evlenirken cv mi doldurtsaydım

Endop

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
407
623
103
39
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.

Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.

Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.

Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım :KK14:

Nasil bir cozum onerisi bekleyerek bu konuyu actiniz?

1- cocuk istediginiz zamana kadar idare edin, sonra adami bosarsiniz.
2-bosver cocugu, zaten evrildik, hayat anlamsiz, yok olup gidicez, sirf hopdik seveyim diye cocuk mu yapilir? Ya da genlerin baska nesillere tasinmasi sart dedirtecek kadar ozel cinsten mi? Yakisikli kocanla keyfini sur hayatinin.
3- yap gitsin, ölecek olan trafik kazasinda da ölüyor, cok detayci olma.

Son düzenleme:
Evet. Schopenhauer bunları duysa gurur duyardı. Ama siz böyle mutlu olmazsınız.
Ne sağlıklı, zengin insanların hasta çocukları var, tam tersi de mümkün. Eşinizi seviyor musunuz? Mutlu musunuz? Bu soruların cevaplarını akıllıca değerlendirin sonra da akışına bırakın.

hesap kitapla olasaydi e tabi hepimiz b8 brad pitt ne biliyim hem zengin hem yakisikli bi kivanc tatlitug isterdik ornek olarak yazdim ama bu soyledikleriniz mantikli degil cok saglikli ana babadan engelli evlat yada surekli hastalik yasayan olabiliyor yada engelli vir ciftin cok saglikli bebegi olabiliyir var ornekleri azicik etrafa baksaniz o yuzden bence bakis acinizi degistirin

Nasil bir cozum onerisi bekleyerek bu konuyu actiniz?

1- cocuk istediginiz zamana kadar idare edin, sonra adami bosarsiniz.
2-bosver cocugu, zaten evrildik, hayat anlamsiz, yok olup gidicez, sirf hopdik seveyim diye cocuk mu yapilir? Ya da genlerin baska nesillere tasinmasi sart dedirtecek kadar ozel cinsten mi? Yaksikli kocanla, keyfini sur hayatinin.
3- yap gitsin, olecek olan trafik kazasinda ölüyor, cok detayci olma.
Burda da bu tavra tavım. Düşündüklerim benim derdim. Bunu dert görür yorum yaparsınız dert görmez yorum yapmazsınız. Bu kadar. Paragraf döşemeye değmez :)

Evet. Schopenhauer bunları duysa gurur duyardı. Ama siz böyle mutlu olmazsınız.
Ne sağlıklı, zengin insanların hasta çocukları var, tam tersi de mümkün. Eşinizi seviyor musunuz? Mutlu musunuz? Bu soruların cevaplarını akıllıca değerlendirin sonra da akışına bırakın.
Benimle gurur duyacak filozofa gel :) bu amca değil miydi anne olunca kocaı unutun o dürtülerinin peşinde başka dişilere gider diyen :mapus:
Evet galiba hesapçıyım. İş adamı gibi hissediyorum bazen kendimi. Bir misyonu tamamlamam gerekiyor gibi. Ne ara böyle bakmaya başladım dünyaya :işsiz:

Ruhsal ve bedensel hastalıkların ortaya çıkmasında tek etken genetik yatkınlık değildir.Cevresel etmenleri yabana atmayın derim.
Dusundugunuz gibi degil . Ruhsal hastalıklarda genetik en en en önemli etken , olma riskini tahmin ettiğinizden çok fazla arttiyor.

Konu sahibine de şunu söyleyeyim evet çocuğunuz sağlıklı bir birey olabilir olmayadabilir. Ama zaten daha çocuk doğmadan bu kadar mükemmeliyetçi iseniz çocuk yapmayın. Çocuğa yazık

Dusundugunuz gibi degil . Ruhsal hastalıklarda genetik en en en önemli etken , olma riskini tahmin ettiğinizden çok fazla arttiyor.

Konu sahibine de şunu söyleyeyim evet çocuğunuz sağlıklı bir birey olabilir olmayadabilir. Ama zaten daha çocuk doğmadan bu kadar mükemmeliyetçi iseniz çocuk yapmayın. Çocuğa yazık
Evet tansiyon şeker vs den ziyade bu psikolojik rahatsızlık yatkınlığı beni düşündürüyor. Bir ziyaretimizde halasının biri diğer halasına 'Benimki daha güzel biraz da bunu dene' diyor ve latince isimler havalarda fır dönüyor. Öyle hakimler ki haplara ve etkilerine. Şok oldum.

