Evlenirken düzeni kim kurar?

Ailem beni 28 yaşına getirdi okuttu yeri geldi kursa özel derse yolladı. Sayelerinde çok iyi yerlerde çalıştım ve en son evlenirken devlet memuru oldum.

Şimdi bana bu şartları sağlayan aileden ne isteyebilirim? Şükür her şeyi kendimiz yaptık. Ailemin her zaman arkamda olduğunu bilmek de harika bir duygu. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Varlıkları yeter onların

Herseyi esimle birlikte yaptik. Kimseden hicbisey istemedik teklifleri dahi reddettik. Dugunden bir sene once cok calistik. Neredeyse birbirimizi goremez olduk guzelce paramizi biriktirdik evlendik borcsuz bir sekilde. Anamiz babamiz okutmus buyutmus meslek sahibi etmis daha ne yapsin. Tam rahat edecekleri yaslarda niye borca sokayim. Para biriktirememis olsam bile kredi ceker calisir oderdim. Genc yasimda calissam nolurki. Ben anlamiyorum aileler yardim etsincileri. Eskiden insanlar cok genc yasta evlenirlermis. Erkek daha askere gitmeden evlrnirmis. Kiz desen zaten calismazmis. E mecburen evi aileler duzermis. Ama simdi evlenme yasi artik dayanmis 30 a. Insanlar askerligini yapmadan is guc sahibi olmadan evlenmiyor. Artik krndimize yetebilmemiz gerekiyor diye dusunuyorum. Ha cook zengindir aileler tamam. Ama orta halli bi aile diyorsak o yastan sonra insanlari borca sokup evlenmek sac-ma.

valla şöyle bir gerçek var, parayı veren düdüğü çalar.

kısaca yardım kabul ediyorsanız, kendinize karışılmasını da kabul etmek zorunda kalıyorsunuz.

tabi burada illa kötü niyetli bir karışma olacak demiyorum, ama illa ki iyi-kötü karışma olacak.

ancak şu da bir gerçek ki, düğün+yeni ev kurma gerçekten masraflı.

bana göre en iyisi şöyle (herkesin maddi durumu uygunsa elbette); düğünü aileler yapsın, kız-erkek aileleri masrafları ortak bölüşebilir, ya da uzak memleketlerde ise kendi şehirlerindeki düğünü organize edebilirler.
yeni evle ilgili masrafları da evlenen çift yapsın, böylece güzel bir başlangıç olur, her şeye birlikte karar verilir eş adayı ile.

Her şeyi kendimiz yaptık. Gelinliğimi bile kendim aldım. Aileler karışmadı. Bu şekilde de olması gayet mümkün. Tabi aileler de biraz finanse etseler fena olmazdı :)

Tarla satmış baksana biri sırf evlendirebilmek için gerçekten yazık günah

Benim ailemde eşimin aileside çok istedi bir şeyler yapalım diye ama istemedik okuttular büyüttüler daha ne yapsınlar :) canları sağolsun onlar yerine biz girdik borca bizim borcumuz ne de olsa :) az eşya az borç çok mutluluk :)

Sanırım aileden aileye göre de değişiyor. Ben hep düğünü aile yapar sanıyordum :) Bunları da öğrenmiş oldum. Aslında her şeyi kendi başına başına yapmak daha değerli hale getirir.
Biz herşeyimizi kendimiz yaptık. Şimdi kimse laf edemiyor size şunu yaptık die.

Yok canım o kadar da olur mu tarla satmak...
Sağolsunlar okuttular ama evlilik manevi bir olay, bir katkıları olmalı sembolik diye düşünüyorum :)
Çeyiz gereksiz geliyor bir kere, herkes kendi kıyafetini havlusunu ayakkabısını getirsin nedir çeyiz yani.. Sağlam ve hoş mobilyalar alınır, eksikler yavaş yavaş alınır, bizde öyle değil maşallah, o da olsun bu da olsun, sonra borcumuz var hamileyim nasıl geçineceğiz..

