Evlenme isteğim yavaş yavaş azalıyor…

anladığım kadarıyla aynı evde yaşadıkları için hem oğlanın hem babasının bordrosu gösterilerek kredi çekilmiş -aynı evde yaşanınca bu yapılabiliyor.
muhtemelen sadece babanın maaşı kredi taksidine yetmiyor. ya da krediyi verince geriye bir şey kalmıyor
krediyi kısa vadeli çekmişler biraz herhalde..aslında iyi olmuş değilse çok faiz binerdi.
--
ama bunun dışında başka gelirleri birikmişleri vardır yoktur orasını bilemem.
Başka şehirde evleri varmış.Konu yanlış açılmış sanki tek sorun ailesinin yardım etmemesi gibi.Asıl sorun nişanlının kabul etmesi davranışları ☺️Ben aileye yardım konularında çok hassasım.Bizler hayatlarına girmeden önce kim ne fedakarlık yaptı bilemeyiz.O yüzden işimize gelmeyen bi düzen varsa sessizce olay yerini terk etmeliyiz diye düşünüyorum.
 
Evliliğimin 2.günü evime gelmek isteyen kv deyi ne ben alırım ne de eşim alır.
Bu tarz şeyler sizin koyduğunuz sınırla alakalıdır.
Düğün istiyorlarsa kendileri yapar sizde memnun olursunuz.

Evlenmeye karar verdiyseniz kendi kararlarınızı alabilecek durumda olun.
 
"akademisyen" denince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama bu kız müstakbel eltisinin evine giden misafiri bildiğine göre çok da öyle monşer bir eş ailesi yok :) baya telefonlarda gelen giden filan anlatılıyor. bildiğimiz yurdumdam manzaralar tadında bir aile ortamı var. adam da belli ki öyle bir adam.
zaten öyle kendini ortamdan sıyırmış bir adam olsa, konu sahibine şu konuşmayı bu adam en baştan yapardı "aşkım ailemin bazı geleneksel işleri vardır, ama sen bunlara uymak zorunda değilsin, kimse senden bir şey beklemez de ima bile edemez, tabi ki takılma sen bunlara" deyiverirdi herkes önüne bakardı...

adamda bu kumaş hiç olmayabilir ya da daha yaşları küçük olduğu için çocuk daha olayların farkında bile değildir....
Zaten dediğiniz gibi yaptı bunu ilk mesajda da söyledim benimle fikirleri aynı merak etme bu tarz şeyler olmayacak diyor zaten. Ayrıca derin analizler yapmışsınız ama gelip giden telefon yok bunlar olurken ben de oradaydım bizzat kendim şahit oldum misafirlik konusuna. Belki ailesi konusunda dediklerinizde haklısınız ama nişanlım için aynı şeyler söz konusu değil.
 
Biz evlenirken her şeyi kendimiz yapmak istedik. Bütçemizi buna göre ayarlamıştık ve ailelerimize evlenmeye karar verdiğimizi söylerken bunu da söyledik.
Onlar yine de destek olmak istediler ve oldular ama olmasalardı da kimseye bozulmazdık.
Onca sene okutup meslek sahibi etmişler bizi. Bir de evliliğimize sponsor olmak zorunda değillerdi.
Bu kısımda takılacağınız bir şey yok bence. Kendi bütçeniz neye izin veriyorsa onu yapın. Düğün istemiyorsanız da yapmayın. Ama burada sevgilinizin duruşu önemli. Ailesine "Biz düğün istemiyoruz" diyebilmeli. Kendi paranızla rezil olmak var işin ucunda. İstemediğiniz düğün için borca batmayın bir de.

Diğer konularda da yine sevgilinizin tavrı önemli. Bu tarz sorunları size hissettirmeden çözebilmesi gerekir.
Ben 2. gün gelecekler mi diye stres yaşadıktan sonra eşimin buna engel olup olmamasının pek bir anlamı kalmaz çünkü.
Siz o stresi tolere edebilirsiniz ya da edemezsiniz bilmiyorum ama böyle şeyleri sormaktan, konuşmaktan, kendinizi, beklentilerinizi anlatmaktan çekinmeyin. Beklentileriniz uyuşmuyorsa o yola girmeden bitmesi daha iyi.
 
