evlenirken cv mi doldurtsaydım

çöz
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.

Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.

Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.

Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım :KK14:

Çözüm gayet basit boşanıp kaslı maslı ailesinde hiç hastalık olmayan birini bulup onla evleneceksin ama soyunu sopunu iyice araştır zor işler bunlar ama yapcak bişey yok çünkü endişeni giderecek bişey de yok

Ya evrimle mükemmele ulaşma fikri biraz garip. Çok bilmemekle birlikte evrim tarihine gore neandartellar daha gelişmiş bir uygarlığa imza atabilecek beyin vücut oranına sahipken yok oluyorlar. Homo sapiens hayatta kalıyor. Termoďinamigin ikinci kanuna göre her şey maksimum duzensizlige dönecekti sanki. Mükemmeli bulsanizda kaos ensenizde mi
Ama gelecek kaygısı ve bu kadar olumsuz ihtimali hesaplamaninda psikoloji literatüründe yeri vardır belki. Çok takmayın bence.

Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.

Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.

Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.

hemen boşan, kronik rahatsızlığı olmayan birinden yap çocukları. ya da eşin izin verirse boşanma, çocukları kocandan yapma

Eklentiler

• adam-adama-yük-degil.webp
    adam-adama-yük-degil.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 53
  • 58a2fdddcbbf34254cab1004.webp
    58a2fdddcbbf34254cab1004.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 38
  • 1.webp
    1.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 56

Netice olarak,

Bir defasında belden aşağısı tutmayan, aslında boylu poslu aslan gibi bir adamı eşi kucaklayıp otomobillerine bindirirken görmüştüm. Tek seferde, tek hamleyle o adamı kucaklayan o güçlü kadının, benden de tekerlekli sandalye konusunda yardım isterkenki mahcup ve çekingen tavrını görünce sarsılmıştım...

Kaldı mı böyle insanlar?

Hanimefendi iyi misiniz?
Polemik yaratmaya calisiyorsunuz hayirdir?
Ben ailemde hastalik yok mu dedim herhangi bir yerde?
Kibledim sizi , gidin baskasina satasin
Suçlu veya haksız insan böyle sinirlenir. Ayrıca benim eşimin tarafı çok sağlıklı ama eşim şu an kanser tehlikesinde. Kan değerleri hiç normal değil ve düzelmiyor. Ama ben eşimi asla bırakmam. O benim herşeyim. Arkadaşlar eşim için dua edin ne olur buralarda kafa dağıtıyorum ama hiç iyi değilim. Yani konu sahibi sağlık olaylarına kesin gözüyle bakmayın. Eğer birgün siz hastalanırsanız eşiniz sizi yargılarsa boğazınıza bişey düğümlenir konuşamazsınız bile... Bilin istedim

Suçlu veya haksız insan böyle sinirlenir. Ayrıca benim eşimin tarafı çok sağlıklı ama eşim şu an kanser tehlikesinde. Kan değerleri hiç normal değil ve düzelmiyor. Ama ben eşimi asla bırakmam. O benim herşeyim. Arkadaşlar eşim için dua edin ne olur buralarda kafa dağıtıyorum ama hiç iyi değilim. Yani konu sahibi sağlık olaylarına kesin gözüyle bakmayın. Eğer birgün siz hastalanırsanız eşiniz sizi yargılarsa boğazınıza bişey düğümlenir konuşamazsınız bile... Bilin istedim
Kafanizin yerinde olmadigi cok belli
Beni konu sahibi sanip sacma sapan yorumlar yaptiniz
Benim yapmadigim yorumlari yapmisim.gibi yazdiniz
Bilin ki ahimi aldiniz
Herkesin acisi derdi var ama kimse gelip sinirini tanimadigi bir insandan cikarmiyor
Ben , bana yasattiginiz icin sizi affetmiyorum
Tanimadiginiz insanlara yalan yanlis sacma dusuncelerinizle satasmayin

Canım benim sen sokakta elini kolunu sallayarak gezen herkesin ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı olduğunu mu saniyorsun?Bana mii baktin diye yoldan geçeni döven ,köpeklere kedilere isgence eden kişiler sence herhangi bir ruh sağlığı doktoruna başvurmuş ,tanı almismidir? Ben artık genlerimden çocuğuma bir hastalık gecer mi den çok metro beklerken biri beni raylara ittirir mi den korkuyorum.
çok güzel açıklamışsınız tebrikler

Yani dedenizin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin dedesi... Tüm bu kişi gruplarında ve bunların çocuklarında ufakta olsa bir hastalık yokmuydu
öğretmen olduğunuzdan eminmisiniz sizi aklı başında uye görurdum burda ne oldu size hesabınız mı ele geçirildi tam saçmalamışsınız

Kafanizin yerinde olmadigi cok belli
Beni konu sahibi sanip sacma sapan yorumlar yaptiniz
Benim yapmadigim yorumlari yapmisim.gibi yazdiniz
Bilin ki ahimi aldiniz
Herkesin acisi derdi var ama kimse gelip sinirini tanimadigi bir insandan cikarmiyor
Ben , bana yasattiginiz icin sizi affetmiyorum
Tanimadiginiz insanlara yalan yanlis sacma dusuncelerinizle satasmayin
İnanın beni affetmemeniz çok umrumda.

Ya bu iq gercekten kadindan mi geciyor
Ben gecmediginin yasayan ornegiyim :KK70:
Cok sorguluyorum bu mevzuyu :KK73:

Ya bunu çok fazla haber yaptılar da tık almak için sanırım. Zekayla ilgili birçok gen X kromozomu üzerinde taşınır ama zekayı belirleyen genler tüm genetik materyalimize yayılmış haldedir.
Bir de sonuçta annemizde iki tane X kromozomu var. İki X'ten birini babasından aldı. Bize de hangisini verdiği belli değil.

Back
X