Bu düşünceden sıyrılmadan yaparsam stresten zehirlenir zaten çocuk mazallah

Burda da bu tavra tavım. Düşündüklerim benim derdim. Bunu dert görür yorum yaparsınız dert görmez yorum yapmazsınız. Bu kadar. Paragraf döşemeye değmez :)
Hayir ya, tavir degil, samimi merak ettim. Aklima gelen tum oneriler bunlar. Derdinizin dermani bunlardan baskasi olabilir mi, ben mi dusunemiyorum...hani gecmise donup kocaya form da doldurtamayacaginiza gore.

En büyük ressamlar sanatçılar müzisyenler hepsi ruh sağlığı yerinde olmayan insanlardı .
Ruh sağlığının bozuk olması korktuğunuz gibi bir şey değil . Dediğim konuyu araştırın. Bi van gogh picasso hic biri sağlıklı degildi
Evet tansiyon şeker vs den ziyade bu psikolojik rahatsızlık yatkınlığı beni düşündürüyor. Bir ziyaretimizde halasının biri diğer halasına 'Benimki daha güzel biraz da bunu dene' diyor ve latince isimler havalarda fır dönüyor. Öyle hakimler ki haplara ve etkilerine. Şok oldum.

Bu düşünceden sıyrılmadan yaparsam stresten zehirlenir zaten çocuk mazallah

60 yas uzeri kisilerde yavas yavas tansiyon gibi rahatsizliklar ortaya cikar. Bakis aciniz sasirtti beni. Annem 65 yasinda. Seker, tansiyon, kolesterol, alerji... gibi bir suru rahatsizliklari var. Menapoz zaten bazi hastaliklarin tetikleyicisi olabiliyor. Ailenin hastalik oykusune bakip evlenmeye karar vermek bana tuhaf geldi. Kalp severse hicbir seyi dinlemez.

Hayir ya, tavir degil, samimi merak ettim. Aklima gelen tum oneriler bunlar. Derdinizin dermani bunlardan baskasi olabilir mi, ben mi dusunemiyorum...hani gecmise donup kocaya form da doldurtamayacaginiza gore.
Ben bu düşüncelerle yıllardır yaşıyorum, eğitimini aldım, tartışmalarını yaptım. Aksi fikirlerin olduğu ortamlarda pek bulunmadım yahut böyle varoluşsal konuşmalar yapacak vaktim de fırsatım da olmadı eğitim ve iş derken.

Burada ise aksi düşünce sahipleri neden benimle aynı şeyi düşünmüyor onu görüyorum. Benim arkadaş çevremde kızım sen böyle gidersen kafayı yersin diyecek kimse yok.
Aksi fikirleri olabildiğince fazla görüp dengeye gelmeye çalışıyorum sadece.

Benimle gurur duyacak filozofa gel :) bu amca değil miydi anne olunca kocaı unutun o dürtülerinin peşinde başka dişilere gider diyen :mapus:
Evet galiba hesapçıyım. İş adamı gibi hissediyorum bazen kendimi. Bir misyonu tamamlamam gerekiyor gibi. Ne ara böyle bakmaya başladım dünyaya :işsiz:

Ee ne var bunda? Sen sağlıklı sperm arama takintinda haklıysan o da yapabileceği kadar çok çocuk istemekte haklı olur :)

Hesapcılık kötü değil aslında da. Seni mutsuz ediyorsa müdahale et biraz o yönüne. Evlilik bu yani, iliskiler konusunda o kadar profesyonel düşünmek zorunda değilsin.

Bu konuda ki araştırmalarda ruhsal rahatsızlığı olan ailelerde yetişmiş kişilerin ele alindigini da biliyorsunuzdur.Ruhsal rahatsızlığı olan kişinin durumunun genetik yatkınlıktan mi yoksa sosyal çevreden mi kaynaklandığını sağlıklı değerlendirebilmek için doğduğu andan itibaren başka ailelerce yetiştirilmiş kişilere ulaşmak lazım.Bu da çok kolay degil

Back
X