- 18 Şubat 2018
- 1.640
- 3.021
- 133
Bir mesajımda belirtmiştim ama tekrar söyliyim. Özel üniversite mezunuyum çevremdeki insanlar parası olmayan insanlar değil. Bir vizyonu olmayıp anne baba parasına devam eden ama bu durumdayken beni eleştiren insanlar.Yazdiklarinizi anlatirken arkadaslariniza issiz ve baba parasi yiyorlar demeniz olmamis.
Nitekim ulkede milyonlarca issiz var okul bitiren ama is bulamayan.
Universite mezunu olup insaat iscisi olan garson kasiyer olan insanlar var ve isteyerek yapmiyorlar herkes kendi meslegini yapmak ister.
Baba parasi yemek de hirsizlik yapmaktan veya bir ise gercekten ihtiyaci olanlarin isgal ettigi yeri isgal etmekten iyidir maddi durumlari iyiyse.
Size karsi tutumlari yanlis ama her yerde her insana bir seyler soylerler bu degismez siz yaptiklariniza guveniyorsaniz takmayin ve arkasinda olun o zaman elestiri yapmazlar.
Beni vizyonsuzlukla eleştiren insanların bir amacı olmamasını eleştirmek benim en doğal hakkım. Evet çalışmak zorunda değiller ama sadece aynı yerlere gidip, her dakikasını paylaşıp, kendilerini geliştirecek hiç bir şey yapmıyorlar. O parayla neler neler yapılabilir aslında. Aslında beni eleştirmeseler de eleştirirmişim bu insanları çünkü benim düşünce yapıma ters. Ama gidip yüzlerine söylemiyorum bu tarz şeyleri. Kırmaya çalışmıyorum kimseyi.Yazdiklarinizi anlatirken arkadaslariniza issiz ve baba parasi yiyorlar demeniz olmamis.
Nitekim ulkede milyonlarca issiz var okul bitiren ama is bulamayan.
Universite mezunu olup insaat iscisi olan garson kasiyer olan insanlar var ve isteyerek yapmiyorlar herkes kendi meslegini yapmak ister.
Baba parasi yemek de hirsizlik yapmaktan veya bir ise gercekten ihtiyaci olanlarin isgal ettigi yeri isgal etmekten iyidir maddi durumlari iyiyse.
Size karsi tutumlari yanlis ama her yerde her insana bir seyler soylerler bu degismez siz yaptiklariniza guveniyorsaniz takmayin ve arkasinda olun o zaman elestiri yapmazlar.
Kendini o kadar geliştirdiğinden bahsetmişsin ama insanları umursamamayı öğrenememişsinDurdum durdum üst üste konu açmaya başladım.
Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.
Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.
Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.
Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.
Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.
Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.
Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
Çocuk yapmayı zaten 28-29 yaşında falan düşünüyorum o da olursa. Bilmiyorum aslında çocuk fikrine çok uzağım ama hani olursa o zaman olur diyorum. Mutsuz değilim asla ama bıkkınlık var. Güzel şeyler duymak istiyorum. İnsanım yani ben deAsıl vizyonsuzluk kendi doğruların yerine başkalarının düşüncelerini önemsemek, elalem ne der diye yaşamak. Boşver sen mutlu musun o önemli. Mutlu olmazsan da boşanırsın, sonucta kendi hayatın. Ama cocuk isini biraz ertele bence. Benim fikrime göre her cift cocuk yapmadan önce en az 4-5 yıl beklemeli. Ortalik bosanmis ailelerin cocuklariyla dolu,cocuklara yazık.
Bir mesajımda belirtmiştim ama tekrar söyliyim. Özel üniversite mezunuyum çevremdeki insanlar parası olmayan insanlar değil. Bir vizyonu olmayıp anne baba parasına devam eden ama bu durumdayken beni eleştiren insanlar.
Beni vizyonsuzlukla eleştiren insanların bir amacı olmamasını eleştirmek benim en doğal hakkım. Evet çalışmak zorunda değiller ama sadece aynı yerlere gidip, her dakikasını paylaşıp, kendilerini geliştirecek hiç bir şey yapmıyorlar. O parayla neler neler yapılabilir aslında. Aslında beni eleştirmeseler de eleştirirmişim bu insanları çünkü benim düşünce yapıma ters. Ama gidip yüzlerine söylemiyorum bu tarz şeyleri. Kırmaya çalışmıyorum kimseyi.