Şeyi hiç görmedim mesela; ailesinin her şeyi yapmaya çalışıp da çiftin kabul etmediğini. Aile destek vermediği için e macburuz her şeyi zaten eşimle birlikte, tek başımıza yapmaya. O yüzden bu cümle manasız kalıyor.

ben de hiç görmedim....
zaten konu sahibi bir şey de beklemiyor
gölge etme yeter diyor, onu da demiyorlar.
 
bu aileye gelin gitmeyi kabul ederseniz çok şeyden taviz vereceksiniz demektir nişanlınız o evlilik süresinde muhakkak ailesine döecek ki şimdiden maaşının yarısıyla ailesinin borçlarını ödeyen birisi. Ben evleneceğim diye para biriktirmeye bile sesini çıkaramamış. O çok aslan olan erkekler nişandan sonra annesinin kediciği oluveriyor haberiniz olsun. Bu arada sizin evinize 3. gün gelemezlerse bir kaç hafta sonra milleti toplayıp gelirler ama GELİRLER. 2. gününde çok merak ettim bahanesiyle gelen kadını engelleyebileceğinize ve bu şartlarda evliliğinizi sürdürebileceğinize inanıyorsanız evlenin
 
Belki ailesi konusunda dediklerinizde haklısınız ama nişanlım için aynı şeyler söz konusu değil.

inşallah "gerçekten" değildir.
burada ne konular gördük çünkü evlenince birden aileci olanlar
ya onlar sevdiklerinden...
ya annem iyiliğinden...
bizim iyiliğimizi düşündüğü için...
ya canım merak etmiş....
bunlar gelebilir yani sonrasında
 
ben de hiç görmedim....
zaten konu sahibi bir şey de beklemiyor
gölge etme yeter diyor, onu da demiyorlar.
Çünkü bu ülkede aile ilişkilerinde ya alan taraf olucaksın ya da veren ortası çok azdır .Bu tür bir aileye gelin giden kişinin sürekli parayı isteyen olması gerekir yoksa ömür boyu sömürülüyor.
 
Benzer bir adet esimin ailesinde de var düğünden sonra eve birlikte gidip yemek falan yeniyor. kuzeni yeni evlendi eşimin. Kuzen erkek. Eşinin istemediğini ve eve gelinmemesinj söylemiş aslında kuzeni. bizimkiler yine de gitmiş 😂 kız evden kovmuş 5 dakika içinde evimden çıkın hemen demiş salondaki herkese gelinlikli haliyle bi cemkirmis ohh 😂 kuzen ağzını açıp bisey diyememiş herkes de gitmiş evden. Sonra noldu biliyor musun hala çift çok mutlu ve bu olay da unutuldu gitti. Herkes adet dayatir ama önemli olan senin dişliliğindir.
Bize böyle kadınlar lazım mis gibi gece geçirmiş. Hepsine iyi olmuş bir kilo verdim yağlarım eridi... :halay:Alnından öpülmelik gelin
 
Benim ailem bana ev dahi aldi evlendikten bir kaç sene sonra tabi, evlenirken de ufak tefek hediyeleri oldu. Kabul ettim elbet ama yapmak ZORUNDA degiller diyorum hala. Yapmasaydi da olay filan cikartmazdim birsey diyemezdim. İcten gelirse yapar kabul edilir ama yapmiyorsa yapmak zorunda da degil.
E yapılanı kabul etmişsiniz ama. Ben aileler yapmak zorunda demiyorum ki "biz her şeyi kendimiz yaptık, yapmak zorunda değiller." lafını manasız bulduğumu söylüyorum. İnsanlar böyle kandırıyor kendisini. Çocuğunu seven, değer veren istisnasız her aile çocuğuna destek olur. Evlatlarımız için bir çok şeyi yapmak zorunda değiliz ama yapıyoruz. İş paraya geldi mi altını çizmek gereksiz.
Bize de yardım etmedi kimse, bir günden bir güne lafını etmem, çünkü benim için konu edilecek bir şey değil. Keşke siz de ailenize yapmak zorunda değilsiniz, yetişkin olarak evimizi kendimiz almalıydık deseydiniz. O zaman büyük harfle yazdığınız "zorunda" lafının bir manası olurdu.
 
Bir de bu evliliğin ilk sabahı yok bilmem 3. günü yok ilk günü gibi saçmalıkları ile yeni çiftin evine damlayan insanların sapık olduğunu düşünüyorum artık ya.
 
