Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Yabanci bir erkekle ev paylasmak bana herseyden once igrenc geliyor . Hadi babam kocam deyip cekiyorsun elin oglunun pisligini niye cekiyim ya. Diger yonden inancima aykiri oldugu icin yapmam ama konu bu degil sanirim.

Yabancı derken?sevgilisiyle yaşayacak hiç tanımadığı bir adam değil ki

Bir imza bu kadar mı önemli !imza atılmadan yaşanırsa ne cekicem pisliğini imza atılınca mecbur çekiyorum ...ne mecburiyetin var ki

Bir de evlenmeden önce deneme olayına açıkçası katılmıyorum ben çok kısa sürede evlendim hemen hamile kaldım ve şükürler olsun eşimle aşırı sorun yaşamadık. Tartışma arafa olmuyor değil ama bağırıp hakaret etme olayımız yok. Aramızda sevgi kadar birbirimize saygımız var. Yıllarca beraber olup geçen yıl evlenen arkadaşım mesela Aralık ayında boşanma davası açtı şiddet bile gördü. Kocası kızın abisini dövmeye kalktı yani evlilik ile uzun süre birliktelik yada bir arada yaşamak başka diye düşünüyorum. Evlenince olaya aileler de fazlasıyla katılabiliyor.
Benim yaş ilerledikçe ve çevrede gördükçe sanırım düşüncelerim değişiyor.

Sakin ol dostum yazık oğlanlara :)
Aman çarpıtırlarsa çarpıtsınlar canım, bu bunun yanlış olduğu anlamına gelmez ki.

Ben yaşadım.

Şahsen yaşamadan da evlenmezdim. Ben ultra titizim. Düzen nizam önemliydi benim için. 4 sene kadar beraber yasadık. Bu esnada nizama getirdim beyfendiyi ki getiremeseydim evlenmeyebilirdim. Beraber yaşamayı öğrendik, sindirdik ve evlendik.

Ayrılsaydık dünyan başıma yıkılmazdı. O tarz bir kültürle yoğrulmadım zira..

Yani ben şu mantığı anlayamadım bir adamın sorumsuz olduğu ,evlenilmeyecek kişi olduğu illa aynı evde yaşayınca mı anlaşılıyor ???Ben bu mantığı saçma buluyorum.
He kendi tercihinizdir vs. yaşarsınız orası ayrı.Kime ne ne yaptığınız??
Ama tam tersi düşünenlere "Aman ahlak bekçileri gelmesin." Yok şöyle cıkk cıkk cıkk,aa olur mu ilkleri paylaşanlar şöyle böyle "denmesine gerek yok.
2 ayda tanışıp evlenen ,çok mutlu olanlar da var.
2 yıl aynı evde yaşayıp evlendikten sonra çok büyük kavga edip boşananlar da var.Bu kişiyle alakalı bir şey .Aynı evde yaşayıp yaşamamakla alakalı bir şey değil.
Azıcık fikirlere saygılı olun.

Belediyeden onay alip sevisince, ömür boyu heyecan garanti, onaysiz sevisirsen bikarsin, ille belediye onay verecek o zaman bikmiyorsun
Bunlarin hepsi bahane aslinda, bizim toplumuzda kadinin kendisi bile evlilik oncesi yasadigi birlikteligi alnindaki kara bir leke olarak gordugu icin kendince kilif buluyor, yoksa gayet de farkinda bikacak insanin evlendikten sonra da bikacagini

Ya çeri kızma bana da bu yorumunu görünce aklıma şey geldi. Geçen gün biri konusunda evlenince göğsüm büyür mü yazmıştı. Bu da o hesap, evlilik sihirli bir olay ya sanki, imzayı atan ömür boyu aşkla ödüllendiriliyor sonucu çıkıyor
Şu evliliği ne zannediyorsak. Ahh ahh evliliği yapan taraflar insan değil mi? Bu iki insanda ne varsa ona göre şekillenir evlilik. Yoksa da bir imza değiştirmez hiçbir şeyi, yoktan var edemez. Şunu anlasak...
Bir adam ayıysa, evlenince de ayı olacak işte bu kadar basit.

ee iyi işte iyiki de aynı evde yaşamışlar yoksa bu karaktersizlerle evleneceklermiş :O evlendikleri kızlara yazık

Evet yasadim ve pişman oldum. Evlilik hayal oluyor o Zaman. Erkekler cok rahatlıyorlar bence bu durumda ve Zaman geçtikçe evlilik uzaklaşarak kaçıyor. Zaman'ında yasadim ve pişmanım.

sonuna kadar haklısınız.. :)

