Evlenirken sadece eşinle değil ailesi ile de evleniyorsun sözü doğru mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben tam olarak katılmıyorum bu soze
bı olayda veya yapacagınız bır ısde ucuncu kısılere (sızın veya onun aılesını)laf bırakmıyorsanız ve mudahale ettırmıyorsanız evet sız esınızle evlenmıssınızdır eger aılesının yaptıgı bır davranıstan ve olaydan dolayı esınız haklıyı ve yanlısı gorup sıze destek olabılıyorsa evet sız esınızle evlenmıssınızdır
suanda ben nısanlıyım ve ılıskımız bu sekılde ılerlıyor nısanlımın bana herzaman soyledıgı bır laf vardır hayatımı evımı bı tek senınle paylasıcam ve hayatıma yuvama mutsuzluk getıren aılem veya akrabalarım olsun her turlu etkenıde uzak tutarım dıyor:asigim:
tabı umarım evlendıkten sonrada bu tutumu devam eder dıye dua edıyorum:Saruboceq:

bence de kesinlikle doğru bir söz....
hele benim eşim gibi ailesine aşırı düşkün biri için .....
eşimin işi dolayısıyla ailesiyle eşimle görüştüğümden daha çok görüşüyorum....
ee doğal olarak anlaşmak zorundayım....
olumsuzluklar karı koca arasında problem yaratır...bu yüzden evlenirken aile seçimi de çok önemli....
tabi evlenince ailesinle haftadan haftaya bir saat görüşen çiftler de var...bu söz onlar için geçerli değil tabiiii....
ben benim gibi her gün görüşenler için yorum yapıyorum.....

ewt canım çokdoğru bir söz onlarlada iyi geçinmek zorundasınız
istesenizde istemesenizde çünkü onun ailesine yaptığınız herşey
bir nevi senin anne babana ailene yansıyor

bu evlenecegın kısıye baglı.tabıkı aıleler her ıkı taraf ıcınde onemlı fakat artık ıkı kısı yenı bır hayat kurmus bunların yapacakları yasayaacakları ancak ıkısını ılgılendırır.tabı budengeyı kurmakta yıne esının elınde oluyor.

Başta saçma sapan bir düşünce gibi geliyordu bana.İşin içine girince gerçekten de doğruymuş,dedim.Ailelerin birbirleriyle de uyumu önemli.Gelir ve kültür düzeyi de yakın olmalı birbirlerine...Yoksa bir taraf diğer tarafı bir türlü sindiremiyor.
Arada bir mesafe olması şart.Ben zaten içli dışlı olmayı hiç sevmem.Ya da beni sevsinler diye sahte gösterilere girmem.Sürekli aranmaktan,akıl almaktan hoşlanmam.Ben oğulları ile evlendim,aileleri ile değil.Hala bu düşünceye karşı geliyorum.İyi insanlar olabilirler,ama herkes kendi evinde rahatsız edilmeden ,eşiyle yaşamak ister.Kaçınca yüzyılda yaşıyoruz!..Artık ailelerin de modernleşip,eski usul aile,kaynana modundan çıkması şart oldu.:1closedeyes:

Kesinlikle doğru bir tespit kızlar zamanında annemde derdi bana bunu ama ben inanmazdım neden ailesiyle evlenecekmişim ki ben kocamla evli olucam derdim ama her zaman ki gibi annem haklı çıktı. çok şükür ailesiyle anlaşabiliyorum öyle aman aman problemlerimiz yok :)

idare kabiliyetin varsa, doğru zamanda çeneni tutabiliosan, eşin herşeyin idarecisi gibi gözükse de sen asıl söz sahibi olmayı başarabilisan, soğukkanlı, vıdıvıdısız, en önemlisi zeki bi kadınsan ailenin sınırlarını sen çizersin, ama çoğu akıllı kadın eşinin ailesini de bu sınırlara dahil eder, kimse ağaç kavuğundan bitmemiş, çoğu evlat ailesinin aynasıdır, ben en çok buna inanırım

:bbo:yalan olmasını tercih ederdim ama ne yazıkki doğru canım

bence eş adayı yada eş aileye bağlı olsada olmasada bu sözün doğru olduğundan yanayım ne kadar görüşmem derseniz deyin yine huzursuzluklar çıkar artı zaten o sizin ikinci aileniz oluyo kabul etsenizde etmesinizde bunu dile getiren arkadaşların konuların okuyoruz hep....

Bu sözün doğru olduğuna inanmıyorum en azından benim hayat felsefeme ters ,kapıyı kapattımmı herkes dışarda kalır .herkes bana karışcaksa niye evleniyorumki otururum anamın evinde

bence çok doğru evliliği bir nevi kuranlarda (düğün,ev vs.) evliliğin kötü gitmesine neden olanlarda aileler oluyor. şu forumda bir sürü bayan var kaynanasından dertli,kaynanası yüzünden evliliği kötü giden. bu söz boşuna söylenmiş bir söz değil.

Bu doğru olsa bile artık benim için geçerli değil. Ben eşime bakarım gerisi boş bu yaşdan sonra o kendini beğenmiş aile ve sülale için kılımı kıpırdatmayı düşünmüyorum varsayıyorumki yoklar. Eşimede söyledim ohhh canıma değsinn hihoyyyt
Mümkün olsa eşimden değilde ailesi ve akrabalarından boşanmak isterdim doğrusu :roflol:

Ağzına sağlık arkadaşım aynen katılıyorum. kaydirigubbakcemile5

Evlendikten sonra çok yakın ,hatta birlikte oturan veya çok sık birbirine gidip gelen çiftler ve aileleri için belki geçerli olabilir..Eşimle ikimiz de ailelerimizden uzakta olduğumuz için ailelerin herhangi bir karışması söz konusu değil..Kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz...Hayatımız bizi bağlıyor..Sadece gerektiğinde büyükler olarak onların da fikrini alıyoruz...Ancak son karar gene bizim..Üstümüzde ailelerin baskısı yok çok şükür...

evliliğim ilk iki yılı için bu söze katılabilirim ama ben artık eşimin ailesinden boşandım yalnızca eşimle evliyim ben çokta rahatım Allah'tan ayrı şehirlerde yaşıyoruz yoksa ne kadar şiddetli geçimsizlik olsa da boşanamazdım onlardan

Eger eşinin ailesi ile baglarını hoş ve güzel tutarsan evliliginde öyle hoş ve güzel oluyor.....ama onlarla bagların biraz gerilirse evin içindede anlamsız bi gerginlik oluyor...ama ben şunu yaptım taaa en başında sınırlarımı cok net cizdim,yani insanlar evlendikten sonra genelde gelinlerinin degiştigini söyler,ben bu durumu engellemek için söyledigim gibi sınırlarımı cok net cizdim...artık insanlar eşimde dahil olmak üzere beni,kurallarımı ve sınırlarımı kabul etti...kartları baştan acmak gibi.....karsı tarafa şu mesaj verilmeli,size saygı duyuyorum,üzerime düşenide yaparım ama "evlilik "2 kişiliktir....

çok dogru biz soz çok...
tamam evim ayri Allah a sukur, hiç de karismiyorlar bana firsat da vermem
ama nefret etsen bile, esine saygidan dolayi mecburen bir araya gelmek zorundasin
her gidisimde midem bulaniyor...dun gece ki gibi
aile silinmez, atilmaz
evlilik sadece iki kisi arasinda olmuyor maalesef
karismasalar da, evin ayri olsada, yinede varliklari yeter
keske butun evlilikler toz pembe olsa..keske herkes anlassa..keske...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…