Evlenip düğünü sonra yapmak

Herşey sana bağlı. Eğer böyle şeylere önem veriyrsan bir ömür içinde kalır dırdır yaparsın esinle huzurun kalmaz. Ve aynı eve girdikten sonra o düğün işi yaş görünüyor. aşk heyecan bunlar gelip geçiyor emin ol sonradan pişman olma

ben de eşimle önce nikah yaptım sonra düğün benzer sebeplerle. ama ben 5 senedir birlikte idim, bir sürü yaşanmışlığımız vardı ve birbirimizi tanıyorduk.
sen güveniyorsan sözüne güvenilir biri ise hiçbir şeyin kuralı kaidesi yoktur. ille söz nişan kına düğün şeklinde sıralamak zorunda değilsiniz. seviyorsanız mutluluğu ve huzuru birbirinizde bulacaksanız bunların hiçbirine gerek bile yoktur.
bir kadın olarak hayal dediğiniz her şey bize çocukluktan beri dayatılan şeyler. dört başı mamur düğünle evlensen huzursuz evliliğin olsa ne olacak peki?

Haklısınız hersey çok güzel olur ama mutlu olmadiktan sonra bi önemi olmaz kısmet bende öyle düşünüyorum yada 1 hafta içinde hepsi artık olduğu kadar kutlama tarzı en azindan olabilir hayırlısı olsun

Öncelikle kendini bir sorgula; ben bunları kafaya takar mıyım? İlerde ısıtıp ısıtıp kendimi ve onu mutsuz eder miyim? Ya da güzel bir nikah ile de mutlu olabilir miyim diye..

Ki bana kalırsa düğün gereksiz masraf. Ben sırf ailelerin içinde ukde kalmasın diye kabul etmiştim.

Birlikte olduğunuz kişinin ne kadar güvenilir olduğunu en iyi siz bilirsiniz o yüzden niyetini sorgulayamam fakat bir konuda bir insan asla uzlaşmaya varmıyor ve acele ediyorsa o konuda sizin bilmediğiniz bir sıkıntı var demektir. Herşeyi sizin ayarlayacağınız düğün değil ufak bir kutlamaya dahi vakti veya isteği yoksa bir, evlendikten sonra birkaç yıl daha o vakti bulabileceğinizi sanmıyorum iki, eğer isteği yoksa evlendikten sonra asla kabul ettiremezsiniz lüzumu mu kaldı diyecektir.

Bence siz zaten isteklerinizi sadece manevi tatmin için ufak bir kutlamaya indirgeyebildiyseniz birlikte olduğunuz kişinin de buna saygı duyması gerekiyor. İlerde yapılır deyipte daha sonra yapmadığında bu ilişkinizi zedeleyecektir. Ben biraz bu potansiyeli gördüm anlattıklarınızda. Bazen karşıdakinin hata yapmayacağına güvenmek yetmez, hata yapma fırsatı vermemekte gerekir. Bence mütevazi bir kutlamada ısrar ederek ileride oluşabilecek kötü bir anının ihtimalini baştan kesebilirsiniz.

Icimden bir ses adamin yalan soyledigini soyluyor nedense. Oyle bir is yeri yok cunku evlenmek isteyene izin veremeyecek kadar

Karisik bir durum ancak bazi seyler usulünce olmali yani tanisma isteme söz tatli heyecanlar. Aileniz beyefendiyi taniyorlar mi?
Gerekirse bir hafta icinde sözu nikahi yapın ama yapın anilari kalsin.
Annemle babam onbes gün icinde evlenmişler görücü usulu olmasina ragmen. Annemin hala bir cok heves kalmis içinde.
Cok asiri kuralci değilimdir de bir miktar gelenek iyidir.
Su an nisanli olmus olsaydiniz. Nikahi tüm herkesi davet ederdiniz telasiniz kalmazdi. Nisan yoksa yangindan mal kacirir gibi olmaz öyle. Hasret gurbet nedir cok iyi bilirim ama bazen sabretmek gerek

Keske basta belirtseymisiniz esinizin isinin polislik oldugunu. Millet ona gore yorum yapardi. Benim dugunumdede esim Askeriyede doguda calisiyordu ama izini onceden istedigi icin izin verdiler hemde bayaa dugun izni bilmem ne izni toplam 1 ay kadar.

