İnsallah canimŞuan okuyorum.İnsallah.. bunlar hep benim de hayallerim aslında. Annemi mutlu etmek her şeyi kendi param ve emeğimle başarmak. Gelecekte inşallah nasip olur bana da.
Hem öyle, hem de aileler de azıcık da olsa işin ucundan tutmalı bence. İmkanları neye yetiyorsa bir katkıları da olmalı, bir buzdolabı almak kimseyi iflas ettirmez mesela.
Ama her şeyi ailelere dayamak da çok ayıp bence.
Biz herşeyimizi kendimiz yaptık. Şimdi kimse laf edemiyor size şunu yaptık die.Sanırım aileden aileye göre de değişiyor. Ben hep düğünü aile yapar sanıyordum :) Bunları da öğrenmiş oldum. Aslında her şeyi kendi başına başına yapmak daha değerli hale getirir.
Yok canım o kadar da olur mu tarla satmak...Tarla satmış baksana biri sırf evlendirebilmek için gerçekten yazık günah
Benim ailemde eşimin aileside çok istedi bir şeyler yapalım diye ama istemedik okuttular büyüttüler daha ne yapsınlar :) canları sağolsun onlar yerine biz girdik borca bizim borcumuz ne de olsa :) az eşya az borç çok mutluluk :)
Aynen ya ceyiz mi kaldi artik bu devirdeYok canım o kadar da olur mu tarla satmak...
Sağolsunlar okuttular ama evlilik manevi bir olay, bir katkıları olmalı sembolik diye düşünüyorum :)
Çeyiz gereksiz geliyor bir kere, herkes kendi kıyafetini havlusunu ayakkabısını getirsin nedir çeyiz yani.. Sağlam ve hoş mobilyalar alınır, eksikler yavaş yavaş alınır, bizde öyle değil maşallah, o da olsun bu da olsun, sonra borcumuz var hamileyim nasıl geçineceğiz..
aynen öyle ztn biz kendimiz yaptik diyenler genelde ztn destek almiyorlar ailelerden biz buyutuk gerisi sizden. yapilanlarkds aaa ne geregi var vs vs halbuki fesatliktan ölüyorlar. cok gördük öylelerini. kizim olsun oglum olsun elimden ne gelirsa yapacagim insallah. ztn kime kalacak ki param yine onlara...Benim ceyizimi, kinayi falan ailem karsiladi zaten ogrenciydim calismiyordum. Altin falan da aldilar hepsi taktilar. Fakat dugun masrafi ev esyalari falani filan esim kendisi karsiladi. Kayinpederim kimseye bir kurus vermezcok sukur gerek de yoktu zaten borcsuz evlendik.
Ama kesinlikle aileler evlatlarina destek olmali, Allah nasip ederse ben olurum cocugumu borc icinde koymak istemem.
aynen öyle ztn biz kendimiz yaptik diyenler genelde ztn destek almiyorlar ailelerden biz buyutuk gerisi sizden. yapilanlarkds aaa ne geregi var vs vs halbuki fesatliktan ölüyorlar. cok gördük öylelerini. kizim olsun oglum olsun elimden ne gelirsa yapacagim insallah. ztn kime kalacak ki param yine onlara...
aynen öyle ölsemde onlara kalacak hoş param. çogu destek görmüyor ay dügune gerek yok ay şuna gerek yok ay ceyıze gerek yok. nıye bu bızım gelenek lerımız hic bırseye gerek yokaa evlenmıyelımde. para harcamamak ıcın ne yapcagını şaşırıyor insanalar.Aynen di mi? Bana cok tuhaf geliyo ne haliniz varsa gorun demek. Anne baba kesinlikle destek olmali eger maddi acidan ferahlarsa..
Bir kere anneme gayrıihtiyari ''Bana çeyiz yapacak mısın,'' diye sormuştum, bi hışımla dönüp ne diye sana çeyiz hazırlayacakmışım diye beni azarladı. Hele bi evlen her şeyin yenisini alır koyarız ne gerek var diye. Gerçekten de öyle amaAynen ya ceyiz mi kaldi artik bu devirde
Ben cok sasiriyorum el kadar bebelerin bile ceyizi yapiliyor bu ulkede iyicene cul caput cumhuriyeti olduk
Hahaha ben de anneme oyle demistim bir kere cok kizmisti utanmiyor musun sen uni mezunu kiz ceyiz derdine dusuyorsun diye cok gulmustumBir kere anneme gayrıihtiyari ''Bana çeyiz yapacak mısın,'' diye sormuştum, bi hışımla dönüp ne diye sana çeyiz hazırlayacakmışım diye beni azarladı. Hele bi evlen her şeyin yenisini alır koyarız ne gerek var diye. Gerçekten de öyle ama
ceyız dedıgınız bu zamanda tabak yemek takımı vs dır eskısı gıbı dantelı yazma degıl.Düğün dernek kına iyi hoş da, çeyiz dünyanın en gereksiz şeyi. Çeyize verilen paraya eve kaç eşya alınır. Resmen çiftler evlenmesin diye borca harca sokulsun diye uğraşılıyor.
onuda ztn evlenınce alıyorsun burda bahaedılen ceyız patık degıl yaDüğün dernek kına iyi hoş da, çeyiz dünyanın en gereksiz şeyi. Çeyize verilen paraya eve kaç eşya alınır. Resmen çiftler evlenmesin diye borca harca sokulsun diye uğraşılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?