Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Sanki titizlikten değil gibi, konu sahibesinin kendi kullandığı bulaşık makinesi için titizlik yapılmaz bence, 2.el değil ki kadın sıfır almış kendi kullanıyor, tv desek senin evinde kim bilir kimlerin gözü değdi o ekrana mı diyecek 🙄
Yapılacak harcamalar açısından söylemiş gibi, yarın öbür gün kadının yüzüne vuracak hep, ben evlenirken şu kadar harcama yaptım sen evinden kullanılmış eşyalarını getirdin derse şaşırmam.

Bulaşık makinesi tv zaten yeniymiş sıfırdan almak gereksiz, adamlarda bir tuhaf oldu 😬
Titizliğinden değil. Paranın da söz konusu olduğunu sanmıyorum. İlla alacaksan yardım ederim beraber alırız dedi. Yeni gelin evi olsun istiyor. Ben çeyiz alınca benden daha çok heyecanlanıyor 😂

gülümsedim yorumunuza

tv yi anladım da bulaşık makinesinde ne zevk var

yani evdeki bulaşık makinem dün bozuldu sandım bayağı dövündüm ama yeni alınacak pahalı olur diye

hiç zevkime uygunu olur mu diye düşünmedim

Tv nin büyüklüğü vs olur belki de bulaşık makinesinin zevke uygunu nasıl oluyor

ben mi çok yaşlandım ya

yv yahut bulaşık makinesi önceden kullanılırsa ne olur ki

hani çaydanlık belki kullanılıp eskir de bu makinede sen daha önce kendi kirli tabağını yıkadın şimdi ikimizin kirlisi kullanılmaz mı denir

keza tv izleniyor işte

daha önce izlenmiş olması bir yıl sonra izlenilebilirliğini ortadan kaldırıyor mu

gıcırlığı mı gidiyor

yanlış anlamayın, konu sahibinin nişanlısı da sizin gibi düşünüyor, böyle düşünen kişiler çoktur

yorumunuz hoşuma gitti, ama cidden eşyaya bu kadar anlam yüklemek, zevke göre seçmek vs bana çok uzak geldi

tüm yorumu gülümseyerek yazdım, kırılmayın bana ne olur
Ayy öyle deme bulaşık makinasınacidden özeniyorlar. Yakın arkadaşımdan biliyorum. Gri olsun, saat göstergesi olsun, bilmem kaç programı olsun diye bayağı pahalı bir makina aldı. Makina da şansına iyice kirin kabasını almadan atarsa yıkamıyor 😁

Bence bu paradan daha büyük bir problem. Yani heyecanlı olmasını anlıyorum ama 5.000 10.00tllik beyaz eşyalar da ailevi ve psikolojik sorunlar yüzünden atılıp israf edilmemeli bence. Paraya yazık, yepyeni eşyaya yazık.
Yalniş anlaşılmış galiba. Benim eşyalarım 7 yıllık. Ben de yenilemek istiyorum bazılarını. O da şimdi alma evlenince alalım diyor. Alsam oni kabul etmeme gibi bir lüksü yok. Tabi ki atıp yenisini almam

Titizliğinden değil. Paranın da söz konusu olduğunu sanmıyorum. İlla alacaksan yardım ederim beraber alırız dedi. Yeni gelin evi olsun istiyor. Ben çeyiz alınca benden daha çok heyecanlanıyor 😂
O zaman eşyalarınız kullanılabilecek durumdaysa yenisini kullanmayın. Bayağı hevesli anlaşılan, birşeye bu kadar heveslensem hevesimin kırılmasını istemem😊

Kocam getirseydi esyaları yenisi alınsın derdim ama ben getiriyorsam problem etmezdim😂😂😂
Şaka bi yana eşim biz evlenmeden 5ay önce evimize yerleşti. Boşuna masraf olmasın diye mutfak esyalarını kullanmaya başladı, mobilyaları aldık. Bence eşlerin kullanmasinda problem olmaz, diger türlü gereksiz masraf oluyor

