Evlenirken düzeni kim kurar?

ceyız dedıgınız bu zamanda tabak yemek takımı vs dır eskısı gıbı dantelı yazma degıl.
Doğrudur. Gelin bohçası damat bohçasını da biraz kattım işin içine. Ne diye benim annem kocama bornoz takımı vs alıyor, herkes kendi bornozunu terliğini getirsin. Allaha şükür ailemin durumu yok mu, alası var, ama çarşı pazar çıkıp kaynanaya damada görümceye bohça hazırlamak da çok gereksiz. Ben de çöp istemem gelin bohçası adı altında.
Bunlar çeyizden sayılıyor mu bilmiyorum.

Düğün dernek kına iyi hoş da, çeyiz dünyanın en gereksiz şeyi. Çeyize verilen paraya eve kaç eşya alınır. Resmen çiftler evlenmesin diye borca harca sokulsun diye uğraşılıyor.
Gelinlik ve gelin camasiri ayakkabisi oteberisi satan bir arkadasim var, cift olarak gelenleri istemiyor, aileyle gelsinler kaynana elti gorumce ne guzel yoluyorum onlari bir de dukkandan cikista kavgalarini izliyorum diyor resmen ya valla
Bu tur seylerden ne yuvalar daha kurulmadan zedelendi, ne gerek var

bohca hedıyeleşme ıster yap ister yapma

Canim yanlış anlama ama neden fesatlanalim ki. Tamam sana ailen yardım etmiş ve sen bu durumu olağan görüyorsun ama senin gibi düşünmeyenlere bu sekilde yaklaşmani doğru bulmadim. Bende düğünü çok gereksiz bulanlardanim sırf eşim istiyor die düğün yaptım ve benim için resmen işkenceydi. Çok şükür ikimizde çalışıyoruz herşeyimizi a dan Z ye ikimiz yaptık. Çocuğumuz oldu gel anne bak demedim. Bakıcı bulduk şimdi bide bakıcı parası veriyoruz. Tamam herşeyimiz dört dörtlük değil ama içimde kimseye karşı bi fesatligim vs yok. Hatta hep diyorum ki çok şükür kimseye muhtaç değiliz. Çok şükür dünya tatlısı bi kızımız var ve cok sukur mutluyuz.

Valla o geleneklere girerseniz sonu mıçmıç aile ilişkisi olur.
Biz ondan hiç kimseyi karıştırmamaya çalıştık.
Ha düğün istemiyorduk nikah istiyorduk kayınvalidelerin inadı olunca ödediler mecburen. Yoksa biz yapmazdık o kadar para dökmezdik yani.
Ama biz bohça yapmadık donumu kayınvalideye göstermek rezillik bence. Gelinliğimden damatlığına ve hatta mobilyalara hepsini ikimiz başbaşa aldık. İkimizin zevki oldu haliyle. E kimse de karışamadı tabii. Annemler aman gelinlikle ilk görcek olmaz dedi 3 yıl gezmişim tozmuşum o görceğini gördü dedim geçtim.
Pişman hiç olmadım.
Adet gelenek koşan tüm arkadaşlarım ağlamalı zırlamalı evlendiler hep bir kriz. Kayınvalide parayı ödeyince her sözü söyleme hakkı oluyor çünkü.
O gelenek görenek kadının ayağına dolanıyor. Ne kınam ne bohçam oldu mis gibi başbaşa aldık geçtik çok da mutluyuz. Bence ne yapabiliyorsanız kendi bütçenizle ve zevkinizle başbaşa yapın cidden daha güzel olur.

Düğün sorun değil hallolur bi şekilde
Bende ev alıyorlar onu çok merak ediyorum nasıl oluyor
Müteahhit kp falanmı lazım acaba bunun için
Benden geçti artık da kızım evlenirken o şartı koysammıki:)
Ama ıkıde oğlum var onlardan ev isteyen olursa turşusunu kurarız artık napalm :)))))

Kadın ve erkek çalışıp bütün bunlardan önce kenara birikmiş para koyar. Sonra yine evlenecek olan kadın ve erkek birlikte düğününü de evini de yapar. Çalışıp öder. Benim bildiğim bu.

Bir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.