Benim ceyizimi, kinayi falan ailem karsiladi zaten ogrenciydim calismiyordum. Altin falan da aldilar hepsi taktilar. Fakat dugun masrafi ev esyalari falani filan esim kendisi karsiladi. Kayinpederim kimseye bir kurus vermez cok sukur gerek de yoktu zaten borcsuz evlendik.
Ama kesinlikle aileler evlatlarina destek olmali, Allah nasip ederse ben olurum cocugumu borc icinde koymak istemem.

Aynen ya ceyiz mi kaldi artik bu devirde
Ben cok sasiriyorum el kadar bebelerin bile ceyizi yapiliyor bu ulkede iyicene cul caput cumhuriyeti olduk

aynen öyle ztn biz kendimiz yaptik diyenler genelde ztn destek almiyorlar ailelerden biz buyutuk gerisi sizden. yapilanlarkds aaa ne geregi var vs vs halbuki fesatliktan ölüyorlar. cok gördük öylelerini. kizim olsun oglum olsun elimden ne gelirsa yapacagim insallah. ztn kime kalacak ki param yine onlara...

Aynen di mi? Bana cok tuhaf geliyo ne haliniz varsa gorun demek. Anne baba kesinlikle destek olmali eger maddi acidan ferahlarsa..

Aynen di mi? Bana cok tuhaf geliyo ne haliniz varsa gorun demek. Anne baba kesinlikle destek olmali eger maddi acidan ferahlarsa..
aynen öyle ölsemde onlara kalacak hoş param. çogu destek görmüyor ay dügune gerek yok ay şuna gerek yok ay ceyıze gerek yok. nıye bu bızım gelenek lerımız hic bırseye gerek yokaa evlenmıyelımde. para harcamamak ıcın ne yapcagını şaşırıyor insanalar.

Benim eşimin babası yok annesinden de birşey istemedi annesinin emekli maasi falan var.. alması gerekenleri kendi aldı bizde kendi payimiza düşenleri aldık Çalışmadığım için herseyimi ailem aldı ama çalışmış olsaydım herseyimi kendim alirdim aile bu konuda önemli yardımcı olmasi gerekir diye düşünüyorum. eşimin annesinin durumu iyi ama dediğim gibi hiç birşey almadı bu yüzden biraz sıkıntı çektik eşim tek başına yapmaya çalıştığı için ama ailemin yardımıyla toparladik eğer evleneceksen paran varsa kendin al derim öyle daha iyi oluyor

Aynen ya ceyiz mi kaldi artik bu devirde
Ben cok sasiriyorum el kadar bebelerin bile ceyizi yapiliyor bu ulkede iyicene cul caput cumhuriyeti olduk
Bir kere anneme gayrıihtiyari ''Bana çeyiz yapacak mısın,'' diye sormuştum, bi hışımla dönüp ne diye sana çeyiz hazırlayacakmışım diye beni azarladı. Hele bi evlen her şeyin yenisini alır koyarız ne gerek var diye. Gerçekten de öyle ama

Düğün dernek kına iyi hoş da, çeyiz dünyanın en gereksiz şeyi. Çeyize verilen paraya eve kaç eşya alınır. Resmen çiftler evlenmesin diye borca harca sokulsun diye uğraşılıyor.

Hahaha ben de anneme oyle demistim bir kere cok kizmisti utanmiyor musun sen uni mezunu kiz ceyiz derdine dusuyorsun diye cok gulmustum cebinde paran olsun esya almak bir gunluk is, marifet o parayi biriktirebilmekte

Düğün dernek kına iyi hoş da, çeyiz dünyanın en gereksiz şeyi. Çeyize verilen paraya eve kaç eşya alınır. Resmen çiftler evlenmesin diye borca harca sokulsun diye uğraşılıyor.
ceyız dedıgınız bu zamanda tabak yemek takımı vs dır eskısı gıbı dantelı yazma degıl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…