Evlenirken en çok neye dikkat ettiniz?

Yok çok dikkatli bilinçli. İnsülin pompası bile üretmeye çalıştı onaydan geçmedi . Zeki ve dikkat edşyor . En sonki doktor kontrolleride iyi geçti her şeyi yerinde düzgün gidiyormuş değerler iyiymiş . Öğünlerini atlamaz düzenli yaşar ki 12 senedir yalnız yaşıyor . Zaten bu durum rahatlatıyor beni. Ama internette o kadar kötü şeyler yazıyor ki bende yeterince evhamlıyım. Aklıma kötü şeyler gelince tedirgin oluyorum. Hayatım boyunca heo birikerini kaybetme korkusuyla yaşadım ( yakınımdan ani kaybettiğim kişiler oldu) sanırım o yüzden çok korktum hep. Şimdi bi hastalık söz konusu olunca kötü şeyler düşünüyorum

Evet bazen bende öyşe düşünüyorum 40ından sonra çoğu insanda kalp şeker tansiyon tarzı hastalıklar zaten çıkıyor fiyorum. Bazen ise internetten kötü şeyler okuyunca üzülüyorum maalesef. Ama dediğiniz gibi de her zaman iyi insanlar çıkmıyor karşımızda

Teşekkür ederim yorumunuz için. Çevrenizde var mı scaba tip 1 diyabet olan? Belkide benim çevremde olmadığı için sadece internetten okuduklarımla bildiğim bir hastalık olduğu için bu kadar korkuyorumdur

kaygı bozukluğunuz icin tedavi goruyor musunuz? cünku hic umursamadan kor kutuk evlenmek doğru değil tabi ama siz de gerekenden fazla kaygılısınız bu konuda. bu ilişkinizide etkiler. evlenseniz evliliğinizi etkiler.
Şuan tedavi görmüyorum ama düşünüyorum yakın zamands . Çünkü her konuda böyleyim ve mutsuz oluyorum

bana teşhis konduğunda doktor demişti ki evet kendine dikkat etmezsen böbrek, vs ciddi sıkıntıların olur ama bunları da 2-3 sene içinde değil ancak 60larından sonra yaşamaya başlarsın. eğer o yaşlarda hastanelerde sürünmek istemiyorsan şimdiden kendine iyi bak.
ki o yaşlarda zaten çoğu insan sağlıklı kalamıyor, stresli hayatın en büyük getirisi herşeyden önce.
bir de siz şu an diyabete takarsınız ama diyabet olmasa bir depremde ölmesini engelleyemezsiniz. insanız kondurmuyoruz ama her an hepimiz için ölüm gerçeği var.
ki sizin kaygı bozukluğunuzda karşı taraf için sorun olabilir, böyle biriyle aynı evin içerisinde yaşamak onun için ne kadar kolay olabilir düşünsenize ?
o nasıl bedenine dikkat ediyorsa siz de psikolojinize dikkat edip bu yönde tedaviler alın.

Haklısınız. Doktorunuz öyle mi dedi? İnternette o kadar kötü yorumlar var ki dikkst edilse bile kötü şeyler yaşanır tarzı konuşuluyor. Kusura bakmayın sizi üzmğyorum değil mi böyle konuşarak. Tabiki siz daha iyi biliyorsunuzdur araştırmışsınızdır. Ben sadrce internette gördüğüm kadarıyla bilşyorum bu hastalığı

Teşekkür ederim yorumunuz için. Çevrenizde var mı scaba tip 1 diyabet olan? Belkide benim çevremde olmadığı için sadece internetten okuduklarımla bildiğim bir hastalık olduğu için bu kadar korkuyorumdur
Var, çocukluk çağında çıkar genellikle. Ömür boyu diyetine dikkat ederse bir sorun olmaz. Bebekken bu teşhis konulan da biliyorum. Çocukken de. Zorlukları var ama tedavisi de var.

Tip 1 diyabetten daha korkulacak bir hastalığım var günlük yaşantıma bir manisi yok şükür. İlk buluşmada eşime söyledim. Bir dk tereddütü olmadı olsaydı evlenmezdim zaten.

hiçbir hastalık hakkında bilgi almak için internet uygun bir ortam değil. çok fazla kirli bilgi var.
açıkçası ben dikkat ettiğimde hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.

bu durumda şunu soracağım, evlendiniz ve evlendikten sonra şekeri çıktı, napacaksınız ?

Geçmiş olsun özel değilse sizin nedir

Çevrenixde tip1 olan erkekler nasıl? Evliler mi vs

Sanırım o zaman normal karşılayacaktım. Haklısınız yani. Aynı şey aslında ha şimdi ha evlendikten sonra çıkmış olması. Tabiki yanında olacaktım

Eğer bebek istiyorsanız bu konuyu muhakkak konuşmanız gerek. En geç kaç yıl içinde olmalı diye konuşmalısınız. Bence en önemlisi.

valla 17 yaşımdan beri yaklaşık 20 senedir tip 1'im, ilk kez kendimi kötü hissettim bu yüzden bu konuyla birlikte. bundan önce bunu öğrendiklerinde abuk subuk yorum yapanlar olmuştu bana ayrılmıştım. konu sahibi erkek arkadaşına destek oluyor, birşey söylemiyor ama aslında iç dünyasında bambaşka düşünceleri var.

Siz gönlünüzü ferah tutun çok olağan ve normal bir hastalık. Ki bence diyabetli dikkat ederse normal insandan daha sağlıklı ve uzun yaşar. İnternette yazan diyabeti olup bir oturuşta bir tepsi baklava yiyenler için geçerli.

ben zaten alıştım, pandemi öncesi dışarıda yemek yerken iğnemi herkesin içinde yapardım. karbonhidrat hesabı ile yiyorum zaten. az olacaksa yemekteki khd dozu azaltıyorum biraz fazla yemek istersem arada arttırıyorum gibi.
yani genelde rahatım ama böyle birşey okumak bana da düşündürdü. benim erkek arkadaşım da sağolsun ilgili çok ama belki o da içinden düşünüyor.

Zannetmiyorum, en fazla kaygılanıyordur. Çünkü biz hastalıklarımızdan ibaret değiliz. İnsanız. Başka bir sürü yönlerimiz var. İlla hesap kitapla da gelinecekse türlü artı yönlermiz var. Ve insan sevdiğini herşeyiyle sever. Eşimin yüzünde atıyorum sivilce çıktı diye ben çirkin buluyor değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…