E yapılanı kabul etmişsiniz ama. Ben aileler yapmak zorunda demiyorum ki "biz her şeyi kendimiz yaptık, yapmak zorunda değiller." lafını manasız bulduğumu söylüyorum. İnsanlar böyle kandırıyor kendisini. Çocuğunu seven, değer veren istisnasız her aile çocuğuna destek olur. Evlatlarımız için bir çok şeyi yapmak zorunda değiliz ama yapıyoruz. İş paraya geldi mi altını çizmek gereksiz.
Bize de yardım etmedi kimse, bir günden bir güne lafını etmem, çünkü benim için konu edilecek bir şey değil. Keşke siz de ailenize yapmak zorunda değilsiniz, yetişkin olarak evimizi kendimiz almalıydık deseydiniz. O zaman büyük harfle yazdığınız "zorunda" lafının bir manası olurdu.

Ailemin aldigi evde oturmuyoruz zaten. Eşimin evi var. Ailemin bana ev almalarinin nedeni evlenmem degil.
Annemin ben bekarkenden beri istegiydi bana ev almak, bir kocam ve evi olsa da olmasa da bana evi alacakti zaten. Evlendikten sonraya kismet oldu sadece.

Evet benim cocugum olsa ben de birseyler yapmak isterim ama mevzu o degil. Aileler birsey yapmiyor diye evlenirken kavga etmek, hatta evlendikten sonra da ailen birsey yapmadi diye kavga etmek, 265363 yil her konuda bunu dusunmek kin tutmak. Bu tarz insanlar var...

Cocuk dogurduysan belli sorumluluklarin vardir bazi seyleri yapmak zorundasindir gayet ama yetişkin cocugun butun evlilik masraflari bunun icinde degil.
Sirf bu yuzden birbirini yiyen, ailelere dusman kesilen ciftler var bunu dogru bulmuyorum.
 
Merhabalar, birkaç aydır aklımı sürekli kurcalayan bir konuyu sizlere danışmak istedim. Ben 25 yaşında bir öğretmenim gelecek sene göreve başlayacağım, sevgilim araştırma görevlisi. Gerçekten çok iyi anlaşıyoruz onu çok seviyorum. İnşallah gelecek yaz evlenme planımız var. Fakat bu aralar aklım karman çorman sebebi ise sevgilimin ailesi. Birçok şey var ama özet geçmeye çalışacağım.
Erkek arkadaşım her şeyi tek başına yapıyor aklınıza gelen her şeyi düğün ve evliliğe dair ailesinden sıfır destek almadan kendi maaşını gıdım gıdım biriktirerek yapmaya çalışıyor ve işe başlayalı 1 yıl oldu, ailesi asla destek olmuyor bir de ailesinin bir borcu var bir andan da onu ödüyor maaşının yarısına yakını bu borca gidiyor. Ben ablasıyla iyi anlaşıyorum ama geçen konuşmamızda düğünden konu açıldı ben de X zor duruma düşmesin diye düğün istemediğimizi, nikah yapmak istediğimizi söyledim ve ablası bana “o biraz zor babam ne yapar ne eder size düğünü yaptırır bizimkiler nikahı bir şeye tutmuyor canım düğün şart” gibi bir şey dedi. Bakın buradaki sorun elini cebine atmayıp bizi daha fazla zora sokmak ve bizim isteklerimize saygı duymamak. Oğullarını bu kadar düşünmemelerine de şaşırdım gerçi bir yandan da şaşırmıyorum çoğu zaman düşünmüyorlar en basiti bu yaşta üzerine borç yığarak bunu belli ediyorlar. Bunun dışında abisi yeni evlendi ve annesi daha 2. gününde gelinin evine çay içmeye gitti hem de kız kardeşi ve kız kardeşinin oğlu ile birlikte, 1 saat oturmuşlar, buna ayrı şok oldum. Sebebi de annesinin içi rahat etmiyormuş napıyorlarmış nasıllarmış diye öğrenmekmiş. 3. gününde de evdeki tüm misafiri toplayıp (teyzeler ve gelinleri düğünden dolayı onlarda kalıyor) 3. gün oturması diye bir şey varmış gelinde toplanacaklarmış yemek yiyeceklermiş. Bunu da duyunca ikinci bir şok yaşadım tabi. Daha 3 günlük evli bu insanlar neden rahat bırakmıyorlar güzelce ilk günlerinin tadını çıkartsınlar diye düşündüm. Ya daha şaşırdığım bundan önce olan bir sürü şey var ama uzatmak istemiyorum. Bilmiyorum sorun bende mi benim yetiştirilme tarzımda mı ama bu tarz şeyler çevremde hiç görmedim. Aslında ikimizin de kültürleri çok uzak sayılmaz ama ailesini tanıdıkça gerçekten çok şaşırıyor ve korkuyorum.
Sevgilim ile bu konuları konuştuğumuzda benimle fikirlerinin aynı olduğunu görüyorum, merak etme vs diyip beni rahatlatmaya çalışıyor ama bilmiyorum. 1.5-2 yıldır gördüğüm birçok şey beni şaşırtıyor sizce ne yapmalıyım? Ben mi korkmakla çok abartıyorum sizce? Sevgilimi de çok seviyorum o benim ilk aşkım ailesi yüzünden bırakmak istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
hadi ayrıldın diyelim , daha iyisisni nasıl bulacan. bence ayrılma sınırlarını koy. 3. günü balayına git
 