Erkek arkadaşının değil de annesinin fikri bence. Çeyiz olayını neden taksın ki bir adam?
Ann
İlk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Babamın evinden gittim. O zaman herşeyi sıfır aldık. Durumumuz iyi olunca ilerleyen yıllarda salon takımımızı yenilemiş, stor perde yaptırmıştık. Boşandığımda o eşyaları ihtiyaç sahiplerine dağıttım.
2. evliliğimi 38 yaşında yaptım. Boşandıktan sonra 4 sene bekar hayatım oldu. O esnada kendime yeni eşyalar aldım. 2. Evliliğimde de bekarken aldığım eşyaları kullanmaya devam ettim. Sonuçta eskimemişlerdi, hala çalışıyorlar ve maddi olarak sıfırdan alabilecek kadar gücümüz yok. Eşim hazır kurulu eve geldiği için halinden aşırı memnun.
çeyiz için aldığınızı açmasaydınız keşke. Gündeliğe daha uygun fiyatlı ürünler kullanabilirsiniz. Çeyiz kültürü saklayıp, evlenince kullanma mantığında.
Anlatmak istediğim buydu. Çeyizi çıkarıp kullanmam ona tuhaf geliyor işte. Tabak çanak zaten var öyle acil ihtiyacım yok. Ama belki seneye yenileri çıkacak ve ben bu yemek takımını bu kadar sevmeyeceğim. Ben onu şu an kullanmak istiyorum, seneye ertelemek istemiyorum. Hatta belki seneye hayatta olmicam. Neden hevesim kursağımda kalsın. Misafirler de eskimiş tabaklarımda yesin yani nolacak. Ben onları zaten kendi zevkim için alıyorum

Şaşkınım şahsen, belki dediğiniz gibi aile düzeni olmadığından kendi evi için heves ediyordur ama tv ve bulaşık makinesini sıfırdan almak gereksiz, eşyalar zaten sizin ve sanırım 10 yıllık da değiller, siz de titiz kullandığınızı yazmışsınız.
Tabak çanak kullandıklarınızı da zaten günlük olarak kullanacağınızdan yenisini almaya gerek yok, misafir için bir yemek takım alırsınız olur biter, yatak odası koltuk takımı yeni olacak, perde halı gibi ev tekstili ürünlerde oturacağınız eve göre alınması gereken şeyler, 2 kap bir tv b. makinesinin de lafı edilmez bence.

Eşyaları önceden kullanmam sadece erkek arkadaşıma da tuhaf gelmiyor. Çevremdeki bir çok kız arkadaşım hayrete düşüyor. Benim gibi düşünenlerin bu kadar çok olmasına şaşırdım. Bende bir terslik var sanıyordum

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun

ben evlenirken eşimin bekar eşyalarını değiştirmedik. beyaz eşyalar, mutfak masası ve TV 10 senelik ben 7 senelik evliyim.
kanepeleri de kullanalım dedim onu eşim kabul etmemişti.
bence önemli değil açıkçası. sadece bekar evinde kullanılacak diye iyi beyaz eşya almamışlar o konuda sıkıntı çekiyorum.

Çift taraflı bakmak lazım. Eğer siz karşı tarafa herşeyin en iyisi olacak deyip kendiniz ikinci el eşya getirirseniz adam haklı. Ama yok siz kullanılmış eşya getireceksiniz ama alınan sıfır salon takımına ödeme yapmada yardım edecekseniz ozaman siz haklısınız çakallık yapmasın. Kullanılmış eşya ile gayet de yaşanılır

Çift taraflı bakmak lazım. Eğer siz karşı tarafa herşeyin en iyisi olacak deyip kendiniz ikinci el eşya getirirseniz adam haklı. Ama yok siz kullanılmış eşya getireceksiniz ama alınan sıfır salon takımına ödeme yapmada yardım edecekseniz ozaman siz haklısınız çakallık yapmasın. Kullanılmış eşya ile gayet de yaşanılır
Muhtesem yorum.

Herkese merhaba. Evet kafamı kurcalayan şey evlenince illa bütün eşyaların yeni olması şart mıdır sorusu. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Dolayısıyla kullandığım eşyalar eskimeye ve bozulmaya başladı. Erkek arkadaşımla geçtiğimiz bahardan beri evlilik planları yapıyoruz ama yasaklar vs bir sürü engel çıkıyor bir türlü adım atamadık. Önümüzdeki günlerde yine yasak vs bir mani olmazsa biseyler yapmayı düşünüyoruz. Yalnız her şey planladığımız gibi gitseydi şu an evli olacaktık dolayısıyla planlamakla kalıyoruz ve ne olacağı meçhul. Ben geçen yıl çeyiz için aldıklarımı ihtiyacım oldukça çıkarıp kullandım ve tekrar almayı düşünmüyorum. Bulaşık makinesi ve tv yi de yenilemek istiyorum. Ancak erkek arkadaşımla bu konuda sorun yaşıyoruz. Ben de sana kullanılmış salon takımı getirsem hoşuna gider mi diyor :) empati kurunca böyle bir şeyi tabi kabul etmek istemem ve ona hak veriyorum biraz. Peki ne yapmak lazım. Yarın ne olacağımız bile belli değilken, elimde olan şeyi kullanmayıp yarına saklamam, beklemem mi lazım. Zaten çok stresli süreçlerden geçiyorum ve sürekli evdeyim. Evimi sevmek istiyorum, o cici tabakları o cam çaydanlığı kullanmak istiyorum hanımlar. Biri beni durdursun

