyalarını getirdin derse şaşırmam.

Bulaşık makinesi tv zaten yeniymiş sıfırdan almak gereksiz, adamlarda bir tuhaf oldu 😬

Bu kadar eşya düskünlügünü anlamiyorum. Eskimediyse kullanilsa ne olur yani...
Ben kullandigim eşyayi getirmek isteseydim eşimin umurunda olmazdi. Yeni damatlarin tatli telaşı 😂😂😂 diyesim geldi.
Aile düzeni olmamış hiç. Annesiz büyümüş. Yeni, düzenli bir ev onu heyecanlandırıyor sanırım

Aile düzeni olmamış hiç. Annesiz büyümüş. Yeni, düzenli bir ev onu heyecanlandırıyor sanırım

Evin duzenli olmasiyla esyanin kullanilmiş olmasindaki baği cozemiyorum. 6 bucuk yillik evliyiz bazi eşyalar eskidi bu surede kimisi atildi ama evin duzeni var, gayet duzenli yani. 🙄

Esyalar bir omur bizimle durmuyor ki. 6 bucuk yil icinde koltukta dahil bazi esyalarimizi eskidiginden bazilarini canimiz istediginden degistirdik. Caycimiz gidici bu aralar onu degistirecegiz.
Ömürlük değil yani esyalar bizimle yasamiyor. :))) Gozle gorulur derece bir kullanim kaynakli hasar eskime yoksa abartiyor.

Bence bu paradan daha büyük bir problem. Yani heyecanlı olmasını anlıyorum ama 5.000 10.00tllik beyaz eşyalar da ailevi ve psikolojik sorunlar yüzünden atılıp israf edilmemeli bence. Paraya yazık, yepyeni eşyaya yazık.

Back
X