Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Yeni olması şart değil bence de. Ama öyle pompalanıyor çeyiz reklamları yeni gelin evi programları falan. Bence insanlar evlenirken zaten bir sürü masraf çıkıyor bazı eşyalar eski kullanılıp borçlar bittikçe alınabilir. Kullanılmış salon takımını dert eden erkek de ilk defa duydum mesela. Genelde eşya işlerini kadınlar dert eder.

Ben atandığımda beyaz eşyalarımı sıfır almıştım sonra koltuk takımı almıştım onları yaklaşık 1 sene kullandıktan sonra evlendim. Evlendikten sonrada aynı eşyaları kullanmaya devam ettim. Eşimin ailesi de yatak odası ve salon takımını aldılar. Benim önceden aldığım koltuk takımını da oturma odasına koyduk. Perdelerim ve halılar bile bekarlığımdan kalma. İlla yeni olmasına gerek yok bence sevgiliniz kafasında çok büyütmüş

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun
Saçma sapan konuşmasın ya, daha az kullanılmış hem ve sadece siz kullanmışsınız bir de bu ekonomik sıkıntıda, pandemide yeni eşya mı alacaksınız? Hem de hiç hasarları yokken bence yeni eşya almayın

Ben atandığımda beyaz eşyalarımı sıfır almıştım sonra koltuk takımı almıştım onları yaklaşık 1 sene kullandıktan sonra evlendim. Evlendikten sonrada aynı eşyaları kullanmaya devam ettim. Eşimin ailesi de yatak odası ve salon takımını aldılar. Benim önceden aldığım koltuk takımını da oturma odasına koyduk. Perdelerim ve halılar bile bekarlığımdan kalma. İlla yeni olmasına gerek yok bence sevgiliniz kafasında çok büyütmüş
Ben de sıfır almıştım, 7 sene kullandım. Simdi mecburen yenilerini kullanıyorum. Mobilya dışında diğerlerini önceden kullanmış olucam

Asla şart değil. Hele ki her şeyin bu kadar pahalı olduğu bir zamanda. Hatta fazladan yemek takımı kahvaltı takımı bile gereksiz öyle duruyor dolapta. 12 kişilik günlük takımını kullanıyoruz çoğu misafirimde .
Bu arada benim konsol u bir siteye koymuştum. Bence gereksiz fazlalıktı.
Yeni evlenecek bir çifte sattım. 1000 TL ye satmıştım ama o kalitede aynı mağazadan almaya kalksa 2 binden aşağı değildir. Ki tertemiz çizik yok.
Eşya huzur getirmiyor kesinlikle. Aynı evde yaşamak birbirini anlamak anlayışlı olmak, dinlemek, birlikte tüm sorumluluk ve mutluluğu paylaşmak huzur getiriyor.
Ama maddi olarak her ikizinizi de zorlamıyor ise yeni de alınabilir huzursuzluk çıkmasın diye diyorum 🙊

mevcutta olan ürünler zaten senin kullandığın ürünler. ikinci el değil, başkasının değil sonuçta. erkek arkadaşınızın bunu takmaması lazım. bu süreçte borç harç masraf yapılacağına çoluk çocuk olup büyük eve vs geçene kadar idare edilip para biriktirirsiniz sonra gönlünüze göre istediklerinizi birlikte alırsınız.
zaten evlenirken alınan eşyalar çoğu zaman gençlik hatalarıyla, alelacele alınmış aslında kullanışlı dahi olmayan eşyalar oluyor. yıllar sonra ben bunları neden almışım deniyor.
siz ilerleyen zamanda daha salim kafayla daha net ihtiyaçlar belirleyerek eşya alabilirsiniz.

Hayır. Bulaşık makinesi ve TV gibi diğer eşyalardan devam ettiğimi görünce dedi :)

Tv bulaşık mak eskimiyor ki adı üstündr dayanıklı tüketim eşyası.
Ayrıca ne zaman evleneceğiniz hatta evlenip evlenmeyeceğiniz bile belli değil.
Hayır sanki cinsiyetler karışmış🙈

Yeni evliyken iş durumu sebebiyle apartta yaşadım, çok rahattı bence küçücük temizliği kolay ve hiç bir büyük eşya kendimize ait değildi :) İnsan sevdiği ile olunca eşyayı dert etmiyor. Siz de dert etmeyin.

ben evlendim, 5 yıl eşyalı evlerde kaldım. bazıları yeniydi bazıları eski. ne eşim ne ben takmadık böyle şeyleri. yakın bir arkadaşım durumu gayet iyi biriyle evlendi, fabrikası var adamın öyle söyleyeyim, 4 yıl ikisininde bekar evinden kalma eşyaları kullandılar, salona 2 tane koltuk aldılar sadece. ev alınca eşyaların çoğunu yenilediler, çamaşır makinesini hala değiştirmedi hatta. Taş gibi duruyor niye değiştireyim diyor haklı. ki çamaşır makinesi değiştirse kızın bir çantasından daha ucuza değişir ama gerek yoksa niye değiştirsin. günümüzde böyle şeylere takılmayı çok yadırgıyorum valla.

Erkek arkadaşınız çok enteresan. Hani ikinci el eşyalar benim de içime sinmez de, kendi kullandığınız eşyalar bunlar, işe yarıyorsa yenilemek çok saçma.
Ben evlendiğimde eşimin kurulu bekar evi vardı. Beyaz eşyalar, yatak odası herşey vardı. Yatak odasının minderini değiştirdim birtek. 9 yıllık evliyim hala o eşyaları kullanıyorum.
Dünya malına o kadar anlam yüklememek lazım. İçinde huzur olsun yeter.

temel eşyalar bozuk vs değilse değiştirmeye gerek yok

Ama yeni bir ev kuruyorsunuz yeni birkaç şey de alabilirsiniz.

İsrafa da gerek yok bütçenize ve keyfinize göre ayarlayın.

Bence yeni olması gerekmez ya önemli olan beraber olmak. Ama çok eski değildir diye düşünüyorum. Olmadı onları günlük kullanın yeni bir takım daha alın ortak yol olarak

bir erkeğin bunu söylemesi çok tuhaf geldi..genelde tam tersi oluyor çünkü.
ben sana salon takımını kullanılmış getirsem hoşuna gider mi demesinden değişmesi gereken şeyleri sizin alacağınızı düşünüyorum. erkek arkadaşınız da muhtemelen amann benden para gitmeyecek zaten değiştirsin o eşyaları diye düşünüyor yarın öbür gün ihale ona kalmasın diye. aksi halde kendinden gidecek olsaydı dokunsan bozulacak eşyaları bile değiştirmek istemezdi.. sad story

bir de eşyaların kullanımı onlarla yaşayınca ortaya çıkıyor

evlenmeden aldığımız buzdolabını yaklaşık 10-11 yıl kullandık sonra yeni buzdolabı alacaktık

herkes ayy alttan buzluklu dolap moda ondan alın denildi

gittik baktık oğlumun boyu üst raflara yetişmiyor biz de klasik buzluğu üstte buzdolabı aldık

herkes öbür modeller pahalıydı herhalde bundan almışlar demiş

çok da tınn, eşim eğilmeyi sevmez o çok beğenmişti aslında altta buzluklu modelleri ama çocuğun kullanımı daha önemliydi

annemin dolabı bozulunca babam ona sürpriz yapıp alttan buzluklu almış kadının üst raflara boyu yetişmiyor, buzluğu az kullanıyorsun ama üstler lazım diyor :))

yani bazı şeylerin yeni olması, moda olması onu kullanışlı da yapmıyor

Back
X