Tabi gelene kadar akla karayi sectim acaba dugune yetisirmi salonu tuttuk fln acaba damatsiz gelin mi olcam haberdekiler gibi diye ama sukur geldi hatta bikac gun onceden geldi supriz yapip.
Bence acele etmeyin derim. Ortam biraz durulsun doguda belki izin kolaylasir. Yaslar kac?

Ben mayısta bikah kıyıp ağustosta memuriyet için eşimle beraber yaşamaya başladım. Düğün eylülde yapıldı. Ama mayısta nikah kıyarken eylülde düğün belliydi. Sadece memuriyet nedeniyle erken birlikte yaşamaya başladık. Bence acele etmeyin. Yüzyüze daha fazla görüştükten sonra karar verin.

Peşinizden atlı mı kovalıyor ki böyle her şeyi oldu bittiye getirip evlenmeye çalışıyorsunuz? Bir izinde nikah, öbüründe düğün nasıl iş? Yüzünü 6-7 ayda bir gördüğün birini ne kadar tanıyorsun? Yaşlarınız kaç? Senin işin gücün ne? Ne kadar kazanıyorsun mesela?
Neresinden tutsam elimde kaldı konu. Her yönden çok sakat iş yapıyorsunuz.

Evet canım sabretmek lazım hayırlısı olsun bende acele etmek istemiyorum yaşlar 26 ikimizinde izin verildi verilecek 6 7 aydır ugrasiyor bekliyoruz bakalım

Bu is yas canim olmaz oyle sey. Cok sacma bence. Ne heyacan kalir ne buyu kalir. Bir de hamile kaldigini dusun

Aynen
Bu is yas canim olmaz oyle sey. Cok sacma bence. Ne heyacan kalir ne buyu kalir. Bir de hamile kaldigini dusun

Evet hiç bir anlamı kalmıyor canım sonradan olursa millete sırf göstermelik gibi boş masraf bi heyecani kalmıyor en azından nikah düğün tarzı gibi olsun istiyorum

Nasıl olacak o iş? Bir izinde gelecek ailenle tanışacak isteyecek ve nikah mı olacak? Bütün bunların hepsini yapacak kadar izni olacaksa düğün de yapabilir. Ev, eşya ne olacak?

Evet canım sabretmek lazım hayırlısı olsun bende acele etmek istemiyorum yaşlar 26 ikimizinde izin verildi verilecek 6 7 aydır ugrasiyor bekliyoruz bakalım

Sevdiğim adam doğuda bir polis olsaydı
Kotla nikah kıyar ardından giderdim
Düğün dernek umurumda olmazdı
Allah'ım korusun ve yardımcısı olsun o delikanlının

yani mantıklı bir sebeple düğünü erteleseydi önemli değil düğün hemen yapılmasa da olur derdim mesela maddi durum vesaire gibi ama bahane biraz saçma olmuş izin vermiyorlar diye bir sey yok basit bir olay değil bu düğün. Bak ben evlenirken dis cekim yapamadim sacma bir ornek esim evlendikten sonra yapariz dedi 2 ay gecti laf yani zaten evlendikten sonra hic istemez ne gerek var masrafa esya aldik evlendik adi altinda kapatir konuyu bir de eger onem verdigin konuysa icinde kalir. Bence konuş istediğini soyle ailenin boyle bir seye sicak bakmayacagini soyle gizelce konus.

Sanki evlenmek zorundasin gibi davraniyirsun.sen de evleniyorsun ..evleniyorsunuz..nikah olduktan sonra zor o isler...nikah merasimi yapilir...simdi gitsin evi tutsun esyalari alsin.nikahsiz alinmiyor mu...gelsin nikah olsun gidin
....kendi kendini yakarsin

Aynen

Evet hiç bir anlamı kalmıyor canım sonradan olursa millete sırf göstermelik gibi boş masraf bi heyecani kalmıyor en azından nikah düğün tarzı gibi olsun istiyorum
. Kalpler bir olsun gonuller bir olsun bir omur boyu mutlu olun ibsallah. Rabbim tum guvenlik guclerimizi korusun AMIN

O düğün olmaz söyliyeyim, nikahla kalırsın sonrada ah vah edersin...

Sen o dugunu unut o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…