Biz eşimle birlikte yasadik 1 yıl kadar ..okuyunca arkadaslariniza üzüldum yanlıs kisilerle birlikte olmuslar fakat olumlu sonuc alanlarda olabiliyor ben iyi ki yasadim diyorum pisman degilim belki de evlendigim icindir bu..bizim cinsel birlikteligimiz olmamisti vajinismustum mesela bunu biliyordu bile bile evlendi bi ömür vajinismus olarak kalabilirdim esimle birlikte yasamasaydm vajinismus oldugumu bilmicektim evlendigim zaman ogrenicektim bunu belki o zaman bosanmaya kadar giderdi ama biz birlikte atlattk bunu tabi bu iyi örnegi dediginiz gibi kötu seyler yasayanlarda var iyi düsünmeli ciddi bir konu gercekten..Üniversitede 3 arkadaşım vardı sevgilisiyle birlikte yaşayan
Biri erkekti kız arkadaşı iki kere kürtaj oldu 4yıl sonunda kızla neden ayrıldınız dediğimde yaşayacağım herşeyi yaşadım bıktım artık ailemin bulduğu biriyle evlenmek istiyorum demişti sonra kendi memleketine gitti evlendi mi haberim yok.
İki de kız arkadaş vardı ikisinin de erkek arkadaşı okul bitince hemen ayrılıp ailelerinin bulduğu kızlarla evlendi. Kızların ikisinin psikolojisi bozuldu ve kimseye güvenemiyorum diyo ikisi de.
Herkeste durum aynı diye demiyorum sadece çevremde en yakın örnekleri söyledim sana.
Ben olsam evlenmeden asla aynı evde yaşamazdım ama sen yaşarsan yaşarsın, herkesin kendi bileceği iş.
Bişey daha belirtmek istiyorum, kaç yaşındasın bilmiyorum ama çok genç yaşta yapmak yerine biraz daha ilerleyen bir yaşta bu birlikte yaşama işi yapılsa sanki daha sağlıklı olur gibime geliyor. Yani 20'lerin başındaki bir kızın sevgilisiyle beraber yaşaması ile 25'lerinin ortasında birininki aynı değil. Ne kadar olgun olunursa olumsuz durumlardan o kadar az etkilenir bence. Biraz daha hayattan ne istediğini bildiğin bir yaşta, iş güç sahibi olduktan sonra yapılırsa bana daha mantıklı geliyor. Kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın olarak en azından olumsuz bir durum yaşandığında pişmanlık duymazsın ve "bu benim kararımdı, kendi kararımı uyguladım" diyebilirsin. Ben şu an 23 yaşındayım, okulum bitmek üzere, ufukta evlilik gözükmüyor benim için ama benim düşüncem şu: ben muhtemelen aynı çatı altına girmediğim, aynı yatağı paylaşmadığım biriyle evlenmeyeceğim. Ne çıkarsa bahtına durumu benlik değil.
idolümsünBu biraz evliliğe nasıl baktığınla ilgili bir durum. Ben kendimi asla evliliğe şartlandırmadım ve evlenmeyi hayatımın merkezine koymadım. Evliliğe karşı değilim ama evlenmemek de kabusum değil. Erkek arkadaşımla 6 yıldır birlikte yaşıyoruz ve çok mutluyum. Bir gün gelir evlenmeden ayrılmaya karar verirsek de asla pişman olmam.
kesinlikle öyle, maddi açıdan bağlı değilim. Aslında her şey ilk başlarda tam istediğim gibiydi,hayat görüşüme uyuyordu yaptıkları rahatsız değildim, fakat ne bileyim son zamanlarda yaşanılan sorunlar bazı şeyler ortaya çıkarttı sanırım,hayırlısı.. teşekkürlerKendi ayakları üzerinde duran eşiyle hayatını kurtarmak için evlenmeyen eşi olmadan aç açıkta kalacak bir kadın için ahlak açısından degilde kendisinin yarattığı bu asalaklik durumunda ayrılma sonucunda maddi anlamda zor durumda kalacagindan olmamali cubku bu tip kadinlarin esleri disinda baska bir hayati olmadigindan hele bir de evlenmeden birlikte yasamak sonrasinda acikta kalmak demek. Ama ayaklari uzerinde durabilen bir kadin icin bir imza yada onun bunun ne dediği cokta problem değil zaten benim kanımca olması gereken bu evlilik en nihayetinde bir sozlesmedir istediğiniz gibi yaşayın iki insan birbirinin yanında olmak için birlikte olmalı sevdiği için evlenip anlaşma bozulursa kaybedeceği maddi şeyler için birbirini çeken insanlara lüzum yok canınız isterse imza atar yasarsiziniz istemese bu sekilde. Yahu bosversnize bu kadar maddi özgürlüğü olmayan kadın kime baktiracak kendini neyle tehdit edecek kendini istemeyen adamı aldatilsa bile bosanmiyorum diye dayatan kadın akıl vermesin zaten ne istiyorsan öyle yasa ama ayaklarının üzerinde dur... anası babası en oluyor insana kimse kusura bakmasında evlenince kimseye tapu vermiyorlar ben evliyim ama evlenmedende yasadim sakincasida olmadi tanidim uyumumu girdum ayni sekil de devam ediyorum ustune sadece bir imza eklendi oda canimiz istedi aksiyon olsun dedik attik imzayi benim icin baska bisey ifade etmiyor... isine baksin herkes bosverin siz
haha çok iyi .. kesinlikle çok teşekkürler :)3.5 sene karsilikli dairelerde oturduk ama surekli birlikte kaldik, sonrasinda evlerden birini kapatip 1.5 yil kadar da resmen birlikte yasadik, 10.5 yildir evliyiz. Hic pisman olmadim, neden olayim ki? ayni evi paylasma deneyimi yasamadigim biriyle çat diye evlenmek buyuk kumar olurdu sanki...
