Evlenirken 100%100 eminmiydiniz eş adayinizdan

Kimse kimseden %100 emin olamaz. Kendinden bile. En basitinden sen hiç bir şey yapıpta "Bunu ben mi yaptım?" demiyor musun?

Eşim benim gibi düşünen, hayat görüşü bana benzeyen,aynı kültür seviyesine sahip olan biri.sadece begendim falan filan değildi.ha bu arada sorun yok muydu ailesi vardı malum herkesteki gibi
Maddiyat da zorladi.ama bu adam için değer dedim.cunku bu sebepler dışarda kalanlardi.hallolabilir durumlarda ki çözüldü de.bir gün bile pişman olmadım allah bundan sonrada ettirmesini.

Sizde adamın kişiliğinden eminseniz,mesala yalan soylemiyorsa,saçma sapan kısıtlamaları yoksa (çalıştırmam ,giydirmem ,göndermem tarzi)YADA ailesi ve sizinle denge kurabiliyorsa evlenin...

ama saydığım sebeplerden biri dahi varsa çok iyi düşünün.
Evlilik çok zor.sevsen de aşkından olsen de zor.

dile kolay evlilik öncesi bir 8 yılımız var, ama yüzde yüz emin miydim, bunu demek zor.
ben de hep düşünmüşümdür, insanlar nasıl tanışıp iki üç aya evleniyorlar diye.

Aşıkken evlenmeyin derler uzmanlar. Eğer böyle bir karar vermek üzereyseniz ilişkinin dışına çıkıp dışardan birinin gözüyle görmeye çalışın derim. Burda hep deniliyor ya ailem karşıydı ya da sen onunla yapamazsın demişlerdi filan diye dışardan objektif bakan birileri olmasi ya da yapabiliyorsaniz kendiniz dışardan bir gözlemci gibi bakmaya çalışın. Mantığıniza yatması çok önemli bence. Ve evet ben de yüzde 100 demiştim ve hiç yanılmadım çok şükür.

Burada okudugum butun yazilar butun hayatlar sonucunda sunu farkettim evlilik cok farkli birsey ve zor agir .. sanirim en iyisi ozgur ve bekar yasamayi bilmek meslek edinip kimsenin derdini cekmeden yasamak
Iyide arkadaşım annelik ne olcak bambaşka bi duygu hissiyat kimseye karşı hissetmedigin bişey???
Garanti diye bisey yok nasip kismet isi artıları eksileri kafanda degerlendircen icine duygularina karistircan...

dile kolay evlilik öncesi bir 8 yılımız var, ama yüzde yüz emin miydim, bunu demek zor.
ben de hep düşünmüşümdür, insanlar nasıl tanışıp iki üç aya evleniyorlar diye.
Valla karşınızdaki insana önce mantık penceresinden bakıp sonra sevince hiç zor olmuyor. Üç ayda evlilik kararı aldık. Ailevi bazı sıkıntılarim olduğu için 8 ayda evlendik. Ve çok şükür gördüğümden çok daha iyi bir insan olduğunu anladım. Tabi belki biraz öğretmenlikten dolayı çok fazla insan tanımanın avantajı da olabilir benim açımdan.

yok illa ki içinize sinip evlenmişsinizdir, benim mazi baya uzun olunca hayalimde canlandıramıyorum sadece :)
daha mutlu olun inşallah.

Ben kendimden bile yüzde yüz emin degildim aşk zaten çok geçici. Ama saygı kesinlikle sevgiden daha önemli, bundan eminim. Geri kalaninda da, herkes egosunu bastirip, aklini mantığını kullanarak gecinecek. Eksikleri tamamlayarak, yüzdeleri artirarak.. Hicbirsey tastamam olmuyor. Emek vererek uyum saglamayi öğreniyor ve ogretiyorsun.
Bir evin erkeği olabilecek sorumluluğu alacagina güvenmek cok ama cok önemli.

yok illa ki içinize sinip evlenmişsinizdir, benim mazi baya uzun olunca hayalimde canlandıramıyorum sadece :)
daha mutlu olun inşallah.
Canlandıramamanız çok doğal :) Emin olun eşimle tanışmadan önce ben de sizin gibi düşünüyordum. Ama gerçekten güvenince oluyormus. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :)

20 gunde tanisip nisanlandik gorucu usulu cekincelerim coktu 1 sene nisanli kaldik dugune yakin 1 sene daha uzatalim diye hem esime hem kv cok soyledim cunku kendimden emin degildim acaba benim kaprislerimi inadimi bi anda parlamami cekebilir mi diye esime de dedim ben buyum cekebilir misin diye Rabbim seni bana yazdi ise evet dedi

Nisanli iken de birbirimizi tanima firsatimiz fazla yoktu dini nikahimiz kiyilana kadar yalniz oda da kalmayi birakin yan yana bile oturmadik hatta o kadar cok utaniyordum ki yaninda konusup yemek bile yiyemiyordum

Sonuc iyi ki dugunum ertelenmemis
Insallah Rabbim butun bekar arkadaslarima benim esim gibi bir es ve benim kv gibi bir kv versin

Yüzde yüz aşk vardı tamam ama mantık da vardı yanında.
Mesleği,eğitim durumu,dini yaşayışı,eğlence anlayışı, toplum içinde, aile içinde davranışları,saygısı, bana karşı, kadına karşı tutumu, değer vermesi, aile olabilme potansiyeli... Böyle şeyler gözettim.
Hepsine de 10 puan verdim, evlendim

Evlilik zor zanaat. Ama sevdiğin anlaştığın, 'diğer yarım' dediğin adamı bulduğunda cennet bahçesi...

