Evlenmeden beraber yaşayanlara soruyorum :)

teşekkür ederim görüşünüz için..
Rica ederim bende denedim çünkü beraber kalmak değil di bizimkisi yanına gidiyordum ..bir ara çok sık görüştük bir baktım ki elimde temizlik bezleri yemekler ütü ler tatlılar pastalar amam hiç dert bitmiyor birde çift çizgi ütü istemez mi ne gerek var dedim sık görüşmeme karari aldim

Ben katılıyorum.
Tek başınaysan öğrenci evinin işi daha az canın çeker temizliği biraz sallarsı, canın çeker yemekle uğraşmaz sandviç yersin.
Ama 2 kişiysen herif de yayılıp iş yapmıyorsa koskoca evi çevirme yükümlülüğü doğuyor. Ev işiyle öğrenci halle uğraşma hem yıpratıcı, hem de zaman alıcı onun yerine oturur ders çalışırım.

haha en iyisini yapmışsınız,ben de patlar mıyım? patlarsam ne zaman patlarım bilmiyorum... :))

Bu soruyu sormak için konu açtığına göre evlenmeden beraber yaşamak senin ahlaki normlarına ve yaşam tarzına uygun değil. Yoksa sorma ihtiyacı hissetmezdin bile sana çok normal bir durum olarak gelirdi. Normal gelmiyor demek ki.
O yüzden eğer beraber yaşama kararı alırsan pişman olman çok muhtemel. Çünkü beklentilerin artacak ve de bunların karşılanmayacağı endişesi de oluşacak.

kesinlikle,hayır faydası olsa çekerim yine de. Mesela yemeğe falan yardım ediyor ama ne biliyim,kafam karışık...

bu forumda buna benzer konular açanlar oldu. hepsinin sorunu aynıydı. beni kullandı, zamanımı çaldı, şimdi ilgisi bitti falan filan. ben bu konuda erkekleri tuzu kuru buluyorum. hayat onlara güzel. kızlar hep hüsran. bile bile lades diyecek olan varsa bişey diyemem.

Benim ahlaki normlarımdan değil de merak ettim,yaşayanları...

Tuzları kuru gerçekten de.
Erkek 10 kızla da beraber yaşasa bunu ciddiyet olarak görmüyor, ailesi de önemsemiyor eski münasebetleri diyip sırtını sıvazlıyor. Hepsini tek tek tanıştırsa da ailesi hiçbirine ciddi gözle bakmıyor...
Ama kızlar için beraber yaşamak ve aile ile tanışmak çok muthiş evlilik adımları gibi algılanıyor.

haha en iyisini yapmışsınız,ben de patlar mıyım? patlarsam ne zaman patlarım bilmiyorum... :))
Bilmiyorum ne zaman patlarsin :) benim makyaj saç duzlestirme sorunlarım da vardı yanında yapamıyordum rahat rahat çekiniyordum en çok taa o yüzden sıcak bakmadım rahat rahat yatamiyorsun evde sürekli birseyler isterdi yemek açısından

şuan hala beraber misiniz peki :)

Bu kararı aldıktan sonra hiç pişman oldunuz mu? Ve nasıl yürütüyorsunuz.. (Lütfen ahlak bekçiliği yapmayın)
Esimle evlenmeden bir yil beraber yasadik. Ikimizinde ikinci evliligi. Baktik gorduk ayni evi, hayati sorunsuz paylasiyoruz. Imzalarimizi attik :) hic pisman olmadim. Ama yillarca beraber yasayip iliski bir yere gitmezse insan pisman olur bence.

Dunya gorusume ters.
Ama su kadarini soyleyeyim. Evlenmeden once esimle uzun sure yasiyor olsaydim da evlenirdim. Beraber yasamadan da sinyallerini vermisti okuzlugunun yine de evlendim cunku. Ee o zaman nikahsiz olmasindansa nikahli yasamis olduk.

Hamile kalsan dert, milletin diline dusmek dert, ayrilsan sonrakine aciklamak dert.

Bence toplumumuzun biraz daha zamana ihtiyaci var.

ben evlenmeden önce beraber yaşamaya, kötü bakmıyorum. hatta bir çok iyi yönü var.. birbirinizi dahaa yakından tanıma fırsatını buluyorsunuz. dışarıda görüşmekle, aynı evde yaşamak, evi ve hayatı paylaşmak çok bambaşka bir olay.. eğer böyle bir fırsatınız varsa, aileler de sorun çıkarmayacaksa, bence deneyin. evleneceğin insanı test etmiş olursun. bak bakalım gerçekten evlenmeye değer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…