Denemeden ayakkabi bile almam ben degil ki evlilik karari alacagim, belki adam cok pis, belki daginik, belki acayip huylari var, birini tanimak icin gunde bikac saat elele takilmakla ayni evi paylasmak kiyaslanamaz bile, baktin adam senin tanidigin adam degilmis, sevgiliden ayrilmak kocayi bosamaktan daha kolay
hayır ikimizin de evi. Aynı eve çıktık
çok teşekkür ederim paylaştığınız içinHayat sizin.yol sizin...yasayacak olan sizsiniz.
Alacaginiz kararlar sizin dogrulariniz yanlislariniz olmali.
Bu hangi ise girsem gibi bi kararsizlik degil ki onerileri gorebilesin.
Eger ileride pismanlik yasamam, yasayacaklarimi kaldirabilirim,ailem cevrem anlayis gosterir diyorsaniz yasayin.
Tam tersi endiseleriniz varsa birakin..hic kalkismayin bu ise.
Birde ayni evde yasamayip evlenenler eslerinin degistigini yazmis boyle bir olay yok.
Karsindaki insanin karakteri saglamsa evlenincede evlenmeden oncede ayni evde yasasaniz degismez.biz esimle evlenene kadar ayni evde yasamadik.ama ayni ev ortaminda arkadaslarla birlikte cok bulunduk.
Esimde en ufak bi degisim olmadi.gormedigim tanimadigim bi yuzu cikmadi.
Sadece bunun icin yasamak istiyorsaniz eger hic ilgisi yok.herne kadar iyi ornekler duymak istiyorsanizda gordugum kotu orneklerden bahsedeyim.
Ogrencilik yillarimda ayni evde yasayip pisman olanlar cok oldu.
Bi ornek.kiz hamile kaliyor.sevgilisi sorumluluk benim degil diyimp kaciyor...kurtaj oluyor kizda..kurtaj parasini biriktirmek icin geceleri kafede calisti.
Ama cok guveniyordu.
Sonra bigun bi oda arkadasi geldi yurda.
Senenin ortasinda.
Hemsirelik okuyordu.
Garip halleri vardi.kusmalar..oglene kadar uyumalar falan.sonra kizin ailesi geldi.
Meger kiz hamileymis.ayni evde yasiyorlarmis.
Hamile kalinca cocuk evden kovmus.kizin ailesi durumu ogreniyor.hir gur cikiyor.tehditler ile zorla nisan yapiliyor.
Sonra ben yurt degistirdim.kizin akibetini bilmiyorum.
Bi baska arkadasim ise askindan sevgisinden okulunu dondurup sevgilisinin okudugu sehre gidip onunla ayni evde temelli kalma planlari yapiyordu.zaten sik sik cocugun okudugu sehre gidip birlikte kaliyorlardi.3 yillik sevgilisi ve cok guveniyordu.
O okulunu dondurmak uzereyken aldatildigini ogreniyor.cok buyuk acilarcekti kiz..mahvoldu..deli gibi pismanlik yasadi...
Su yasina kadar birlikte ayni evi paylasip mutlu son yasayan 1 kisiyi taniyorum sadece.
Dedigim gibi bence cok iyi dusunulup alinmasi gerekilen bi karar bu.
çok teşekkür ederim.. objektif bakan birinin yorum yapması faydalı oluyorO zaman birlikte yapacaksınız işleri ..
Sizi hizmetçi gibi kullanmasına izin vermeyin .. ve bu adam sizi sevmiyor şu anda siz tam aksini düşünsenizde
haklısınız,teşekkür ederim :)Yani konu sahibesi herifi sevdiğini biliyorum ama adam sorumluluk konusunda oralı değil. İş yapmadan yiyip içip semiriyor.
Bence evleri ayırın. Aynı evde yaşayıp don yıkamadan da sevgili olabilirsiniz. Evlenince de g.tünü çekip iş yapnasını beklememeniz gerektiğini öğrenmiş oldunuz en azından.
Kesinlikle olmasi gereken bir sey. Test sürüşü. Ama sorun ne tam olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?