- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
Doğrudur. Gelin bohçası damat bohçasını da biraz kattım işin içine. Ne diye benim annem kocama bornoz takımı vs alıyor, herkes kendi bornozunu terliğini getirsin. Allaha şükür ailemin durumu yok mu, alası var, ama çarşı pazar çıkıp kaynanaya damada görümceye bohça hazırlamak da çok gereksiz. Ben de çöp istemem gelin bohçası adı altında.ceyız dedıgınız bu zamanda tabak yemek takımı vs dır eskısı gıbı dantelı yazma degıl.
Gelinlik ve gelin camasiri ayakkabisi oteberisi satan bir arkadasim var, cift olarak gelenleri istemiyor, aileyle gelsinler kaynana elti gorumce ne guzel yoluyorum onlari bir de dukkandan cikista kavgalarini izliyorum diyor resmen ya vallaDüğün dernek kına iyi hoş da, çeyiz dünyanın en gereksiz şeyi. Çeyize verilen paraya eve kaç eşya alınır. Resmen çiftler evlenmesin diye borca harca sokulsun diye uğraşılıyor.
bohca hedıyeleşme ıster yap ister yapmaDoğrudur. Gelin bohçası damat bohçasını da biraz kattım işin içine. Ne diye benim annem kocama bornoz takımı vs alıyor, herkes kendi bornozunu terliğini getirsin. Allaha şükür ailemin durumu yok mu, alası var, ama çarşı pazar çıkıp kaynanaya damada görümceye bohça hazırlamak da çok gereksiz. Ben de çöp istemem gelin bohçası adı altında.
Bunlar çeyizden sayılıyor mu bilmiyorum.
Canim yanlış anlama ama neden fesatlanalim ki. Tamam sana ailen yardım etmiş ve sen bu durumu olağan görüyorsun ama senin gibi düşünmeyenlere bu sekilde yaklaşmani doğru bulmadim. Bende düğünü çok gereksiz bulanlardanim sırf eşim istiyor die düğün yaptım ve benim için resmen işkenceydi. Çok şükür ikimizde çalışıyoruz herşeyimizi a dan Z ye ikimiz yaptık. Çocuğumuz oldu gel anne bak demedim. Bakıcı bulduk şimdi bide bakıcı parası veriyoruz. Tamam herşeyimiz dört dörtlük değil ama içimde kimseye karşı bi fesatligim vs yok. Hatta hep diyorum ki çok şükür kimseye muhtaç değiliz. Çok şükür dünya tatlısı bi kızımız var ve cok sukur mutluyuz.aynen öyle ztn biz kendimiz yaptik diyenler genelde ztn destek almiyorlar ailelerden biz buyutuk gerisi sizden. yapilanlarkds aaa ne geregi var vs vs halbuki fesatliktan ölüyorlar. cok gördük öylelerini. kizim olsun oglum olsun elimden ne gelirsa yapacagim insallah. ztn kime kalacak ki param yine onlara...
Bir de yeni evlilerin borcun altına girmesi bana çok saçma geliyor. Mutlu olmak için evleniyorsun ama hayat parayla dönüyor. Nasıl mutlu olunabilir ki? Aileler yardım etmezse mecbur borç altına girilir.
Yahu bohca cani isteyen yapsin o sadece hediyelik, ben de almistim esime ama neye ihtiyacin var dedim sorup ona gore almistim, annemin de kurus parasi yoktur icerisinde herseyiyle kendim yaptim, dedim esim daha geleneksel bir adam belki hevesi vardir gozunde kalmasin diyeDoğrudur. Gelin bohçası damat bohçasını da biraz kattım işin içine. Ne diye benim annem kocama bornoz takımı vs alıyor, herkes kendi bornozunu terliğini getirsin. Allaha şükür ailemin durumu yok mu, alası var, ama çarşı pazar çıkıp kaynanaya damada görümceye bohça hazırlamak da çok gereksiz. Ben de çöp istemem gelin bohçası adı altında.
Yahu bohca cani isteyen yapsin o sadece hediyelik, ben de almistim esime ama neye ihtiyacin var dedim sorup ona gore almistim, annemin de kurus parasi yoktur icerisinde herseyiyle kendim yaptim, dedim esim daha geleneksel bir adam belki hevesi vardir gozunde kalmasin diye
Canim oyle valla ne gerek var esimin anasi babasiyla ne mobilya bakarim ne don sutyen,kendi paramla gider alirim kimse karisamaz oh mis gibi tertemiz isSizinki tam bohça olmamış ama sempatisi var. Hediye ve şıklık sizinki..