Evlendikten sonra 3.gün ziyareti ilginç ama yeterince aksiyonlu değil. Bence evlendikten sonra 3.saat ziyareti olmalı ki biraz aksiyon olsun.

Endişelerinde haklısın ama bütün olay senin nişanlını nasıl değerlendirdiğinde bitiyor. Bugün senin yanında gibi duruyor. Evlendikten sonra da senin yanında duracak mı? Yoksa "annem yaşlı alttan al, babam hasta sesini çıkarma, ama onlar bizim iyiliğimizi düşünüyor" mu olacak?
 
Merhabalar, birkaç aydır aklımı sürekli kurcalayan bir konuyu sizlere danışmak istedim. Ben 25 yaşında bir öğretmenim gelecek sene göreve başlayacağım, sevgilim araştırma görevlisi. Gerçekten çok iyi anlaşıyoruz onu çok seviyorum. İnşallah gelecek yaz evlenme planımız var. Fakat bu aralar aklım karman çorman sebebi ise sevgilimin ailesi. Birçok şey var ama özet geçmeye çalışacağım.
Erkek arkadaşım her şeyi tek başına yapıyor aklınıza gelen her şeyi düğün ve evliliğe dair ailesinden sıfır destek almadan kendi maaşını gıdım gıdım biriktirerek yapmaya çalışıyor ve işe başlayalı 1 yıl oldu, ailesi asla destek olmuyor bir de ailesinin bir borcu var bir andan da onu ödüyor maaşının yarısına yakını bu borca gidiyor. Ben ablasıyla iyi anlaşıyorum ama geçen konuşmamızda düğünden konu açıldı ben de X zor duruma düşmesin diye düğün istemediğimizi, nikah yapmak istediğimizi söyledim ve ablası bana “o biraz zor babam ne yapar ne eder size düğünü yaptırır bizimkiler nikahı bir şeye tutmuyor canım düğün şart” gibi bir şey dedi. Bakın buradaki sorun elini cebine atmayıp bizi daha fazla zora sokmak ve bizim isteklerimize saygı duymamak. Oğullarını bu kadar düşünmemelerine de şaşırdım gerçi bir yandan da şaşırmıyorum çoğu zaman düşünmüyorlar en basiti bu yaşta üzerine borç yığarak bunu belli ediyorlar. Bunun dışında abisi yeni evlendi ve annesi daha 2. gününde gelinin evine çay içmeye gitti hem de kız kardeşi ve kız kardeşinin oğlu ile birlikte, 1 saat oturmuşlar, buna ayrı şok oldum. Sebebi de annesinin içi rahat etmiyormuş napıyorlarmış nasıllarmış diye öğrenmekmiş. 3. gününde de evdeki tüm misafiri toplayıp (teyzeler ve gelinleri düğünden dolayı onlarda kalıyor) 3. gün oturması diye bir şey varmış gelinde toplanacaklarmış yemek yiyeceklermiş. Bunu da duyunca ikinci bir şok yaşadım tabi. Daha 3 günlük evli bu insanlar neden rahat bırakmıyorlar güzelce ilk günlerinin tadını çıkartsınlar diye düşündüm. Ya daha şaşırdığım bundan önce olan bir sürü şey var ama uzatmak istemiyorum. Bilmiyorum sorun bende mi benim yetiştirilme tarzımda mı ama bu tarz şeyler çevremde hiç görmedim. Aslında ikimizin de kültürleri çok uzak sayılmaz ama ailesini tanıdıkça gerçekten çok şaşırıyor ve korkuyorum.
Sevgilim ile bu konuları konuştuğumuzda benimle fikirlerinin aynı olduğunu görüyorum, merak etme vs diyip beni rahatlatmaya çalışıyor ama bilmiyorum. 1.5-2 yıldır gördüğüm birçok şey beni şaşırtıyor sizce ne yapmalıyım? Ben mi korkmakla çok abartıyorum sizce? Sevgilimi de çok seviyorum o benim ilk aşkım ailesi yüzünden bırakmak istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
ailesinden yardım almayabilir en azından lafını yapmazlar buna takılmayın birde düşünüp ben düğün istemiyorum demeyin kıymetınız olmaz yani gereksiz fedakarlık fedakarlık değildir. Ablanın söylediğine pek takılmadım düğün erkek ailesinin gururu gibi görünüyor. İlk haftalarda gelini rahat bırakmamaları büyük problem benimkilerde 3 gün sonra balayına gelmişlerdi. Uzak otursanız ? Ya da bu konuyu konuşun ailesiyle istemiyorum uymuyor bana biz 1 ay misafir istemiyorz diyin zorla girmezler ya.
 