Ne kadar boş işlerle uğraşıyorsunuz gerçekten

Benim bir arkadaşım sevgilisiyle ayrı yaşadıkları bekar evlerindeki eşyaları evlendikten sonra yeni evlerine getirdiler. Makyaj masası, yatak, dolap vs. Ama salon takımını yeni aldılar. Bu arada arkadaşımın sevgilisi çok cimri. Üç kuruşu hesaplar. Bence büyük ihtimal sevgilisi getirmesini istemiştir arkadaşımdan. Masraf olmasın diye. Maddi durum kötüyse o ayrı tabi, eskiler getirilebilir.

Sizin yerinizde olsam evi komple yeni eşyalarla donatırdım. Yeni ev yeni enerji işte ne güzel. 😇

Bu yıl atandım ve eşyalarımı sıfır dizdim. Seneye evlilik düşünüyoruz erkek arkadaşım atanırsa inşallah. Koltuk takımlarım, beyaz eşyalarım, çeyiz seti olarak alıp dayanamayarak kullandığım küçük ev aletlerim, tabaklar, kaşıklar vs vs heeer şey. Çöpe mi gitsin. Kullanacağım. Erkek arkadaşım da seviniyor. Hazır eve damat gelicem diyor 😀 bemce çok eski değilse atıp yenisini almaya gerek yok. Evlendikten sonra yavaş yavaş birlikte karar vererek eşyaları yenilersiniz. Bir an da masraf yapmaktan kurtulmuş olursunuz

gülümsedim yorumunuza

tv yi anladım da bulaşık makinesinde ne zevk var

yani evdeki bulaşık makinem dün bozuldu sandım bayağı dövündüm ama yeni alınacak pahalı olur diye

hiç zevkime uygunu olur mu diye düşünmedim

Tv nin büyüklüğü vs olur belki de bulaşık makinesinin zevke uygunu nasıl oluyor

ben mi çok yaşlandım ya

yv yahut bulaşık makinesi önceden kullanılırsa ne olur ki

hani çaydanlık belki kullanılıp eskir de bu makinede sen daha önce kendi kirli tabağını yıkadın şimdi ikimizin kirlisi kullanılmaz mı denir

keza tv izleniyor işte

daha önce izlenmiş olması bir yıl sonra izlenilebilirliğini ortadan kaldırıyor mu

gıcırlığı mı gidiyor

yanlış anlamayın, konu sahibinin nişanlısı da sizin gibi düşünüyor, böyle düşünen kişiler çoktur

yorumunuz hoşuma gitti, ama cidden eşyaya bu kadar anlam yüklemek, zevke göre seçmek vs bana çok uzak geldi

tüm yorumu gülümseyerek yazdım, kırılmayın bana ne olur
Ev değişecekse eve göre almak gerekebilir. Bulaşık makinesi koyulacak yer daha büyüktür ya da daha küçüktür, yeni eve göre büyük ya da küçük makine alınması gerekebilir. Hatta belki hiç bulaşık makinesi koyacak yer olmayabilir yeni evde 🤷🏼‍♀️. Aynı evde yaşamaya devam edeceklerse o eve göre alıp yenileyebilir elbette.

Ben de atanırsam bekar evime elektrik süpürgesi, ütü, tabak tencere takımı gibi şeyleri alacağım ve evlendiğimde de bunları kullanacağım şekilde iyilerinden alacağım. Yani süpürgeyi mesela 600-800 tl’lik yerine daha kalitelisini alarak minimum 10 yıl kullanacağım modelleri almayı düşünüyorum. Tek yaşayacağım bir yer olursa eşyalı tutarım diye düşündüm. Birlikte yaşayabileceğimiz bir yer olursa da evi döşer birlikte yaşarız, evlenince de aynı eşyaları kullanmaya devam ederiz diyoruz mesela biz.

Misafirlik tabak takımım var, annem alıp bana saklamış. Onu sadece evlenince kullanacağım mesela. Nevresim takımı, havlu gibi şeylerden beğendiklerimi alırsam onları da evlenince kullanmaya devam ederiz. Erkek arkadaşım tencere takımımızı aldı kullanıyor şu an, evlendiğimizde de onları kullanacağız. Eşyalı evde oturuyor, sadece sehpa, iki sandalye ve bir lambaderi o aldı eve. Bunları da kullanırız diye düşünüyoruz.

Eski ve yeni parçaları birleştirerek kurulan evlerin bence daha bir ruhu oluyor. Sadece yeni eşyalarla kurulmuş evler bana biraz kişiliksiz geliyor, biraz yaşantı gerekiyor.

Back
X