Evlenirken 100%100 eminmiydiniz eş adayinizdan

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.352
398
Evet hanimlar merak ediyorum evlenirken eş adayinizdan ne kadar emindiniz?duygularinizdan,işi ile ilgili aile gecindirebileceginden,ailesinden,arkadaş çevresinden tüm bunlardan ne kadar emin olarak evlendiniz?sadece duygulariniza göremi hareket ettiniz?

Aklımın yatmadığı mantığımın almadığı hiçbir olayı ,kişiyi,durumu,benimseyemem.
%100 insan kendinden bile emin olamaz.
Rahata vermek lazım gerçekten piyango gibi evlilik,sevgililikle alakası yok.
Kendini de iyi tanımak.
Şu kötü huylarını kaldırabilirim,şunları asla kaldıramam gibi.
Sonrası Allah kerim.

Aslinda sormak istediğim evlilik karari alirken akliniza takilan neler vardi?
Bir cok sey olup sadece severek verebildinizmi bu karari
Simdi anladim
Hayir sadece sevdigim icin evlenmedim , ailesi , hayata karsi durusu , benim ailem ve arkadaslarimla iliskisi , iyi baba olur mu , goruslerimiz , ortak zevklerimiz vs bunlarin hepsini degerlendirdim
Sadece sevgi benim icin yeterli bir evlenme nedeni degil

Ben emindim. Zaten iside, aileside, kendiside, duygularida cok guzeldi. Karakteri icin taniyamamisim diyebilirdim. Ailesi icin degisti diyebilirdim. İsini degistirebilirdi. Bu bir riskti. Duygularima ve duygularina guvendim. Cok sukur hic yanilmadim.

Siz kendinizden ne kadar eminsiniz?
Hicbir seyin garantisi yok.
Siz emin oldum sanirsiniz birdenbire bilmediginiz bir yönü ortaya cikar.
Yasayarak anlayabilirsiniz ancak

soru çok doğru bir soru değil bence; çünkü "insan doğası" dediğimiz bir durum var. sabit değildir, değişkenlik gösterir hayatı boyunca.
hayatta hiçbir zaman hiç kimseden %100 emin olamayız. kendimiz de dahil buna.

Evlensende emin olamıyorsun ki, .

Ya aslında eş seçmek çok zor.Cok şeyin uymasi gerekiyor.Gelgelelim %80 -%90kadar bile uymaz.Uydugu kadar sevdiğim kadar olur şahsen.Ilk eşimi cok sevmiş ve cok güvenmiştim.Aslinda bana çok uygundu.Ailesini sevmemiştim.Babasini kızkardeşini.Onlar da beni sevmedi.Bu sorun oldu ama ben küçük sorunlarda boğuldum malesef.Onun hataları da oldu biraz.Bana ilgisinin az gelisi duyarsiz gelisi.Aileden beni çok koruyamaması ama aslında benim yanımda oluşu..Benim de cahilliklerim oldu.Ailemle ilgili sıkıntılar babamın hastalığı..Aslinda o hastalıkta yeterince yanimda olamadı en büyük hatası o oldu...Oysa okadar çok uygunduk ki...Onun yaninda kendimi cok guvende hissederdim.Sonraki hicbir ilişkimde o güveni bulamadim.Iliski bile değildi belki de.. .O ilk yilların hakkını veremedik.Yenildik.Tamamen ziyan olduk..

nişanlımı 2007den beri tanıyorum ilk aşkımdı . Onunla o yaşta beraber olmak bir kumardı . ben o kumarı oynadım elini tuttum ve hiç pişman olmadım allaha binlerce kere şükür ediyorum . Şuan düğünümüze 14 gün var ve ben bir an önce o gün gelse kavuşsak diye dua ediyorum . Ailesiyle ve kendi ile gurur duyuyorum allahım şaşırtıp yanıltmasın

oncelikle sorularini cevapliyim canim.

evet eş adayimdan eminimdim. kendimden de emindim. halada durum ayni.. zaten evlenmeden once 3-4senelik bi tanisikligimizda vardi..

bu surecte zaten iyi kotu her bi haltimizi ogrendik. halada yeni huylarimiz piyasaya cikiyo ve hayretle izliyorum izletiyorumda
ama arkadas cevresine gelirsek orasina hic girmicem cunku arkadas cevresini linc ettim. evlenene kadar hic karismadim. evlendikten sonrada yavas yavas onlarla gecirdigi zamani caldim ve en iyi arkadasida ben oldum
daha dur ondan daha nelerini alicammmm

isin özü hissediyosun. sadece hissetmek yetmez taniman lazim tanidiktan sonra hislerinle pekistiriyosun

evlilik yolunda misin?
sanirim eş adayini tartacaksin yorumlarla :)

Burada okudugum butun yazilar butun hayatlar sonucunda sunu farkettim evlilik cok farkli birsey ve zor agir .. sanirim en iyisi ozgur ve bekar yasamayi bilmek meslek edinip kimsenin derdini cekmeden yasamak
Modern insanın bu çağda ruh sağlığı bu kadar sallantıdayken hayatına birini alması ve evlilik gibi büyük bir kuruma dahil olunması bana da sağlıklı gelmiyor.

Valla %1bile emin degildim ailelerimiz hayata bakisimiz herseyimiz o kadar zittiki.ama deli gibi asiktik.canim kocam %100 olmada bile%90 a tamamladi sagolsun.zaman zaman anlasmazliklarimiz olsada iyiki onunla evlenmisim.geriye kalan %10 u da her erkegin icinde bir okuz olmasina veriyorum.

Evlilik kumardır. %100 emin olsan bile evlenince şartlar da ruhlar da değişiyor. Evlenince değişmezse çocuk olunca değişiyor. Ama su var kadın akilliysa adamı yontabilir ve istediği şekle sokabilir.

Erkeği iyi tanımak ona göre adımlar atmak gerek. En azından benim evliliğim için öyle. 7 senemiz bitti çok şükür birbirimizin istediği eşler olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…