Herkesin namusu kendine. Eğer istiyorsanız birlikte yaşarsınız. Benimde elimde fırsat olsa sevdiğim adamla birlikte yaşamak isterim. Ayrıca o kişinin pisliğini mi çekiceksiniz gibi şeyler denilmiş konuşursun aranızda iş bölümü yaparsınız olur biter. Eğer o kişiyle evlenmezsen ne olacak diyenler sadece sevgililer ayrılmıyor unutmayın evlendiğinizde de ayrılması gayet kolay. Eğer birlikte olduğunuz kişiye güveniyorsanız aileniz ve sizin açınızdan sıkıntı yoksa kalırsınız. Biraz yapıcı yorumlar yapın saldırmak yerine.

bu yaşama mevzusu herkesle olacak bir şey değil zaten . Şimdiye kadar ilişkilerim oldu ama kalkıp böyle bir şeye kalkışmadım bu tamamen güvenmekten kaynaklanıyor ve benim güven açısından hiç bir problemim yok ama işte ev içi anlaşmazlıklar..

Ben kadınların erkekleri bu kadar kıymetli bulup, evlenelim aman adam gitmesin diye yapışmalarını cidden anlayamıyorum.
Evlilikten usanıp metres tutanlar genelde erkekler. Kadın saçını süpürge ediyor bırakın aldatmayı , bıkmayı bile aklından geçirmiyor. Bıkan taraf hep adam, kaybetmekten korkmayan taraf hep adam.

Oysa cidden alakası yok. Yabancı bir arkdaşım bana Türk kadınları çok güzel, erkeklerine göre zaten çok çok daha güzel demişti. Ben de katılıyorum. Fiziksel olarak kadınlarımız daha güzel, erkeklerimiz pek bir şeye benzemiyor.:) Buna rağmen kadınlarımız erkeklerinn peşinde kendilerini paspas yapıyorlar ilginç.

İnancım, kültürüm, hayat felsefem gereği evlenmeden aynı evde yaşamam diyenlere saygı duyarım.

Ama yok bıktı, yok alacağını aldı.. Vs

Düşünsenize bi bu bıkangiller familyası ile aynı evde yasamadan evlendiğinizi Adam sizi sırf sıfır bi vaji olarak görüyor, ete kemiğe indirgiyor.

Bu noktada bu hıyarlarla evlenen kızlar mı daha şanssız yoksa bi kaç sene aynı evde yaşayıp paçayı kurtaranlar mı?

kesinlikle o iki tarafında ilişkideki aldığı heyecandan,canlı tutmak istemesinden kaynaklanıyor çoğu zaman ne verirsen onu alırsın. Ölüme mahkum ilişki bir ay sonra da biter 10 yıl sonra da... aynı fikirdeyim.

Niye bu kadar hiddetlisiniz ki anlamadım,herkes istediği yorumu yapabilir saygı çerçevesini aşmadan.
Tee Allam

Konuya 3 mesaj yazmışsınız. Size kısmen katılıyorum, kısmen katılmıyorum.
Bize ne git napiosan yap. Sen de ahlak mi var ki bekciligini yapalim .yarin cocukda yapar wcye atarsin
Bakın bu bir "ahlak bekçisi" yorumu. Ne kadar terbiyesiz olduğunu ifade etmeyeceğim. Kibledim zira.
bu hanımefendi de karşı olmasına rağmen düşüncesini ne kadar üsluplu ve saygılı ifade etmiş.
Hiddetlenmesi üst mesajdan olamaz mı, herkes sizin gibi seviyeli yorum yapmıyor. Burada yazıyorsanız bunlara açık olacaksınız diye bir şey yok. Bakın eleştiri ve hakareti, düpedüz terbiyesizliği karıştıran çok kişi var.

allah uzun ömürler versin diyelim :) tanıyabilmek çok önemli ya

Tamamen ilişkiye ve adama bağlı. Bizim kuzen 2 yıl beraber yaşadı sonra evlendiler iki yılın sonunda on yıldır da evliler gördüğüm en uyumlu en deli dolu en şeker çift olur kendisi. İlişkileri her zaman öyleydi çok eğlenceliydiler beraber yaşamak da evlenmek de bozmadı..
Sevgilin de böyle bir adama ilişkiniz de güzelse neden olmasın bence

toplumun dayattığı evlilik hayalinin altında ezilenleri korusun allah :)

Hele bir kendini bilmez çıktı ne dedi biliyor musun senin namusun mu kalmış da bekçiliğini yapacağız sen çocuk doğurup da wc ye atarsın dedi, güldürdü vallahi beni cahilliğiyle ve yarım akıllılığıyla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…