Benim gördüğüm bohçada anneler varsa görümce elti ıdı dıdı çıkıyorlar donundan sabahlığına röpdeşambr mı nasıl yazılıyorsa ona kadar alıyor iki tarafta.
Ben o bohça gezmesini resmen rezillik görüyorum mesela. Hani niye iççamaşırım sabahlığım falan millete teşhir edilsin ya.
Ha ayrı ayrı hediye götürülür o şıklık güzellik ama adet diye sürü sepet gezmeli bohça bende cidden tiksinti uyandırıyor
umursamiYor tabi. ki benim kayinbabam arsasini satti ve a dan z ye bir dügün yapti. biz sonradan ögrendik sattigini. hevesi vardi hersey güzel olsun istedi. ama benim ailemde nisani salonda yapti dugun gibiydi kinayi ayni sekilde . birazda heves yok insanlarda para gidecek diye ödleri kopuyor
yanlış anlamıyorum oğlan üstü bir durum degıl. ama genelde aıleler gercekten elını cebıne sokmak ıstemıyor ve yenı evlenen cıflerı senelerce borc ödemek Zorunda bırakıyor. ben buna karşıyım. maddı ımkanı olan elınden gelenı yapsın. insan ıcıne cıkıyorlar bır takı takmaya acız oldu erkekte kız tarafları artık. ben cocugum ıcın ıstemem borc hatc ödesın. elımden ne gelıyorsa yaparım inşallah. ben sızın ıcın demıyorum ama cok gördum öyle kuruş dahı destek vermıyorlar aa ıste me gerek var felan böyle yapmaya soyle yapmaya . halbukı heveslerı var ama destek verenlerı yokCanim yanlış anlama ama neden fesatlanalim ki. Tamam sana ailen yardım etmiş ve sen bu durumu olağan görüyorsun ama senin gibi düşünmeyenlere bu sekilde yaklaşmani doğru bulmadim. Bende düğünü çok gereksiz bulanlardanim sırf eşim istiyor die düğün yaptım ve benim için resmen işkenceydi. Çok şükür ikimizde çalışıyoruz herşeyimizi a dan Z ye ikimiz yaptık. Çocuğumuz oldu gel anne bak demedim. Bakıcı bulduk şimdi bide bakıcı parası veriyoruz. Tamam herşeyimiz dört dörtlük değil ama içimde kimseye karşı bi fesatligim vs yok. Hatta hep diyorum ki çok şükür kimseye muhtaç değiliz. Çok şükür dünya tatlısı bi kızımız var ve cok sukur mutluyuz.
durumun ıyı olup olmasıda önemlı degıl elımızden geldı kadar ztnAynen katılıyorum size
Bizim durumumuz çok iyi degil ama esimde bende şimdiden heyecanlaniyoruz tabiiki biz yapicaz oglumun dugununu gücüm yettigi kadar
Biliyorum sen de istiyorsun ama istemiyormus gibi yapiyorsun almightyDoğrudur. Gelin bohçası damat bohçasını da biraz kattım işin içine. Ne diye benim annem kocama bornoz takımı vs alıyor, herkes kendi bornozunu terliğini getirsin. Allaha şükür ailemin durumu yok mu, alası var, ama çarşı pazar çıkıp kaynanaya damada görümceye bohça hazırlamak da çok gereksiz. Ben de çöp istemem gelin bohçası adı altında.
HahahahahahBiliyorum sen de istiyorsun ama istemiyormus gibi yapiyorsun almightyayrica da fesatsin bak
Bencede aile eger yardim edebiliyosa etmeli maddi imkana bagli... ben cocuguma yardim ederim şahsen sonucda canim herseyim onun yani... biz evlenirkende aileler yardim etti kp. Durumu iyiydi etti olmasaydi edemezdi... maddiyata bagliKızlar biliyorum ortada fol yok yumurta yok... Ama ben merak ettim. Evlenen insanlar düğünlerini kendi paralarıyla mı yaparlar ve ev eşyalarını kendi paralarıyla mı alırlar? Zengin aileleri kastetmiyorum. Orta halli aileler mesela? Aileler yardım etmek zorunda mı? Mesela aman her şeyi kendiniz alın diyebilirler mi? Çevreme bakıyorum da artık aileler işin içinde değiller gibi. Yoksa bu aileden aileye değişir mi? Ailelerin yardım etmediği bir düğünde yeni evliler nasıl kalkıyor o borcun altından? Akşam akşam merak ettim sadece kızlar, ortada damat yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?