kesinlikle. Her şeyini görüyorsunuz..Evlenmeden beraber yaşamak isterdim ama bundan 20 yıl önce bu kadar modern kafada değildi ailem. Şu an olsa kesin beraber yaşamadan imza atmazdım, karşındakini aynı evde yaşarken tanıyorsun ancak.
aynı fikirdeyim,sağolun :)Evlenmeden önce haftada 2-3 gün eşimde kalıyordum. Hiçbir sakıncasını görmedim. İyi ki de kalmışım.
ahlak bekçilerine gerçekten takılma, bence de yaşanması gerekiyor bu sürecin. Genel olarak evlenmeyi toplumun dayattığı bir olgu olarak görüyorum ben. Cidden dayatmasaydı evlenmezdim de.
Aynı evde kalırken evli gibi yaşayacaksanız evlenmeden gerçek yüzünü görmek istiyorum kelimesinde size engel olan tek şey bir imzamı. 20 yaşında evlendim hem üniversitemi okudum hem hayatımın en aşk dolu zamanını eşimle geçirdim şuan 26 yaşındayım ve bir bebeğim var yüksek lisansada çalışmaya başladım ayrıca iş yeri açmak içinde girişimlerde bulunuyorum bu evlilik konusuna niye bu kadar uzak bakıldığını anlamıyorum. Aynı evde kal herhaltı yap ama ayrılırsanda ohhh imza yok en azından diye mutlumu olmak lazım. Yaa yaşadığın onca şeyden yaptığın fedakarlıktan kalp kırıklığından ziyade sadece en azından evlenmedim demek doğrumu.aynı evde kalmana vs herşeye saygı duyarım ama emin olmadığın bir ilişki için hayatının en değerli zamanını harcamanı doğru bulmuyorum. Uzun oldu kusura bakma...Alkışladım, çünkü ben de aynen böyle düşünüyorum. Evlenince karşımdakinin gerçek yüzünü göreceğime evlenmeden göreyim..
Birbirinizi gercekten sevip sevmediginizi anliyorsunuz. Cunku nikah bagi yok. Yani evlilik insanlari daha bir farkli bagliyor ama birlikte yasarken ayrilmak daha kolay. Tamam ayriliyoruz, bitti, esyalari ayiralim hoop kurtuldunuz. Prosedur yok, aileler araya girmiyor, kimse ay bosanmayin yazik yuvaniza demiyor vs.
Hal boyle olunca siz birbirinizi gercekten sevdiginiz icin beraberseniz ve nikah yapmaya karar verip olene kadar beraber yasayacagiz derseniz iste gercek sevgiyi yasamis oluyorsunuz. Ayrilirsaniz da yasadiginizin evcilik oyunu oldugunu, evli olsaydiniz ve bosanmasaydiniz yukarida anlattigim nedenlerden birbirinize katlanmaya devam edeceginizi anlamis olursunuz. Sevgiyi bulup bulmadigini, karsindaki erkegin karakterini (bu kiz benle yasiyor basit kiz turunde dusunenlerden olup olmadigi) de ogrenmis olursun. Yani daha bir saglam oluyor boyle evlilikler bence.
sana çok çok katılıyorum aynen öyle...Ben katılıyorum her kelimesine.
Kadınlarımızın evliliğe bakş açısı gerçekten acınası. Benimle evlenir mi, bırakır mı bilmem ne mi şeklinde 100000 tür hesap kitap var ama aşk yok, sevgi yok varsa yoksa evlenir mi bırakır gider mi zamanıma yazık olur mu....
Yani evlilik daha iyi çünkü adam istediği zaman gidemez şeklinde şeyle yazılmış bana çok zavallıca geldi okurken şaşırdım. Adam sevmiyorsa , istemyorsa ama arada yasal akit var diye eli mahkumsa ve sevdiği için değil bu yüzden gidemiyorsa kadınlarımız buna razı. Adam sevsin sevmesin mutlu değil hiçbir önemi yok yeter ki adam gitmesin, sıkı sıkı bağlamak için de nikahla bağlayalım kafası var. Gari bir kafa. kadınların kendilerini bu kadar zavallı duruma düşürmeleri üzücü.
çok teşekkür ederim.. objektif bakan birinin yorum yapması faydalı oluyor
Bize ne git napiosan yap. Sen de ahlak mi var ki bekciligini yapalim .yarin cocukda yapar wcye atarsinBu kararı aldıktan sonra hiç pişman oldunuz mu? Ve nasıl yürütüyorsunuz.. (Lütfen ahlak bekçiliği yapmayın)
size bir şey dememe bile gerek yok seviyenizi yeterince belli ettiniz , yorum yapma gibi bir zorunluluğunuz yoktu.Bize ne git napiosan yap. Sen de ahlak mi var ki bekciligini yapalim .yarin cocukda yapar wcye atarsin
teşekkür ederim görüşünüz için..Ben kalmazdim sizde kalmayın derim çünkü neden herseyi sizden bekleyecek zamanla hiçbirşeye karismayacak bir nevi evli gibi olacaksiniz yemek bulasik temizlik hepsi sizin üzerinizde olacak kendine zaman ayıramayacaksin bakim yapamayacksin sıkıcı bir durum ama arada sırada beraber kalsaniz mesela hafta sonları aynı evde kalsaniz daha güzel heyecanlı olur beraber yemek yaparsınız film izlersiniz gibi gibi daha keyifli olur diğer türlü amelelik bana göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?