- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Yabanci bir erkekle ev paylasmak bana herseyden once igrenc geliyor . Hadi babam kocam deyip cekiyorsun elin oglunun pisligini niye cekiyim ya. Diger yonden inancima aykiri oldugu icin yapmam ama konu bu degil sanirim.
Sakin ol dostum yazık oğlanlara :)seninkiler iyiymiş o zaman, benimkiler de eşek kadar 24-25 yaşında adamlardı ama en son boğazlarını sıkıvercektim uykularındayken
ciddi planlıyordum
ama ahlak bekçisini bile hakaret algılayan var kkda biliyorsun ki
çarpıtmada üstümüze yok : D
Öyle demeyin nikahta keramet var. Nikah yapan herkes çok mutlu, ilkleri paylaşanlar ömür boyu çok heyecanlı, sevgi asla tükenmiyor, insanlar zorunluluktan değil aşktan boşanmıyor. Böyle demeyin lütfen şimdi cık cık cık.
Ya çeri kızma bana da bu yorumunu görünce aklıma şey geldi. Geçen gün biri konusunda evlenince göğsüm büyür mü yazmıştı. Bu da o hesap, evlilik sihirli bir olay ya sanki, imzayı atan ömür boyu aşkla ödüllendiriliyor sonucu çıkıyorÖyle demeyin nikahta keramet var. Nikah yapan herkes çok mutlu, ilkleri paylaşanlar ömür boyu çok heyecanlı, sevgi asla tükenmiyor, insanlar zorunluluktan değil aşktan boşanmıyor. Böyle demeyin lütfen şimdi cık cık cık.
ee iyi işte iyiki de aynı evde yaşamışlar yoksa bu karaktersizlerle evleneceklermiş :O evlendikleri kızlara yazıkÜniversitede 3 arkadaşım vardı sevgilisiyle birlikte yaşayan
Biri erkekti kız arkadaşı iki kere kürtaj oldu 4yıl sonunda kızla neden ayrıldınız dediğimde yaşayacağım herşeyi yaşadım bıktım artık ailemin bulduğu biriyle evlenmek istiyorum demişti sonra kendi memleketine gitti evlendi mi haberim yok.
İki de kız arkadaş vardı ikisinin de erkek arkadaşı okul bitince hemen ayrılıp ailelerinin bulduğu kızlarla evlendi. Kızların ikisinin psikolojisi bozuldu ve kimseye güvenemiyorum diyo ikisi de.
Herkeste durum aynı diye demiyorum sadece çevremde en yakın örnekleri söyledim sana.
Ben olsam evlenmeden asla aynı evde yaşamazdım ama sen yaşarsan yaşarsın, herkesin kendi bileceği iş.
sonuna kadar haklısınız.. :)Katılıyorum, birinin mecbur olduğu için yanımda kalması beni çok küçültür. Zavallıca değil mi ya?
Biri benimle kalacaksa beni sevdiği için kalmalı. Dandik bir imza yüzünden değil.
O dandik imzayı atıp da türlü türlü hayat yaşayan milyonlarca insan var biliyor musunuz? Bir kadına soyadını verip, on kadına da itinayla varsa kalbini, yoksa cüzdanını açan insanlar hani?
Eğer biterse üzülürsün diyenler var, zaten kendini kullanılmış gibi hissedeceksen hiç kumar oynama derim baştan. Bitmemesi ihtimaline karşı oynarsın kartları sonra biter, ağıtlara oturursun falan aman diyeyim.
Terk etmek veya edildiğini kabul etmek özgürlüktür, bunu kaldıramayacaklar bence ilişki bile yaşamamalı. Ben de terk edildim zamanında. Hatta evlendi bile 6 sonra falan. Heh şimdi benle eğlendi kullandı, başkasına da değer verip evlenmiş mi oldu? Emin miyiz kimin kimi kullandığına? O işler hiç belli olmaz aslında, ava giden avlanabilir de.