Evlendikten sonra 3.gün ziyareti ilginç ama yeterince aksiyonlu değil. Bence evlendikten sonra 3.saat ziyareti olmalı ki biraz aksiyon olsun.

Endişelerinde haklısın ama bütün olay senin nişanlını nasıl değerlendirdiğinde bitiyor. Bugün senin yanında gibi duruyor. Evlendikten sonra da senin yanında duracak mı? Yoksa "annem yaşlı alttan al, babam hasta sesini çıkarma, ama onlar bizim iyiliğimizi düşünüyor" mu olacak?
Ben daha bu konuyu daha ona açmamışken o annesi ve ablasına benim yanımda bu ziyaretlerin çok saçma olduğunu sakın ileride bize böyle şeyler yapmayın dediğini duydum. Şimdilik yanımda ama ilerisi için ne olur bilmiyorum. Güveniyorum ama ailesi düşündürüyor dediğim gibi..
 
ailesinden yardım almayabilir en azından lafını yapmazlar buna takılmayın birde düşünüp ben düğün istemiyorum demeyin kıymetınız olmaz yani gereksiz fedakarlık fedakarlık değildir. Ablanın söylediğine pek takılmadım düğün erkek ailesinin gururu gibi görünüyor. İlk haftalarda gelini rahat bırakmamaları büyük problem benimkilerde 3 gün sonra balayına gelmişlerdi. Uzak otursanız ? Ya da bu konuyu konuşun ailesiyle istemiyorum uymuyor bana biz 1 ay misafir istemiyorz diyin zorla girmezler ya.
Evet net bir şekilde tavrımızı koyacağız bunları yaşamamak için
 
"akademisyen" denince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama bu kız müstakbel eltisinin evine giden misafiri bildiğine göre çok da öyle monşer bir eş ailesi yok :) baya telefonlarda gelen giden filan anlatılıyor. bildiğimiz yurdumdam manzaralar tadında bir aile ortamı var. adam da belli ki öyle bir adam.
zaten öyle kendini ortamdan sıyırmış bir adam olsa, konu sahibine şu konuşmayı bu adam en baştan yapardı "aşkım ailemin bazı geleneksel işleri vardır, ama sen bunlara uymak zorunda değilsin, kimse senden bir şey beklemez de ima bile edemez, tabi ki takılma sen bunlara" deyiverirdi herkes önüne bakardı...

adamda bu kumaş hiç olmayabilir ya da daha yaşları küçük olduğu için çocuk daha olayların farkında bile değildir....
Konuyu öyle okuyorum da isminizi 2 kez gördüm ikisinde de başıma ağrılar girdi ciddi ciddi
 
Şimdi ailesinin borcunu öder evlendikten sonra da 180 derece dönüp aileci ana kuzusu olur bu hiç şaşmaz. Tecrübeyle sabit. Bence sen şimdiden mesafeni koy, konusu açılırsa ben habersiz misafirden haz etmiyorum vs diye lafı yapıştır kv'ye öyle yapanlar pek bir kıymetli oluyor çünkü benim gibi gerdek gecesinde kv'yi evinde misafir edenlere kimse aferim demiyor. Kocan olacak şahıs da dahil.
 
X