Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

Adam öldürmek degil ya niye pişman olunacak. Beklendigi gibi cikmazsa ayirirsin yollari. Gençken denedim ama bana kalirsa en guzeli evlenmeden iki tarafinda ayri evlerde yaşayıp haftanın 2-3 günü aynı evde bir araya gelmesi. On yıl önce mıç mıç iliskiler sempatik geliyordu. Artik daha özgür daha mesafeli olunması gerektigine inaniyorum. Ama illa ki evlilik düşünülüyorsa o zaman aynı evde yaşamak preview niyetine gerekli.

Mutualizm gibi olmalı. Iki tarafin da menfaatineyse ve iki tarafa da fayda sağlıyorsa yapılmali. Yoksa bir taraf yoruluyor öbür taraf rahatliyorsa. Rahatayanin başına geçirilip gidilmeli o evden.

Dünyada bu kadar ahlaksızlık varken birbirini seven iki insanın aynı evi paylaşması daha tepki verilesi bir durum evet. Çünkü biz kolay olanı tercih ederiz hep. Sokaklarda dilendirilen çocuklar, torpille istediği yere getirilen insanlar, fahiş fiyatla mal satanlar, garibanı ezenler, kötülük yapan ve tüm kötülüklere sessiz kalanlar; evlenmeden aynı evi yaşayan bir kadın ve bir erkekten daha ahlaklılar. Ahlak bacak arasında çünkü.

Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. Yeter ki kendiniz de dahil kimseye zararınız olmasın.

Evlenmeden önce 5-6 ay birlikte yaşadık ve iyiki de yaşamışız diyorum çünkü onu en iyi evde tanıdım bana olan davranışlarını, evde titiz olup olmamasını, bana yardım edişlerini hep o sırada gözlemledim.
Şimdi evliyiz ve hiç değişiklik olmadı. Aynı evde çiftler birbirlerini daha iyi tanıyor buna eminim.
Ama eğer ayrılsaydık ve bir başkasıyla bir birlikteliğe başlasaydım kolay kolay unutamazdım onu çünkü az bir süre değil ve sürekli birlikte geçirilen zamanlardı...

Hayat felsefeme ve inanç değerlerime ters bir durum böyle bir şeyi hiç dusunnezdim. Ama sizin hayata bakışınız değerleriniz benden farklı olabilir. Bana ters gelen size grlmeyebilir. Demem oki eğer yaptıklarının arkasında duracak cesaret ve güç sende varsa dene ve gör sonucu.

Evlenmeden önce haftada 2-3 gün eşimde kalıyordum. Hiçbir sakıncasını görmedim. İyi ki de kalmışım.
ahlak bekçilerine gerçekten takılma, bence de yaşanması gerekiyor bu sürecin. Genel olarak evlenmeyi toplumun dayattığı bir olgu olarak görüyorum ben. Cidden dayatmasaydı evlenmezdim de.

aynı fikirdeyim,sağolun :)

Birbirinizi gercekten sevip sevmediginizi anliyorsunuz. Cunku nikah bagi yok. Yani evlilik insanlari daha bir farkli bagliyor ama birlikte yasarken ayrilmak daha kolay. Tamam ayriliyoruz, bitti, esyalari ayiralim hoop kurtuldunuz. Prosedur yok, aileler araya girmiyor, kimse ay bosanmayin yazik yuvaniza demiyor vs.
Hal boyle olunca siz birbirinizi gercekten sevdiginiz icin beraberseniz ve nikah yapmaya karar verip olene kadar beraber yasayacagiz derseniz iste gercek sevgiyi yasamis oluyorsunuz. Ayrilirsaniz da yasadiginizin evcilik oyunu oldugunu, evli olsaydiniz ve bosanmasaydiniz yukarida anlattigim nedenlerden birbirinize katlanmaya devam edeceginizi anlamis olursunuz. Sevgiyi bulup bulmadigini, karsindaki erkegin karakterini (bu kiz benle yasiyor basit kiz turunde dusunenlerden olup olmadigi) de ogrenmis olursun. Yani daha bir saglam oluyor boyle evlilikler bence.

Alkışladım, çünkü ben de aynen böyle düşünüyorum. Evlenince karşımdakinin gerçek yüzünü göreceğime evlenmeden göreyim..
Aynı evde kalırken evli gibi yaşayacaksanız evlenmeden gerçek yüzünü görmek istiyorum kelimesinde size engel olan tek şey bir imzamı. 20 yaşında evlendim hem üniversitemi okudum hem hayatımın en aşk dolu zamanını eşimle geçirdim şuan 26 yaşındayım ve bir bebeğim var yüksek lisansada çalışmaya başladım ayrıca iş yeri açmak içinde girişimlerde bulunuyorum bu evlilik konusuna niye bu kadar uzak bakıldığını anlamıyorum. Aynı evde kal herhaltı yap ama ayrılırsanda ohhh imza yok en azından diye mutlumu olmak lazım. Yaa yaşadığın onca şeyden yaptığın fedakarlıktan kalp kırıklığından ziyade sadece en azından evlenmedim demek doğrumu.aynı evde kalmana vs herşeye saygı duyarım ama emin olmadığın bir ilişki için hayatının en değerli zamanını harcamanı doğru bulmuyorum. Uzun oldu kusura bakma...