bu yaşama mevzusu herkesle olacak bir şey değil zaten . Şimdiye kadar ilişkilerim oldu ama kalkıp böyle bir şeye kalkışmadım bu tamamen güvenmekten kaynaklanıyor ve benim güven açısından hiç bir problemim yok ama işte ev içi anlaşmazlıklar..Şimdi sen diyorsun ya evlenilecek erkek olup olmadığını görürüm bu sayede. . Daha iyi tanırım, her şeyini bilirim falan... Peki bu adam sağlam çıkmadı diyelim ve ayrildin... Baska biriyle görüşmeye başlayınca onunla da mı aynı evde kalacaksın?Ee o da olmadı diyelim yine başkasıyla mı...Bu döngü nereye kadar belki Allah kaderine yazmadi adam gibi birini. Arkadaşım her şey imtihan bu dünyada. Sanki tanıyıp evlenenler çok mu mutlu ,hiç mi bosanmiyor? Bu forumda çok duydum 1-2 ay görüşüp evlenip mutlu olanları. Tam tersi olanları da duydum. Yani demem o ki ne olacağı belli olmaz. Tanıdım dersin yıllar sonra bozulur. Misal Kayseri deki öğretmen... 2 çocuklu evli barkli adam. Daha önce bi taciz tecavüz vukuati olmuş mu olmamış yani sonradan cozutmus bence. Yani bu hayatta ne olacağımız belli olmaz. Bol bol dua etmekten başka çaremiz yok. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın
Belediyeden onay alip sevisince, ömür boyu heyecan garanti, onaysiz sevisirsen bikarsin, ille belediye onay verecek o zaman bikmiyorsun
Bunlarin hepsi bahane aslinda, bizim toplumuzda kadinin kendisi bile evlilik oncesi yasadigi birlikteligi alnindaki kara bir leke olarak gordugu icin kendince kilif buluyor, yoksa gayet de farkinda bikacak insanin evlendikten sonra da bikacagini
kesinlikle o iki tarafında ilişkideki aldığı heyecandan,canlı tutmak istemesinden kaynaklanıyor çoğu zaman ne verirsen onu alırsın. Ölüme mahkum ilişki bir ay sonra da biter 10 yıl sonra da... aynı fikirdeyim.Ilkleri evlenmeden once yasayinca heyecani bitiyor da evlendikten sonra yasayinca bitmiyor mu? Belediyenin kağıdına attiginiz imza mi askinizin heyecanini 70 sene diri tutuyor? Her gun buraya onlarca konu aciliyor, kocasi gece yataga gelmeyenler, iliskisinde heyecan olmadigindan sikayet edenler, hepsi evlenmeden once birlikte mi yasamis? Aksine ten uyumum var mi diye sorgulamadan evlendikleri için, hayat boyu sevgisiz bir iliskiye mahkum olmus olabilirler mi?
Bu evlenmeden tuketmek muhabbetini hic anlamamisimdir, tukenecekse evlenmeden once de tukenir sonra da...
16 senelik birlikteligimizde imzayi atmak hicbir seyi degistirmedi, hep aşıktık, hep heyecanliydik, hep her konuda paylasimciydik. Isterdim ki tukenecekse aileleri isin icine sokmadan, ayrilmak icin mahkeme kararina gerek kalmadan, mal paylasimi kavgalari olmadan tukensin herkes birbirine yol versin, cunku evlendikten sonra tukenince neler yasandigini hepimiz biliyoruz.
Niye bu kadar hiddetlisiniz ki anlamadım,herkes istediği yorumu yapabilir saygı çerçevesini aşmadan.
Tee Allam
Bakın bu bir "ahlak bekçisi" yorumu. Ne kadar terbiyesiz olduğunu ifade etmeyeceğim. Kibledim zira.Bize ne git napiosan yap. Sen de ahlak mi var ki bekciligini yapalim .yarin cocukda yapar wcye atarsin
bu hanımefendi de karşı olmasına rağmen düşüncesini ne kadar üsluplu ve saygılı ifade etmiş.Dunya gorusume ters.
Ama su kadarini soyleyeyim. Evlenmeden once esimle uzun sure yasiyor olsaydim da evlenirdim. Beraber yasamadan da sinyallerini vermisti okuzlugunun yine de evlendim cunku. Ee o zaman nikahsiz olmasindansa nikahli yasamis olduk.
Hamile kalsan dert, milletin diline dusmek dert, ayrilsan sonrakine aciklamak dert.
Bence toplumumuzun biraz daha zamana ihtiyaci var.
allah uzun ömürler versin diyelim :) tanıyabilmek çok önemli yaBen yaşadım.
Şahsen yaşamadan da evlenmezdim. Ben ultra titizim. Düzen nizam önemliydi benim için. 4 sene kadar beraber yasadık. Bu esnada nizama getirdim beyfendiyi ki getiremeseydim evlenmeyebilirdim. Beraber yaşamayı öğrendik, sindirdik ve evlendik.
Ayrılsaydık dünyan başıma yıkılmazdı. O tarz bir kültürle yoğrulmadım zira..
toplumun dayattığı evlilik hayalinin altında ezilenleri korusun allah :)Belediyeden onay alip sevisince, ömür boyu heyecan garanti, onaysiz sevisirsen bikarsin, ille belediye onay verecek o zaman bikmiyorsun
Bunlarin hepsi bahane aslinda, bizim toplumuzda kadinin kendisi bile evlilik oncesi yasadigi birlikteligi alnindaki kara bir leke olarak gordugu icin kendince kilif buluyor, yoksa gayet de farkinda bikacak insanin evlendikten sonra da bikacagini
Herkesin namusu kendine. Eğer istiyorsanız birlikte yaşarsınız. Benimde elimde fırsat olsa sevdiğim adamla birlikte yaşamak isterim. Ayrıca o kişinin pisliğini mi çekiceksiniz gibi şeyler denilmiş konuşursun aranızda iş bölümü yaparsınız olur biter. Eğer o kişiyle evlenmezsen ne olacak diyenler sadece sevgililer ayrılmıyor unutmayın evlendiğinizde de ayrılması gayet kolay. Eğer birlikte olduğunuz kişiye güveniyorsanız aileniz ve sizin açınızdan sıkıntı yoksa kalırsınız. Biraz yapıcı yorumlar yapın saldırmak yerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?