Evlenirken sadece eşinle değil ailesi ile de evleniyorsun sözü doğru mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
söylenen hiçbir sözün kulak ardı edilmemes, gerektiğini örendim. Bu da onlardan biri. İnanaın bir söz söyleniyorsa ve yaygınsa aslı astarı bihayli vardır.

bir insanı gerçek anlamda seviyorsan bunu sana birinin söylemesine gerek yoktur(sevgi bu)!umarım çözersin durumu.

evlenince, eşin yazılı bir kağıt getiripte aşkım bunuda imzala buda ailemle evlilik akti demezse,bilki eşinle evlisin birtek...
ama yok imzaladıysan şayet,o vakitde bilki çoklu bi evliliğe merhaba demişsin...:1shok:

tamamiyle karşındaki insanın olgunluğuna ve evliliğe bakışıyla alakalı bi mevzu...tabii her işte olduğu gibi buda karşılıklı...seninde aynı özeni göstermenle ilgili bi durum...

örneğin biz hep şunu söyleriz eşimle: "biz o koca deftere imza atarken ailelerimiz kısmında sevgi ve saygı seçeneğini işaretledik, birtek..geri kalanı es geçtik diye" diye...

bekarlar için dilerim müdahale yaşamadıkları çoklu olmayan evliliklerin içinde mutlu mesut yaşarlar........:1hug:

bu sizin tutumunuza bağlıdır bence..yanı bayramda ille ille gitmekler sürekli kaynana evinden cıkmamalar bulaşığa girişmeler.sizden bişi beklemeden verirseniz süreki hazımsızlık ypar bence
yani bekarım ama annemin evliliğinden biliyorum..bide cevremi cok iyi gözlemliyorum 20 yasındayım ama mantıksız kararlar asırı duygusal seler yapmadım..alalha şükür..yasımdan olgun davrandımı düşünüyorm

''Evlenirken sadece eşinle değil,ailesiyle de evleniyorsun'' sözü evlendiğiniz kişinin ve sizin karakterinize tutumunuza göre değişir,eğer kadın ve erkek evlenirken ailelerine sevgi,saygı duymalarının yanısıra onları evliliklerine olması gerekenden fazla karıştırıyorlarsa eşinizde sizde birbirinizin ailesiyle evlenmiş olursunuz.
Hem kadın hem erkek ailelere karşı sınırları net olarak çizmeli.
Kadın kocasını erkek karısını sahiplenir,ailelerin tutumuna karşı tavırlarını koyup bu tavrı korumayı başarırlarsa aileler durmaları gereken yeri öğrenirler.

Evlenmeye karar vermiş,bu yolda adım atan genç kızlar,sözlülük ve nişanlılık döneminde belli bir çizgi de olmalı ve bu çizgiyi evlendikten sonra da devam ettirmeli,nişanlılık döneminde eş adayınızın ailesine onların gönlünü feth etme adına aşırı ilgi gösterip,nişanlınızın ailesiyle ilgili koyduğu veya uygulamayı düşündüğü şartlara düşünmeden evet derseniz ilerde tavır değiştirdiğiniz de eşiniz sizdeki bu ani değişimi yadırgar ve anlam veremez,haklı olarakta nişanlıyken evet dediğiniz şeylere şimdi niye hayır dediğinizi sorgular ve sizi ailesi konusunda zorlar.

herkesın annesi demiş.. benımde babam demıstı , eşimin annesiyle evleceksın tek eşinle değil demıstı.. hatta sunuda demişti , annesini gor kızını ver gibi bi cumle kurmustu.. canım babam yaa..

genelde lafların altında kalmam ama eşimin hatrına onun ailesınden gelen butun lafları bir guzel yuttummm..
birde eşimin benle annem arasında nihayet bi denge tutturdu ( benı karıstırmayın - kendı aranızda halledın dıyor)
kaynanam vaktınde kendı kaynanasından çok çekmiş olmasına ragmen demıyor bende gelınıme cektırmeyeyım neyse bunada sukur... neler duyuyoruz yerimseniben

tek kelime ile ''doğru '' malsefki ha bide eşinizin ailesine çok düşkün olası ile alakalı değil benimkiler kırk yılda bir görürler ama arada beni yediler.....ne kadar amannn boşver gerekirse onları yok sayarım desende cık olmuyo asla ....

