Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Genel yorumlara baktığınızda dini sebeplerden değil erkeğe güvensizlikten bir istememe durumu daha baskın gibi görünüyor. İmza olursa hemen çekip gidemez inancı. İmzaya bağlı değil ama toplumdaki diğer insanlar tarafından "onaylanmış" olduğu için çekip gitmek ve açıklama yapmak zorlayabilir iki tarafı da evlilikte. Türkiye'de beraber yaşamak kendi ailene, sevgilinin ailesine, komşularına, mahallenin esnafına, yılda en fazla iki kere gördüğün insana bile kendini "kötü" göstermeyi göze almak demek. Orda erkek arkadaşım varken (beraber yaşamak ne, akşam saatine bile kalmıyordum), ev arkadaşıyla tasinacagini annemden duyan densizin biri herkesin içinde bana dönüp "ay senin için de çok zor olacak artık baş başa kalmak" diye imalı şeyler söylemişti gule gule. Bunu diyen de "modern", "batili" diye tasvir edebileceğimiz bir "hanimefendi". Bunlar hem size hem ilişkiye zarar verebilir kaldıramam derseniz.

Genel Türkiye bakışı dışında, beraber yaşamak bir çok şeyi gösterir iki tarafa da. Aile kurmak yerine iki kişinin samimi iletişimi ilişkiyi güçlendiren bir şey bence. Sadece vakit geçirip gönül eğlendirmek değilse konu, evlilik öncesi çok güzel bir deneme. Ben Türkiye'de yapmadim, yapmam ama uygun ortamda gayet sağlıklı.

kesinlikle çok haklısın... keske herkes senin gibi düşünse...

ben beraber yaşamaya karşı değilim ama üniversite de erkeklerin yaptığı ve kadınların kabullendiği bir şeyi görüyordum
kız erkek arkadaşıyla beraber kalıyor yada hafta sonu yanına gidiyor evin tüm temizliğini çocuğun ütüsünü haftalık yemeğini yapıp duruyorlar aynı zamanda ders çalışmaya çalışıyorlar
yani klasik ataerkil sistemi biraz modernizm sosuna bulayıp veriyorlar
ee diyorum sen şimdiden bütün evin sorumluluğunu üstlendiysen adamın sorumsuz olduğunu görüyorsan niye ısrarla beraber yaşamaya devam edip evlenmeye götürüyorsun
beraber yaşamanın anlamı birbirini iyice tanımak beğenmediğin huyu varsa çabuk vazgeçebilmek değil mi

kesinlikle...

kesinlikle
kadınların artık benle kimse evlenmez ortada kalırım korkusu
birde o pis düşünceyle söyleyeyim değerim düşer korkusu
erkeklerinki de belli bizim Türk erkeğinin iki yüzlü kafası ben her haltı yapayım bana temiz kız bulsunlar

Valla ben isterdim şahsen, tabi bir sevgilim olsaydı.
Ben isterdim istemesine de aileme bunu nasıl açıklardım bilemiyorum.
Genel olarak çoğu aile olumlu bakmaz Türkiye toplumunda.
Bunu gizli saklı yapmak da riskli, valla yakalanmayacağımı bilsem yapardım da. Bir işi gizlemeye kalkınca aksine daha çabuk ortaya çıkıyor malum, o sebeple ailesel sebeplerden ötürü veto edilirdi benim aynı ev işi.
Seninkiler ne diyor veya ne der?
Bence iyi mi kötü mi olacak demeden evvel, bunları halletmek gerek. Yoksa işin sonunda büyük olay çıkabilir.
Bu konuda sıkıntı yoksa, bence dene derim. Herkes kızlara kullanılan gözüyle bakmış da alakası yok bence.
Esasen kız için bir fırsat olabilir bu, erkeği deneme fırsatı. Bakarsın ayı çıkarsa atarsın direkt ne olacak? Ama bir ayıyla evlendiysen onu atmak kolay olmuyor, malum bürokrasi falan
Yorulursun demişler, sen de yorulma kardeşim. İş mi yapmıyor evde, sen de yapma. Üçüncü gün temiz don bulamayınca tutar işin ucundan merak etme.
Heves kaçar, büyü kaçar olayına gelirsek de benle aynı evde kaldı diye benden sıkılacak herif evliyken de sıkılır! Oralara hiç girmeden önlem almış olursun işte.
Onun haricinde her şeyi yaşadım evliliğe gerek yok, ben yenisini isterim der olayına da gelirsek, bunu diyen ayıyla evlenmediğin için sadaka vermelisin. Hatta bunla geçirdiğin zaman için de yas tutmalısın. Yani seni geçtim, bir kadını sadece alınacak bir şeyler olarak gören bir adamla evlensen ne olacak ki? Değer veriyorsa evlenirmişmiş de falan da filan da. Ne zamandan beri nikah ödül oldu ya hu?

bazen insan ilişkileri öyle bir yere geliyor ki evli olmasaydım hiç çekmezdim diyorsunuz.belki işin resmileşip bağ yaratmasının bir nedeni.bekaret konusunda sorunu olmayanlar için çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum.bana göre ilk birliktelik evlilik yaşayarak olmalı. ilkler önemlidir.nedense en baştan ilişkilerine beraber yaşayarak başlayanlar keşke evlenseydim modunda oluyor eninde sonunda. bir kere evlenip boşanıp atlatanlar için sorun olacağını sanmıyorum.eyvallahı filan olmaz.kişinin kendi inancına karakterine bağlı iyidir kötüdür.herkesin öbür dünyası kişiyi ilgilendirir.