Ben katılıyorum her kelimesine.
Kadınlarımızın evliliğe bakş açısı gerçekten acınası. Benimle evlenir mi, bırakır mı bilmem ne mi şeklinde 100000 tür hesap kitap var ama aşk yok, sevgi yok varsa yoksa evlenir mi bırakır gider mi zamanıma yazık olur mu....

Yani evlilik daha iyi çünkü adam istediği zaman gidemez şeklinde şeyle yazılmış bana çok zavallıca geldi okurken şaşırdım. Adam sevmiyorsa , istemyorsa ama arada yasal akit var diye eli mahkumsa ve sevdiği için değil bu yüzden gidemiyorsa kadınlarımız buna razı. Adam sevsin sevmesin mutlu değil hiçbir önemi yok yeter ki adam gitmesin, sıkı sıkı bağlamak için de nikahla bağlayalım kafası var. Gari bir kafa. kadınların kendilerini bu kadar zavallı duruma düşürmeleri üzücü.

Sevgilimle bizde bulusunca beraber kalıyoruz. Tabi bu sürekli yaşamaya benzemez .
Pişmanlık sadece şu açıdan olabilir erkeklerin çoğu o imzayı atmaya korkuyor zaten . Birlikte yaşayınca eğer sizde öyle bi istek olursa karşı taraf böyle iyiyiz diye dusunebilir. Ve o heyecan kalmaz. Iyi yönünden bakarsak daha iyi tanımak açısından güzel olur.
Mesela ben o evlilik telaşını, Sevgilimle ilk defa aynı evde eş olarak yaşama heyecanını tatmak isterim .

Neden olmasın? Huyunu suyunu bilmediğin bir insanla evlenip anlaşamayıp ayrılmak yerine, evlenmeden de belli bir süre birlikte yaşayıp en azından huyu suyu nasıldır görmek, öğrenmek daha mantıklı. Açıkçası ben de bu duruma sıcak bakıyorum. Kimin ne dediği değil senin ne istediğin önemli olan. Topluma bakarsan çoktan ahlaksızlaştın bile.

Durumunuzu çok anlamadım. Evliliğe bakış açınızı bilmiyprum. Evlenmeden önce birbirini tanımak için ille aynı evde yaşamış olmaya gerek yok. Daha iyi tanımak için bunyola girecekseniz bence çok gerekli değil. Arada sırada birlikte kalmak tatile çıkmak bana göre yeterli tanımak için. Birlikte yaşamaya başladıktan sonra imza olup olmaması hayatınızda bir şeyi değiştirmez.

Bir adamla aynı evde yaşamaya karar verdiysem onun evine taşınmaya karar verdiysem zaten yeterince tanımışımdır anlaşıp anlaşamamış olmayı o evde kalış süremi iyice düşünüp tartmışımdır. Yani benim için evlilik kadar zor bir karar.

sonunda evlilik beklentin olan bir ilişkiyse bence böyle bir yola girme. Yani kendi karakterinle ilgili. Evlilik bekleyeceksen aynı evde yaşamaya başladıktan sonra yıpranabilirsin.

Pişman olup olmayacağına karar verecek olan sensin neticede.

sana çok çok katılıyorum aynen öyle...

Ayrıca evlilikte olduğu gibi bu durumda da asıl olan öğrenciyken falan değil ayakların yere basarken bu işlere kalkışmak nasilki okulu bırakıp evlenenin sonu hüsranla giriyorsa böyle öğrenciyken erkek arkadaşa tasinmalar falanda size okuldan bırakılan dersler depresif haller olarak geri döner bunu da belirtmek istedim 16 yaşında kız kocaya kactiginda ne kadar yanlış geliyorsa erkek arkadaşıyla yaşamasında aynı derecede yanlış burda esas olan birey olup evliliğe yada birleşik hayata adım atmak

Ben kalmazdim sizde kalmayın derim çünkü neden herseyi sizden bekleyecek zamanla hiçbirşeye karismayacak bir nevi evli gibi olacaksiniz yemek bulasik temizlik hepsi sizin üzerinizde olacak kendine zaman ayıramayacaksin bakim yapamayacksin sıkıcı bir durum ama arada sırada beraber kalsaniz mesela hafta sonları aynı evde kalsaniz daha güzel heyecanlı olur beraber yemek yaparsınız film izlersiniz gibi gibi daha keyifli olur diğer türlü amelelik bana göre

teşekkür ederim görüşünüz için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…