Bence evlenilen eşe ve ailesine göre değişir. Gerçi artık evlendikten sonra kendisinin de bir aile olduğunu sindirebilen erkeklerin nesli tükendiği için çoğunluğun yaşanmışlıkları bu sözü genelde doğruluyor.

myLoo sana o kadrr hak verdim ki tatLım o kadarr oLurr Şeniz
bencede evLeniLen erkeğe bağLı yani.
bekarım ama umarım iLerde evLendiğimde bi denge kuruLur da ciddi sorunLarLa karşıLaşmam :Saruboceq:

bakış açısına göre bu söz doğru derim...
kendi ailemize nasıl davranmasını istersek eşimizin alesine de o şekilde davranmak gerekir...
onlarda bizim ailemiz oluyor değilmi çocuklarımızın babaannesi dedesi olmuyormu ewet onlara sorunlu gelecek vermemek gerekir,farklı durumlar aile yapısını zedeler uyumlu hoşgörülü saygılı olam lazım...nerde ne konuşulması gerektiğini nasıl davranmak gerektiğini doğru ayarlamak lazım....
onun benim diye aile yok bizim ailemiz var onlarsız mutlu olamayız onlar bizim elimiz kolumuz çok sewiyorum iki annemi ve babamı oğlumu eşimi kendimi sewiyorum değer görmek harika yaşamaktan zewk alıyorum

myLoo sana o kadrr hak verdim ki tatLım o kadarr oLurr Şeniz
bencede evLeniLen erkeğe bağLı yani.
bekarım ama umarım iLerde evLendiğimde bi denge kuruLur da ciddi sorunLarLa karşıLaşmam :Saruboceq:

Umarım şu sözü geçen nesli tükenmiş guruptan biri çıkar karşına ve çookk mutlu olursun canım. a.s.

Eşlerin aileleri mutlaka evliliğe ekti eder. Ama "ailesiyle evleniyorsunuz" ifadesi biraz abartılı bence. En azından benim evliliğimde böyle. Ailesiyle ters düştüğüm oldu, örneklerin çoğunda eşim benim tarafımda oldu ama beni haksız gördüğü konularda bile bunun evliliğimize zarra vermesine izin vermedik.

Yani bu ifade kişilere bağlıdır ve her zaman geçerli değildir.

Birbakıma doğru,onlarla iyi olduğunuzda eşinizde mutlu oluyor.............................

malesef dogru...zavalli annem babannemle evlidi en büyük örnek ve evlendim benim icinde pek farkli olmadi bes sene ailesiyle evli kaldim yeni yeni esimle evlilige hazirlaniyorum:))))

sadece eşimle evlendim....
eşimin sevdiklerine karşı da saygımı verdim,mesafemi koydum ve korudum (halen de hali hazırda) ötesi yok !

aynen doğru bencede. Çevremden duyuyorum ailede bir sorun varsa o seni buluyor bi şekilde

sadece kocacımla evlendim. şu an onun ailesi yalnız benim. ilerdede kötü örnek olacaklarını düşündüğüm ve güvenmediğim için çocuğumu kaynanamlarla görüştürmeyi düşünmüyorum.oğlunu gelinini sevmeyen torununuda sevmez .sevemez kötükedihüso

doğru canım...
hele bir de eşinin ailesiyle yakın veya aynı binada falan oturuyorsanız daha da doğru bu söz yani eşim baskı yapmaz ailemle ilgilen vs diye ama yanyanayız elbette her zaman içiçeyiz onlar yokmuş gibi davranamam öyle bir insan değilim bugüne kadar bana bir zararları da dokunmadı

ailesine baglı olup olmaması degıl kesınlıkle dogru canım.evlenmeden once takmadıgı dınlemedıgı ınsanlar evlendıkten sonra aılesı oluo.yıne evlenmeden once hanı su akraba zıyaretlerı var ya gıtmedıgı gorusmedıgı ınsanlar evlendıkten sonra zıyaret edılmesı gereken akrabaları oluyo.aynen pıyango cıktıgında tanıdıgın tanımadın herkes amcan teyzen yengen olur ya ıste o mısal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…