Cnm en kötü bir düğün 50000 olsun eşya hersey içinde
Yeni evli çift bu kadar borcun altına giriyor ve maaşları da azsa yıllar sürer

Bence aile yardimci olmalı ki bizde oğlu olanlar düğün birikimi yaparlar evlenmeden önceden

Yahu bohca cani isteyen yapsin o sadece hediyelik, ben de almistim esime ama neye ihtiyacin var dedim sorup ona gore almistim, annemin de kurus parasi yoktur icerisinde herseyiyle kendim yaptim, dedim esim daha geleneksel bir adam belki hevesi vardir gozunde kalmasin diye

Bu arada ne ev eşyası ne düğün için iki aileden de delıklı kuruş görmedik yardım olarak

Şans bu işler bence aileye göre değişir durum

Bohça da vermedim almadım da
Temiz iş oldu :)
Ha yardım yapan olsa yok demezdim :)

Sizinki tam bohça olmamış ama sempatisi var. Hediye ve şıklık sizinki..
Benim gördüğüm bohçada anneler varsa görümce elti ıdı dıdı çıkıyorlar donundan sabahlığına röpdeşambr mı nasıl yazılıyorsa ona kadar alıyor iki tarafta.
Ben o bohça gezmesini resmen rezillik görüyorum mesela. Hani niye iççamaşırım sabahlığım falan millete teşhir edilsin ya.
Ha ayrı ayrı hediye götürülür o şıklık güzellik ama adet diye sürü sepet gezmeli bohça bende cidden tiksinti uyandırıyor

Canim oyle valla ne gerek var esimin anasi babasiyla ne mobilya bakarim ne don sutyen,kendi paramla gider alirim kimse karisamaz oh mis gibi tertemiz is

Aynen katılıyorum size
Bizim durumumuz çok iyi degil ama esimde bende şimdiden heyecanlaniyoruz tabiiki biz yapicaz oglumun dugununu gücüm yettigi kadar

yanlış anlamıyorum oğlan üstü bir durum degıl. ama genelde aıleler gercekten elını cebıne sokmak ıstemıyor ve yenı evlenen cıflerı senelerce borc ödemek Zorunda bırakıyor. ben buna karşıyım. maddı ımkanı olan elınden gelenı yapsın. insan ıcıne cıkıyorlar bır takı takmaya acız oldu erkekte kız tarafları artık. ben cocugum ıcın ıstemem borc hatc ödesın. elımden ne gelıyorsa yaparım inşallah. ben sızın ıcın demıyorum ama cok gördum öyle kuruş dahı destek vermıyorlar aa ıste me gerek var felan böyle yapmaya soyle yapmaya . halbukı heveslerı var ama destek verenlerı yok

Biliyorum sen de istiyorsun ama istemiyormus gibi yapiyorsun almighty ayrica da fesatsin bak

Biliyorum sen de istiyorsun ama istemiyormus gibi yapiyorsun almighty ayrica da fesatsin bak
Hahahahahah yok valla istesem hiç çekinmem, ama bu bohçalar beni çok geriyor çünkü illa ki bi kavga çıkıyor bu işlerden.
Vallahi evlenenlere en ufak bi fesadım varsa evlenmiyim bak hahah burada beraber seçicez yemek takımlarımı...

Ailelerin ekonomik durumlarıyla ilgili aslında bu biraz.kimi aile iğnesine kadar evin eksiğini tamamlıyor kimi karışmıyor.bizde maddiyat yüzünden sıkıntı yaşanmadı çoğunu eşim ve ben hallettik maaşlarımız güzel.nişanda bohça yaptık ama hepsini internetten kendi zevkimize göre ve sadece kullanacağımız şeyleri aldık yine ikimiz karşıladık. Evimizi döşerken ailelerimiz hiç bir katkıda bulunmadı düğün ve nişanda biriken takılarımız sağolsun ev eşyalarımızı karşıladı ve borcumuz yok denecek kadar az.allah yardım ediyor, daha 2 aylık evliyken kızımız sürpriz yaptı bize,onun kısmetine daha da rahatlayacağımızı düşünüyoruz

Kvdeler sadece oğullarını doğurdukları ve okuttukları için bile her işe karışma haklarını kendilerinde görürler evet koltuk rengine giydiğiniz geceliğe karışamazlar kendiniz aldığınız için ama gelinin/damadın oturduğu koltuğu ben almadım o yüzden ömrü billah hiçbir işlerine karışmiyim demez bu seferde koyduğunuz yere karışabilir..

benim evliliğimde aileler ve biz beraber yaptık.. Ablam ve eniştem kendi parasıyla evlendi... ablam istemedi ama babam ablama fazladan bilezikler aldı ve o sene içinde de küçük çapta bir emlak aldı verdii..

belki karıştırmamak daha doğrudur ben yanlışımdır bilmiyorum ama öyleyse bile suçlu ailem ana babalık çıtaları çok yüksek ve daha azı nasıl oluyor bilmiyorum.. ve onlar öyle olunca aklım almıyor ne aileler var dedirtiyor..

Bencede aile eger yardim edebiliyosa etmeli maddi imkana bagli... ben cocuguma yardim ederim şahsen sonucda canim herseyim onun yani... biz evlenirkende aileler yardim etti kp. Durumu iyiydi etti olmasaydi edemezdi... maddiyata bagli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…