Iliskiler kisilere göre cok farkli boyutlara gelebilir.
Ayni evde yasayip ayrilinca pişman olanda var. Ayni evde yasayip bunu evliliğe götürende var. Buradaki iyi yorumları okuyup ic rahatlatmanın bir alemi yok.
Birileri diyor ki en iyi aynı evde tanırsın birini.

Bende diyorum ki hayır esim ile aynı evde yaşamama gerek yoktu evlendikten sonra "çok degistin" problemi yasamadık.

Biz 1,5 ay icinde evlendik. 1,5 senedir evliyiz ve gayette tanidigim gibi biri eşim, 360 derece donmedi en azindan ama kalkip buraya konu acsaydim 1,5 ayda evlenilir mi diye %90 felaket senaryoları yorumlar gelirdi. Ama öyle olmadı.

O yüzden mutlu olanlara ve olumlu yorumlara bakıp kendine pay cikartma derim. Her hayat farklı, şartlar farklı, kişiler farklı.

Ben üniversitede beraber yaşanmasına karsiyim.çünkü kiz kiza kaldigin ev daha şen şakrak olur,sorumluluklar bölünür, sevgilinle kavga ettiğinde nereye gitcem diye dusunmezsin gelirsin dostunla dertlesirsin.unide vardi sevgilisiyle yasayan arkadaslarim. yemek yap temizlik yap vs. sonra ayrilirsan yazik değil mi kendine,değer mi.yani demem o ki üniversite hayatinin en güzel donemi.arkadaşlarla gezmek eğlenmek varken sevip sevmediği belli olmayan adama mi vakit harcayacaksin.ders calismak bile öyle zevklidir ki arkadaşlarla ortak yasadigin evde.

hay ağzın bal yesin der susarım arkadaşım. Allah sana ayı olmayanından birini nasip etsin inşallah.

valla ben onu da yaşadım gördüm,zaten çıkmayı istiyorduk ikimiz de arkadaşlarımızla sorun yaşayınca aracı da oldu diyebiliriz.Bir yandan iyi ama bak senin evin senin düzenin, o orda sap gibi oturuyor. Ama kızlarda öyle değil yok bunu neden böyle yaptın yok bunu yapmadın ben bunu da çok gördüm. Dediğim gibi anlaşamamak aracı oldu ama böyle de evlenmeyi düşündüğüm insanı görüyorum.. :)

Kendinizi en iyi siz tanırsınız. Yetiştiğimiz toplum bu duruma iyi gözle bakmaz. Eğer ayrılırsanız kullandı beni psikolojisine girmeyeceğinizden eminseniz başlayın. Bir de kimi erkek evli gibiyiz zaten diye düşünüp evliliği öteliyor. Bu da göz önüne alınması gereken bir konu. Evlenmek sizin için ne kadar önemli?

Ben kötü gözle bakmam, ayıplamam, yadırgamam ama cesaret edemem. Çünkü yukarıda söylediklerimi yapamam.

evlilik zamanı geldiğinde olmalı,ne çok erken ne geç. o psikolojide değilim ama bir şeylerin ötelendiğini de farkedersem bitiririm sanırım...

konu da fikri olanlara sordum,fikri olmayıp da (sanki kendi ahlakları çok iyimiş kendileri süpermiş gibi başkalarını eleştirenlere değil bunu da parantez açıyorum :)
yaptığının farkındasın yani neyse sana verebilecek bir fikrim olamaz zaten

hay ağzın bal yesin der susarım arkadaşım. Allah sana ayı olmayanından birini nasip etsin inşallah.
İnşallah tatlım :)
Valla kim ne derse desin, her türlü boşanmaktan kolay derim ben.
Anlaşamazsan, eşyanı toplar çıkarsın.
Seni kullandığını düşünüp seni terk ederse ne olur ki? Bir pislik torbasından ebedi olarak kurtulmuş olursun. Tanımış olursun, her türlü maskesi düşer.
Ya tanımadan evlenmek çok mu matah bir şey sanki? Şu forumdaki sorunların genelinin dayandığı şey bu değil mi?
Valla nişanlıyken böyle değildi, sevgiliyken şöyleydi deyip duruyorsunuz hatunlar ama! Tanımadığınız insanlarla evleniyorsunuz, sonra da iletişimsizlik sorunundan tanışamıyorsunuz.
Ek olarak benimkiler 2 sene nişanlı kalmışlar da babam annemden tam 2 sene bir şey gizlemiş, annem anlamamış hiç. Hala anlatır, evlenene kadar tanıyamadım der.

evlenmek için evlenenlerin kafasını hiç anlamadım zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…