Psikolojik olarak kendimi geliştiremedim asla kimsenin ne dediğini umursamayan çılgın bir sabır sahibi olamadım. Bu arada bunları daha bir insana bile söylemedim. Sadece buraya yazdım.Kendini o kadar geliştirdiğinden bahsetmişsin ama insanları umursamamayı öğrenememişsin
Allah kolaylık versin inşallah hepimize..Ben de ayniyim canim isteyemiyorum utancimdan kisa sureli calistim ondan harciyorum.
Allah kolaylık versin inşallah hepimize..
Haklısınız tutup da kimseye bunları söylemiyorum. Yakınım olmayan insanlarsan güzel bir şeyler, bi destekZaten maddi durumlari iyiyse de yaptiklarinda bir sey yok dunya da kotuluk yapacaklarina gezsinler tozsunlar en azindan mutlu olurlar.
Bu forumda cocugu olmayan tedaviler goren insanlara ne agir laflar soyluyorlar bir de bunu dusunun.
Bekar olanlara issiz olanlara esinden bosaninca dul damgasi yiyip agir ithamlara maruz kalanlar var ve sizin ki takmaya deger mi?????????
Ama ben böyle bir algı yaratmak istemedim. Ayy 23 yaşında mı evlendin, çok saçma neden, ay ben asla evlenmem vs tarzı şeyler söyleyip duranlar için. Siz evlenmeyip de napıyorsunuz diyemiyorum işte.Vizyonsuzluğun dibine vurmuşumda haberim yok. Eşofmanı çekmişim gaffur gibi eşimi bekliyorum. Bir de hamilelik evhamları sarmış beni.
O zaman ben soyliyim canim ictenlikleHaklısınız tutup da kimseye bunları söylemiyorum. Yakınım olmayan insanlarsan güzel bir şeyler, bi destek
duyma isteğimle burdayım aslında.
Durdum durdum üst üste konu açmaya başladım.
Şimdi ben 23 yaşındayım ve 3 ay önce liseden itibaren 6 yıldır birlikte olduğum adamla evlendim. Kendisi 26 yaşında.
Üniversiteyi 5 yıl okudum, birincilikle bitirdim, tek başıma 9 ülke gezdim okurken, İngilizceye ek beginner seviyesinde Çince öğrendim, tiyatro kulübü kurdum ve okul tarihinde ilk doğru düzgün oyunu sergiledik, sosyal sorumluluk projelerine katıldım vs. Okulu bitirir bitirmez yüksek lisansa ve işe başladım. Evden çıkışım sabah 7 girişim akşam 11.
Bunları neden yazdım çünkü evlendiğim için vizyonsuz, cahil vs. gibi düşüncelere maruz kaldığımı düşünüyorum. DAHA BEN NAPİYİM? Bir de bu insanlar aşırı feminist, kadını bir şekilde damgalamaya karşı aydın kişiler, yersen.
Mesela İlber Ortaylı'nın mezun olur olmaz evlenmek yerine ülke gezin dediği videosunu en yakın arkadaşlarım bile paylaştı. Hayatında hiç bir başarısı olmamış, bırak ülkeyi yaşadığı şehirden dışarı bir adım atmamış, üniversiteyi bitirip işsiz kalmış, 23 yaşında gelip hala anne baba parası yiyip sadece evde oturan insanlar bunlar.
Ama ben evlendim diye vizyonsuz oluyorum. Planladığım hayat ve hedeflerim asla sogulanmıyor.
Ortada bir imza olduğu için mi bütün sorun? Beraber yaşıyor olsaydım ooo ne kadar aydın, mükemmel. Gerçi şartlar izin verseydi öyle yapardım da neyse.
Burda bir konu açtığımda bile aynı şeye kaldım. 23 yaşında evlenme vs. B ı k t ı m.
Bir de bunları böyle kimseye açıklamıyorum, uğraşmak istemiyorum. Garip garip tepkileri duyup susuyorum.
İnşallah ileride bunu da basarırsınPsikolojik olarak kendimi geliştiremedim asla kimsenin ne dediğini umursamayan çılgın bir sabır sahibi olamadım. Bu arada bunları daha bir insana bile söylemedim. Sadece buraya yazdım.
Teşekür ederimmmİnşallah ileride bunu da basarırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?