Ben kendimden dahi emin olamıyorum.. Bülent Parlak diyor ya hani; bir gün dindarım bir gün aşırı dindarım bir gün hiç dindarım. Öyle insan..

Değişiyor. Fikirler eylemler ve insanlar...

Tabi ki langur lungur hadi yeppa evleniyorum tarzında yaklaşmak doğru değil ama evlenecek olsam şu mantığımın süzgeciyle, karşımdakinden çok kendimden emin olmak isterdim. Mesela "onsuz asla" mottosuyla bir evlilik yapmak beni korkutuyor. Maddi manevi onsuz da sürdürebileceğim bir hayat ihtimali bırakmak isterim ardımda bu adımı atarken.

Evlilik elbette önemli ama haddinden fazla değer yüklemekte bana kalırsa yanlış. Etrafımda bir çok varlığını başka bir varlığın varlığına bağlamış kadın çok. Kocası olmadan asla'giller. Evlatlarım olmadan aslagil'ler...Bu kuyuya bende düştüm. O yüzden korkutuyor beni baş rolünde 'ben' olmadığım hayat.

Ben nerden nereye geldim? Evet şuraya geldim. Bırakın emin olmayı olmamayı. Aşk bir düzen sıralama mantık işi değil. Önemli olan başrolde ben olur muyum? Herşey kötüye giderse hoşçakallayabilir miyim? Evliliğim karakterim olur mu? Bunlara telaş ediyorum daha çok.

ben ailesini geçindirebileceğinden emindim evet çünkü işine çok severek gidiyrdu işten hiç gocunmazdı aç kalsak limon satardı derler ya öyle bi tip
okulu hiç sevmezdi ama çalışmayı çok seviyordu
ama ailesinden kendisinden tabiki emin olamadm zaten sabit bir işi bile yoktu
biz 7 sene beraberdik ama insan yinede tanıyamıyor gerçekten
benimde tereddütlerim vardı uzun süre birlikte olduğumuz için evlenince sıkılır mıyız diye
ve yine uzun süre beraber olduğumuz için sık sık kavga ediyorduk
her şeye rağmen seviyorduk birbirimizi ama anlaşamıyorduk ikimizde inadız çünkü
ama evlilik bambaşka gerçekten her şey daha güzel oldu yerine oturdu kavgalarımız son buldu
hatta devlet memuru bile değil diye ailem hor gördü sağlam bir işi yok diye
ama şimdi memur oldu

Ben hiç emin değildim,çevrem bu iş asla olmaz diyordu, çok sevdiğim için evlendim sonuçta çoook mutluyum. Eşimin işi çok kafama uymuyordu c.tesi de çalışıyordu ama evlilik kısmetiyle çok iyi bir iş buldu, annem aynı parayı alıyoruz diye laf ediyordu şimdi dört asgari ücret kazanıyor. Sülalesi çok kalabalıktı, beni hiç yüz göz etmedi. Gerçekten nasip işi.

Emin değildim şüphelerim vardı .iş konusuna pek bakmadım beni ele muhtaç edecek bi insan olmadığını ne iş olursa olsun calısıp evine ekmeğini getirecğini biliyordum.Ailesi yönünden de bi sıkıntı olmayacağını biliyordum. Çok aşık değildim mesela. Çok kavgacı dediğim dedik bi insandı karsımdakı.bu adamla nasıl ömür geçer böle küse barısa herseye karısan bi adamla diyerek evlendim.bi taraftan da saf duyguları olan içine henüz kötülük işlememiş içi neyse dışı da bir olan bi insandı bu. Kimse dört dörtlük degil.ama ben iyiliklerini düşünereek evlendim.milletin cicim ayı dediği ilk sene birbirimizi yemekle geçti. Balayında küstük eve geldik tartıstık . Hemen hemen hergün kavga ve kavgayı çıkaran da haklı olan da eşimdi. Taki ben agzımı acana yeri geldi kibar yeri geldi kavga ettim şimdi duruldu sakinledi. Cicim aylarını yasıyoruz. Asla eminolmazsın karsındakin den. Sevsen bile bi insanın masum yalansız olup hileci olup olmadığına bak.yoksa geri huylarıni değiştirmek senin elinde

Simdi evlilik karari verilecekse, oncelikler olmalidir. Yani 100de 100 emin olmak gereken kistaslar ve insiyatifi olabilecek seyler.
Ama bunlar da kisiden kisiye gercekten cok degisir. Tamamen beklentilerinle alakali yani.

Ornegin biz evlendikten sonra esim ise girdi. Ama bu bizim icin sorun olacak bir konu degildi. İs bulana kadar gecinme konusunu falan hallederek bilerek evlendik.
Ama kimisi de işsizken asla evlenmem diyebilir. Kimisi kendi evi olmali der işte maddi kistaslar var.

Guven, ahlak, aşk, sevgi, saygi gibi kavramlar var. Zaten bunlar eksikse sevgiliyken de pek mutlu olunamaz. Sevgiliyken icimize sinmeyen biriyle de asla asla evlenmemeliyiz!

Aklima gelenler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…